Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

129 de poliţişti din Dâmboviţa, avansaţi în grad de „Ziua Poliţiei”

Publicat

pe

Şedinţa festivă dedicată împlinirii a 197 de ani de existenţă a Poliţie Române a fost una echilibrată, cu discursuri puţine, scurte şi la obiect. Amfitrionul întâlniri, cum era şi normal, a fost comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Invitaţi la acest eveniment desfăşurat la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia au fost: Antonel Jîjîe – prefectul judeţului Dâmboviţa, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Trifan – reprezentant ATOP Dâmboviţa, preot Victor Drăghicescu – consilier Arhiepiscopia Târgoviştei, Cătălin Rădulescu – viceprimar municipiul Târgovişte, Mihai Dincă – prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Anca Veseliu – prim procuror DIICOT Dâmboviţa, judecător Dragoş Popoiag – preşedinte Tribunalul Dâmboviţa, Tiberiu Ungureanu – director Penitenciar Mărgineni, col. Viorel Matei – inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa, alte cadre de conducere din structurile Ministerului de Intene şi cadre în rezervă.

Comisarul şef Sorin Păun a citit celor prezenţi mesajul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor Ioan Buda, transmis cu ocazia „Zilei Poliţiei Române”. A urmat la cuvânt preotul Victor Drăghicescu, care a prezentat textul cu dedicaţie pentru ziua poliţiştilor, semnat de IPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

Muzeograful Cristina Nica, directorul Muzeului Poliţiei Române din Târgovişte, a prezentat un scurt istoric al acestei structuri a Ministerului de Interne, care se ocupă cu ordinea publică, veghează la respectarea legii şi apără drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Comisarul şef Sorin Păun a făcut cunoscut celor de faţă faptul că, de “Ziua Poliţiei”, au fost avansaţi în grad 129 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa. Au mai fost acordate, prin dispoziţia inspectorului şef, 317 diplome de merit poliţiştilor care s-au evidenţiat în anul 2018 în activităţile profesionale. Au mai fost acordate de structura centrală a Corpului Naţional al Poliţiştilor 100 de diplome.

A urmat premierea poliţiştilor care au participat la competiţiile sportive desfăşurate cu ocazia “Zilei Poliţiei Române”.

Finalul şedinţei festive a aparţinut alocuţiunilor rostite de Daniel Comănescu — preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi prefectului judeţului Antonel Jîjîie.

“Ziua de 25 martie reamintește, cu respect, de perseverența și meritele instituției al cărei rol fundamental este de a oferi, prin activitatea desfășurată, sentimentul de siguranță în inimile tuturor românilor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm prețuirea pentru dumneavoastră, cei care vă faceți datoria mai presus de orice pericole. Apreciez faptul că reușiți să țineți infracționalitatea sub control și să asigurați acel climat de liniște de care toți avem nevoie pentru a trăi fără a privi tot timpul peste umăr.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a purtat, în permanență, cu onoare, însemnele Poliției Române, îndeplinind misiuni importante atât pentru menținerea siguranței cetățenilor dâmbovițeni, cât și pentru asigurarea securității colective în diferite conjuncturi. De-a lungul timpului, sarcinile și misiunile Poliției Române s-au diversificat foarte mult ceea ce face ca, astăzi, să existe structuri ale IPJ Dâmbovița în toate orașele și comunele județului Dâmbovița, iar fiecare dintre acestea să vegheze, în plan local, pentru punerea corectă în aplicare a normelor și reglementărilor interne.

Modul exemplar în care fiecare reprezentant al IPJ Dâmbovița își derulează, zilnic, activitatea, este certificat de cifrele prezentate, anual, de către conducerea instituției, în rapoartele de activitate ale acesteia. De la an la an, observăm reușite tot mai multe în rândul tuturor polițiștilor, ceea ce ne face să avem încredere în capacitatea Poliției Române de a ne oferi protecția de care avem nevoie. Suntem cu toții conștienți că nu este o muncă deloc ușoară, fapt pentru care vă mulțumim pentru eforturile dumneavoastră, pe care, vă garantăm, că le apreciem infinit.

Vă doresc «La mulți ani», multă putere de muncă, vă asigur, o dată în plus, de tot sprijinul autorităților județene și vă mulțumesc pentru invitația de a vă fi, astăzi, alături, așa cum ne sunteți și domniile voastre, în fiecare zi!”.

Prefectul Antonel Jîjîie i-a felicitat pe poliţiştii dâmboviţeni pentru munca depusă în slujba cetăţenilor, cu responsabilitate şi profesionalism.

”Afirm cu toată convingerea că sunteţi forţa principală cea mai vizibilă a Ministerului de Interne. Poliţia este instituţia cu cea mai veche atestare documentară, care a parcurs mai multe etape de transformare şi care şi-a definit rolul şi importanţa în arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională, adaptându-se diferitelor provocări sociale.

Poliţiştii sunt cei care veghează permanent pentru respectarea legii, siguranţei şi protejarea drepturilor cetăţenilor şi răspund prezent prin atribuţiile conferite de lege atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor.

Uniforma dumneavoastră impune încredere şi respect, obligându-vă în acelaşi timp să vă dedicaţi datoriei la care v-aţi angajat. Subliniez cooperarea eficientă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa atât cu Instituţia Prefectului cât şi cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea tuturor situaţiilor menite să asigure liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

La mulţi ani, poliţişti dâmboviţeni, şi mult succes în activităţile viitoare”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT