Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Asociaţia Umanitară „Rumänien Sunshine” din Germania a trimis tehnică medicală în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Crucea Roşie Dâmboviţa a primit, în această dimineaţă, un transport umanitar din partea Asociaţiei „Rumänien Sunshine” din Germania, condusă de Winfried Dederichs – prieten al judeţului Dâmboviţa de 14 ani de zile.

„Este vorba de tehnică de spital – 34 de paturi şi 84 de noptiere. Ele vor avea ca destinaţie spitalele din judeţul Dâmboviţa, respectiv Spitalul Judeţean şi Spitalul Moreni. De asemenea, în transport se mai află şi o masă pentru control ginecologic şi o masă de operaţii, care au ca destinaţie Spitalul Moreni. Mai avem şi diverse aparate medicale, pe care le vom distribui, în funcţie de necesităţi.

Colaborarea noastră cu «Rumänien Sunshine» este una relativ nouă. Am semnat acordul de parteneriat anul trecut, în vară. Acesta este primul transport de ajutoare către Crucea Roşie Dâmboviţa. De asemenea, în urmă cu o lună, în februarie, am efectuat o deplasare în Germania şi, cu sprijinul prietenului nostru Winfried Dederichs, am participat efectiv la Serviciul de Ambulanţă pe care Crucea Roşie Germană îl prestează, în ideea de a înfiinţa şi la noi, în Dâmboviţa, un astfel de serviciu medical.

Avem promisiunea domnului Dederichs că vom mai primi unul sau două transporturi, cuprinzând 120 de paturi, care, la fel, vor fi distribuite spitalelor din Dâmboviţa. Nu sunt produse noi, dar sunt într-o stare excelentă. În Germania, este o practică de a schimba foarte des tehnica medicală, pentru a câştiga punctaj pentru bugetul anului următor”, ne-a precizat Raul Pavelescu – director Crucea Roşie Dâmboviţa.

Asociaţia «Rumänien Sunshine» şi-a început misiunea umanitară în judeţul Dâmboviţa, în urmă cu 14 ani, în comuna Gura Ocniţei. De atunci, relaţiile de colaborare s-au dezvoltat continuu.

„Oamenii aceştia au dat dovadă de o generozitate ieşită din sfera noastră românească şi, sincer, mergând noi acolo, venind ei aici, s-a legat o relaţie afectivă, o pildă permanentă de urmat. Mulţumim încă o dată pentru sacrificiul pe care-l face Asociaţia «Rumänien Sunshine», familia Dederichs şi primarul comunei Nettersheim – domnul Wilfierd Pracht, care dau dovadă de o înaltă trăire umană”, ne-a mărturisit Sorin Vasile Ioniţă – primarul comunei Gura Ocniţei.

Tehnica medicală primită astăzi a fost distribuită către spitalele beneficiare cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii Dâmboviţa, între care şi cinci angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Actuala putere nu-și mai poate acoperi incompetența!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din cadrul Parlamentului României, cunoaşte problemele din sistemul medical, neajunsurile cu care se confruntă personalul din domeniu dar şi pacienţii, cei care au de suferit din cauza politicilor deficitare, proaste, aplicate de actualul guvern.

Spune Carmen Holban că actualii reprezentanţi ai puterii iau decizii absurde, fiindcă au ajuns la punctul în care nu îşi mai pot acoperi incompetenţa. Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Capitală, când bolnavii au fost scoşi noaptea din saloane sub supravegherea jandarmilor şi trimişi acasă fiindcă s-a dat un ordin prin care unitatea medicală a fost transformată în centru suport COVID 19, este strigător la cer.

„Am să încep cu două mesaje primite pe o reţea de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă. Primul este venit de la o rudă a târgoviştencei aflate printre pacienţii evacuaţi din Spitalul Foişor în care mi se spunea că femeia a fost trimisă acasă cu maşina fiului său în condiţii necorespunzătoare pentru o persoană operată recent. În al doilea mesaj, mi se transmite că pacienţii cu probleme ortopedice pot fi rezolvaţi oriunde şi că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foişor oamenii operaţi.

Ministrul Sănătăţii a emis două ordine. Primul, în 26 martie, prin care Spitalul Foişor era inclus pe lista unităţilor sanitare pentru pacienţi Covid 19, iar al doilea ordin, emis pe 2 aprilie, prin care se modifica anexa cu lista spitalelor Covid, listă în care Spitalul Foişor nu mai apărea.

Vineri, pe 9 aprilie, Raed Arafat emite un ordin avizat de ministrul Sănătăţii, prin care unitatea medicală este operaţionalizată ca să primească pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Nimeni nu neagă presiunea tot mai mare pe care sistemul sanitar o resimte în momentul de faţă din cauza acestui virus păcătos, dar acest lucru nu justifică tratamentul inuman la care au fost supuşi pacienţii de la Spitalul Foişor.

Este nevoie ca acest spital să fie transformat în unitate Covid? Da, este nevoie! Problema este cine trebuie să facă acest lucru şi mai ales cum să realizeze acest lucru. S-au ocupat de acestă treabă cei care au adus România pe locul 10 în lume la mortalitatea provocată de pandemie.

Din martie 2020, de la debutul pandemiei în România, au murit 2.100 de oameni la fiecare milion de locuitori, faţă de anii precedenţi. Studiul făcut de „Financial Times” vorbește de un exces de mortalitate, în care pot fi incluşi şi cei afectaţi indirect de pandemie, adică oamenii care au murit de alte boli pe care nu le-au mai putut trata din cauza crizei sistemului medical din România.

În tot acest timp, când date clare şi concrete puse la dispoziţie de OMS şi publicate de presa internaţională în analize riguroase ale modului în care guvernele gestionează criza pandemică, autorităţile române, prin vocea lui Raed Arafat, ne anunţă că România se numără printre ţările cu cele mai mici rate de mortalitate cauzate de Covid-19. Repet, date care situează România pe locul 10 în lume la morţi de Covid.Sunt date pe care OMS le furnizează şi le face publice. Aceştia sunt oamenii care au decis evacuarea unui spital întreg. Iau decizii absurde pentru că au ajuns la punctul în care nu-şi mai pot acoperi incompetenţa. De un an de zile improvizează, fug de răspundere, dar în acelaşi timp mint şi manipulează grosolan în interesul politic al actualei guvernări”, a precizat Carmen Holban.

Parlamentara social-democrată a povestit, cu tristeţe şi indignare, drama trăită de o femeie care trebuia să fie supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Foişor şi care acum se vede pusă în imposibilitatea de a se trata din cauza deciziilor ameţite şi aberante ale guvernanţilor.

„O mamă cu un copil minor, programată pentru o intervenţie la coloană la Spitalul Foişor, riscă să rămână paralizată pentru că acesta a fost transformat în spital Covid. În ţară, la spitalele private, operaţia costă 10.000 de euro, iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar să ajungă având în vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei, plus că nu orice spital poate rezolva implantul de care are nevoie. Aşa că pacienţii cu probleme din acest spital nu pot fi rezolvaţi oriunde.

Soluţii se puteau găsi şi pentru cei care au suferit din cauza Covid, dar şi pentru cei care au alte probleme de sănătate la fel de grave. Nu are însă cine să le gândească şi să le pună în practică.

Suntem în această situaţie nu doar din cauza pandemiei scăpate de sub control, ci pentru că în mod aberant au refuzat testarea masivă a populaţiei, au luat decizii care au dus la lipsirea de tratament a pacienților cronici, au greșit grav în privința pregătirii secțiilor de ATI”, a mai spus deputatata PSD Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT