Connect with us

ACTUALITATE

Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a fost ales preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa

Publicat

pe

Astăzi, Crucea Roşie Domboviţa şi-a reîmprospătat echipa de conducere, bazându-se pe principiile democratice, curate, ale alternanţei la putere. Adunarea generală, în care a fost prezentat bilanţul activităţii filialei pe ultimii doi ani şi s-au organizat alegeri libere, prin vot secret, s-a consumat la Centrul internaţional de conferinţe al Univesităţii Valahia.

În competiţia pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa s-a înscris preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial şi cunoscut comunităţilor din judeţul Dâmboviţa prin iniţiativele sale sociale, de caritate, derulate de Arhiepiscopia Târgoviştei, sub patronajul ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit. Tocmai pentru că este devotat oamenilor, mereu sprijin la nevoie, cunoscător al problemelor sociale ale judeţului, implicat în derularea unor proiecte umanitare, a decis să candideze pentru onorabila funcţie.

La prezidiu, alături de directorul Crucii Roşii Dâmboviţa – Raul Pavelescu, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, suprefectul judeţului – Florina Ramona Mureşan, viceprimarul Târgoviştei – Monica Ili şi rectorul Univeristăţii Valahia – Călin Oros.

În sală, pe lângă şefii unor instituţii deconcentrate, primari, viceprimari, oameni de afaceri şi voluntari ai Crucii Roşii, s-au aflat: parlamentarii PSD Claudia Gilia, Carmen Holban şi Cornel Ştefan şi cei ai Pro România – Oana Vlăducă şi Adrian Ţuţuianu.

Cum este tradiţia, tinerii voluntari au enumerat cele şapte principii esenţiale după care se ghidează Crucea Roşie şi Semiluna Roşie. Lucrările adunării au fost deschise de Floris Lăzărescu, cel al cărui mandat de preşedinte tocmai s-a epuizat.

Înainte de a se intra în miezul şedinţei, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria inginerului Costel Preda, director al Direcţiei Silvice Dâmboviţa şi fost vicepreşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa.

După consumarea momentelor de propunere şi alegere a comisiilor tehnice, a celor de scrutin şi de validare a alegerilor, au fost prezentate punctele de pe ordinea de zi.

Directorul Raul Pavelescu a vorbit despre rolul pe care îl are această adunare în alegerea unei alte structuri de conducere. Pavelescu a prezentat candidaţii pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri în comitetul judeţean de conducere a Crucii Roşii.

Primul la cuvânt a fost preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa pentru următorii patru ani.

„Mi-am depus candidatura deoarece am considerat că slujirea comunităţii locale şi a face binele, dezinteresat şi necondiţionat, reprezintă nu doar o vocaţie de viaţă, ci şi o necesitate existenţială profundă.

Generoasele obiective ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, fundamentate pe valorile creştine, promovează grija faţă de omul aflat în nevoie şi suferinţă, dar şi solidaritatea umană şi filantropia, indiferent de ceea ce, aparent, separă oamenii.

De-a lungul timpului, între Crucea Roşie şi Arhiepiscopita Târgoviştei s-a fundamentat o strânsă, rodnică şi frumoasă legătură, ce a pus în valoare cooperarea, colaborarea şi asocierea în cadrul a numeroase proiecte, programe sau manifestări necesare, actuale şi cu mare impact comunitar.

Sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoaşteţi implicarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Nifon, arhiepiscopul şi mitropiolitul Târgoviştei, în anii trecuţi ca preşedinte al acestei prestigioase instituţii la nivel naţional pentru o lungă perioadă de timp, cu evidente şi fructuoase roade. Din aceste motive, candidatura mea vine şi din dorinţa firească de continuitate, mai cu seamă că valorile Crucii Roşii sunt valori ale civilizaţiei noastre actuale, puternic impregnate de spiritualitatea creştină.

Întrega experienţă acumulată şi dăruită Bisericii Ortodoxe Române, mediului academic şi comunităţii noastre locale doresc să o pun în slujba Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în cadrul unei viziuni manageriale, alături de echipa de conducere, pentru a promova eficienţa, aprofundarea colaborării instituţionale, o mai largă implicare comunitară, transparenţa şi, de ce nu, viziblitatea mediatică.

Doresc să aducem un suflu nou, dinamic, bine adaptat la provocările contemporaneităţii, fundamentat pe valorile esenţiale ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în beneficiul major al acestei instituţii, precum şi al instituţiilor partenere şi al semenilor noştri.

Omul, mai presus de toate, omul, înainte de toate, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al semenilor, aceasta va fi esenţa mandatului pe care vi-l propunem astăzi. Cu toţii trebuie să conştientizăm faptul că fiinţa umană este cea mai valoroasă resursă a societăţii noastre. Iar Crucea Roşie are în vedere ajutorarea şi sprijinirea omului în toate situaţiile dificile de viaţă.

Am în vedere să continuăm toate bunele proiecte ale echipei manageriale de până acum, apreciindu-i străduinţa depusă în slujba Crucii Roşii, dar şi să ducem mai departe o nouă viziune, dorinţa tuturor de mai bine, de dezvoltare şi evidentă utilitate publică”, a spus vicarul Ionuţ Ghibanu.

 

Acesta, în final, a prezentat propunerile sale de revigorare a activităţii Crucii Roşii Dâmboviţa, respectiv: dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi încheierea de parteneriate cu autorităţile publice locale şi centrale care au atribuţii în domeniul managementului dezastrelor; atragerea de resurse financiare sau materiale de la autorităţile publice locale sau centrale precum şi din fonduri europene pentru îndeplinirea sarcinilor ce revin Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

„Organizarea unor sesiuni de comunicare cu ajutorul Camerei de Comerţ, al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi, de ce nu, cu ajutorul Instituţiei Prefectului, printre oamenii de afaceri din judeţ. Stabilirea de parteneriate strategice cu sectorul privat privind mobilizarea de resurse în caz de dezastru. Asigurarea disponibilităţlor voluntarilor pentru intervenţie în caz de dezastru, prin încheierea de acorduri de colaborare între Societatea Naţională de Cruce Roşie şi angajatori sau unităţi de învăţământ”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu, a mulţumit reprezentanţilor Crucii Roşii Dâmboviţa pentru întreaga activitate depusă pe parcursul acestui mandat, pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au răspuns la solicitările oamenilor aflaţi în dificultate.

„Crucea Roșie este, pentru noi toți, mai mult decât o societate cu profil umanitar, este o fărâmă de speranță pe care oamenii o întrevăd în zilele negre, atunci când își pierd credința atât în ei, cât și în divinitate. Vă numărați printre acele instituții în care am putut avea mereu încredere și care ne amintesc, ori de câte ori este nevoie, de principiul după care vă guvernați încă de la înființare – Suntem cu toții frați!.

Ca reprezentant al autorității publice, vă mulțumesc, astăzi, pentru toată implicarea de care dați dovadă și pentru faptul că ne sunteți mereu alături, în situațiile de necesitate, și vă asigur de tot sprijinul și colaborarea noastră.

Salut prezența în sală a unor vechi colaboratori, domnii Gheorghe Popescu și Floris Lăzărescu, pe care îi felicit pentru întreaga dedicare și pentru eforturile depuse în slujba comunității și mă bucur să văd că sarcina dumnealor este dusă mai departe de tineri iubitori de bine și frumos, care, cu siguranță, vor duce mai departe tradiția unei instituții aflate în slujba cetățenilor.

Apreciez colaborarea tradițională dintre instituția Crucii Roșii și Biserică, prin alăturarea simbolică a vicarului eparhial Ionuț Ghibanu echipei Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie și am credința că, punând laolaltă dorința de a face bine și de a-ți ajuta aproapele, cu speranța pe care ne-o dă credința, lucruri bune se vor realiza pentru cei aflați în nevoie.

Vă urez succes tuturor, vechi și noi colaboratori, și nădăjduiesc că împreună vom putea face lumea în care trăim mai frumoasă și suferința – mai puțină”!

Au mai rostit alocuţiuni Florina Ramona Mureşan – suprefect al judeţului Dâmboviţa, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte şi Ivan Vasile Ifanoff – secretar al judeţului.

Procesul de vot s-a consumat fără probleme. Toţi cei propuşi pentru a face parte din conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa pentru următorii patru ani au fost aleşi. Preşedinte al Filialei este de acum vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, iar funcţiile de vicepreşedinţi au revenit lui Corneliu Ştefan, Floris Lăzărescu, Viorel Matei, Călin Oros şi Dumitru Georgică.

La finalul evenimentului, preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, a acordat plachete de recunoştiinţă lui Ivan Vasile Ivanoff şi Floris Lăzărescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe apa în comunele Nucet, Iedera și Mănești

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei potabile pentru lucrări de igenizare la bazinul de stocare apă potabilă, după cum urmează:
– în comuna Nucet, satele Nucet și Cazaci, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-14:00;
– în comuna Iedera, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-16:00;
– în comuna Mănești, în data de 29.09.2022, între orele 08:00-12:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute. Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, 26 – 30 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 26 – 30 septembrie 2022, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Covor bituminos DJ 721 Târgoviște – Colacu, L=0,2 km
2. Covor bituminos DJ 401A, sector Potlogi – limită județ Giurgiu, L=2,7 km
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 721A Burduca – Cuparu – Speriețeni
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 710B Valea Lungă – Vișinești
5. Servicii/lucrări de întreținere și reparații pe DC 148 Zănoaga – contur lac Bolboci mal stâng – Padina
6. Amenajare căi de acces și parcare Spitalul Județean Târgoviște – Secția Psihiatrie, Gura Ocniței
7. Întreținere drumuri pietruite DJ 712 A Runcu – Râu Alb, km 7+660 – 9+710
8. Întreținere drumuri pietruite DJ 702L, sector Scheiu de Sus
9. Punere în siguranță DJ 710 în zona obiectivului ,,Modernizare DJ 710 Bezdead – Costișata – limită județ Prahova’’
10. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
11. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 711A, la Răcari
12. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702D la Decindeni
13. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 721A la Speriețeni
14. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702F, la Petrești
15. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L=16,00 km
16. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830
17. Modernizare DJ 711, sector Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+350, L=19,350 km
18. Modernizare DJ 101B Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, km 0+000 – 8+135
19. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L= 5,812 km
20. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județ Dâmbovița
21. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
22. Pod pe DJ 711 E, km 3+680, peste Râul Ialomița, la Ibrianu
23.Asfaltare străzi – asociere Consiliul Județean Dâmbovița, în comuna Corbii Mari
24. Modernizare DJ 702, limită județ Argeș – Cândești Deal – Cândești Vale
25. Modernizare DJ 714, sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
26. Modernizare șanțuri și trotuare DJ 721 în satul Produlești din comuna Produlești
27. Realizare șanț betonat, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate, pe DJ 721, în satul Gura Șuții
28. Modernizare DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș – etapa II

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din drumul județean DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cuprins între cabana Bolboci – Contur lac Bolboci, mal drept – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900 este închis circulației pe perioada executării lucrărilor de modernizare. Variantă ocolitoare: DC 148, Zănoaga ( intersecție cu DJ 714) – Lac Bolboci, mal stâng – Padina ( intersecție cu DJ 714, punct Cheile Coteanu);
2. Podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106, platoul Padina, punct ,,Diana’’ (Casa Justin) este restricționat circulației pentru vehicule cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie
3. Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5t.
4. Sectorul drumului județean DJ 710 la km 17+650 situat în satul Costișata, comuna Bezdead este restricționat temporar pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de 3,5 t în vederea executării lucrărilor de refacere și consolidare a părții carosabile.
5. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole: DJ 503, sector Fierbinți – limită județ Argeș

DJ 611, sect. Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sector Gheboaia – Finta
DJ 712 A Fieni – Badeni – Runcu
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:
– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.
– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08:00-16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT