Connect with us

ACTUALITATE

„Să cresc mare şi voinic”, proiect educativ iniţiat de Grădiniţa nr. 9 Târgovişte

Publicat

pe

La Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” din Târgovişte se va organiza, în data de 8 aprilie 2019, etapa finală a concursului naţional „Să cresc mare şi voinic”, manifestrare derulată cu sprijinul Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Evenimentul va cuprinde mai multe activități, care îi vor avea în prim plan pe copiii participanți, dar și cadrele didactice și părinții implicați în acest proiect. Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie, pentru că, în această etapă de viață, se dobândesc obiceiuri, care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi.

Programul îi va ajuta pe copii să dobândească obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și să conştientizeze importanța activităților fizice zilnice.

Concursul are o secţiune cu participare directă şi una cu participare indirectă. Sunt acceptate creaţii artistico-plastice având ca temă educaţia pentru sănătate, realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc.

Așadar, luni – 8 aprilie, participanții vor fi întâmpinați la Grădinița cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgoviște, la ora 09:30, iar de la ora 10:00 va începe concursul, fiecare cadru didactic fiind însoțit de un echipaj format din câte 2 copii. După cele 30 de minute alocate probei practice a concursului, cât timp comisia de evaluare va juriza, copiii vor participa la un spectacol susținut de Ada Jitariu, de la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmbovițeni – participanți direcți, pe adresa Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” au fost înscrise peste 300 lucrări ale participanţilor indirecţi, din toată ţara.

Festivitatea de premiere a preșcolarilor se va desfășura în intervalul orar 11:30 – 12:00. Expoziția cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, toată luna aprilie, la sediul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite