Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Protestul „România vrea autostrăzi. Şî eu!” a fost autorizat. 15 martie, ora 15:00, Suceava

Publicat

pe

Ştefan Mandachi - iniţiator protest "România vrea autostrăzi. Şî eu!" (Foto: https://newsteam.ro)

Hărţuit de autorităţi, pe motiv că ar fi construit fără autorizaţii primul metru de autostradă din Moldova, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului „România vrea autostrăzi. Şî eu!”, respinge toate acuzaţiile ce i se aduc.

Reamintim că primarul comunei Bosanci, acolo unde suceveanul a derulat investiţia cu valoare de simbol, a afirmat că lucrările au fost realizate fără autorizaţie de construire şi pe un teren care nu i-ar aparţine lui Mandachi.

În replică, omul de afaceri spune că primul şi singurul metru de autostradă din Moldova este construit pe terenul său, achiziţionat în anul 2014, şi că există toată documentaţia necesară unui astfel de demers, respectiv: Aviz de urbanism, Avize negaţie de la mediu şi drumuri, emise DRDP Iaşi, Aviz negaţie emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Seviciul Rutier (documente care atestă că, datorită amplasării, nu sunt necesare autorizaţii de la aceste entităţi), Autorizaţie de construcţie.

Autostrada lui Mandachi va fi inaugurată în data de 15 martie 2019, la ora 15:00. Este vorba despre o adunare publică autorizată şi pentru care organizatorii au luat toate măsurile să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii.

Iniţiatorul a anunţat că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul său către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA. În plus, Mandachi s-a autosuspendat din profesia de avocat pentru un an de zile, în semn de protest pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară, deoarece nu au pe unde să circule.

ACTUALITATE

IPJ Argeş a inaugurat „Galeria inspectorilor şefi”

Publicat

pe

Foto: IPJ Argeş

Eveniment de suflet, astăzi, la sediul IPJ Argeş! Inaugurarea „Galeriei inspectorilor şefi”, realizată de Diana Nicolae, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, i-a reunit pe mulţi dintre cei care au condus instituţia după anul 1989.

Au răspuns invitației domnul Grl.lt.(r) Nicolae Berechet, domnul Grl.lt.(r) Dan Valentin Fătuloiu, domnul Grl.brg.(r) Ion Stoica, domnul col. (r) Marian Orjanu, domnul Grl.brg.(r) Ion Mirescu, comisarul de poliţie bogdan Berechet, actuala echipă managerială a IPJ Argeş şi prefectul judeţului.

„Toți inspectorii șefi au primit originalele lucrărilor realizate, iar Diana a fost recompensată de conducerea IPJ Argeș pentru efortul depus și pentru talentul de care a dat dovadă, primind o plachetă de onoare.

La finalul vizitei, invitații au putut să admire o expoziție vernisată în holul public al IPJ Argeș care ilustrează aspecte din activitatea polițienească din trecut și din prezent”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeş.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ziua Mondială a apei, marcată şi la Târgovişte!

Publicat

pe

Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis porţile, astăzi – 22 martie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, pentru elevi și studenți, cărora le-a fost prezentat traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:
• Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
• Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
• Nu aruncați gunoaie în toaletă
• Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!