Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Protestul „România vrea autostrăzi. Şî eu!” a fost autorizat. 15 martie, ora 15:00, Suceava

Publicat

pe

Ştefan Mandachi - iniţiator protest "România vrea autostrăzi. Şî eu!" (Foto: https://newsteam.ro)

Hărţuit de autorităţi, pe motiv că ar fi construit fără autorizaţii primul metru de autostradă din Moldova, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului „România vrea autostrăzi. Şî eu!”, respinge toate acuzaţiile ce i se aduc.

Reamintim că primarul comunei Bosanci, acolo unde suceveanul a derulat investiţia cu valoare de simbol, a afirmat că lucrările au fost realizate fără autorizaţie de construire şi pe un teren care nu i-ar aparţine lui Mandachi.

În replică, omul de afaceri spune că primul şi singurul metru de autostradă din Moldova este construit pe terenul său, achiziţionat în anul 2014, şi că există toată documentaţia necesară unui astfel de demers, respectiv: Aviz de urbanism, Avize negaţie de la mediu şi drumuri, emise DRDP Iaşi, Aviz negaţie emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Seviciul Rutier (documente care atestă că, datorită amplasării, nu sunt necesare autorizaţii de la aceste entităţi), Autorizaţie de construcţie.

Autostrada lui Mandachi va fi inaugurată în data de 15 martie 2019, la ora 15:00. Este vorba despre o adunare publică autorizată şi pentru care organizatorii au luat toate măsurile să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii.

Iniţiatorul a anunţat că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul său către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA. În plus, Mandachi s-a autosuspendat din profesia de avocat pentru un an de zile, în semn de protest pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară, deoarece nu au pe unde să circule.

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT