Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Numărul protestatarilor „România vrea autostrăzi. Şî eu!” creşte de la oră la oră!

Publicat

pe

Foto: Facebook / România vrea autostrăzi

Numărul celor care se alătură protestului „România vrea autostrăzi. Şî eu!” creşte de la oră la oră. Românii au fost provocaţi de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi să întrerupă lucrul pentru 15 minute, în data de 15 martie, la ora 15:00, atunci când va inaugura, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, construit între Putna şi Voroneţ, într-o singură zi, cu o echipă de 17 oameni.

Astăzi, Asociația Națională de Protecția Consumatorilor InfoCons a anunţat că se solidarizează protestului şi le-a cerut consumatorilor din România să nu mai achiziţioneze niciun produs sau serviciu, timp de 15 minute, în data de 15 martie, începţnd cu ora 15:00. Reamintim că, în 15 martie, se marchează „Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor”.

„Luaţi atitudine! Alăturaţi-vă Mişcării de Protecţia Consumatorilor! Măcar în această zi să fim uniţi şi să fim cu adevărat consumatori activi, să ne apărăm drepturile şi să putem schimba ceva! Doar uniţi putem trage un semnal de alarmă!” este mesajul InfoCons.

Să spunem STOP la:
– Produse agroalimentare de calitate indoielnica;
– Produse alimentare cu mute E-uri;
– Pretul carburantului mare, in conditiile in care noi producem petrol;
– Produse cu dublu standard;
– Preturi ca in Vest , calitate ca in Est ;
– Avem preturi in EURO dar salarii in RON;
– Servicii aproape inexistente pentru persoanele cu dizabilitati;
– Contracte bancare cu multe clauze abuzive;
– Medicamente cu multe E-uri;
– Produse agroalimentare cu foarte mult zahar si sare ;
– Facturile la telefonia mobila crescute chiar daca acestea sunt in EURO;
– Preturi mari la energie electrica si gaze naturale;
– Intelegeri dovedite intre: Agentiile de turism, retelele de magazine, toate in detrimentul consumatorilor;
– Nesiguranta cu privire la calitatea produselor. Nu intotdeauna ce este mentionat pe eticheta se regaseste real si in produs;
– Alimente contaminate cu Lysteria, pesta porcina, fipronil, etc;
– Controalele autoritatilor nu sunt facute publice privind operatorii economici verificati;
– Publicitate inselatoare pentru produse si servicii;
– Telefonul consumatorilor care nu functioneaza in week-end si dupa ora 16:00, perioada in care consumatorii ar avea nevoie de sprijin;
– Nu stim ce contin tigarile si dispozitivele de tutun, avand in vedere ca exista o legislatie prin care aceste informatii trebuie sa fie publice si transparente pentru consumatori;
– Informatiile din facturile la energie electrica si gaze naturale sunt intr-un limbaj tehnic, neaccesibil consumatorilor;
– Facturi la energie electrica si gaze naturale cu costuri mari ca in Vest, dar calitatea gazului lasa de dorit iar energia electrica are fluctuatii mari si strica aparatele electrocasnice;
– A scazut TVA-ul la unele produse agroalimentare , dar totusi acestea s-au scumpit;
– Produse false care inseala consumatorul, dar sunt clasificate ca si neconforme pentru ca agentii economici sa plateasca doar o amenda;
– Se incearca o crestere a amenzilor in loc sa fie inchise firmele care inseala consumatorul;
– Se fumeaza in spatiile publice inclusiv in institutiile publice fara sa se ia masuri;
– Exista multe cladiri publice care nu detin autorizatie de functionare;
– Etichetele produselor cosmetice au mentionate ingredientele in alta limba ;
– Apa de la robinet nu stim daca este potabila sa nu;
– Platim servicii de salubritate, taxe si impozite , dar firmele de salubritate nu isi fac datoria;
– IFN-uri cu dobanzi colosale;
– Articole de imbracaminte/incaltaminte, cosmetice si medicamente contrafacute.

ACTUALITATE

IPJ Argeş a inaugurat „Galeria inspectorilor şefi”

Publicat

pe

Foto: IPJ Argeş

Eveniment de suflet, astăzi, la sediul IPJ Argeş! Inaugurarea „Galeriei inspectorilor şefi”, realizată de Diana Nicolae, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, i-a reunit pe mulţi dintre cei care au condus instituţia după anul 1989.

Au răspuns invitației domnul Grl.lt.(r) Nicolae Berechet, domnul Grl.lt.(r) Dan Valentin Fătuloiu, domnul Grl.brg.(r) Ion Stoica, domnul col. (r) Marian Orjanu, domnul Grl.brg.(r) Ion Mirescu, comisarul de poliţie bogdan Berechet, actuala echipă managerială a IPJ Argeş şi prefectul judeţului.

„Toți inspectorii șefi au primit originalele lucrărilor realizate, iar Diana a fost recompensată de conducerea IPJ Argeș pentru efortul depus și pentru talentul de care a dat dovadă, primind o plachetă de onoare.

La finalul vizitei, invitații au putut să admire o expoziție vernisată în holul public al IPJ Argeș care ilustrează aspecte din activitatea polițienească din trecut și din prezent”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Argeş.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ziua Mondială a apei, marcată şi la Târgovişte!

Publicat

pe

Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis porţile, astăzi – 22 martie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, pentru elevi și studenți, cărora le-a fost prezentat traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:
• Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
• Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
• Nu aruncați gunoaie în toaletă
• Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!