Connect with us

Dâmboviţa

Industria de apărare, în sapă de lemn! 79 de angajaţi de la UM Mija, trimişi în şomaj

Publicat

pe

Nu a fost păcăleală de 1 aprilie şi nici vreo replică politicianistă, ci crudul adevăr. Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de astăzi, 79 de angajaţi de la Uzina Mecanică Mija au intrat în şomaj, nemaiavând de lucru.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul sindical Constantin Bucuroiu, care consideră că de vină pentru toate aceste probleme sunt guvernanţii, care nu au modificat Hotărârea de Guvern 1740/2013, astfel încât să se dea posibilitatea Armatei ca, atunci când are de vândut produse declasificate, să le poată vinde firmelor româneşti nu celor străine, în special celor bulgăreşti, cum se întâmplă acum.

Adrian Ţuţuianu critică Guvernul şi actuala conducere a PSD Dâmboviţa, pentru faptul că nu există nicio preocupare pentru industria de apărare dâmboviţeană.

„La Moreni, nu s-a făcut nici un pas pentru producţia transportorului blindat. Anul 2019, conform proiecţiei iniţiale, trebuia să fie anul în care se vor produce cele două prototipuri. Ministerul Economiei şi cel al Apărării nu au semnat până astăzi cu Rheinmetall nimic concret ce ţine de acest proiect”, a precizat demnitarul PRO România.

Fostul ministru al Apărării a spus că a solicitat, alături de reprezentanţi ai PNL, modificarea Legii transferului de tehnologii, astfel încât orice achiziţie de tehnică militară să fie însoţită de un contract clar, iar din cei 2% repartizaţi Apărării să se aleagă şi ţara noastră cu ceva. Modificarea a trecut de Senat, unde afirmă Ţuţuianu, proiectele de lege sunt analizate mai atent, dar crede că se va împotmoli la Camera Deputaţilor.

„Am să vă dau un exemplu. S-a încheiat contractul pentru rachetele Patriot, sub mandatul meu de ministru al Apărării Naţionale. S-au făcut plăţi în 2017, în 2018, se realizează plăţi în 2019, deşi discutasem că o parte din reperele care privesc acest program să fie produse în România. Până astăzi, statul român nu a câştigat niciun leu. Facem, practic, transfer de venituri din bugetul naţional către bugetele altor state, fără să ne alegem cu ceva.

Bugetul Apărării este de peste 4 miliarde de euro anual, o sumă imensă din care nu culegem absolut nimic, pentru că oamenii care conduc astăzi Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei şi cei care coordonează activitatea Guvernului sunt incompetenţi. Andruşcă a fost un exemplu nefericit, dar se pare că plecarea lui Adruşcă nu a rezolvat nimic. Directiile în care se mişcă Industria de Apărare românească sunt dramatice”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT