Connect with us

Dâmboviţa

Industria de apărare, în sapă de lemn! 79 de angajaţi de la UM Mija, trimişi în şomaj

Publicat

pe

Nu a fost păcăleală de 1 aprilie şi nici vreo replică politicianistă, ci crudul adevăr. Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de astăzi, 79 de angajaţi de la Uzina Mecanică Mija au intrat în şomaj, nemaiavând de lucru.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul sindical Constantin Bucuroiu, care consideră că de vină pentru toate aceste probleme sunt guvernanţii, care nu au modificat Hotărârea de Guvern 1740/2013, astfel încât să se dea posibilitatea Armatei ca, atunci când are de vândut produse declasificate, să le poată vinde firmelor româneşti nu celor străine, în special celor bulgăreşti, cum se întâmplă acum.

Adrian Ţuţuianu critică Guvernul şi actuala conducere a PSD Dâmboviţa, pentru faptul că nu există nicio preocupare pentru industria de apărare dâmboviţeană.

„La Moreni, nu s-a făcut nici un pas pentru producţia transportorului blindat. Anul 2019, conform proiecţiei iniţiale, trebuia să fie anul în care se vor produce cele două prototipuri. Ministerul Economiei şi cel al Apărării nu au semnat până astăzi cu Rheinmetall nimic concret ce ţine de acest proiect”, a precizat demnitarul PRO România.

Fostul ministru al Apărării a spus că a solicitat, alături de reprezentanţi ai PNL, modificarea Legii transferului de tehnologii, astfel încât orice achiziţie de tehnică militară să fie însoţită de un contract clar, iar din cei 2% repartizaţi Apărării să se aleagă şi ţara noastră cu ceva. Modificarea a trecut de Senat, unde afirmă Ţuţuianu, proiectele de lege sunt analizate mai atent, dar crede că se va împotmoli la Camera Deputaţilor.

„Am să vă dau un exemplu. S-a încheiat contractul pentru rachetele Patriot, sub mandatul meu de ministru al Apărării Naţionale. S-au făcut plăţi în 2017, în 2018, se realizează plăţi în 2019, deşi discutasem că o parte din reperele care privesc acest program să fie produse în România. Până astăzi, statul român nu a câştigat niciun leu. Facem, practic, transfer de venituri din bugetul naţional către bugetele altor state, fără să ne alegem cu ceva.

Bugetul Apărării este de peste 4 miliarde de euro anual, o sumă imensă din care nu culegem absolut nimic, pentru că oamenii care conduc astăzi Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei şi cei care coordonează activitatea Guvernului sunt incompetenţi. Andruşcă a fost un exemplu nefericit, dar se pare că plecarea lui Adruşcă nu a rezolvat nimic. Directiile în care se mişcă Industria de Apărare românească sunt dramatice”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Nu rata „Spectacolul copilăriei” din Parcul Orășenesc Titu!

Publicat

pe

Lume, lume! Primăria Titu organizează, vineri – 31 mai 2024, de la ora 16:00, mare petrecere mare pentru copii, în Parcul Orășenesc. Intrarea este liberă și pentru cei mici – sărbătoriții zilei, cât și pentru cei mari, părinți și bunici. Nu sta pe gânduri! Vino la „Spectacolul copilăriei”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

De necrezut! 20 de hectare cu legume, calamitate într-o comună din ținutul merelor! Vai mama ei de comisie!

Publicat

pe

În urmă cu ceva vreme, o masă densă de grindină a căzut peste plantațiile de pomi fructiferi din multe localități de pe Valea Dâmboviței. La Pietrari, piatra a făcut ravagii, distrugând în special plantațiile de meri.
S-a întrunit comisia de evaluare a pagubelor produse, alcătuită din reprezentanți de la Primăria Pietrari, Direcția Agricolă și ISU, și a stabilit, pe hârtie, fapt ce a provocat rumoare și uimire, că grindina a distrus 20 de hectare cultivate cu legume. La Pietrari! În nota de constatare a fost menționat că au fost distruse și 40 de hectare de porumb și 600 de hectare de pomi fructiferi.

„De unde? Păi, ne batem joc? 20 de hectare cultivate cu legume nu sunt pe toată Valea Dâmboviței. Nu poți să te faci de râs și să spui că la Pietrari au fost 20 de hectare de legume calamitate. Pe mine nu mă interesează cine a făcut parte din comisie, pe mine mă doare că ne batem joc. Vina ar fi în mare parte a primarului, că el este administratorul localității. El ar trebui să știe ce culturi există în comună și pe ce suprafețe”, a spus consultantul agricol Mihai Istrate – cunoscător al întregii zone.

Mihai Istrate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite