Connect with us

ACTUALITATE

129 de poliţişti din Dâmboviţa, avansaţi în grad de „Ziua Poliţiei”

Publicat

pe

Şedinţa festivă dedicată împlinirii a 197 de ani de existenţă a Poliţie Române a fost una echilibrată, cu discursuri puţine, scurte şi la obiect. Amfitrionul întâlniri, cum era şi normal, a fost comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Invitaţi la acest eveniment desfăşurat la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia au fost: Antonel Jîjîe – prefectul judeţului Dâmboviţa, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Trifan – reprezentant ATOP Dâmboviţa, preot Victor Drăghicescu – consilier Arhiepiscopia Târgoviştei, Cătălin Rădulescu – viceprimar municipiul Târgovişte, Mihai Dincă – prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Anca Veseliu – prim procuror DIICOT Dâmboviţa, judecător Dragoş Popoiag – preşedinte Tribunalul Dâmboviţa, Tiberiu Ungureanu – director Penitenciar Mărgineni, col. Viorel Matei – inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa, alte cadre de conducere din structurile Ministerului de Intene şi cadre în rezervă.

Comisarul şef Sorin Păun a citit celor prezenţi mesajul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor Ioan Buda, transmis cu ocazia „Zilei Poliţiei Române”. A urmat la cuvânt preotul Victor Drăghicescu, care a prezentat textul cu dedicaţie pentru ziua poliţiştilor, semnat de IPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

Muzeograful Cristina Nica, directorul Muzeului Poliţiei Române din Târgovişte, a prezentat un scurt istoric al acestei structuri a Ministerului de Interne, care se ocupă cu ordinea publică, veghează la respectarea legii şi apără drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Comisarul şef Sorin Păun a făcut cunoscut celor de faţă faptul că, de “Ziua Poliţiei”, au fost avansaţi în grad 129 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa. Au mai fost acordate, prin dispoziţia inspectorului şef, 317 diplome de merit poliţiştilor care s-au evidenţiat în anul 2018 în activităţile profesionale. Au mai fost acordate de structura centrală a Corpului Naţional al Poliţiştilor 100 de diplome.

A urmat premierea poliţiştilor care au participat la competiţiile sportive desfăşurate cu ocazia “Zilei Poliţiei Române”.

Finalul şedinţei festive a aparţinut alocuţiunilor rostite de Daniel Comănescu — preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi prefectului judeţului Antonel Jîjîie.

“Ziua de 25 martie reamintește, cu respect, de perseverența și meritele instituției al cărei rol fundamental este de a oferi, prin activitatea desfășurată, sentimentul de siguranță în inimile tuturor românilor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm prețuirea pentru dumneavoastră, cei care vă faceți datoria mai presus de orice pericole. Apreciez faptul că reușiți să țineți infracționalitatea sub control și să asigurați acel climat de liniște de care toți avem nevoie pentru a trăi fără a privi tot timpul peste umăr.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a purtat, în permanență, cu onoare, însemnele Poliției Române, îndeplinind misiuni importante atât pentru menținerea siguranței cetățenilor dâmbovițeni, cât și pentru asigurarea securității colective în diferite conjuncturi. De-a lungul timpului, sarcinile și misiunile Poliției Române s-au diversificat foarte mult ceea ce face ca, astăzi, să existe structuri ale IPJ Dâmbovița în toate orașele și comunele județului Dâmbovița, iar fiecare dintre acestea să vegheze, în plan local, pentru punerea corectă în aplicare a normelor și reglementărilor interne.

Modul exemplar în care fiecare reprezentant al IPJ Dâmbovița își derulează, zilnic, activitatea, este certificat de cifrele prezentate, anual, de către conducerea instituției, în rapoartele de activitate ale acesteia. De la an la an, observăm reușite tot mai multe în rândul tuturor polițiștilor, ceea ce ne face să avem încredere în capacitatea Poliției Române de a ne oferi protecția de care avem nevoie. Suntem cu toții conștienți că nu este o muncă deloc ușoară, fapt pentru care vă mulțumim pentru eforturile dumneavoastră, pe care, vă garantăm, că le apreciem infinit.

Vă doresc «La mulți ani», multă putere de muncă, vă asigur, o dată în plus, de tot sprijinul autorităților județene și vă mulțumesc pentru invitația de a vă fi, astăzi, alături, așa cum ne sunteți și domniile voastre, în fiecare zi!”.

Prefectul Antonel Jîjîie i-a felicitat pe poliţiştii dâmboviţeni pentru munca depusă în slujba cetăţenilor, cu responsabilitate şi profesionalism.

”Afirm cu toată convingerea că sunteţi forţa principală cea mai vizibilă a Ministerului de Interne. Poliţia este instituţia cu cea mai veche atestare documentară, care a parcurs mai multe etape de transformare şi care şi-a definit rolul şi importanţa în arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională, adaptându-se diferitelor provocări sociale.

Poliţiştii sunt cei care veghează permanent pentru respectarea legii, siguranţei şi protejarea drepturilor cetăţenilor şi răspund prezent prin atribuţiile conferite de lege atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor.

Uniforma dumneavoastră impune încredere şi respect, obligându-vă în acelaşi timp să vă dedicaţi datoriei la care v-aţi angajat. Subliniez cooperarea eficientă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa atât cu Instituţia Prefectului cât şi cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea tuturor situaţiilor menite să asigure liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

La mulţi ani, poliţişti dâmboviţeni, şi mult succes în activităţile viitoare”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GAL Dealurile Sultanului: Apel de selecție M1/6A, varianta simplificată

Publicat

pe

de

Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: M1/6A -1/23-03.02.2023
Data publicării: 03.02.2023

Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Sultanului anunță lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura M1/6A – ” Susținerea investițiilor în infrastructura de turism și încurajarea activităților turistice”, fonduri FEADR.

I. Data lansării apelului de selecție: 03.02.2023
II. Data limită de depunere a proiectelor: 13.02.2023
III. Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Grupului de Acțiune Locală Dealurile Sultanului din comuna Vișinești, sat Vișinești, nr. 77, de luni până vineri, în intervalul orar 09,00 – 16,00.
IV. Beneficiari eligibili:
– Micro‐întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente sau nou‐înfiinţate (start‐ups) din teritoriul GAL Dealurile Sultanului;
– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole agroturistice în teritoriul GAL Dealurile Sultanului în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate.
V. Fondul disponibil – alocat pentru această sesiune:
– Fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 100.000 euro, FEADR
– Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 100.000 euro
– Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua până la data de 31.12.2023.
– Termenul de finalizare a proiectelor ( inclusiv efectuarea ultimei plăți) – 31.12.2025
VI. Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Pentru o obține informații detaliate ne puteți contacta de luni până vineri, de la 8,30-16,30, la sediul GAL Dealurile Sultanului din Comuna Vișinești, nr. 77, județul Dâmbovița sau prin telefon la 0245.662.654/0787.508.655 sau prin e-mail la office@gal-dealurilesultanului.ro
VII. Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborate de GAL Dealurile Sultanului și pot fi descărcate de pe pagina de internet a GAL Dealurile Sultanului www.gal-dealurilesultanului.ro
VIII. La sediul GAL Dealurile Sultanului este disponibilă versiunea pe suport tipărit a informațiilor detaliate aferente măsurii M1/6A.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats