Connect with us

ACTUALITATE

Apele sunt departe de a se limpezi la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: targovistenews.ro

CJAS Dâmboviţa este, de trei zile, în atenţia opiniei publice, urmare a unor ordine emise de Casa Naţională de Sănătate în data de 1 aprilie, prin care s-a jucat un fel de „alba-neagra” cu preşedinţii-director general.

Indiferent ce a stat la baza deciziilor respective, lucrurile, pe înţelesul tuturor cititorilor, au fost simple. Niculina Sandu, şefa destituită în 6 februarie după un control de rutină, a fost renumită pe funcţie în data de 1 aprilie. Asta, în condiţiile în care, din 14 februarie, CJAS Dâmboviţa avea un nou preşedinte-director general, în persoana dr. jr. Cornel Crăciun! Într-un al doilea Ordin CNAS, emis câteva ore mai târziu, Nina Sandu a fost revocată din funcţie, iar prin cel de-al treilea Ordin CNAS, tot din 1 aprilie, a fost numit preşedinte-director general la Dâmboviţa, din nou, dr. Cornel Crăciun.

Asta s-a întâmplat, asta am consemnat! Şi, deşi vina exclusivă pentru starea de bulversare creată la nivelul instituţiei este a conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care s-a „jucat” cu nişte ordine de numire şi revocare, publicăm în cele ce urmează dreptul la replică transmis, astăzi – 3 aprilie, de CJAS Dâmboviţa. Ca jurnalişti, încercăm să transmitem informaţia într-un limbaj care să fie cât mai pe înţelesul cititorilor. În ceea ce priveşte materialele redactate în legătură cu situaţia ivită la nivelul CJAS Dâmboviţa, acestea au fost cât se poate de corecte.

„Nu am fi initiat prezentul drept la replică dacă la nivel instituțional nu am fi fost acuzați de minciună, afirmându-se că doamnei «Sandu Niculina i-ar fi fost admisă o contestație» și ar fi fost «repusă în funcție ca Președinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița».

Așa cum am comunicat deja presei, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița nu are cunoștință de o eventuală contestație depusă de doamna Sandu Niculina împotriva ordinului de destituire emis de CNAS sub nr. 2498/06.02.2019, cu atât mai mult cu cât aceasta ar fi trebuit depusă la emitentul ordinului și anume CNAS.

Menționăm că o contestație a doamnei Sandu Niculina la CNAS nu este opozabilă Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

De asemenea, vă facem cunoscut că temeiul de drept al emiterii atât al ordinului de numire cât și al ordinului de destituire al doamnei Sandu Niculina nu îl constituie admiterea unei contestații, ci prevederi legale referitoare la contractul de mandat.

Totodată, precizăm că mandatul în baza căruia doamna Sandu Niculina a ocupat funcția de Președinte-Director General a CAS Dâmbovița a fost cu delegare de atribuții, fără susținerea unui concurs, întrucât nu îndeplinește codițiile înscrierii la concurs”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GAL Dealurile Sultanului: Apel de selecție M1/6A, varianta simplificată

Publicat

pe

de

Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: M1/6A -1/23-03.02.2023
Data publicării: 03.02.2023

Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Sultanului anunță lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura M1/6A – ” Susținerea investițiilor în infrastructura de turism și încurajarea activităților turistice”, fonduri FEADR.

I. Data lansării apelului de selecție: 03.02.2023
II. Data limită de depunere a proiectelor: 13.02.2023
III. Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Grupului de Acțiune Locală Dealurile Sultanului din comuna Vișinești, sat Vișinești, nr. 77, de luni până vineri, în intervalul orar 09,00 – 16,00.
IV. Beneficiari eligibili:
– Micro‐întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente sau nou‐înfiinţate (start‐ups) din teritoriul GAL Dealurile Sultanului;
– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole agroturistice în teritoriul GAL Dealurile Sultanului în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate.
V. Fondul disponibil – alocat pentru această sesiune:
– Fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 100.000 euro, FEADR
– Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 100.000 euro
– Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua până la data de 31.12.2023.
– Termenul de finalizare a proiectelor ( inclusiv efectuarea ultimei plăți) – 31.12.2025
VI. Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Pentru o obține informații detaliate ne puteți contacta de luni până vineri, de la 8,30-16,30, la sediul GAL Dealurile Sultanului din Comuna Vișinești, nr. 77, județul Dâmbovița sau prin telefon la 0245.662.654/0787.508.655 sau prin e-mail la office@gal-dealurilesultanului.ro
VII. Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborate de GAL Dealurile Sultanului și pot fi descărcate de pe pagina de internet a GAL Dealurile Sultanului www.gal-dealurilesultanului.ro
VIII. La sediul GAL Dealurile Sultanului este disponibilă versiunea pe suport tipărit a informațiilor detaliate aferente măsurii M1/6A.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats