Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Candidaţii pentru şefia PSD Dâmboviţa, la linia de start!

Publicat

pe

Vineri, 15 martie 2019, va vea loc Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dâmboviţa. La acest eveniment mare de după eliminarea senatorului Adrian Ţuţuianu, sunt invitaţi să participe, pe lângă alţi demnitari ai partidului, preşedintele Liviu Dragnea şi premierul României – Viorica Dăncilă.

Pe surse, am aflat că, pentru funcţia de lider al organizaţiei, există o singură candidatură, aceea a ministrului Rovana Plumb. Pentru preşedinte executiv, de asemenea, intră în luptă doar deputatul Corneliu Ştefan, iar funcţia de secretar executiv se pare că îi va reveni lui Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte, şi-au depus dosarele de candidatură: Titus Corlăţean – senator, Carmen Holban – deputat, Laurenţiu Neculăescu – secretar de stat, Alin Manole – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni, Constantin Ana – primar Pucioasa, Niculae Alecu – primarul comunei Odobeşti, Luisa Bărboiu – primar comuna Nucet, Dorinel Soare – primarul comunei Niculeşti, Pavel Ion – primar comuna Buciumeni, Ion Bătrânu – primar comuna Comişani, Cătălin Rădulescu – viceprimar Târgovişte, Alexandru Oprea – consilier judeţean, Mihai Istrate – consilier judeţean, Vlad Oprea – consilier local Titu, Marin Olaru – director AFIR Târgovişte, Ofelia Robescu, Georgeta Dincă, Gabriel Olteanu şi Radu Popa.

Pe surse, am aflat că lui Mihai Istrate şi lui Alin Manole li s-ar fi sugerat să îşi retragă dosarele de candidatură. Nu vedem încă în această echipă de candidaţi numele lui Andrei Plumb – coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare şi al lui Sebastian Marin – mebru BPJ. Ori nu avem noi informaţiile complete, ori cei doi s-au retras pentru a se dedica altor activităţi în interiorul partidului.

Am mai constatat că primarul Gabriel Dănuţ Sandu, fost vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa şi lider cu notorietate în special în localităţile de pe Valea Dâmboviţei, nu s-a înscris în această competiţie politică internă.

ACTUALITATE

Ziua Mondială a apei, marcată şi la Târgovişte!

Publicat

pe

Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis porţile, astăzi – 22 martie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, pentru elevi și studenți, cărora le-a fost prezentat traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:
• Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
• Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
• Nu aruncați gunoaie în toaletă
• Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!