Connect with us

ACTUALITATE

APIA: S-au stabilit cuantumurile ajutoarelor naţionale tranzitorii

Publicat

pe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că au fost stabilite cuantumurile ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere unica 2018. La nivel national, valoarea plafonului este de 268.466.600 euro si se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

SECTOR VEGETAL
ANT1- Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil – 14,7033 euro/ha
ANT 2, 3 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru in/canepa fibră – 7,6474 euro/ha
ANT 4 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru tutun – 1.487,6627 euro/ha
ANT 5 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru hamei- 381,5147euro/ha
ANT 6 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru sfeclă de zahăr – 77,8186 euro/ha

SECTOR ZOOTEHNIC
ANT 7 – Schema decuplată de producţie, specia bovine – sector lapte – 16,5777 euro/tonă
ANT 8 – Schema decuplată de producţie, specia bovine – sector carne – 76,0774 euro/cap
ANT 9 – Schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine – 4,8503 euro/cap

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Dâmboviţa a primit în anul 2018 un numar de 24.536 cereri unice prin care fermierii au aplicat pentru scheme de plată în sector vegetal şi zootehnic. Dintre acestea, 23.223 de cereri (94.65%) au fost autorizate la plată pentru alte scheme diferite de ajutoarele naţionale tranzitorii.

În judetul Dambovita, au solicitat sprijin prin Ajutoare Nationale Tranzitorii 19.099 de fermieri în sector vegetal si 2.316 fermieri in sector zootehnic.

Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018″, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT