Connect with us

ACTUALITATE

Nina Sandu a contestat ordinul de demitere, în ciuda susţinerilor CAS Dâmboviţa!

Publicat

pe

Lucrurile nu par chiar aşa de simple la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, iar joaca „uite funcţia, nu e funcţia” arată că ceva este putred în sistem şi că nu putem şti care sunt principiile care stau la baza profesionalismului şi competitivităţii.

Nina Sadu a fost demisă în urma unui control. La vremea respectivă, motivele ni s-au părut a fi chiar banale şi aveau un iz necurat, mai ales că se anunţase un val de schimbări prin instituţiile publice…

Ieri, vine de la Bucureşti o decizie prin care Nina Sandu este repusă în funcţia de preşedinte-director general al CJAS Dâmboviţa. La nici 24 de ore de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, apare un alt ordin prin care preşedintele CJAS Dâmboviţa este din nou schimbat şi repus pe funcţie, tot printr-un ordin CNAS, Cornel Crăciun.

Fiindcă spiritele s-au inflamat, iar presa a aflat despre ceea se întâmplă în ograda Casei, CJAS Dâmboviţa iese cu un comunicat de presă în care ne anunţă că Niculina Sandu nu ar fi contestat prima schimbare din funcţie, respectiv ordinul de destituire nr. 206 din 6.02.2019, nici pe cea din data de 1.04.2019, cu numărul 306.

Pe undeva, lucrurile au scăpat de sub control, fiindcă Nina Sandu chiar a depus la, 1 martie 2019, o contestaţie a ordinului de demitere din data de 6.02.2019, formulată prin cabinet de avocatură. În documentul trimis către Adriana Cotel – preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Niculina Sandu formulează, în baza Legii Contenciosului Administrativ, o plângere împotriva ordinului de schimbare din funcţie solicitând revocarea acestuia.

„În calitate de Preşedinte-Director General al CAS Dâmboviţa, am desfăşurat o activitate eficientă şi responsabilă, respectând cu stricteţe exigenţele Contractului de management în baza căruia mi-am executat obligaţiile.

Acest fapt rezultă din punctajele obţinute cu ocazia evaluării activităţii pe care am desfăşurat-o, fiind analizate toate aspectele activităţii de management în temeiul criteriilor şi indicatorilor specifici.

Vă învederez că, în perioada 03.12.2018-14.12.2018, s-a derulat la nivelul CAS Dâmboviţa auditul public intern «Evaluarea funcţiilor suport şi a funcţiilor specifice la CAS Dâmboviţa» al CNSAS pentru perioada în care am ocupat funcţia de Preşedinte-Director General.

Raportul de audit care a fost înaintat către CAS Dâmboviţa la data de 21.01.2019 conţine rezultatul evaluării pentru treisprezece obiective avute în vedere de audit, fiind acordate următoarele calificative: pentru zece obiective s-a acordat calificativul funcţional, iar pentru trei obiective s-a acordat calificativul îmbunătăţit.

Prin prisma acestei evaluări recente, în condiţiile în care nu s-a acordat nici un calificativ critic pentru vreunul din obiectivele evaluate, activitatea subsemnatei poate fi considerată competentă şi eficientă”.

Aşteptăm lămuriri pertinente!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

O zi de revelații scenice la Festivalul BABEL – între tradiție, inovație și emoție colectivă

Publicat

pe

De

Foto: Julien Oncete & Andrei Grosoșiu

Ziua de joi, 12 iunie 2025, a adus la Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL o efervescență creativă cu adevărat remarcabilă. Artiști și spectatori din întreaga lume s-au întâlnit la Târgoviște pentru a celebra teatrul ca formă de dialog viu, ritual și reflecție profundă asupra condiției umane.

Dimineața a debutat cu deja consacratele „Întâlniri Babel”, desfășurate la Casa de Cultură a Sindicatelor, spațiu de conexiune între idei, estetici și generații. În paralel, regizorul Scott Johnston a susținut workshopul Devising Devices în Studioul „Hugo Wolff”, un laborator teatral în care procesul creativ colectiv a fost explorat în profunzime.

Tot în prima parte a zilei, publicul a fost invitat să descopere universul spectacolelor coreene prin conferința susținută de JeungWoo Son: The Evolution of Korean Performing Arts. Spaces: An Aesthetic Participation and Communication, o analiză rafinată asupra modului în care spațiul de joc influențează expresia artistică.

Ulterior, actorii au revenit în centrul atenției în cadrul celui de-al doilea atelier semnat Scott Johnston – 4:48 Psychosis: Unlocking Non-Narrative Text, dedicat explorării textului fragmentar și a emoției brute din teatrul contemporan.

După-amiaza a fost marcată de spectacole care au pus în lumină opere clasice reinterpretate cu sensibilitate și originalitate. Compania britanică Parrabbola a adus în Sala Studio „Mihai Dimiu” spectacolul Henry V. Man and Monarch, o abordare lucidă asupra complexității regalității și umanității. Iar pe scena mare a Teatrului „Tony Bulandra”, imPerfect Dancers Company (Italia, Belgia, Spania) a oferit o versiune tulburătoare a Othello-ului shakespearian, exprimată prin dans contemporan și o coregrafie intensă, plină de tensiune.

În spațiul urban, Piața „Mihai Viteazul” a devenit scenă pentru performance-ul plin de energie Marcos Masetti Rules, adus din Argentina, și mai târziu pentru intervenția artistică Invitație, realizată de tinerii de la Performing Arts Studio Scotland – un happening care a transformat trecătorii în spectatori activi.

Seara a continuat la Cinema „Independența”, cu proiecția filmului Blue Moon, în regia lui Stefen Harris, eveniment special onorat de prezența actorului Mark Hadlow din Noua Zeelandă.

Punctul culminant al serii a fost, fără îndoială, spectacolul Hamlet’s Clouds, creația legendarului Eugenio Barba și a Odin Teatret (Danemarca). Aflată la granița dintre ritual și meditație teatrală, această producție a oferit publicului o experiență emoțională de excepție – o veghe scenică în care viața, memoria și sacrul s-au împletit într-un dialog profund și tăcut.

În încheiere, spectacolul It’s Show Time! susținut de Oțet Light and Fire a învăluit Piața „Mihai Viteazul” în flăcări simbolice și umor scenic, aducând bucurie și un sentiment de comuniune vizuală, sub cerul de vară al Târgoviștei.

Festivalul BABEL continuă să fie un spațiu al întâlnirii între lumi teatrale diverse, între tradiție și experiment, între cuvânt și tăcere. Ziua de 12 iunie a fost o dovadă vie a puterii artei de a uni, de a transforma și de a trezi conștiința.

Pentru mai multe informații și programul complet al festivalului: www.babelfest.ro

Foto: Natalia Oprea

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Festivalul BABEL 2025. Programul pentru vineri, 13 iunie

Publicat

pe

De

La Târgoviște, se desfășoară în perioada 7 – 15 iunie 2025, Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL – ediția cu numărul 13. Tema de anul acesta este „Spațiul” – teatral, virtual, emoțional, personal, muzical. Publicul poate alege din peste 70 de evenimente, indoor și outdoor, puse în scenă de participanți din 20 de țări.

Programul BABEL pentru ziua de vineri, 13 iunie 2025

11:00
TTBT Foaier – Casa Sindicatelor
Întâlnirile Babel

11:00
TTBT Studioul „Hugo Wolff”
Devising Devices
Scott Johnston
Workshop

12:00
TTBT Foaier
Legea copyright în artele performative
Jean-Guy Lecat, Ofițer al Artelor și Literelor
conferință

12:00
TTBT Studioul „Hugo Wolff”
4:48 Psychosis – Unlocking Non-Narrative text
Scott Johnston
Workshop for actors

13:00
TTBT Foaier
Spațiul gol. 100 de ani de la nașterea lui Peter Brook
Jean-Guy Lecat, Ofițer al Artelor și Literelor
Conferință

17:00
Sala Studio „Mihai Dimiu”
Black Kite – Reimagined 2025
Concept și regie: Emi Hirai & Shinichi Hirai
usaginingen, Japonia
30 min., 6+

18:00
TTBT Sala Mare
Clipe de luciditate
Regia: Florian Oros, Coregrafia: Hugo Wolff
Microbis Dance Company, Sibiu, România
60 min., 12+

18:00
Piața „Mihai Viteazul”
Happening
Django Juggles & Marcos Masetti, Italia & Argentina
45 min.

19:00
TTBT Cinema „Independența”
Horia
Regia Ana Maria Comanescu, România
108 min.

21:30
Piața „Mihai Viteazul”
Skyline
Il Posto, Italia
30 min.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite