Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a fost ales preşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa

Publicat

pe

Astăzi, Crucea Roşie Domboviţa şi-a reîmprospătat echipa de conducere, bazându-se pe principiile democratice, curate, ale alternanţei la putere. Adunarea generală, în care a fost prezentat bilanţul activităţii filialei pe ultimii doi ani şi s-au organizat alegeri libere, prin vot secret, s-a consumat la Centrul internaţional de conferinţe al Univesităţii Valahia.

În competiţia pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa s-a înscris preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial şi cunoscut comunităţilor din judeţul Dâmboviţa prin iniţiativele sale sociale, de caritate, derulate de Arhiepiscopia Târgoviştei, sub patronajul ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit. Tocmai pentru că este devotat oamenilor, mereu sprijin la nevoie, cunoscător al problemelor sociale ale judeţului, implicat în derularea unor proiecte umanitare, a decis să candideze pentru onorabila funcţie.

La prezidiu, alături de directorul Crucii Roşii Dâmboviţa – Raul Pavelescu, s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, suprefectul judeţului – Florina Ramona Mureşan, viceprimarul Târgoviştei – Monica Ili şi rectorul Univeristăţii Valahia – Călin Oros.

În sală, pe lângă şefii unor instituţii deconcentrate, primari, viceprimari, oameni de afaceri şi voluntari ai Crucii Roşii, s-au aflat: parlamentarii PSD Claudia Gilia, Carmen Holban şi Cornel Ştefan şi cei ai Pro România – Oana Vlăducă şi Adrian Ţuţuianu.

Cum este tradiţia, tinerii voluntari au enumerat cele şapte principii esenţiale după care se ghidează Crucea Roşie şi Semiluna Roşie. Lucrările adunării au fost deschise de Floris Lăzărescu, cel al cărui mandat de preşedinte tocmai s-a epuizat.

Înainte de a se intra în miezul şedinţei, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria inginerului Costel Preda, director al Direcţiei Silvice Dâmboviţa şi fost vicepreşedinte al Crucii Roşii Dâmboviţa.

După consumarea momentelor de propunere şi alegere a comisiilor tehnice, a celor de scrutin şi de validare a alegerilor, au fost prezentate punctele de pe ordinea de zi.

Directorul Raul Pavelescu a vorbit despre rolul pe care îl are această adunare în alegerea unei alte structuri de conducere. Pavelescu a prezentat candidaţii pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri în comitetul judeţean de conducere a Crucii Roşii.

Primul la cuvânt a fost preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa pentru următorii patru ani.

„Mi-am depus candidatura deoarece am considerat că slujirea comunităţii locale şi a face binele, dezinteresat şi necondiţionat, reprezintă nu doar o vocaţie de viaţă, ci şi o necesitate existenţială profundă.

Generoasele obiective ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, fundamentate pe valorile creştine, promovează grija faţă de omul aflat în nevoie şi suferinţă, dar şi solidaritatea umană şi filantropia, indiferent de ceea ce, aparent, separă oamenii.

De-a lungul timpului, între Crucea Roşie şi Arhiepiscopita Târgoviştei s-a fundamentat o strânsă, rodnică şi frumoasă legătură, ce a pus în valoare cooperarea, colaborarea şi asocierea în cadrul a numeroase proiecte, programe sau manifestări necesare, actuale şi cu mare impact comunitar.

Sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoaşteţi implicarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Nifon, arhiepiscopul şi mitropiolitul Târgoviştei, în anii trecuţi ca preşedinte al acestei prestigioase instituţii la nivel naţional pentru o lungă perioadă de timp, cu evidente şi fructuoase roade. Din aceste motive, candidatura mea vine şi din dorinţa firească de continuitate, mai cu seamă că valorile Crucii Roşii sunt valori ale civilizaţiei noastre actuale, puternic impregnate de spiritualitatea creştină.

Întrega experienţă acumulată şi dăruită Bisericii Ortodoxe Române, mediului academic şi comunităţii noastre locale doresc să o pun în slujba Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în cadrul unei viziuni manageriale, alături de echipa de conducere, pentru a promova eficienţa, aprofundarea colaborării instituţionale, o mai largă implicare comunitară, transparenţa şi, de ce nu, viziblitatea mediatică.

Doresc să aducem un suflu nou, dinamic, bine adaptat la provocările contemporaneităţii, fundamentat pe valorile esenţiale ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în beneficiul major al acestei instituţii, precum şi al instituţiilor partenere şi al semenilor noştri.

Omul, mai presus de toate, omul, înainte de toate, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al semenilor, aceasta va fi esenţa mandatului pe care vi-l propunem astăzi. Cu toţii trebuie să conştientizăm faptul că fiinţa umană este cea mai valoroasă resursă a societăţii noastre. Iar Crucea Roşie are în vedere ajutorarea şi sprijinirea omului în toate situaţiile dificile de viaţă.

Am în vedere să continuăm toate bunele proiecte ale echipei manageriale de până acum, apreciindu-i străduinţa depusă în slujba Crucii Roşii, dar şi să ducem mai departe o nouă viziune, dorinţa tuturor de mai bine, de dezvoltare şi evidentă utilitate publică”, a spus vicarul Ionuţ Ghibanu.

 

Acesta, în final, a prezentat propunerile sale de revigorare a activităţii Crucii Roşii Dâmboviţa, respectiv: dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi încheierea de parteneriate cu autorităţile publice locale şi centrale care au atribuţii în domeniul managementului dezastrelor; atragerea de resurse financiare sau materiale de la autorităţile publice locale sau centrale precum şi din fonduri europene pentru îndeplinirea sarcinilor ce revin Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

„Organizarea unor sesiuni de comunicare cu ajutorul Camerei de Comerţ, al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi, de ce nu, cu ajutorul Instituţiei Prefectului, printre oamenii de afaceri din judeţ. Stabilirea de parteneriate strategice cu sectorul privat privind mobilizarea de resurse în caz de dezastru. Asigurarea disponibilităţlor voluntarilor pentru intervenţie în caz de dezastru, prin încheierea de acorduri de colaborare între Societatea Naţională de Cruce Roşie şi angajatori sau unităţi de învăţământ”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu, a mulţumit reprezentanţilor Crucii Roşii Dâmboviţa pentru întreaga activitate depusă pe parcursul acestui mandat, pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au răspuns la solicitările oamenilor aflaţi în dificultate.

„Crucea Roșie este, pentru noi toți, mai mult decât o societate cu profil umanitar, este o fărâmă de speranță pe care oamenii o întrevăd în zilele negre, atunci când își pierd credința atât în ei, cât și în divinitate. Vă numărați printre acele instituții în care am putut avea mereu încredere și care ne amintesc, ori de câte ori este nevoie, de principiul după care vă guvernați încă de la înființare – Suntem cu toții frați!.

Ca reprezentant al autorității publice, vă mulțumesc, astăzi, pentru toată implicarea de care dați dovadă și pentru faptul că ne sunteți mereu alături, în situațiile de necesitate, și vă asigur de tot sprijinul și colaborarea noastră.

Salut prezența în sală a unor vechi colaboratori, domnii Gheorghe Popescu și Floris Lăzărescu, pe care îi felicit pentru întreaga dedicare și pentru eforturile depuse în slujba comunității și mă bucur să văd că sarcina dumnealor este dusă mai departe de tineri iubitori de bine și frumos, care, cu siguranță, vor duce mai departe tradiția unei instituții aflate în slujba cetățenilor.

Apreciez colaborarea tradițională dintre instituția Crucii Roșii și Biserică, prin alăturarea simbolică a vicarului eparhial Ionuț Ghibanu echipei Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie și am credința că, punând laolaltă dorința de a face bine și de a-ți ajuta aproapele, cu speranța pe care ne-o dă credința, lucruri bune se vor realiza pentru cei aflați în nevoie.

Vă urez succes tuturor, vechi și noi colaboratori, și nădăjduiesc că împreună vom putea face lumea în care trăim mai frumoasă și suferința – mai puțină”!

Au mai rostit alocuţiuni Florina Ramona Mureşan – suprefect al judeţului Dâmboviţa, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte şi Ivan Vasile Ifanoff – secretar al judeţului.

Procesul de vot s-a consumat fără probleme. Toţi cei propuşi pentru a face parte din conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa pentru următorii patru ani au fost aleşi. Preşedinte al Filialei este de acum vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, iar funcţiile de vicepreşedinţi au revenit lui Corneliu Ştefan, Floris Lăzărescu, Viorel Matei, Călin Oros şi Dumitru Georgică.

La finalul evenimentului, preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, a acordat plachete de recunoştiinţă lui Ivan Vasile Ivanoff şi Floris Lăzărescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT