Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu joacă tare: Pro România să devină numărul 1 în Dâmboviţa!

Publicat

pe

La primul sunet de goarnă dinaintea declanşării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai, conducerea Pro România Dâmboviţa a reuşit să adune în sala de la Clubul Studenţilor din Târgovişte, la întâlnirea cu Victor Ponta şi Adrian Ţuţuianu, peste 600 de persoane. Oamenii erau veniţi cam din toate localităţile judeţului Dâmboviţa. De remarcat prezenţa a foarte mulţi tineri, destul de entuziaşti, care l-au aplaudat cu vervă şi nerv pe liderul Pro România, Victor Ponta.

Rolul de amfitrion al serii i-a revenit lui Georgică Dumitru, coordonatorul Pro România Dâmboviţa. Discursurile lui Victor Ponta şi Adrian Ţuţuianu au fost foarte bine condensate, cu mult verb, în fraze scurte şi încărcate de mesaj nu neapărat anti-PSD, cât împotriva lui Liviu Dragnea şi a Guvernului Viorica Dăncilă.

De reţinut faptul că Ponta, care încă este cu inima în PSD, lucru pe care l-a lăsat să se înţeleagă de foarte multe ori în discursurile sale, nu îi atacă pe foştii colegi. Are ce are de împărţit cu Liviu Dragnea şi cu alţi câţiva din anturaj, pe care îi consideră principalii vinovaţi de drumul pe care a pornit PSD şi de dezastrul guvernarii. Rovana Plumb este unul dintre liderii PSD pe care Ponta, probabil pentru buna colaborare din trecut sau din politeţe, nu o atacă în ieşirile sale publice.

Şi astăzi, pe scena de la Clubul Studenţilor, tot Dragnea a fost personajul preferat în care să înfigă ace Victor Ponta. A mărturisit liderul Pro România celor de faţă că cineva l-a întrebat de ce îl critică doar pe Dragnea şi nu şi pe Iohannis.

„Când o să facă Iohannis ceva o să-l critic. Dar Iohannis nu face nimic. Pentru ce să-l critic? Am dovedit în 2012-2015 că putem să facem lucruri bune. Adrian Ţuţuianu mereu îmi aduce aminte că, de câte ori mi-a cerut ceva ca prim-ministru, cât am reuşit să fac pentru Dâmboviţa, nu am reuşit suficient. Îmi pare rău. Drumul acela, DN 7, l-am pregătit în 2015, am dat drumul la licitaţie. Am venit astăzi pe el este la fel ca în 2015, poate mai rău. Şi atunci, singur, mă întreb, de ce tot ce am început atunci nu se duce mai departe? Pentru că au ajuns în fruntea ţării nişte hoţi şi nişte analfabeţi care îi servesc pe hoţi. Eu nu vreau să fiu colegul lor. Eu nu vreau să îi girez prin ceea ce fac şi cred că noi, toţi cei de aici, vrem o viaţă mai bună, o viaţă la fel ca aia pe care a promis-o Dragnea în 2016 şi care acum nu e. Am făcut în 2016 campanie pentru PSD. Scria pe o tablă că o să fie bine, că o să facă, că o să dreagă. În doi ani şi jumătate, nu a făcut nimic din ce scria pe tabla aia decât un singur lucru, să schimbe legile justiţiei, să scape el şi să pună taxe”, a spus Ponta.

Liderul Pro România este convins că, alături de el şi de acest partid, vor veni nu numai şefi, deputaţi şi senatori, ci şi oameni simpli, oameni care au votat PSD şi care, în 2012-2015, au încercat să construiască ceva, iar acum sunt dezamăgiţi.

„Avem alături de noi, ca şi candidat, pe Corina Creţu, comisarul României în Comisia Europeană, o femeie care este social-democrată, era în PSD pe când Dragnea era cu Băsescu în PD şi Codrin Ştefănescu cu Vadim Tudor în PRM şi acum au ajuns ăia să o dea afară din PSD. Eu sunt foarte mândru pentru că cei pe care îi propunem sunt oameni de calitate, oameni care pot să ne reprezinte, să aducă ceva bun pentru români mergând la Bruxelles, nu doar să meargă acolo, să se plimbe pe drum”.

Ponta i-a îndemnat pe cei din sală la unitate, la mobilizare pentru ca Pro România să scoată un rezultat bun la europarlamentare. Ar fi principala motivaţie pentu mulţi alţi români, în special membri PSD, să se alăture Pro România.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, prim-vicepreşedinte Pro România, i-a rugat pe cei de faţă, în stilu-i caracteristic, de activist politic îndârjit, să se înhame la muncă, să construiască acest partid, să aducă cât mai mulţi membri, să-l promoveze mizând pe principalul avantaj pe care îl are Pro România, liderul Victor Ponta, care stă cel mai bine în sondajele de credibilitate şi care a fost catalogat a fi cel mai bun premier pe care l-a avut România în ultimii 28 de ani.

Ţuţuianu a mai vorbit despre perioada în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, despre obiectivele pe care a putut să le ducă la capăt doar sprijinit de Victor Ponta.

Senatorul Ţuţuianu nu putea să trecă cu vederea motivele care au dus la îndepărtarea sa din PSD de către Liviu Dragnea. Fiindcă l-a adus în Dâmboviţa pe ambasadorul american, Hans Klemm, pentru a stabili unele relaţii economice, politice, diplomatice, l-a deranjat pe Dragnea.

„Avem un culoar politic favorabil, creat de managementul dezastros al lui Liviu Dragnea asupra PSD şi asupra Guvernului. Excluderi peste excluderi. A fost exclus Zgonea, a fost exclus Ponta, a fost exclus Grindeanu, a fost exclus Ţuţuianu, a fost exclus Marian Neacşu, a fost exclus actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, care a refuzat orice post i l-a oferit – secretar de stat, vicepreşedinte, şef de agenţii naţionale şi a rămas vertical. Toţi cei care au demnitate şi au curajul să spună că nişte lucruri nu merg bine au fost excluşi din PSD.

A schimbat trei prim-miniştri. Este un lucru inacceptabil să ai o majoritate consistentă în Parlament şi să schimbi în doi ani de zile trei prim-miniştri. Apoi, avem ca rezultat o proastă guvernare şi o calitate îndoielnică a celor care conduc diverse ministere. Un alt motiv pentru care am fost dat afară a fost acela că am criticat prestaţia fostului ministru al Economiei, Andruşcă. Şi am spus foarte plastic, aşa, despre capacitatea lui de a conduce ministerul Economiei”, a declarat Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu şi-a propus ca Pro România să devină primul sau cel mult al doilea partid ca forţă în judeţul Dâmboviţa. Ţuţuianu a mărturisit că e vina lui că a creat în judeţ un partid mare, cum este PSD, cu structuri puternice, cu primari, consilieri locali, consilieri judeţeni cu care, acum, reprezentanţii Pro România sunt obligaţi să se bată la următoarele alegeri.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Grădiniță reabilitată și modernizată în satul Glogoveanu, comuna Șelaru

Publicat

pe

Gheorghiță Matei, primarul de la Șelaru, este la finalul primului mandat de edil al comunei și, prin depunerea candidaturii la Biroul Electoral de Circumscripție – ieri, 25 aprilie 2024, se pregătește pentru cel de-al doilea. Tot ieri, în satul Glogoveanu, a fost inaugurată grădinița cu program normal. Imobilul, în care își vor petrece timpul rezervat programul educativ peste 20 de copii, a fost complet reabilitat, modernizat și dotat cu elementele de mobilier specifice micuților de vârstă preșcolară. La momentul inaugural, au venit de la Târgoviște președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Marian Tănase și inspector școlar general – Adriana Tudose.

Grădinița din satul Glogoveanu a intrat în procesul de modernizare în baza unui proiect inițiat de primarul Gheorghiță Matei. Finanțarea a fost asigurată de Administrația Fondului de Mediu. Valoarea investiției a fost de 2,7 milioane de lei, din care 90% fonduri de la AFM, iar 10% – contribuție de la bugetul local al Primăriei Șelaru.

„Obligația mea, ca primar, față de cetățeni, față de tinerele familii din comună în mod special, a fost și este aceea de a asigura condiții foarte bune de educație pentru toți copiii din comună. Și pentru că la Glogoveanu nu se mai investise niciun leu de ani și ani de zile, am identificat ca oportunitate de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței „Programul privind Creșterea Eficienței Energetice și Gestionarea Inteligentă a Energiei în Clădirile Publice”, derulat de Administrația Fondului de Mediu.

Acum, avem o clădire nouă și mă bucur că astăzi am dat-o în folosință. Ca de fiecare dată, și la acest proiect am avut sprijinul conducerii Consiliului Județean Dâmbovița.Îi mulțumesc președintelui Corneliu Ștefan pentru implicare”, a precizat primarul Gheorghiță Matei.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, le-a spus celor prezenți la momentul inaugural că a venit cu mare drag în comuna Șelaru, deși problemele județul sunt multe, iar timpul este insuficient pentru multitudinea de activități administrative în care este implicat.

„Suntem alături de copii, de părinți, de cadrele didactice, la acest eveniment deosebit de important pentru comunitatea locală. Cred că domnul primar nu putea să facă comunității un cadou mai frumos acum, aproape de Paște”.

A mai vorbit președintele Consiliului Județean despre cele trei asocieri dintre CJD și Primăria Șelaru, derulate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

„Avem și alte proiecte pe care le-am gândit împreună cu domnul primar, care vor avea ca obiectiv dezvoltarea comunei dumneavoastră. Cel mai important proiect este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, și vizează construirea rețelei de apă uzată”, le-a mai spus celor de față Corneliu Ștefan.

Prefectul Claudia Gilia, în alocuțiunea sa, a vorbit despre importanța investițiilor în educație. Orice schimbare în infrastructura de acest tip reprezintă, de fapt, o investiție în viitorul fiecărei localități.

„Nu pot să nu observ acest parteneriat solid pe care îl aveți cu Consiliul Județean, în dezvoltarea comunei Șelaru. Vă felicit și vă doresc mult succes în continuare pentru toate proiectele dumneavoastră”, a fost mesajul prefectului Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Primar de 90%, Marian Șerban se bucură de aceeași încredere din partea locuitorilor din Poiana

Publicat

pe

Peste 1.400 de locuitori din Poiana au semnat pentru susținerea candidaturii primarului Marian Șerban pentru un nou mandat în fruntea comunei. Vorbim despre un edil care, în 2020, a fost ales, pentru a cincea oară, cu un scor covârșitor: 90% din voturile valabil exprimate și care, iată, se bucură și acum de aceeași încredere din partea consătenilor săi. Și asta pentru că, în Poiana, vorbesc faptele.

Astăzi – 25 aprilie 2024, Marian Șerban și-a depus la Biroul Electoral de Circumscripție dosarul de candidatură pentru alegerile din 9 iunie și, după cum stau lucrurile, nu are absolut nicio problemă să ocupe în continuare funcția de primar al comunei Poiana, localitate pe care a transformat-o radical în cei 20 de ani de când o administrează prin voința oamenilor de aici. Edilul le propune alegătorilor, așa cum a făcut de fiecare dată, și o echipă de consilieri, membri PSD, dispuși să contribuie la dezvoltarea localității.

Marian Șerban i-a avut alături la acest moment ce marchează un nou început pe președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe vicepreședintele Ionuț Săvoiu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și pe primarul comunei Corbii Mari – Ionuț Bănică, alt edil din județul Dâmbovița care a obținut rezultate remarcabile în administrație.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite