Connect with us

ACTUALITATE

Numărul protestatarilor „România vrea autostrăzi. Şî eu!” creşte de la oră la oră!

Publicat

pe

Foto: Facebook / România vrea autostrăzi

Numărul celor care se alătură protestului „România vrea autostrăzi. Şî eu!” creşte de la oră la oră. Românii au fost provocaţi de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi să întrerupă lucrul pentru 15 minute, în data de 15 martie, la ora 15:00, atunci când va inaugura, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, construit între Putna şi Voroneţ, într-o singură zi, cu o echipă de 17 oameni.

Astăzi, Asociația Națională de Protecția Consumatorilor InfoCons a anunţat că se solidarizează protestului şi le-a cerut consumatorilor din România să nu mai achiziţioneze niciun produs sau serviciu, timp de 15 minute, în data de 15 martie, începţnd cu ora 15:00. Reamintim că, în 15 martie, se marchează „Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor”.

„Luaţi atitudine! Alăturaţi-vă Mişcării de Protecţia Consumatorilor! Măcar în această zi să fim uniţi şi să fim cu adevărat consumatori activi, să ne apărăm drepturile şi să putem schimba ceva! Doar uniţi putem trage un semnal de alarmă!” este mesajul InfoCons.

Să spunem STOP la:
– Produse agroalimentare de calitate indoielnica;
– Produse alimentare cu mute E-uri;
– Pretul carburantului mare, in conditiile in care noi producem petrol;
– Produse cu dublu standard;
– Preturi ca in Vest , calitate ca in Est ;
– Avem preturi in EURO dar salarii in RON;
– Servicii aproape inexistente pentru persoanele cu dizabilitati;
– Contracte bancare cu multe clauze abuzive;
– Medicamente cu multe E-uri;
– Produse agroalimentare cu foarte mult zahar si sare ;
– Facturile la telefonia mobila crescute chiar daca acestea sunt in EURO;
– Preturi mari la energie electrica si gaze naturale;
– Intelegeri dovedite intre: Agentiile de turism, retelele de magazine, toate in detrimentul consumatorilor;
– Nesiguranta cu privire la calitatea produselor. Nu intotdeauna ce este mentionat pe eticheta se regaseste real si in produs;
– Alimente contaminate cu Lysteria, pesta porcina, fipronil, etc;
– Controalele autoritatilor nu sunt facute publice privind operatorii economici verificati;
– Publicitate inselatoare pentru produse si servicii;
– Telefonul consumatorilor care nu functioneaza in week-end si dupa ora 16:00, perioada in care consumatorii ar avea nevoie de sprijin;
– Nu stim ce contin tigarile si dispozitivele de tutun, avand in vedere ca exista o legislatie prin care aceste informatii trebuie sa fie publice si transparente pentru consumatori;
– Informatiile din facturile la energie electrica si gaze naturale sunt intr-un limbaj tehnic, neaccesibil consumatorilor;
– Facturi la energie electrica si gaze naturale cu costuri mari ca in Vest, dar calitatea gazului lasa de dorit iar energia electrica are fluctuatii mari si strica aparatele electrocasnice;
– A scazut TVA-ul la unele produse agroalimentare , dar totusi acestea s-au scumpit;
– Produse false care inseala consumatorul, dar sunt clasificate ca si neconforme pentru ca agentii economici sa plateasca doar o amenda;
– Se incearca o crestere a amenzilor in loc sa fie inchise firmele care inseala consumatorul;
– Se fumeaza in spatiile publice inclusiv in institutiile publice fara sa se ia masuri;
– Exista multe cladiri publice care nu detin autorizatie de functionare;
– Etichetele produselor cosmetice au mentionate ingredientele in alta limba ;
– Apa de la robinet nu stim daca este potabila sa nu;
– Platim servicii de salubritate, taxe si impozite , dar firmele de salubritate nu isi fac datoria;
– IFN-uri cu dobanzi colosale;
– Articole de imbracaminte/incaltaminte, cosmetice si medicamente contrafacute.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats