Connect with us

ACTUALITATE

Proiectul ”VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, cadoul Guvernului pentru femei!

Publicat

pe

Guvernul a prevăzut 11 milioane de euro, în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, pentru construcţia a 42 de locuinţe sociale, în care victimele violenței domestice să poată fi protejate, să primească asistență psihologică, juridică și să locuiască o perioadă de timp, până când vor putea duce o viață normală și independentă.

„În acest moment au fost deja încheiate protocoale de colaborare între Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și autoritățile locale.

În cele 42 de locuințe protejate, victimele vor putea beneficia de consiliere psihologică, consiliere juridică, asistență socială, consiliere vocațională, orientare și formare profesională, ocupare a forței de muncă și reintegrare socială și asistență medicală, în funcție de situația beneficiarului la înregistrarea în centru.

Prin acest proiect se va putea asigura securitatea persoanelor și independența economică a victimelor și desprinderea lor din mediul captiv domestic (psihologic, social economic).

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a trei ”femei de stat” – Viorica Dăncilă, Premierul României, Rovana Plumb, Ministrul fondurilor europene și Grațiela Drăghici, Secretar de stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și Bărbați.

Oriunde vă aflați, dacă aveți nevoie de ajutor puteți apela la acest proiect!
Oriunde sunteți, puteți da o mână de ajutor autorităților locale să ducă la îndeplinire acest proiect!

Eu voi sprijini cu toată încrederea acest proiect deoarece victimele violenței domestice au nevoie de ajutorul nostru! Prin astfel de acțiuni putem face un 8 Martie puțin mai călduros pentru cei aflați în astfel de situații”, spune claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

ACTUALITATE

De necrezut! 20 de hectare cu legume, calamitate într-o comună din ținutul merelor! Vai mama ei de comisie!

Publicat

pe

În urmă cu ceva vreme, o masă densă de grindină a căzut peste plantațiile de pomi fructiferi din multe localități de pe Valea Dâmboviței. La Pietrari, piatra a făcut ravagii, distrugând în special plantațiile de meri.
S-a întrunit comisia de evaluare a pagubelor produse, alcătuită din reprezentanți de la Primăria Pietrari, Direcția Agricolă și ISU, și a stabilit, pe hârtie, fapt ce a provocat rumoare și uimire, că grindina a distrus 20 de hectare cultivate cu legume. La Pietrari! În nota de constatare a fost menționat că au fost distruse și 40 de hectare de porumb și 600 de hectare de pomi fructiferi.

„De unde? Păi, ne batem joc? 20 de hectare cultivate cu legume nu sunt pe toată Valea Dâmboviței. Nu poți să te faci de râs și să spui că la Pietrari au fost 20 de hectare de legume calamitate. Pe mine nu mă interesează cine a făcut parte din comisie, pe mine mă doare că ne batem joc. Vina ar fi în mare parte a primarului, că el este administratorul localității. El ar trebui să știe ce culturi există în comună și pe ce suprafețe”, a spus consultantul agricol Mihai Istrate – cunoscător al întregii zone.

Mihai Istrate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Berăria Vlad Țepeș Târgoviște. Un nou concept, o nouă echipă de maeștri bucătari și o mulțime de bunătăți care vă așteaptă!

Publicat

pe

De

S-a redeschis Berăria Vlad Țepeș din Târgoviște. Cochetul restaurant, care respectă bucătăria tradițională românească, dar care vine și cu preparate culinare după rețete proprii, adevărate delicii, este amplasat în Parcul Chindia, lângă teatrul în aer liber.

Ambientalul este unul excepțional, cum nu prea găsești prin județul Dâmbovița, modernul într-o simbioză perfectă cu tradiționalului, cu aerul solemn, medieval, cu elementele de autentic românesc.

Personalul este unul deosebit, tânăr, profesionist, zâmbitor și pregătit să facă față tuturor exigențelor culinare. Oamenii din spatele mâncărurilor delicioase, dar și al momentelor de bucurie și satisfacție pentru toți cei care trec pragul Berăriei Vlad Țepeș din Târgoviște sunt chefii bucătari Alin Barabancea, Mioara Runcianu, Viorel Iorga și Florin Flo. Maeștrii au grijă ca fiecare preparat pregătit să fie ridicat la rang de artă, fapt datorat experienței acumulate, la care adaugă dedicare, pasiune și dragoste pentru gătit, pentru profesiunea de bucătar.

Nu vă rămâne decât să vă faceți neapărat timp, dar neapărat, și să treceți pragul Berăriei Vlad Țepeș din Târgoviște. Cu siguranță, după clipele petrecute aici savurând gustoasele preparate culinare și răcorindu-vă cu excepționala bere a casei, veți hotărî instant să reveniți!

Și încă un amănunt tare! În fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12:00 și 18:00, sunteți invitați la un adevărat show culinar! Așa că, grăbiți-vă să rezervați o masă pentru un prânz sau o cină savuroasă! Telefon: 0731.763.363. Berăria Vlad Țepeș Târgoviște vă așteaptă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite