Conectați-vă cu noi

Argeș

USR Argeş, protest la capătul Autostrăzii Bucureşti-Piteşti!

Publicat

pe

Mai mulţi membri ai USR Argeş s-au alăturat, astăzi – 15 martie, protestului „România vrea autostrăzi. Şî eu!”, fiind prezenţi, la ora 15:00, cu pancarte şi bannere, la capătul Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

„În acest mod, am dorit să atragem atenția guvernanților actuali asupra necesității dezvoltării infrastructurii rutiere la nivelul întregii țări. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la accidente rutiere fatale, cu 98 de decese la 1 milion de locuitori, dublu față de media europeană”, a spus Adrian Cîrstea – președintele USR Argeș.

Campania „România vrea autostrăzi. Şî eu!”, iniţiată de omul de afaceri Ştefan Mandachi, care a construit, simbolic, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, între Voroneţ şi Putna, are, din această săptămână, şi un imn ofical, lansat de TRUPA 9 şi ViKloth. Artiştii au făcut şi un videoclip pe care l-au publicat deja pe www.youtube.com.

VIDEO

ACTUALITATE

„Nunta Zamfirei”, musical folcloric la Sala Lumina din Piteşti

Publicat

pe

de

Luni – 20 mai 2019, de la ora 18:00, în Sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș, va avea loc premiera musicalului folcloric „Nunta Zamfirei”, în regia lui Zoltan Schapira.

Spectacolul a fost realizat în cadrul parteneriatului româno-suedez încheiat între Centrul Cultural Județean Argeș și Asociația „Cultură fără Frontiere” din Solvesborg, Suedia din dorința de reciprocitate și de schimb de valori. Crearea acestui spectacol pluridisciplinar în parteneriat româno-suedez se fundamentează pe momentul împlinirii a 10 ani de la constituirea Grupului parlamentar de prietenie româno-suedez și pe deținerea de către România a Președinției Uniunii Europene.

Spectacolul de teatru muzical „Nunta Zamfirei” îmbină poezia, cântecul, dansul și cinematografia, creând o incursiune în cel mai important și frumos moment din viața unui om – nunta.

Urmând canavaua poveștii lui George Coșbuc, care constituie firul roșu al spectacolului, „Nunta Zamfirei” reprezintă un prilej minunat de a aminti românilor obiceiurile strămoșești, de a sensibiliza sufletul oamenilor, de a oferi prilejul descoperirii lucrurilor mai puțin știute despre România și despre Argeș.

Ulterior premierei, vor fi organizate turnee ale acestei piese atât în țară cât și în străinătate, cu precădere în Scandinavia și alte state europene. Scopul acestor turnee internaționale este acela de a crea o imagine corectă a diasporei românești, de a corecta această imagine acolo unde oglinda societății a deformat-o în mod nefast și neîndreptățit. Intenția primordială este aceea de a trezi românilor din diaspora sentimentul de atașament față de România și patrimoniul ei imaterial.

„Nunta Zamfirei” este un spectacol care își provoacă spectatorii să îl vadă, să îl audă și să îl perceapă cu toată ființa, participând activ în cadrul poveștii ce se deapănă acum pentru noi toți.

Toți participanții sunt invitați să participe la spectacol purtând costum popular.

Sursa: Centrul Cultural Judeţean Argeş

Citește în continuare

Argeș

S-a aruncat în gol de la etajul 8 al blocului în care locuia!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: someseanul.ro)

Un tânăr de 34 de ani, din Piteşti, s-a aruncat în gol de la etajul 8 al blocului în care locuia împreună cu mama lui. Bărbatul suferea de depresie şi se afla de mai multă vreme sub tratament de specialitate. Mama era cea care îl supraveghea în permanenţă.

Femeia a vorbit cu fiul său pentru ultima oară duminică noaptea. Acesta a încercat să-şi liniştească mama, spunându-i că se simte mai bine şi să meargă la culcare.

Dimineaţa, când s-a trezit, biata femeie a intrat în camera băiatului şi a găsit fereastra larg deschisă. Când s-a uitat înfiorată pe geam, şi-a văzut copilul căzut peste o maşină. Echipajul medical sosit la faţa locului nu a putut decât să constate decesul bărbatului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!