Connect with us

ACTUALITATE

Apele sunt departe de a se limpezi la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: targovistenews.ro

CJAS Dâmboviţa este, de trei zile, în atenţia opiniei publice, urmare a unor ordine emise de Casa Naţională de Sănătate în data de 1 aprilie, prin care s-a jucat un fel de „alba-neagra” cu preşedinţii-director general.

Indiferent ce a stat la baza deciziilor respective, lucrurile, pe înţelesul tuturor cititorilor, au fost simple. Niculina Sandu, şefa destituită în 6 februarie după un control de rutină, a fost renumită pe funcţie în data de 1 aprilie. Asta, în condiţiile în care, din 14 februarie, CJAS Dâmboviţa avea un nou preşedinte-director general, în persoana dr. jr. Cornel Crăciun! Într-un al doilea Ordin CNAS, emis câteva ore mai târziu, Nina Sandu a fost revocată din funcţie, iar prin cel de-al treilea Ordin CNAS, tot din 1 aprilie, a fost numit preşedinte-director general la Dâmboviţa, din nou, dr. Cornel Crăciun.

Asta s-a întâmplat, asta am consemnat! Şi, deşi vina exclusivă pentru starea de bulversare creată la nivelul instituţiei este a conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care s-a „jucat” cu nişte ordine de numire şi revocare, publicăm în cele ce urmează dreptul la replică transmis, astăzi – 3 aprilie, de CJAS Dâmboviţa. Ca jurnalişti, încercăm să transmitem informaţia într-un limbaj care să fie cât mai pe înţelesul cititorilor. În ceea ce priveşte materialele redactate în legătură cu situaţia ivită la nivelul CJAS Dâmboviţa, acestea au fost cât se poate de corecte.

„Nu am fi initiat prezentul drept la replică dacă la nivel instituțional nu am fi fost acuzați de minciună, afirmându-se că doamnei «Sandu Niculina i-ar fi fost admisă o contestație» și ar fi fost «repusă în funcție ca Președinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița».

Așa cum am comunicat deja presei, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița nu are cunoștință de o eventuală contestație depusă de doamna Sandu Niculina împotriva ordinului de destituire emis de CNAS sub nr. 2498/06.02.2019, cu atât mai mult cu cât aceasta ar fi trebuit depusă la emitentul ordinului și anume CNAS.

Menționăm că o contestație a doamnei Sandu Niculina la CNAS nu este opozabilă Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

De asemenea, vă facem cunoscut că temeiul de drept al emiterii atât al ordinului de numire cât și al ordinului de destituire al doamnei Sandu Niculina nu îl constituie admiterea unei contestații, ci prevederi legale referitoare la contractul de mandat.

Totodată, precizăm că mandatul în baza căruia doamna Sandu Niculina a ocupat funcția de Președinte-Director General a CAS Dâmbovița a fost cu delegare de atribuții, fără susținerea unui concurs, întrucât nu îndeplinește codițiile înscrierii la concurs”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție de costume populare românești la Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, la sediul din Târgoviște – strada Calea Câmpulung, Nr. 6A, o expoziție de costume tradiționale românești, pe care vă invită să o vizitați în zilele de 19 și 20 iunie 2024. Fotografiile pe care le veți realiza cu acest prilej vor fi publicate pe conturile de socializare ale instituțiilor, pentru a face cunoscută povestea „cămășii cu altiță” și a rămâne mărturie a respectului și aprecierii arătate portului tradițional românesc.

„Ia românească câștigă tot mai multă recunoaștere în conștiința europeană și mondială, devenind un format vestimentar tradițional de o frumusețe unică și originală. Mulțumim partenerilor ARHaic Design, Ali Lux și Framing Art – Înrămarea, pe înțelesul tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea acestei expoziții”, este mesajul transmis de echipa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Reamintim faptul că în data de 24 iunie se sărbătorește „Ziua Universală a Iei”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Obligațiile angajatorilor în perioadele caniculare. ITM Dâmbovița a început verificările în teren

Publicat

pe

ITM Dâmbovița le reamintește angajatorilor că, dacă temperatura exterioară a aerului depășește, într-o perioadă de două zile consecutive, valoarea de 37 de grade Celsius sau dacă este atins acest nivel, corelat cu condiții de umiditate mare, au obligația să asigure normalizarea condițiilor de muncă și menținerea stării de sănătate a salariaților.

Astfel, se impun următoarele:
– reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;
– asigurarea ventilației la locul de muncă, iar acolo unde procesul de lucru permite, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer;
– asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea de dușuri;
– asigurarea echipamentului individual de protecție.

„Precizez că măsuri de protecție a stării de sănătate a salariaților se impun și atunci când, prin specificul activității, la locul de muncă, temperaturile ajung la valori ridicate.

În plus, pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de munca în condiții de temperaturi ridicate, este obligatoriu ca angajații să fie examinați medical atât la angajare cât și periodic, avându-se în vedere posibilitatea de reducere a programului de lucru sau chiar schimbarea locului de muncă, în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice sau care au contraindicații de a desfășura activitate la temperaturi ridicate”, ne informează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Atenție! Inspectorii SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița vor efectua controale la angajatori, în perioadele caniculare, atât pentru a-i informa în privința obligațiilor pe care le au, cât și pentru a verifica modul în care respectă obligațiile care le revin, din punct de vedere legal.

„Pe tot parcursul sezonului cald, în cadrul controalelor efectuate, inspectorii de muncă dâmbovițeni verifică și modul în care angajatorii respectă dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă”, mai spune Marius Lixandru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite