Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Parlamentarii USR cer şosea de centură pentru oraşul Găeşti

Publicat

pe

Deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu, atent la realităţile dâmboviţene, consideră că este nevoie de mai multă implicare, de un efort sporit din partea reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, din partea Guvernului şi a parlamentarilor, pentru realizarea unor obiective normale, fireşti, într-o societate care tinde spre dezvoltarea economiei, spre o viaţă mai bună, spre nivelul de trai occidental.

Demnitarul USR a trimis, împreună cu alţi doi colegi de partid, deputaţii Cătălin Drulă şi Cristian Ghinea, o interpelare către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în care îi solicită date pertinente şi implicare pentru realizarea şoselei de centură a oraşului Găeşti şi pentru modernizarea DN 61, Găeşti-Ghimpaţi.

Precizează parlamentarii USR faptul că oraşul Găeşti, aflat în imediata apropiere a Autostrăzii A1, Bucureşti-Piteşti, este un nod rutier important, fiind intersectat de drumurile naţionale DN 7, Bucureşti-Piteşti, DN 72, Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, şi de DN 61, Găeşti-Ghimpaţi.

Conform unor date oficiale, traficul pe aceste sectoare de drum naţional este de circa 10.000 de autovehicule zilnic. Evident, în lipsa unei şosele de centură a oraşului Găeşti, vehiculele sunt nevoite să tranziteze chiar prin inima urbei, provocând aglomeraţie în trafic şi, nu în ultimul rând, un disconfort ridicat pentru cetăţenii oraşului.

Îi amintesc parlamentarii USR ministrului Răzvan Cuc faptul că „indicatorii tehnico-economici pentru jumătatea nordică a inelului de centură a oraşului Găeşti au fost aprobaţi prin Hotărârea 157/2011, însă de atunci au trecut mai bine de 8 ani fără ca acest proiect să se materializeze. În plus, în data de 14 ianuarie 2019, CNAIR a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul «Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Drum Expres Găeşti-Ploieşti»”.

Tot în interpelarea adresată ministrului Cuc este menţionat şi proiectul privind modernizarea drumului naţional DN 61, Găeşti-Ghimpaţi.

„Acest sector de drum naţional se prezintă într-o stare precară, fără intervenţii consistente în ultimii ani pe partea de întreţinere. Un punct nevralgic îl reprezintă pasajul peste calea ferată din oraşul Găeşti, care se află într-o stare deplorabilă”, se menţionează în document.

Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa

Deputaţii Dumitru Lupescu, Cătălin Drulă şi Cristian Ghinea vor ca ministrul Transporturilor să le răspundă la următoarele întrebări.

„Proiectul centurii rutiere aprobat prin HG 155/2011 face parte din proiectul drumului expres Găeşti-Ploieşti sau este vorba despre două proiecte complet independente?

În Masterplanul General de Transport, soluţia de ocolire a oraşului Găeşti este prevăzută să facă parte din drumul expres Găeşti-Ploieşti. În acest context, are bază legală CNAIR să lanseze licitaţia pentru proiectare şi execuţie pentru proiectul centurii Găeşti aprobat prin HG 157/2011? În acest caz afirmativ, vă rugăm să specificaţi care este această bază legală, să ne prezentaţi stadiul actual al documentaţiei de licitaţie şi o dată estimativă pentru lansarea respectivei licitaţii.

Care este stadiul actual al documentaţiei de licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Găeşti-Ploieşti? Când estimaţi că această lictitaţie va fi lansată?

Pentru proiectul drumului expres Găeşti-Ploieşti, vă rog să ne precizaţi care este punctul de pornire dinspre Găeşti şi să detaliaţi traseul aproximativ în zona oraşului Găeşti. Care sunt intenţiile CNAIR în ceea ce priveşte modernizarea drumului naţional DN 61 Găeşti-Ghimpaţi? Când estimaţi că veţi lansa licitaţiile aferente pentru această modernizare?

În ce clasă a stării tehnice se situează podul peste calea ferată din localitatea Găeşti de pe DN 61? Ce măsuri are în vedere CNAIR, pe termen scurt, pentru aducerea la condiţii optime de circulaţie a acestei structuri? Vă rog să ne prezentaţi un grafic de timp pentru implementarea acestor măsuri”.

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT