Connect with us

POLITIC

Ioana Constantin, PMP: Problema reală a României este că nu are politicieni corecţi!

Publicat

pe

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP şi candidat pentru alegerile europarlamentare, s-a aflat astăzi la Târgovişte, pentru a se întâlni cu activul de partid local, dar şi pentru a deschide precampania electorală în teritoriu.

Tânăra politiciană ne-a spus că este prima ieşire pe care o face în teritoriu, în calitate de candidat PMP la alegerile europene din luna mai. De menţionat că lista Partidului Mişcarea Populară este deschisă de fostul preşedinte al României – Traian Băsescu, urmat de liderul PMP – Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica şi Robert Turcescu. Pe lista de candidaţi, chiar dacă nu pe un loc eligibil, se află şi Liliana Niţu – preşedinta PMP Dâmboviţa.

Sloganul cu care porneşte PMP în această bătălie electorală este „Uniţi în Europa”. Reprezentanţii partidului, pe lângă alte obiective de ţară, îl au şi pe acela al unirii Molddovei cu România.

Ca şi celelalte formaţiuni, reprezentanţii PMP folosesc deja clişeul „avem cea mai bună listă”. Evident, locomotiva o reprezintă Traian Băsescu, considerat de PMP-işti cel mai bun om politic din România.

Discursul susţinut în faţa presei de Ioana Constantin a fost unul bun, echilibrat, oarecum politicos faţă de adversari, cu temă şi nerv ponderat. Problemele atinse în expozeu au fost valide, pertinente şi argumentate, capabile să capteze atenţia electoratului.

Eurocandidata PMP a vorbit despre referendumul iniţiat de către preşedintele Klaus Iohannis, pe care Mişcarea Populară îl susţine, dar nu crede pe deplin în succesul acestui demers. Ba mai mult, spune Ioana Constantin, un eşec al acestui referendum nu va fi al partidelor, nici al preşedintelui Iohannis, ci va fi un eşec al justiţiei, al României.

„Dacă nu se va face cvorum sau dacă votul va fi împotriva a ceea ce propune preşedintele, PSD va spune în acel moment că are legimitatea să intre cu tăvălugul efectiv în Justiţie, să şteargă, să măture tot”.

Cu tact de bun comunicator şi elocinţă, Ioana Constantin a atins mai multe probleme aflate în atenţia cetăţeanului alegător şi pe care, a precizat, partidul de guvernământ, PSD, le-a cam uitat sau nu se achită de ceea ce a promis în campania electorală, respectiv infrastructură rutieră, spitale, şcoli şi grădiniţe.

Nu a scăpat de tăişul finuţ al cuvintelor sale nici liderul PRO România, Victor Ponta, în care a arătat cu subtilitate Ioana Constantin nu are încredere, fiind supus al aceleeaşi mentalităţi PSD-iste.

„Să nu ne imaginăm că există un PSD bun şi un PSD rău sau că PRO România este altceva decât PSD. Este acelaşi coş mare, de unde nişte oameni au fost mutaţi în nişte coşuleţe mai mici”.

Mizând pe latura sinceră a discursului, chiar dacă este şi ea un politician, Ioana Constantin a spus că „problema reală a României este aceea că nu are politicieni corecţi, oameni care să iubească România. În momentul de faţă, se scurge, aşa, la nivel public, un discurs plin de naţionalism, de patriotism fals”.

Concluzia indusă de comunicatorului PMP este că doar în partidul pe care îl reprezintă există politicieni adevăraţi, dedicaţi ţării.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT