Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apele sunt departe de a se limpezi la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: targovistenews.ro

CJAS Dâmboviţa este, de trei zile, în atenţia opiniei publice, urmare a unor ordine emise de Casa Naţională de Sănătate în data de 1 aprilie, prin care s-a jucat un fel de „alba-neagra” cu preşedinţii-director general.

Indiferent ce a stat la baza deciziilor respective, lucrurile, pe înţelesul tuturor cititorilor, au fost simple. Niculina Sandu, şefa destituită în 6 februarie după un control de rutină, a fost renumită pe funcţie în data de 1 aprilie. Asta, în condiţiile în care, din 14 februarie, CJAS Dâmboviţa avea un nou preşedinte-director general, în persoana dr. jr. Cornel Crăciun! Într-un al doilea Ordin CNAS, emis câteva ore mai târziu, Nina Sandu a fost revocată din funcţie, iar prin cel de-al treilea Ordin CNAS, tot din 1 aprilie, a fost numit preşedinte-director general la Dâmboviţa, din nou, dr. Cornel Crăciun.

Asta s-a întâmplat, asta am consemnat! Şi, deşi vina exclusivă pentru starea de bulversare creată la nivelul instituţiei este a conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care s-a „jucat” cu nişte ordine de numire şi revocare, publicăm în cele ce urmează dreptul la replică transmis, astăzi – 3 aprilie, de CJAS Dâmboviţa. Ca jurnalişti, încercăm să transmitem informaţia într-un limbaj care să fie cât mai pe înţelesul cititorilor. În ceea ce priveşte materialele redactate în legătură cu situaţia ivită la nivelul CJAS Dâmboviţa, acestea au fost cât se poate de corecte.

„Nu am fi initiat prezentul drept la replică dacă la nivel instituțional nu am fi fost acuzați de minciună, afirmându-se că doamnei «Sandu Niculina i-ar fi fost admisă o contestație» și ar fi fost «repusă în funcție ca Președinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița».

Așa cum am comunicat deja presei, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița nu are cunoștință de o eventuală contestație depusă de doamna Sandu Niculina împotriva ordinului de destituire emis de CNAS sub nr. 2498/06.02.2019, cu atât mai mult cu cât aceasta ar fi trebuit depusă la emitentul ordinului și anume CNAS.

Menționăm că o contestație a doamnei Sandu Niculina la CNAS nu este opozabilă Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

De asemenea, vă facem cunoscut că temeiul de drept al emiterii atât al ordinului de numire cât și al ordinului de destituire al doamnei Sandu Niculina nu îl constituie admiterea unei contestații, ci prevederi legale referitoare la contractul de mandat.

Totodată, precizăm că mandatul în baza căruia doamna Sandu Niculina a ocupat funcția de Președinte-Director General a CAS Dâmbovița a fost cu delegare de atribuții, fără susținerea unui concurs, întrucât nu îndeplinește codițiile înscrierii la concurs”.

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT