Connect with us

ACTUALITATE

129 de poliţişti din Dâmboviţa, avansaţi în grad de „Ziua Poliţiei”

Publicat

pe

Şedinţa festivă dedicată împlinirii a 197 de ani de existenţă a Poliţie Române a fost una echilibrată, cu discursuri puţine, scurte şi la obiect. Amfitrionul întâlniri, cum era şi normal, a fost comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Invitaţi la acest eveniment desfăşurat la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia au fost: Antonel Jîjîe – prefectul judeţului Dâmboviţa, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Trifan – reprezentant ATOP Dâmboviţa, preot Victor Drăghicescu – consilier Arhiepiscopia Târgoviştei, Cătălin Rădulescu – viceprimar municipiul Târgovişte, Mihai Dincă – prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Anca Veseliu – prim procuror DIICOT Dâmboviţa, judecător Dragoş Popoiag – preşedinte Tribunalul Dâmboviţa, Tiberiu Ungureanu – director Penitenciar Mărgineni, col. Viorel Matei – inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa, alte cadre de conducere din structurile Ministerului de Intene şi cadre în rezervă.

Comisarul şef Sorin Păun a citit celor prezenţi mesajul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor Ioan Buda, transmis cu ocazia „Zilei Poliţiei Române”. A urmat la cuvânt preotul Victor Drăghicescu, care a prezentat textul cu dedicaţie pentru ziua poliţiştilor, semnat de IPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

Muzeograful Cristina Nica, directorul Muzeului Poliţiei Române din Târgovişte, a prezentat un scurt istoric al acestei structuri a Ministerului de Interne, care se ocupă cu ordinea publică, veghează la respectarea legii şi apără drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Comisarul şef Sorin Păun a făcut cunoscut celor de faţă faptul că, de “Ziua Poliţiei”, au fost avansaţi în grad 129 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa. Au mai fost acordate, prin dispoziţia inspectorului şef, 317 diplome de merit poliţiştilor care s-au evidenţiat în anul 2018 în activităţile profesionale. Au mai fost acordate de structura centrală a Corpului Naţional al Poliţiştilor 100 de diplome.

A urmat premierea poliţiştilor care au participat la competiţiile sportive desfăşurate cu ocazia “Zilei Poliţiei Române”.

Finalul şedinţei festive a aparţinut alocuţiunilor rostite de Daniel Comănescu — preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi prefectului judeţului Antonel Jîjîie.

“Ziua de 25 martie reamintește, cu respect, de perseverența și meritele instituției al cărei rol fundamental este de a oferi, prin activitatea desfășurată, sentimentul de siguranță în inimile tuturor românilor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm prețuirea pentru dumneavoastră, cei care vă faceți datoria mai presus de orice pericole. Apreciez faptul că reușiți să țineți infracționalitatea sub control și să asigurați acel climat de liniște de care toți avem nevoie pentru a trăi fără a privi tot timpul peste umăr.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a purtat, în permanență, cu onoare, însemnele Poliției Române, îndeplinind misiuni importante atât pentru menținerea siguranței cetățenilor dâmbovițeni, cât și pentru asigurarea securității colective în diferite conjuncturi. De-a lungul timpului, sarcinile și misiunile Poliției Române s-au diversificat foarte mult ceea ce face ca, astăzi, să existe structuri ale IPJ Dâmbovița în toate orașele și comunele județului Dâmbovița, iar fiecare dintre acestea să vegheze, în plan local, pentru punerea corectă în aplicare a normelor și reglementărilor interne.

Modul exemplar în care fiecare reprezentant al IPJ Dâmbovița își derulează, zilnic, activitatea, este certificat de cifrele prezentate, anual, de către conducerea instituției, în rapoartele de activitate ale acesteia. De la an la an, observăm reușite tot mai multe în rândul tuturor polițiștilor, ceea ce ne face să avem încredere în capacitatea Poliției Române de a ne oferi protecția de care avem nevoie. Suntem cu toții conștienți că nu este o muncă deloc ușoară, fapt pentru care vă mulțumim pentru eforturile dumneavoastră, pe care, vă garantăm, că le apreciem infinit.

Vă doresc «La mulți ani», multă putere de muncă, vă asigur, o dată în plus, de tot sprijinul autorităților județene și vă mulțumesc pentru invitația de a vă fi, astăzi, alături, așa cum ne sunteți și domniile voastre, în fiecare zi!”.

Prefectul Antonel Jîjîie i-a felicitat pe poliţiştii dâmboviţeni pentru munca depusă în slujba cetăţenilor, cu responsabilitate şi profesionalism.

”Afirm cu toată convingerea că sunteţi forţa principală cea mai vizibilă a Ministerului de Interne. Poliţia este instituţia cu cea mai veche atestare documentară, care a parcurs mai multe etape de transformare şi care şi-a definit rolul şi importanţa în arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională, adaptându-se diferitelor provocări sociale.

Poliţiştii sunt cei care veghează permanent pentru respectarea legii, siguranţei şi protejarea drepturilor cetăţenilor şi răspund prezent prin atribuţiile conferite de lege atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor.

Uniforma dumneavoastră impune încredere şi respect, obligându-vă în acelaşi timp să vă dedicaţi datoriei la care v-aţi angajat. Subliniez cooperarea eficientă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa atât cu Instituţia Prefectului cât şi cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea tuturor situaţiilor menite să asigure liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

La mulţi ani, poliţişti dâmboviţeni, şi mult succes în activităţile viitoare”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe apa în comunele Nucet, Iedera și Mănești

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei potabile pentru lucrări de igenizare la bazinul de stocare apă potabilă, după cum urmează:
– în comuna Nucet, satele Nucet și Cazaci, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-14:00;
– în comuna Iedera, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-16:00;
– în comuna Mănești, în data de 29.09.2022, între orele 08:00-12:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute. Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, 26 – 30 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 26 – 30 septembrie 2022, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Covor bituminos DJ 721 Târgoviște – Colacu, L=0,2 km
2. Covor bituminos DJ 401A, sector Potlogi – limită județ Giurgiu, L=2,7 km
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 721A Burduca – Cuparu – Speriețeni
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 710B Valea Lungă – Vișinești
5. Servicii/lucrări de întreținere și reparații pe DC 148 Zănoaga – contur lac Bolboci mal stâng – Padina
6. Amenajare căi de acces și parcare Spitalul Județean Târgoviște – Secția Psihiatrie, Gura Ocniței
7. Întreținere drumuri pietruite DJ 712 A Runcu – Râu Alb, km 7+660 – 9+710
8. Întreținere drumuri pietruite DJ 702L, sector Scheiu de Sus
9. Punere în siguranță DJ 710 în zona obiectivului ,,Modernizare DJ 710 Bezdead – Costișata – limită județ Prahova’’
10. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
11. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 711A, la Răcari
12. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702D la Decindeni
13. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 721A la Speriețeni
14. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702F, la Petrești
15. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L=16,00 km
16. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830
17. Modernizare DJ 711, sector Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+350, L=19,350 km
18. Modernizare DJ 101B Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, km 0+000 – 8+135
19. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L= 5,812 km
20. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județ Dâmbovița
21. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
22. Pod pe DJ 711 E, km 3+680, peste Râul Ialomița, la Ibrianu
23.Asfaltare străzi – asociere Consiliul Județean Dâmbovița, în comuna Corbii Mari
24. Modernizare DJ 702, limită județ Argeș – Cândești Deal – Cândești Vale
25. Modernizare DJ 714, sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
26. Modernizare șanțuri și trotuare DJ 721 în satul Produlești din comuna Produlești
27. Realizare șanț betonat, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate, pe DJ 721, în satul Gura Șuții
28. Modernizare DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș – etapa II

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din drumul județean DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cuprins între cabana Bolboci – Contur lac Bolboci, mal drept – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900 este închis circulației pe perioada executării lucrărilor de modernizare. Variantă ocolitoare: DC 148, Zănoaga ( intersecție cu DJ 714) – Lac Bolboci, mal stâng – Padina ( intersecție cu DJ 714, punct Cheile Coteanu);
2. Podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106, platoul Padina, punct ,,Diana’’ (Casa Justin) este restricționat circulației pentru vehicule cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie
3. Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5t.
4. Sectorul drumului județean DJ 710 la km 17+650 situat în satul Costișata, comuna Bezdead este restricționat temporar pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de 3,5 t în vederea executării lucrărilor de refacere și consolidare a părții carosabile.
5. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole: DJ 503, sector Fierbinți – limită județ Argeș

DJ 611, sect. Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sector Gheboaia – Finta
DJ 712 A Fieni – Badeni – Runcu
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:
– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.
– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08:00-16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT