Connect with us

ACTUALITATE

Fonduri europene pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Publicat

pe

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a prins două contracte de finanţare importante, care vor duce, după materializarea investiţiilor, la eficientizarea actului medical, la un confort sporit al pacientului, care este adus la Departamentul Primiri Urgenţe şi unde are uneori neşansa să fie ţinut pe hol, pe băncuţă, cu perfuzia după el, sau să i se acorde asistenţa medicală în condiţii de doi-trei într-un pat. Plus că vine şi tehnică medicală nouă sau de ultimă generaţie, cum se poartă acum mai mult în discuţii!

Pentru semnarea celor două contracte de finanţare privind extinderea şi dotarea Unităţii Primiri Urgenţe şi extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, au sosit de la Bucureşti vicepremierul Daniel Suciu – ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Rovana Plumb – ministrul Fondurilor Europene şi preşedinta PSD Dâmboviţa, Adrian Gâdea – secretar de stat în cadrul MDRAP şi Liviu Muşat – directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia.

În curte, oaspeţii au fost aşteptaţi de conducerea spitalului, echipată la patru ace, de Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean, Antonel Jîjîie – prefectul Judeţului, de parlamentarii PSD de Dâmboviţa Carmen Holban, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan, de consilieri judeţeni şi de alţi reprezentanţi ai PSD.

Într-un colţ, un angajat al spitalului a aşteptat sosirea delegaţiei, protejând două superbe buchete de flori, pe care, la apariţia limuzinelor ministeriale, le-a preluat managerul Spitalului – Claudiu Dumitrescu. Unul a fost oferit cu graţie ministrei Rovana Plumb.

Sub camerele de luat vederi şi flash-urile blitz-urilor foto, s-a pornit într-o scurtă vizită prin Departamentul UPU şi apoi în Ambulatoriu. Poate neinspirată trecerea miniştrilor pe lângă bolnavii aşezaţi pe tărgi şi paturi mobile cu perfuzii la mână şi mirarea în ochii, fiindcă nu ştiau ce se întâmplă în jurul lor, dar asta a fost situaţia.

În sala de şedinţă, aflată la ultimul etaj al unităţii spitaliceşti, mult prea mică pentru afluxul de participanţi, au fost semnate cele două contracte de finanţare, nu înainte de a se face vorbire despre proiectele care vor fi implementate şi despre importanţa acestor investiţii pentru pacientul dâmboviţean.

Ministra Rovana Plumb a mulţumit cadrelor medicale pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru cetăţeni, pentru pacienţii care se adresează acestei unităţi.

„Spitalul nostru, de aici, din Târgovişte, a beneficiat de-a lungul timpului de sprijin din partea Guvernului, pentru modernizare, pentru extindere, pentru dotare cu echipamente, dar nu este suficient. Este nevoie în continuare de finanţare, în mod special pentru echipamente, dar şi pentru ceea ce înseamnă spaţii adecvate pentru un tratament de calitate”, a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Daniel Suciu, tânăr, dar stăpân pe cuvânt, cu stofă de politician, a vorbit despre vizitele care le-a efectuat prin mai multe judeţe din ţară, a povestit cu un uşor iz politicianist, dar bine punctat, despre spitalul de la Strehaia, care, după o funcţionare neîntreruptă de peste 120 de ani, a fost închis de un anume guvern şi că, în 2012, a fost redeschis de guvernarea PSD şi dotat aşa cum trebuie.

Despre cele două proiecte de investiţii a făcut menţiuni, pe larg, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat. Şeful Agenţiei de Devoltare a amintit că semnarea contractelor de extindere şi modernizare a Unităţii Primiri Urgenţe şi Ambulatoriului se întâmplă la mai puţin de 5 ani distanţă de marele eveniment când a fost semnat contractul de modernizare a unităţi spitaliceşti pe AXA 3.1 Infrastructură de Sănătate REGIO 2007-2013.

„Semnăm astăzi două contracte la fel de importante, chiar dacă la valori mai mici. Este vorba de Unitatea Primiri Urgenţe Axa 8.2 – Programul Operaţional 2014-2020. Un contract care se va întinde pe 54 de luni, perioadă în care se va merge pe două fronturi, pe de-o parte extinderea Unităţii Primiri Urgenţe şi pe de altă parte dotarea acestui departament pentru a răspunde nevoilor de sănătate din judeţul Dâmboviţa. Valoarea proiectului este de aproape 7 milioane de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 136 de mii de lei.

Cel de-al doilea contract, este vorba de Ambulatoriul spitalului judeţean, se va întinde pe o perioadă de 60 de luni. Valoarea acestuia fiind de peste 10 milioane de lei. Şi acest proiect îşi propune să extindă Ambulatoriul şi, bineînţeles, să îl doteze cu aparatură absolut necesară tratamentului pacienţilor”, a declarat Liviu Muşat.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia a mai amintit despre faptul că, pentru judeţul Dâmboviţa, mai sunt în pregătire, în diferite faze, încă două ambulatorii, la Pucioasa şi Moreni. Liviu Muşat a dezvăluit şi că judeţul Dâmboviţa are depuse proiecte în valoare de peste 1,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă undeva la 25% din totalul de sume alocate pentru Regiunea Sud Muntenia.

Ministra Rovana Plumb, înainte de semnarea documentelor, a mai venit cu câteva precizări. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte îşi va mări suprafaţa cu 1.080 mp, iar numărul de paturi va creşte de la 11 la 24. În plus, UPU va fi dotat cu aparatură şi tehnică medicală performantă, defibrilator, ecograf, aparat de radiologie, aparate de ventilaţie. Ambulatoriul va creşte cu 500 mp şi, de asemenea, va fi înzestrat cu echipamente de ultimă generaţie.

S-au căutat pixuri, s-au semnat contractele şi acum se aşteaptă începerea lucrărilor.

De la spital, miniştrii au mers la Consiliul Judeţean unde primarii din judeţ, funcţionarii din CJ şi şefii de deconcentrate aşteptau, unii plictisiţi sau chiar obosiţi, întâlnirea cu vicepremierul Suciu şi cu ministra Rovana Plumb. S-a discutat întins cu edilii, dar nu cu presa de faţă, despre problemele existente în derularea unor proiecte. Din când în când, mai răzbătea până afară câte o nemulţumire şuierată de câte un primar, pe care îl reperam rapid după voce, nelămuriri, propuneri. La finalul întâlnirii, cei care ieşeau nu manifestau un optimism debordant, ba unii chiar spuneau, printre dinţi, cu oftatul de rigoare, „de vorbe, suntem sătui, să vedem fapte”…

Din nou, presa a putut să recepteze mesajele tip concluzie ale demnitarilor prezenţi la Târgovişte. Discursurile bune, optimiste, pregnante,lămuritoare, de precampanie.

„Am venit împreună cu colegul meu Daniel Suciu pentru a aduce bani europeni în judeţ. Am adus bani europeni pentru copiii noştri, pentru toţi cei care au nevoie de servicii medicale de calitate. Am adus bani pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea judeţului Dâmboviţa. Şi nu au fost mai puţin de 10 milioane de euro, adică aproape 53 de milioane de lei, astfel încât, spitalul de aici, din Târgovişte, care furnizează servicii de sănătate pentru toţi dâmboviţenii care au nevoie de îngrijire, să-şi poată moderniza Unitatea de Primiri Urgenţe cât şi Ambulatoriul”, a spus ministra Rovana Plumb.

Vicepremierul Daniel Suciu şi-a început discursul afirmând că este convins că Dâmboviţa va fi un judeţ fruntaş la alegerile europarlamentare. Apoi, a vorbit despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi despre cât de bine a făcut României acest proiect pornit de Liviu Dragnea.

Tânărul ministru a spus că, într-adevăr, prin PNDL, PSD scoate satul românesc din noroi. Cu o mânie bine camuflată, a afirmat, de asemenea, că nu mai permite nimănui să ia în batjocură această maximă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe apa în comunele Nucet, Iedera și Mănești

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei potabile pentru lucrări de igenizare la bazinul de stocare apă potabilă, după cum urmează:
– în comuna Nucet, satele Nucet și Cazaci, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-14:00;
– în comuna Iedera, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-16:00;
– în comuna Mănești, în data de 29.09.2022, între orele 08:00-12:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute. Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, 26 – 30 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 26 – 30 septembrie 2022, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Covor bituminos DJ 721 Târgoviște – Colacu, L=0,2 km
2. Covor bituminos DJ 401A, sector Potlogi – limită județ Giurgiu, L=2,7 km
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 721A Burduca – Cuparu – Speriețeni
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 710B Valea Lungă – Vișinești
5. Servicii/lucrări de întreținere și reparații pe DC 148 Zănoaga – contur lac Bolboci mal stâng – Padina
6. Amenajare căi de acces și parcare Spitalul Județean Târgoviște – Secția Psihiatrie, Gura Ocniței
7. Întreținere drumuri pietruite DJ 712 A Runcu – Râu Alb, km 7+660 – 9+710
8. Întreținere drumuri pietruite DJ 702L, sector Scheiu de Sus
9. Punere în siguranță DJ 710 în zona obiectivului ,,Modernizare DJ 710 Bezdead – Costișata – limită județ Prahova’’
10. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
11. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 711A, la Răcari
12. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702D la Decindeni
13. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 721A la Speriețeni
14. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702F, la Petrești
15. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L=16,00 km
16. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830
17. Modernizare DJ 711, sector Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+350, L=19,350 km
18. Modernizare DJ 101B Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, km 0+000 – 8+135
19. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L= 5,812 km
20. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județ Dâmbovița
21. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
22. Pod pe DJ 711 E, km 3+680, peste Râul Ialomița, la Ibrianu
23.Asfaltare străzi – asociere Consiliul Județean Dâmbovița, în comuna Corbii Mari
24. Modernizare DJ 702, limită județ Argeș – Cândești Deal – Cândești Vale
25. Modernizare DJ 714, sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
26. Modernizare șanțuri și trotuare DJ 721 în satul Produlești din comuna Produlești
27. Realizare șanț betonat, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate, pe DJ 721, în satul Gura Șuții
28. Modernizare DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș – etapa II

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din drumul județean DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cuprins între cabana Bolboci – Contur lac Bolboci, mal drept – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900 este închis circulației pe perioada executării lucrărilor de modernizare. Variantă ocolitoare: DC 148, Zănoaga ( intersecție cu DJ 714) – Lac Bolboci, mal stâng – Padina ( intersecție cu DJ 714, punct Cheile Coteanu);
2. Podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106, platoul Padina, punct ,,Diana’’ (Casa Justin) este restricționat circulației pentru vehicule cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie
3. Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5t.
4. Sectorul drumului județean DJ 710 la km 17+650 situat în satul Costișata, comuna Bezdead este restricționat temporar pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de 3,5 t în vederea executării lucrărilor de refacere și consolidare a părții carosabile.
5. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole: DJ 503, sector Fierbinți – limită județ Argeș

DJ 611, sect. Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sector Gheboaia – Finta
DJ 712 A Fieni – Badeni – Runcu
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:
– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.
– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08:00-16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT