Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Asociaţia Umanitară „Rumänien Sunshine” din Germania a trimis tehnică medicală în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Crucea Roşie Dâmboviţa a primit, în această dimineaţă, un transport umanitar din partea Asociaţiei „Rumänien Sunshine” din Germania, condusă de Winfried Dederichs – prieten al judeţului Dâmboviţa de 14 ani de zile.

„Este vorba de tehnică de spital – 34 de paturi şi 84 de noptiere. Ele vor avea ca destinaţie spitalele din judeţul Dâmboviţa, respectiv Spitalul Judeţean şi Spitalul Moreni. De asemenea, în transport se mai află şi o masă pentru control ginecologic şi o masă de operaţii, care au ca destinaţie Spitalul Moreni. Mai avem şi diverse aparate medicale, pe care le vom distribui, în funcţie de necesităţi.

Colaborarea noastră cu «Rumänien Sunshine» este una relativ nouă. Am semnat acordul de parteneriat anul trecut, în vară. Acesta este primul transport de ajutoare către Crucea Roşie Dâmboviţa. De asemenea, în urmă cu o lună, în februarie, am efectuat o deplasare în Germania şi, cu sprijinul prietenului nostru Winfried Dederichs, am participat efectiv la Serviciul de Ambulanţă pe care Crucea Roşie Germană îl prestează, în ideea de a înfiinţa şi la noi, în Dâmboviţa, un astfel de serviciu medical.

Avem promisiunea domnului Dederichs că vom mai primi unul sau două transporturi, cuprinzând 120 de paturi, care, la fel, vor fi distribuite spitalelor din Dâmboviţa. Nu sunt produse noi, dar sunt într-o stare excelentă. În Germania, este o practică de a schimba foarte des tehnica medicală, pentru a câştiga punctaj pentru bugetul anului următor”, ne-a precizat Raul Pavelescu – director Crucea Roşie Dâmboviţa.

Asociaţia «Rumänien Sunshine» şi-a început misiunea umanitară în judeţul Dâmboviţa, în urmă cu 14 ani, în comuna Gura Ocniţei. De atunci, relaţiile de colaborare s-au dezvoltat continuu.

„Oamenii aceştia au dat dovadă de o generozitate ieşită din sfera noastră românească şi, sincer, mergând noi acolo, venind ei aici, s-a legat o relaţie afectivă, o pildă permanentă de urmat. Mulţumim încă o dată pentru sacrificiul pe care-l face Asociaţia «Rumänien Sunshine», familia Dederichs şi primarul comunei Nettersheim – domnul Wilfierd Pracht, care dau dovadă de o înaltă trăire umană”, ne-a mărturisit Sorin Vasile Ioniţă – primarul comunei Gura Ocniţei.

Tehnica medicală primită astăzi a fost distribuită către spitalele beneficiare cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii Dâmboviţa, între care şi cinci angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Dâmboviţa

42 de primari PSD din Dâmboviţa vor primi semnale să se alăture PRO România

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional şi fost lider de succes al PSD Dâmboviţa, este pregătit să pulverizeze anul viitor organizaţia pe care a slujit-o timp de 20 de ani.

Senatorul a declarat că 42 de primari social-democraţi, din cei 69 aflaţi sub mandat în judeţ, se află pe lista sa cu oameni performanţi, pe care ar urma să-i capaciteze pentru a se alătura PRO România.

„Eu mi-am făcut o listă cu cei pe care i-aș dori la PRO România și sunt vreo 42. Eu spun pe cine aș dori la PRO România, nu susţin că vin toți 42. Poate că nu vine niciunul. Indiferent că vin sau nu niște primari, să fiu foarte limpede, noi lucrăm să construim niște structuri în teritoriu și le-am spus tuturor, la ședințele pe care le-am avut, că pornim de la premisa că nu vine nimeni și că trebuie să ne prezentăm, anul viitor, la alegeri, și că trebuie să ne propunem niște obiective foarte îndrăznețe”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul a mărturisit că a ţinut legătura permanent cu mulţi edili social-democraţi şi că, după moţiunea de cenzură, au fost şi unii primari care l-au sunat pentru prima dată după debarcarea sa din funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa.

„Sunt unii care mi-au spus că citesc ce postez pe rețelele de socializare și că le dă de gândit ceea ce scriu. Am să merg la fiecare dintre primarii PSD și am să le spun care este proiectul meu, care este proiectul nostru. Cei care vor dori să vină la PRO România sunt bineveniți.

Cei care vor dori să rămână în PSD, le spun de pe acum că nu vor fi decât parte a unui proiect care va îngropa, din păcate, definitiv acest partid. O spun cu durere, fără nicio satisfacție, pentru că am trăit 20 de ani în PSD, un partid pe care l-am și condus, care m-a sprijinit în cariera politică”, a declarat vicepreşedintele PRO România.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consilierul judeţean Florin Georgescu îl „înţeapă” pe primarul de la Pietroşiţa

Publicat

pe

Leonard Dicu - primar comuna Pietroşiţa

Maestrul Florin Georgescu, consilier judeţean PSD, locuitor al Pietroşiţei, a luat poziţie în plenul şedinţei împotriva primarului comunei natale, care s-a asociat cu administraţia judeţeană pentru a reabilita doar anumite uliţe.

A spus tenorul că cea mai importantă arteră comunală, drumul ce leagă satul Dealu Frumos de restul comunei, ba chiar cu Runcu, a fost lăsată de izbelişte. A mărturisit îndrăgitul solist de operă, recunoscut pentru spiritul său drept, obiectiv, că respectiva cale rutieră arată ca vai de ea. Microbusul şcolar este şi el dărâmat din cauza traseului nenorocit pe care îl străbate zilnic.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, care îi mai este şi şef pe linie de partid edilului Leonard Dicu, a spus că nu e treaba lui ce drumuri asfaltează primarul.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web