Connect with us

Dâmboviţa

Industria de apărare, în sapă de lemn! 79 de angajaţi de la UM Mija, trimişi în şomaj

Publicat

pe

Nu a fost păcăleală de 1 aprilie şi nici vreo replică politicianistă, ci crudul adevăr. Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de astăzi, 79 de angajaţi de la Uzina Mecanică Mija au intrat în şomaj, nemaiavând de lucru.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul sindical Constantin Bucuroiu, care consideră că de vină pentru toate aceste probleme sunt guvernanţii, care nu au modificat Hotărârea de Guvern 1740/2013, astfel încât să se dea posibilitatea Armatei ca, atunci când are de vândut produse declasificate, să le poată vinde firmelor româneşti nu celor străine, în special celor bulgăreşti, cum se întâmplă acum.

Adrian Ţuţuianu critică Guvernul şi actuala conducere a PSD Dâmboviţa, pentru faptul că nu există nicio preocupare pentru industria de apărare dâmboviţeană.

„La Moreni, nu s-a făcut nici un pas pentru producţia transportorului blindat. Anul 2019, conform proiecţiei iniţiale, trebuia să fie anul în care se vor produce cele două prototipuri. Ministerul Economiei şi cel al Apărării nu au semnat până astăzi cu Rheinmetall nimic concret ce ţine de acest proiect”, a precizat demnitarul PRO România.

Fostul ministru al Apărării a spus că a solicitat, alături de reprezentanţi ai PNL, modificarea Legii transferului de tehnologii, astfel încât orice achiziţie de tehnică militară să fie însoţită de un contract clar, iar din cei 2% repartizaţi Apărării să se aleagă şi ţara noastră cu ceva. Modificarea a trecut de Senat, unde afirmă Ţuţuianu, proiectele de lege sunt analizate mai atent, dar crede că se va împotmoli la Camera Deputaţilor.

„Am să vă dau un exemplu. S-a încheiat contractul pentru rachetele Patriot, sub mandatul meu de ministru al Apărării Naţionale. S-au făcut plăţi în 2017, în 2018, se realizează plăţi în 2019, deşi discutasem că o parte din reperele care privesc acest program să fie produse în România. Până astăzi, statul român nu a câştigat niciun leu. Facem, practic, transfer de venituri din bugetul naţional către bugetele altor state, fără să ne alegem cu ceva.

Bugetul Apărării este de peste 4 miliarde de euro anual, o sumă imensă din care nu culegem absolut nimic, pentru că oamenii care conduc astăzi Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei şi cei care coordonează activitatea Guvernului sunt incompetenţi. Andruşcă a fost un exemplu nefericit, dar se pare că plecarea lui Adruşcă nu a rezolvat nimic. Directiile în care se mişcă Industria de Apărare românească sunt dramatice”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Vindeau droguri în județul Dâmbovița. 48 de persoane au fost săltate de polițiști!

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmboviţa au pus în aplicare, duminică – 5 februarie, 24 de mandate de percheziție domiciliară în 10 localități din județ și în municipiul București, într-un dosar de trafic de droguri instrument sub coordonarea procurorilor DIICOT. 48 de persoane au fost conduse la audieri. Cinci dintre acestea au fost reținute, iar astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis) – ne informează IPJ Dâmbovița.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Colaborarea CJ Dâmboviţa cu primăriile din județ, exemplu la nivel național

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 6 februarie 2023, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de mai mulți primari din județ și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Printre temele abordate în cadrul discuțiilor la care au luat parte mai mulți miniștri s-au aflat: diminuarea decalajelor dintre mediul urban și cel rural și colaborarea dintre instituțiilor centrale și administrațiile publice locale. După cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, rezolvarea acestor probleme nu cade doar în responsabilitatea primarilor. Vorbim despre un proces în care trebuie să se implice toate instituțiile statului.

„Dâmbovița este unul dintre cele mai bune exemple din țară în ceea ce privește colaborarea Consiliului Județean cu primăriile de comune. Programul Județean de Dezvoltare Locală, instrument unic în țară prin care administrațiile locale dâmbovițene beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru implementarea unor proiecte pe care singure nu le-ar fi putut susține, va intra în al treilea an de funcționare. Sumele au fost prevăzute în bugetul județului pe 2023 și sunt convins că vom realiza multe lucruri bune pentru comunitățile locale dâmbovițene”, a declarat Corneliu Ștefan.

În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a perfectat 107 parteneriate cu 60 de primării, valoarea proiectelor fiind de peste 230 milioane de lei. Cofinanțarea asigurată de Consiliului Județean Dâmbovița a fost de 97 milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats