Connect with us

POLITIC

Ioana Constantin, PMP: Problema reală a României este că nu are politicieni corecţi!

Publicat

pe

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP şi candidat pentru alegerile europarlamentare, s-a aflat astăzi la Târgovişte, pentru a se întâlni cu activul de partid local, dar şi pentru a deschide precampania electorală în teritoriu.

Tânăra politiciană ne-a spus că este prima ieşire pe care o face în teritoriu, în calitate de candidat PMP la alegerile europene din luna mai. De menţionat că lista Partidului Mişcarea Populară este deschisă de fostul preşedinte al României – Traian Băsescu, urmat de liderul PMP – Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica şi Robert Turcescu. Pe lista de candidaţi, chiar dacă nu pe un loc eligibil, se află şi Liliana Niţu – preşedinta PMP Dâmboviţa.

Sloganul cu care porneşte PMP în această bătălie electorală este „Uniţi în Europa”. Reprezentanţii partidului, pe lângă alte obiective de ţară, îl au şi pe acela al unirii Molddovei cu România.

Ca şi celelalte formaţiuni, reprezentanţii PMP folosesc deja clişeul „avem cea mai bună listă”. Evident, locomotiva o reprezintă Traian Băsescu, considerat de PMP-işti cel mai bun om politic din România.

Discursul susţinut în faţa presei de Ioana Constantin a fost unul bun, echilibrat, oarecum politicos faţă de adversari, cu temă şi nerv ponderat. Problemele atinse în expozeu au fost valide, pertinente şi argumentate, capabile să capteze atenţia electoratului.

Eurocandidata PMP a vorbit despre referendumul iniţiat de către preşedintele Klaus Iohannis, pe care Mişcarea Populară îl susţine, dar nu crede pe deplin în succesul acestui demers. Ba mai mult, spune Ioana Constantin, un eşec al acestui referendum nu va fi al partidelor, nici al preşedintelui Iohannis, ci va fi un eşec al justiţiei, al României.

„Dacă nu se va face cvorum sau dacă votul va fi împotriva a ceea ce propune preşedintele, PSD va spune în acel moment că are legimitatea să intre cu tăvălugul efectiv în Justiţie, să şteargă, să măture tot”.

Cu tact de bun comunicator şi elocinţă, Ioana Constantin a atins mai multe probleme aflate în atenţia cetăţeanului alegător şi pe care, a precizat, partidul de guvernământ, PSD, le-a cam uitat sau nu se achită de ceea ce a promis în campania electorală, respectiv infrastructură rutieră, spitale, şcoli şi grădiniţe.

Nu a scăpat de tăişul finuţ al cuvintelor sale nici liderul PRO România, Victor Ponta, în care a arătat cu subtilitate Ioana Constantin nu are încredere, fiind supus al aceleeaşi mentalităţi PSD-iste.

„Să nu ne imaginăm că există un PSD bun şi un PSD rău sau că PRO România este altceva decât PSD. Este acelaşi coş mare, de unde nişte oameni au fost mutaţi în nişte coşuleţe mai mici”.

Mizând pe latura sinceră a discursului, chiar dacă este şi ea un politician, Ioana Constantin a spus că „problema reală a României este aceea că nu are politicieni corecţi, oameni care să iubească România. În momentul de faţă, se scurge, aşa, la nivel public, un discurs plin de naţionalism, de patriotism fals”.

Concluzia indusă de comunicatorului PMP este că doar în partidul pe care îl reprezintă există politicieni adevăraţi, dedicaţi ţării.

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT