Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Să cresc mare şi voinic”, proiect educativ iniţiat de Grădiniţa nr. 9 Târgovişte

Publicat

pe

La Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” din Târgovişte se va organiza, în data de 8 aprilie 2019, etapa finală a concursului naţional „Să cresc mare şi voinic”, manifestrare derulată cu sprijinul Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Evenimentul va cuprinde mai multe activități, care îi vor avea în prim plan pe copiii participanți, dar și cadrele didactice și părinții implicați în acest proiect. Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie, pentru că, în această etapă de viață, se dobândesc obiceiuri, care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi.

Programul îi va ajuta pe copii să dobândească obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și să conştientizeze importanța activităților fizice zilnice.

Concursul are o secţiune cu participare directă şi una cu participare indirectă. Sunt acceptate creaţii artistico-plastice având ca temă educaţia pentru sănătate, realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc.

Așadar, luni – 8 aprilie, participanții vor fi întâmpinați la Grădinița cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgoviște, la ora 09:30, iar de la ora 10:00 va începe concursul, fiecare cadru didactic fiind însoțit de un echipaj format din câte 2 copii. După cele 30 de minute alocate probei practice a concursului, cât timp comisia de evaluare va juriza, copiii vor participa la un spectacol susținut de Ada Jitariu, de la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmbovițeni – participanți direcți, pe adresa Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” au fost înscrise peste 300 lucrări ale participanţilor indirecţi, din toată ţara.

Festivitatea de premiere a preșcolarilor se va desfășura în intervalul orar 11:30 – 12:00. Expoziția cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, toată luna aprilie, la sediul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte.

ACTUALITATE

Fostul senator Valentin Calcan este noul preşedinte al Camerei de Comerţ Dâmboviţa

Publicat

pe

De astăzi – 20 ianuarie 2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița are o nouă structură de conducere. Președinte al CCIA Dâmbovița pentru următorii patru ani a fost ales, cu unanimitate de voturi, fostul senator Valentin Calcan – antreprenor în domeniul turismului.

„Obiectivul meu este acela de a transforma Camera într-un Club de Afaceri. Îmi doresc să devină locul unde membrii săi, printr-o simplă strângere de mâini, să poată încheia contracte cu o siguranță mai mare decât cea oferită de asistența marilor case de avocatură”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița” – Valentin Calcan.

Consiliul de Conducere este alcătuit din următorii membri: Caraveteanu Marius, Gabriel Cioaca, Mihail Drugă, Alin Ioniță, Florin Lopătaru, Cristi Pușcaru și Doru Stefan. Un loc de drept în Colegiu îl are şi fostul preşedinte al Camerei – Gelu Rusescu.

CCIA Dâmboviţa va fi reorganizată, urmând să fie înfiinţate patru Secțiuni, în funcție de interesele mediului de afaceri local: Comerț si Servicii; Industrie, Construcții și Transport; Agricultură și Industrie Alimentară; Turism.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fostul şef al PNL Dâmboviţa se judecă cu fiul cel mic al Rovanei Plumb

Publicat

pe

de

Răzvan Plumb (Sursa foto: Facebook)

Pe rolului Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei se află în această perioadă un proces interesant. Cunoscutul om de afaceri Mihai Volintiru, care, la un moment dat, a condus organizația PNL Dâmbovița, se judecă cu fiul cel mic al europarlamentarei Rovana Plumb.

Din datele publicate pe portal.just.ro, Mihai Volintiru are calitatea de reclamant, iar Răzvan Dan Plumb este pârât. Sursele noastre spun că ar fi vorba de o datorie neonorată. Dosarul cu numărul 24038/300/2019 are ca obiect al cauzei pretenții.

Următorul termen de judecată în faţa completului Nr. 7 civil ar fi 21 ianuarie 2020, la ora 10:00. Se aude că, în ședința respectivă, ar fi fost citată ca martor Rovana Plumb.

Nu cunoaştem amănunte cum de ce s-a ajuns în această situaţie. Ştim însă că familiile Volintiru şi Plumb erau în relaţii de strânsă prietenie. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT