Connect with us

Dâmboviţa

Industria de apărare, în sapă de lemn! 79 de angajaţi de la UM Mija, trimişi în şomaj

Publicat

pe

Nu a fost păcăleală de 1 aprilie şi nici vreo replică politicianistă, ci crudul adevăr. Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de astăzi, 79 de angajaţi de la Uzina Mecanică Mija au intrat în şomaj, nemaiavând de lucru.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul sindical Constantin Bucuroiu, care consideră că de vină pentru toate aceste probleme sunt guvernanţii, care nu au modificat Hotărârea de Guvern 1740/2013, astfel încât să se dea posibilitatea Armatei ca, atunci când are de vândut produse declasificate, să le poată vinde firmelor româneşti nu celor străine, în special celor bulgăreşti, cum se întâmplă acum.

Adrian Ţuţuianu critică Guvernul şi actuala conducere a PSD Dâmboviţa, pentru faptul că nu există nicio preocupare pentru industria de apărare dâmboviţeană.

„La Moreni, nu s-a făcut nici un pas pentru producţia transportorului blindat. Anul 2019, conform proiecţiei iniţiale, trebuia să fie anul în care se vor produce cele două prototipuri. Ministerul Economiei şi cel al Apărării nu au semnat până astăzi cu Rheinmetall nimic concret ce ţine de acest proiect”, a precizat demnitarul PRO România.

Fostul ministru al Apărării a spus că a solicitat, alături de reprezentanţi ai PNL, modificarea Legii transferului de tehnologii, astfel încât orice achiziţie de tehnică militară să fie însoţită de un contract clar, iar din cei 2% repartizaţi Apărării să se aleagă şi ţara noastră cu ceva. Modificarea a trecut de Senat, unde afirmă Ţuţuianu, proiectele de lege sunt analizate mai atent, dar crede că se va împotmoli la Camera Deputaţilor.

„Am să vă dau un exemplu. S-a încheiat contractul pentru rachetele Patriot, sub mandatul meu de ministru al Apărării Naţionale. S-au făcut plăţi în 2017, în 2018, se realizează plăţi în 2019, deşi discutasem că o parte din reperele care privesc acest program să fie produse în România. Până astăzi, statul român nu a câştigat niciun leu. Facem, practic, transfer de venituri din bugetul naţional către bugetele altor state, fără să ne alegem cu ceva.

Bugetul Apărării este de peste 4 miliarde de euro anual, o sumă imensă din care nu culegem absolut nimic, pentru că oamenii care conduc astăzi Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei şi cei care coordonează activitatea Guvernului sunt incompetenţi. Andruşcă a fost un exemplu nefericit, dar se pare că plecarea lui Adruşcă nu a rezolvat nimic. Directiile în care se mişcă Industria de Apărare românească sunt dramatice”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT