Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu joacă tare: Pro România să devină numărul 1 în Dâmboviţa!

Publicat

pe

La primul sunet de goarnă dinaintea declanşării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai, conducerea Pro România Dâmboviţa a reuşit să adune în sala de la Clubul Studenţilor din Târgovişte, la întâlnirea cu Victor Ponta şi Adrian Ţuţuianu, peste 600 de persoane. Oamenii erau veniţi cam din toate localităţile judeţului Dâmboviţa. De remarcat prezenţa a foarte mulţi tineri, destul de entuziaşti, care l-au aplaudat cu vervă şi nerv pe liderul Pro România, Victor Ponta.

Rolul de amfitrion al serii i-a revenit lui Georgică Dumitru, coordonatorul Pro România Dâmboviţa. Discursurile lui Victor Ponta şi Adrian Ţuţuianu au fost foarte bine condensate, cu mult verb, în fraze scurte şi încărcate de mesaj nu neapărat anti-PSD, cât împotriva lui Liviu Dragnea şi a Guvernului Viorica Dăncilă.

De reţinut faptul că Ponta, care încă este cu inima în PSD, lucru pe care l-a lăsat să se înţeleagă de foarte multe ori în discursurile sale, nu îi atacă pe foştii colegi. Are ce are de împărţit cu Liviu Dragnea şi cu alţi câţiva din anturaj, pe care îi consideră principalii vinovaţi de drumul pe care a pornit PSD şi de dezastrul guvernarii. Rovana Plumb este unul dintre liderii PSD pe care Ponta, probabil pentru buna colaborare din trecut sau din politeţe, nu o atacă în ieşirile sale publice.

Şi astăzi, pe scena de la Clubul Studenţilor, tot Dragnea a fost personajul preferat în care să înfigă ace Victor Ponta. A mărturisit liderul Pro România celor de faţă că cineva l-a întrebat de ce îl critică doar pe Dragnea şi nu şi pe Iohannis.

„Când o să facă Iohannis ceva o să-l critic. Dar Iohannis nu face nimic. Pentru ce să-l critic? Am dovedit în 2012-2015 că putem să facem lucruri bune. Adrian Ţuţuianu mereu îmi aduce aminte că, de câte ori mi-a cerut ceva ca prim-ministru, cât am reuşit să fac pentru Dâmboviţa, nu am reuşit suficient. Îmi pare rău. Drumul acela, DN 7, l-am pregătit în 2015, am dat drumul la licitaţie. Am venit astăzi pe el este la fel ca în 2015, poate mai rău. Şi atunci, singur, mă întreb, de ce tot ce am început atunci nu se duce mai departe? Pentru că au ajuns în fruntea ţării nişte hoţi şi nişte analfabeţi care îi servesc pe hoţi. Eu nu vreau să fiu colegul lor. Eu nu vreau să îi girez prin ceea ce fac şi cred că noi, toţi cei de aici, vrem o viaţă mai bună, o viaţă la fel ca aia pe care a promis-o Dragnea în 2016 şi care acum nu e. Am făcut în 2016 campanie pentru PSD. Scria pe o tablă că o să fie bine, că o să facă, că o să dreagă. În doi ani şi jumătate, nu a făcut nimic din ce scria pe tabla aia decât un singur lucru, să schimbe legile justiţiei, să scape el şi să pună taxe”, a spus Ponta.

Liderul Pro România este convins că, alături de el şi de acest partid, vor veni nu numai şefi, deputaţi şi senatori, ci şi oameni simpli, oameni care au votat PSD şi care, în 2012-2015, au încercat să construiască ceva, iar acum sunt dezamăgiţi.

„Avem alături de noi, ca şi candidat, pe Corina Creţu, comisarul României în Comisia Europeană, o femeie care este social-democrată, era în PSD pe când Dragnea era cu Băsescu în PD şi Codrin Ştefănescu cu Vadim Tudor în PRM şi acum au ajuns ăia să o dea afară din PSD. Eu sunt foarte mândru pentru că cei pe care îi propunem sunt oameni de calitate, oameni care pot să ne reprezinte, să aducă ceva bun pentru români mergând la Bruxelles, nu doar să meargă acolo, să se plimbe pe drum”.

Ponta i-a îndemnat pe cei din sală la unitate, la mobilizare pentru ca Pro România să scoată un rezultat bun la europarlamentare. Ar fi principala motivaţie pentu mulţi alţi români, în special membri PSD, să se alăture Pro România.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, prim-vicepreşedinte Pro România, i-a rugat pe cei de faţă, în stilu-i caracteristic, de activist politic îndârjit, să se înhame la muncă, să construiască acest partid, să aducă cât mai mulţi membri, să-l promoveze mizând pe principalul avantaj pe care îl are Pro România, liderul Victor Ponta, care stă cel mai bine în sondajele de credibilitate şi care a fost catalogat a fi cel mai bun premier pe care l-a avut România în ultimii 28 de ani.

Ţuţuianu a mai vorbit despre perioada în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, despre obiectivele pe care a putut să le ducă la capăt doar sprijinit de Victor Ponta.

Senatorul Ţuţuianu nu putea să trecă cu vederea motivele care au dus la îndepărtarea sa din PSD de către Liviu Dragnea. Fiindcă l-a adus în Dâmboviţa pe ambasadorul american, Hans Klemm, pentru a stabili unele relaţii economice, politice, diplomatice, l-a deranjat pe Dragnea.

„Avem un culoar politic favorabil, creat de managementul dezastros al lui Liviu Dragnea asupra PSD şi asupra Guvernului. Excluderi peste excluderi. A fost exclus Zgonea, a fost exclus Ponta, a fost exclus Grindeanu, a fost exclus Ţuţuianu, a fost exclus Marian Neacşu, a fost exclus actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, care a refuzat orice post i l-a oferit – secretar de stat, vicepreşedinte, şef de agenţii naţionale şi a rămas vertical. Toţi cei care au demnitate şi au curajul să spună că nişte lucruri nu merg bine au fost excluşi din PSD.

A schimbat trei prim-miniştri. Este un lucru inacceptabil să ai o majoritate consistentă în Parlament şi să schimbi în doi ani de zile trei prim-miniştri. Apoi, avem ca rezultat o proastă guvernare şi o calitate îndoielnică a celor care conduc diverse ministere. Un alt motiv pentru care am fost dat afară a fost acela că am criticat prestaţia fostului ministru al Economiei, Andruşcă. Şi am spus foarte plastic, aşa, despre capacitatea lui de a conduce ministerul Economiei”, a declarat Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu şi-a propus ca Pro România să devină primul sau cel mult al doilea partid ca forţă în judeţul Dâmboviţa. Ţuţuianu a mărturisit că e vina lui că a creat în judeţ un partid mare, cum este PSD, cu structuri puternice, cu primari, consilieri locali, consilieri judeţeni cu care, acum, reprezentanţii Pro România sunt obligaţi să se bată la următoarele alegeri.

ACTUALITATE

Ziua Mondială a apei, marcată şi la Târgovişte!

Publicat

pe

Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis porţile, astăzi – 22 martie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, pentru elevi și studenți, cărora le-a fost prezentat traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:
• Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
• Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
• Nu aruncați gunoaie în toaletă
• Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!