Connect with us

POLITIC

Ioana Constantin, PMP: Problema reală a României este că nu are politicieni corecţi!

Publicat

pe

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP şi candidat pentru alegerile europarlamentare, s-a aflat astăzi la Târgovişte, pentru a se întâlni cu activul de partid local, dar şi pentru a deschide precampania electorală în teritoriu.

Tânăra politiciană ne-a spus că este prima ieşire pe care o face în teritoriu, în calitate de candidat PMP la alegerile europene din luna mai. De menţionat că lista Partidului Mişcarea Populară este deschisă de fostul preşedinte al României – Traian Băsescu, urmat de liderul PMP – Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica şi Robert Turcescu. Pe lista de candidaţi, chiar dacă nu pe un loc eligibil, se află şi Liliana Niţu – preşedinta PMP Dâmboviţa.

Sloganul cu care porneşte PMP în această bătălie electorală este „Uniţi în Europa”. Reprezentanţii partidului, pe lângă alte obiective de ţară, îl au şi pe acela al unirii Molddovei cu România.

Ca şi celelalte formaţiuni, reprezentanţii PMP folosesc deja clişeul „avem cea mai bună listă”. Evident, locomotiva o reprezintă Traian Băsescu, considerat de PMP-işti cel mai bun om politic din România.

Discursul susţinut în faţa presei de Ioana Constantin a fost unul bun, echilibrat, oarecum politicos faţă de adversari, cu temă şi nerv ponderat. Problemele atinse în expozeu au fost valide, pertinente şi argumentate, capabile să capteze atenţia electoratului.

Eurocandidata PMP a vorbit despre referendumul iniţiat de către preşedintele Klaus Iohannis, pe care Mişcarea Populară îl susţine, dar nu crede pe deplin în succesul acestui demers. Ba mai mult, spune Ioana Constantin, un eşec al acestui referendum nu va fi al partidelor, nici al preşedintelui Iohannis, ci va fi un eşec al justiţiei, al României.

„Dacă nu se va face cvorum sau dacă votul va fi împotriva a ceea ce propune preşedintele, PSD va spune în acel moment că are legimitatea să intre cu tăvălugul efectiv în Justiţie, să şteargă, să măture tot”.

Cu tact de bun comunicator şi elocinţă, Ioana Constantin a atins mai multe probleme aflate în atenţia cetăţeanului alegător şi pe care, a precizat, partidul de guvernământ, PSD, le-a cam uitat sau nu se achită de ceea ce a promis în campania electorală, respectiv infrastructură rutieră, spitale, şcoli şi grădiniţe.

Nu a scăpat de tăişul finuţ al cuvintelor sale nici liderul PRO România, Victor Ponta, în care a arătat cu subtilitate Ioana Constantin nu are încredere, fiind supus al aceleeaşi mentalităţi PSD-iste.

„Să nu ne imaginăm că există un PSD bun şi un PSD rău sau că PRO România este altceva decât PSD. Este acelaşi coş mare, de unde nişte oameni au fost mutaţi în nişte coşuleţe mai mici”.

Mizând pe latura sinceră a discursului, chiar dacă este şi ea un politician, Ioana Constantin a spus că „problema reală a României este aceea că nu are politicieni corecţi, oameni care să iubească România. În momentul de faţă, se scurge, aşa, la nivel public, un discurs plin de naţionalism, de patriotism fals”.

Concluzia indusă de comunicatorului PMP este că doar în partidul pe care îl reprezintă există politicieni adevăraţi, dedicaţi ţării.

POLITIC

Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt la Forumul de Securitate de la Washington DC

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, participă zilele acestea, alături de alți parlamentari români, la Forumul de Securitate desfășurat la Washington DC, la sediul Congresului American. Fostul ministru de Externe al României a avut o serie de dialoguri cu reprezentanți de seamă ai Înaltului For Legislativ american.

Titus Corlățean a primit din partea Amiralului în retragere James Foggo, senior Fellow CNAS și Decan al Centrului pentru Strategie Maritimă, ca semn de prețuire și prietenie, efigia „Navy League of the United States”.

A precizat senatorul român că s-a simțit extrem de onorat de gestul făcut de demnitarul american. James Foggo i-a vorbit senatorului Corlățean și despre colaborarea excelentă pe care a avut-o anterior cu militarii români și cu generalul Nicolae Ciucă, actualul premier al României.

Titus Corlățean a abordat, în intervenția sa la Forumul de Securitate, două teme deosebit de importante pentru securitatea și politica europeană.

„Rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei” și „Problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia” care, așa după cum a subliniat senatorul PSD, „creează un precedent periculos pentru întreaga Umanitate. A mai spus Titus Corlățean că este necesară înființarea unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.

„Conferința cu „think tank”-urile americane, „laboratoarele” neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de „keynote speaker”, alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a mai adăugat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats