Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Proiectul ”VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, cadoul Guvernului pentru femei!

Publicat

pe

Guvernul a prevăzut 11 milioane de euro, în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, pentru construcţia a 42 de locuinţe sociale, în care victimele violenței domestice să poată fi protejate, să primească asistență psihologică, juridică și să locuiască o perioadă de timp, până când vor putea duce o viață normală și independentă.

„În acest moment au fost deja încheiate protocoale de colaborare între Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și autoritățile locale.

În cele 42 de locuințe protejate, victimele vor putea beneficia de consiliere psihologică, consiliere juridică, asistență socială, consiliere vocațională, orientare și formare profesională, ocupare a forței de muncă și reintegrare socială și asistență medicală, în funcție de situația beneficiarului la înregistrarea în centru.

Prin acest proiect se va putea asigura securitatea persoanelor și independența economică a victimelor și desprinderea lor din mediul captiv domestic (psihologic, social economic).

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a trei ”femei de stat” – Viorica Dăncilă, Premierul României, Rovana Plumb, Ministrul fondurilor europene și Grațiela Drăghici, Secretar de stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și Bărbați.

Oriunde vă aflați, dacă aveți nevoie de ajutor puteți apela la acest proiect!
Oriunde sunteți, puteți da o mână de ajutor autorităților locale să ducă la îndeplinire acest proiect!

Eu voi sprijini cu toată încrederea acest proiect deoarece victimele violenței domestice au nevoie de ajutorul nostru! Prin astfel de acțiuni putem face un 8 Martie puțin mai călduros pentru cei aflați în astfel de situații”, spune claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT