Connect with us

Dâmboviţa

Fondul Suveran de Investiţii înseamnă decapitarea economiei româneşti! VIDEO

Publicat

pe

Guvernanţii pregătesc un jaf naţional, spune purtătorul de cuvânt al Pro România Dâmboviţa – Cătălin Olteanu, referindu-se la constituirea Fondului Suveran de Investiţii, care va însemna decapitarea economiei!

„Fondul Suveran este o găselniţă a actualei puteri, care poate provoca mari dezechilibre în economia românească. Prin acest fond, există posibilitatea să fie vândute companiile de stat, fără să se respecte Legea privatizării. Vreau să vă spun că toate aceste companii au fost evaluate la puţin peste 2 miliarde de euro, în condiţiile în care doar Hidroelectriva valorează, probabil, 5 miliarde de euro”, a explicat Olteanu.

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Pro România Dâmboviţa s-a arătat mâhnit şi de faptul că liderii partidelor din opoziţie nu au reacţionat, Victor Ponta fiind singurul care a luat atitudine. De altfel, spune Olteanu, Guvernul Ponta este cel care a salvat companiile de stat, pe care le-a găsit, în 2012, în colaps.

„Eu sper să nu apuce domnii de la guvernare să înfiinţeze acest Fond Suveran de investiţii şi companiile construite cu atâta trudă de români, în anii de dinainte de Revoluţie, şi, apoi, salvate cu atâta trudă de Guvernarea Ponta să nu fie vândute la preţuri de 10 ori mai mici”.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT