Connect with us

SPORT

Andreea Manea şi Radu Stanciu, câştigătorii concursului de schi de tură „Bucegi Winter Race” 2019

Publicat

pe

Schiori din toată ţara au participat, sâmbătă – 23 martie 2019, la cea de-a IX-a ediţie a concursului de schi de tură „Bucegi Winter Race”, organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița. Traseul propus, cu o lungime de 11 km și o diferență de nivel în urcare de 1.000 m, s-a desfășurat, în zona muntelui Bătrâna, Obarșia și culmea Babele.

Mai exact, startul s-a dat de lângă Refugiul Salvamont Dâmbovița, s-a urcat pe muntele Bătrâna, după care s-a coborât în Valea Doamnele, s-a urcat Vârful Obârșia până la înăltimea de 2.250 m, apoi s-a coborât în Valea Sugările, la stâna din Sugări, iar de aici s-a continuat în urcare până pe Vârful Călugărului, cu finish în coborare pe frumoasa «Fața Mare» spre zona de sosire din apropierea Refugiului Salvamont.

În concurs s-au aliniat 25 de schiori din diferite locuri ale țării şi de la diferite cluburi de profil, mulți dintre ei pentru prima dată la schi în Bucegi, şi 20 de copii şi cadeţi. Cei din urmă au participat la cursa lungă pentru seniori, iar copiii au parcurs un traseu mai scurt, premiat separat.

Cursa masculină a fost câștigată de Radu Stanciu, concurent afiliat la Clubul Sportiv Caraimanul Busteni, iar la feminin, pe primul loc s-a clasat Andreea Manea, sportivă legitimată la acelaşi club. Surpriza plăcută a evenimentului, ca și anul trecut de altfel, a fost categoria de juniori, clasată separat anul acesta. Podiumul a fost ocupat de Claudiu Stanciu și Alexandra Manea.

„Mulțumim în mod expres, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs, SPJSS Dambovita, sponsorilor și partenerilor noștri, precum si Postului de Jandarmi Peștera”, spune Geo Badea – organizator BWR 2019.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dumnezeu să-l odihnească! Antrenorul emerit de atletism Nicolae Guțoiu a plecat la ceruri

Publicat

pe

De

Clubul Sportiv Târgoviște deplânge trecerea la cele veșnice a antrenorului emerit de atletism Nicolae Guțoiu. Reputatul antrenor s-a stins din viață, miercuri de dimineață, la vârsta de 68 de ani.

Născut pe 24 iunie 1956, la Perșinari, Nicolae Guțoiu a fost unul dintre uriașii sportului dâmbovițean și unul dintre cei mai titrați antrenori din cadrul Clubului Sportiv Târgoviște și nu numai.

Personalitate marcantă, Nicolae Guțoiu a lăsat în urmă sportivi mari, cu titluri europene și naționale, precum Cătălina Oprea-Dobre, George Preda, Alina Alexandru, Cristian Stoean sau Cristian Ioniță. A fost un adevărat profesionist care a slujit până la ultima clipă a vieții sale atletismul dâmbovițean.

Nicolae Guțoiu a părăsit această lume, însă performanțele lui vor dăinui în istoria sportului dâmbovițean și românesc. Sportul dâmbovițean va fi mai sărac fără reputatul antrenor de atletism.

El a fost și va rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un antrenor de excepție, un model de profesionalism, determinare și dăruire pentru viitoarele generații de sportivi.

Colectivul Clubului Sportiv Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente.

Drum lin, Nicolae Guțoiu! Dumnezeu să-l ierte!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Chindia Târgoviște și-a achitat toate datoriile către fostul președinte Andrei Cordoș

Publicat

pe

Președintele AFC Chindia Târgoviște, Gabriel Boriga, manifestă un optimism debordant. Și zic că este bine, dacă ținem cont de faptul că echipa nu trece deloc printr-o perioadă fastă. Multe datorii, jucătorii își caută azimutul și, după ultimele două partide jucate, cu Dej și Alexandria, se pare că l-au găsit. Acum, trebuie cultivat. Adică, să se ajungă la performanță, la crearea de spectacol fotbalistic și astfel să readucă marea de suporteri în tribune și, evident, beneficiile financiare.

Gabriel Boriga are de făcut față, împreună cu echipa pe care o coordonează, efortului de a diminua datoriile pe care clubul le-a acumulat prin politica managerială defectuoasă aplicată de predecesori. De la săptămână la săptămână, ne spune Gabriel Boriga, necazurile scad, dar tot rămân probleme de rezolvat, care necesită implicare și calcul exact pentru a nu claca.

Astăzi – 15 martie 2024, președintele Clubului de sub Chindie ne-a anunțat că a reușit să mai stingă un litigiu. Cu fostul președinte – Andrei Cordoș. Mai spune Boriga că, lunar, AFC Chindia Târgoviște trebuie să achite 1.150.000 de lei reprezentând salarii, contribuții și rate eșalonate la ANAF. Momentan, de asigurarea fondurilor de supraviețuire se achită cei doi asociați, Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște, fără de care clubul ar dispărea sau ar trece pe linie moartă.

Un alt proces important și complicat căruia președintele Clubului speră să îi facă față este reprezentat de licențierea echipei pentru sezonul fotbalistic 2024-2025. Eforturile sunt imense.

„Pentru noi este esențial. Dacă nu facem toate formalitățile și dacă nu obținem licențierea, pentru a putea participa sezonul viitor în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal sau de Liga Profesionista de Fotbal, nu avem ce să discutăm. Nu este un lucru simplu. Se fac mii de hârtii, de acorduri, sute de documente de la toate instituțiile statului.

Ăsta este cel mai important obiectiv, să asigur liniștea, viitorul, perspectiva clubului de fotbal Chindia Târgoviște în sezonul 2024-2025. Important este ce facem de acum încolo. Trebuie să creăm tot contextul, profesionist, de a aborda sezonul viitor, indiferent în ce ligă vom juca, cu totul și cu totul altfel decât s-a făcut până acum”, a spus Gabriel Boriga, hotărât să scoată la capăt cu misiunea pe care o are.

A mai vorbit președintele Chindiei și de de performanța echipei. Ultimele partide câștigate. De pe locul 11, Chindia a ajuns pe 7. În Liga a II-a. E bine, dar mai trebuie. Mâine, din nou meci. Este nevoie de încă trei puncte. Partida se dispută la Cisnădie, cu Clubul Sportiv Șelimbăr.

„Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm pentru suporterii echipei noastre, pentru culorile clubului, pentru târgovișteni. Este un meci care poate avea o miză foarte mare, importantă, adică accederea în play off-ul diviziei B. Dar nu acesta este obiectivul principal, pentru că nu depinde doar de noi. Noi trebuie să câștigăm cele trei puncte așa cum am făcut-o în ultimele două meciuri. Atât în deplasarea de la Dej cât și în partida de acasă, cu echipa din Alexandria. Trebuie să arătăm un joc consistent, trebuie să arătăm că dominăm, trebuie să arătăm spirit, să marcăm și să câștigăm. Acesta este spiritul, mentalitatea, gândirea pe care o am în calitate de președinte al Clubului, raportată la fiecare meci”, a adăugat Gabriel Boriga.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite