Connect with us

ACTUALITATE

Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a fost ales preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa

Publicat

pe

Astăzi, Crucea Roşie Domboviţa şi-a reîmprospătat echipa de conducere, bazându-se pe principiile democratice, curate, ale alternanţei la putere. Adunarea generală, în care a fost prezentat bilanţul activităţii filialei pe ultimii doi ani şi s-au organizat alegeri libere, prin vot secret, s-a consumat la Centrul internaţional de conferinţe al Univesităţii Valahia.

În competiţia pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa s-a înscris preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial şi cunoscut comunităţilor din judeţul Dâmboviţa prin iniţiativele sale sociale, de caritate, derulate de Arhiepiscopia Târgoviştei, sub patronajul ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit. Tocmai pentru că este devotat oamenilor, mereu sprijin la nevoie, cunoscător al problemelor sociale ale judeţului, implicat în derularea unor proiecte umanitare, a decis să candideze pentru onorabila funcţie.

La prezidiu, alături de directorul Crucii Roşii Dâmboviţa – Raul Pavelescu, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, suprefectul judeţului – Florina Ramona Mureşan, viceprimarul Târgoviştei – Monica Ili şi rectorul Univeristăţii Valahia – Călin Oros.

În sală, pe lângă şefii unor instituţii deconcentrate, primari, viceprimari, oameni de afaceri şi voluntari ai Crucii Roşii, s-au aflat: parlamentarii PSD Claudia Gilia, Carmen Holban şi Cornel Ştefan şi cei ai Pro România – Oana Vlăducă şi Adrian Ţuţuianu.

Cum este tradiţia, tinerii voluntari au enumerat cele şapte principii esenţiale după care se ghidează Crucea Roşie şi Semiluna Roşie. Lucrările adunării au fost deschise de Floris Lăzărescu, cel al cărui mandat de preşedinte tocmai s-a epuizat.

Înainte de a se intra în miezul şedinţei, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria inginerului Costel Preda, director al Direcţiei Silvice Dâmboviţa şi fost vicepreşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa.

După consumarea momentelor de propunere şi alegere a comisiilor tehnice, a celor de scrutin şi de validare a alegerilor, au fost prezentate punctele de pe ordinea de zi.

Directorul Raul Pavelescu a vorbit despre rolul pe care îl are această adunare în alegerea unei alte structuri de conducere. Pavelescu a prezentat candidaţii pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri în comitetul judeţean de conducere a Crucii Roşii.

Primul la cuvânt a fost preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa pentru următorii patru ani.

„Mi-am depus candidatura deoarece am considerat că slujirea comunităţii locale şi a face binele, dezinteresat şi necondiţionat, reprezintă nu doar o vocaţie de viaţă, ci şi o necesitate existenţială profundă.

Generoasele obiective ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, fundamentate pe valorile creştine, promovează grija faţă de omul aflat în nevoie şi suferinţă, dar şi solidaritatea umană şi filantropia, indiferent de ceea ce, aparent, separă oamenii.

De-a lungul timpului, între Crucea Roşie şi Arhiepiscopita Târgoviştei s-a fundamentat o strânsă, rodnică şi frumoasă legătură, ce a pus în valoare cooperarea, colaborarea şi asocierea în cadrul a numeroase proiecte, programe sau manifestări necesare, actuale şi cu mare impact comunitar.

Sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoaşteţi implicarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Nifon, arhiepiscopul şi mitropiolitul Târgoviştei, în anii trecuţi ca preşedinte al acestei prestigioase instituţii la nivel naţional pentru o lungă perioadă de timp, cu evidente şi fructuoase roade. Din aceste motive, candidatura mea vine şi din dorinţa firească de continuitate, mai cu seamă că valorile Crucii Roşii sunt valori ale civilizaţiei noastre actuale, puternic impregnate de spiritualitatea creştină.

Întrega experienţă acumulată şi dăruită Bisericii Ortodoxe Române, mediului academic şi comunităţii noastre locale doresc să o pun în slujba Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în cadrul unei viziuni manageriale, alături de echipa de conducere, pentru a promova eficienţa, aprofundarea colaborării instituţionale, o mai largă implicare comunitară, transparenţa şi, de ce nu, viziblitatea mediatică.

Doresc să aducem un suflu nou, dinamic, bine adaptat la provocările contemporaneităţii, fundamentat pe valorile esenţiale ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în beneficiul major al acestei instituţii, precum şi al instituţiilor partenere şi al semenilor noştri.

Omul, mai presus de toate, omul, înainte de toate, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al semenilor, aceasta va fi esenţa mandatului pe care vi-l propunem astăzi. Cu toţii trebuie să conştientizăm faptul că fiinţa umană este cea mai valoroasă resursă a societăţii noastre. Iar Crucea Roşie are în vedere ajutorarea şi sprijinirea omului în toate situaţiile dificile de viaţă.

Am în vedere să continuăm toate bunele proiecte ale echipei manageriale de până acum, apreciindu-i străduinţa depusă în slujba Crucii Roşii, dar şi să ducem mai departe o nouă viziune, dorinţa tuturor de mai bine, de dezvoltare şi evidentă utilitate publică”, a spus vicarul Ionuţ Ghibanu.

 

Acesta, în final, a prezentat propunerile sale de revigorare a activităţii Crucii Roşii Dâmboviţa, respectiv: dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi încheierea de parteneriate cu autorităţile publice locale şi centrale care au atribuţii în domeniul managementului dezastrelor; atragerea de resurse financiare sau materiale de la autorităţile publice locale sau centrale precum şi din fonduri europene pentru îndeplinirea sarcinilor ce revin Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

„Organizarea unor sesiuni de comunicare cu ajutorul Camerei de Comerţ, al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi, de ce nu, cu ajutorul Instituţiei Prefectului, printre oamenii de afaceri din judeţ. Stabilirea de parteneriate strategice cu sectorul privat privind mobilizarea de resurse în caz de dezastru. Asigurarea disponibilităţlor voluntarilor pentru intervenţie în caz de dezastru, prin încheierea de acorduri de colaborare între Societatea Naţională de Cruce Roşie şi angajatori sau unităţi de învăţământ”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu, a mulţumit reprezentanţilor Crucii Roşii Dâmboviţa pentru întreaga activitate depusă pe parcursul acestui mandat, pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au răspuns la solicitările oamenilor aflaţi în dificultate.

„Crucea Roșie este, pentru noi toți, mai mult decât o societate cu profil umanitar, este o fărâmă de speranță pe care oamenii o întrevăd în zilele negre, atunci când își pierd credința atât în ei, cât și în divinitate. Vă numărați printre acele instituții în care am putut avea mereu încredere și care ne amintesc, ori de câte ori este nevoie, de principiul după care vă guvernați încă de la înființare – Suntem cu toții frați!.

Ca reprezentant al autorității publice, vă mulțumesc, astăzi, pentru toată implicarea de care dați dovadă și pentru faptul că ne sunteți mereu alături, în situațiile de necesitate, și vă asigur de tot sprijinul și colaborarea noastră.

Salut prezența în sală a unor vechi colaboratori, domnii Gheorghe Popescu și Floris Lăzărescu, pe care îi felicit pentru întreaga dedicare și pentru eforturile depuse în slujba comunității și mă bucur să văd că sarcina dumnealor este dusă mai departe de tineri iubitori de bine și frumos, care, cu siguranță, vor duce mai departe tradiția unei instituții aflate în slujba cetățenilor.

Apreciez colaborarea tradițională dintre instituția Crucii Roșii și Biserică, prin alăturarea simbolică a vicarului eparhial Ionuț Ghibanu echipei Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie și am credința că, punând laolaltă dorința de a face bine și de a-ți ajuta aproapele, cu speranța pe care ne-o dă credința, lucruri bune se vor realiza pentru cei aflați în nevoie.

Vă urez succes tuturor, vechi și noi colaboratori, și nădăjduiesc că împreună vom putea face lumea în care trăim mai frumoasă și suferința – mai puțină”!

Au mai rostit alocuţiuni Florina Ramona Mureşan – suprefect al judeţului Dâmboviţa, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte şi Ivan Vasile Ifanoff – secretar al judeţului.

Procesul de vot s-a consumat fără probleme. Toţi cei propuşi pentru a face parte din conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa pentru următorii patru ani au fost aleşi. Preşedinte al Filialei este de acum vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, iar funcţiile de vicepreşedinţi au revenit lui Corneliu Ştefan, Floris Lăzărescu, Viorel Matei, Călin Oros şi Dumitru Georgică.

La finalul evenimentului, preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, a acordat plachete de recunoştiinţă lui Ivan Vasile Ivanoff şi Floris Lăzărescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GAL Dealurile Sultanului: Apel de selecție M1/6A, varianta simplificată

Publicat

pe

de

Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: M1/6A -1/23-03.02.2023
Data publicării: 03.02.2023

Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Sultanului anunță lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura M1/6A – ” Susținerea investițiilor în infrastructura de turism și încurajarea activităților turistice”, fonduri FEADR.

I. Data lansării apelului de selecție: 03.02.2023
II. Data limită de depunere a proiectelor: 13.02.2023
III. Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Grupului de Acțiune Locală Dealurile Sultanului din comuna Vișinești, sat Vișinești, nr. 77, de luni până vineri, în intervalul orar 09,00 – 16,00.
IV. Beneficiari eligibili:
– Micro‐întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente sau nou‐înfiinţate (start‐ups) din teritoriul GAL Dealurile Sultanului;
– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole agroturistice în teritoriul GAL Dealurile Sultanului în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate.
V. Fondul disponibil – alocat pentru această sesiune:
– Fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 100.000 euro, FEADR
– Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 100.000 euro
– Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua până la data de 31.12.2023.
– Termenul de finalizare a proiectelor ( inclusiv efectuarea ultimei plăți) – 31.12.2025
VI. Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Pentru o obține informații detaliate ne puteți contacta de luni până vineri, de la 8,30-16,30, la sediul GAL Dealurile Sultanului din Comuna Vișinești, nr. 77, județul Dâmbovița sau prin telefon la 0245.662.654/0787.508.655 sau prin e-mail la office@gal-dealurilesultanului.ro
VII. Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborate de GAL Dealurile Sultanului și pot fi descărcate de pe pagina de internet a GAL Dealurile Sultanului www.gal-dealurilesultanului.ro
VIII. La sediul GAL Dealurile Sultanului este disponibilă versiunea pe suport tipărit a informațiilor detaliate aferente măsurii M1/6A.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats