Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Să cresc mare şi voinic”, proiect educativ iniţiat de Grădiniţa nr. 9 Târgovişte

Publicat

pe

La Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” din Târgovişte se va organiza, în data de 8 aprilie 2019, etapa finală a concursului naţional „Să cresc mare şi voinic”, manifestrare derulată cu sprijinul Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Evenimentul va cuprinde mai multe activități, care îi vor avea în prim plan pe copiii participanți, dar și cadrele didactice și părinții implicați în acest proiect. Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie, pentru că, în această etapă de viață, se dobândesc obiceiuri, care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi.

Programul îi va ajuta pe copii să dobândească obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și să conştientizeze importanța activităților fizice zilnice.

Concursul are o secţiune cu participare directă şi una cu participare indirectă. Sunt acceptate creaţii artistico-plastice având ca temă educaţia pentru sănătate, realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc.

Așadar, luni – 8 aprilie, participanții vor fi întâmpinați la Grădinița cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgoviște, la ora 09:30, iar de la ora 10:00 va începe concursul, fiecare cadru didactic fiind însoțit de un echipaj format din câte 2 copii. După cele 30 de minute alocate probei practice a concursului, cât timp comisia de evaluare va juriza, copiii vor participa la un spectacol susținut de Ada Jitariu, de la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmbovițeni – participanți direcți, pe adresa Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” au fost înscrise peste 300 lucrări ale participanţilor indirecţi, din toată ţara.

Festivitatea de premiere a preșcolarilor se va desfășura în intervalul orar 11:30 – 12:00. Expoziția cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, toată luna aprilie, la sediul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte.

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!