Connect with us

POLITIC

Ioana Constantin, PMP: Problema reală a României este că nu are politicieni corecţi!

Publicat

pe

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP şi candidat pentru alegerile europarlamentare, s-a aflat astăzi la Târgovişte, pentru a se întâlni cu activul de partid local, dar şi pentru a deschide precampania electorală în teritoriu.

Tânăra politiciană ne-a spus că este prima ieşire pe care o face în teritoriu, în calitate de candidat PMP la alegerile europene din luna mai. De menţionat că lista Partidului Mişcarea Populară este deschisă de fostul preşedinte al României – Traian Băsescu, urmat de liderul PMP – Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica şi Robert Turcescu. Pe lista de candidaţi, chiar dacă nu pe un loc eligibil, se află şi Liliana Niţu – preşedinta PMP Dâmboviţa.

Sloganul cu care porneşte PMP în această bătălie electorală este „Uniţi în Europa”. Reprezentanţii partidului, pe lângă alte obiective de ţară, îl au şi pe acela al unirii Molddovei cu România.

Ca şi celelalte formaţiuni, reprezentanţii PMP folosesc deja clişeul „avem cea mai bună listă”. Evident, locomotiva o reprezintă Traian Băsescu, considerat de PMP-işti cel mai bun om politic din România.

Discursul susţinut în faţa presei de Ioana Constantin a fost unul bun, echilibrat, oarecum politicos faţă de adversari, cu temă şi nerv ponderat. Problemele atinse în expozeu au fost valide, pertinente şi argumentate, capabile să capteze atenţia electoratului.

Eurocandidata PMP a vorbit despre referendumul iniţiat de către preşedintele Klaus Iohannis, pe care Mişcarea Populară îl susţine, dar nu crede pe deplin în succesul acestui demers. Ba mai mult, spune Ioana Constantin, un eşec al acestui referendum nu va fi al partidelor, nici al preşedintelui Iohannis, ci va fi un eşec al justiţiei, al României.

„Dacă nu se va face cvorum sau dacă votul va fi împotriva a ceea ce propune preşedintele, PSD va spune în acel moment că are legimitatea să intre cu tăvălugul efectiv în Justiţie, să şteargă, să măture tot”.

Cu tact de bun comunicator şi elocinţă, Ioana Constantin a atins mai multe probleme aflate în atenţia cetăţeanului alegător şi pe care, a precizat, partidul de guvernământ, PSD, le-a cam uitat sau nu se achită de ceea ce a promis în campania electorală, respectiv infrastructură rutieră, spitale, şcoli şi grădiniţe.

Nu a scăpat de tăişul finuţ al cuvintelor sale nici liderul PRO România, Victor Ponta, în care a arătat cu subtilitate Ioana Constantin nu are încredere, fiind supus al aceleeaşi mentalităţi PSD-iste.

„Să nu ne imaginăm că există un PSD bun şi un PSD rău sau că PRO România este altceva decât PSD. Este acelaşi coş mare, de unde nişte oameni au fost mutaţi în nişte coşuleţe mai mici”.

Mizând pe latura sinceră a discursului, chiar dacă este şi ea un politician, Ioana Constantin a spus că „problema reală a României este aceea că nu are politicieni corecţi, oameni care să iubească România. În momentul de faţă, se scurge, aşa, la nivel public, un discurs plin de naţionalism, de patriotism fals”.

Concluzia indusă de comunicatorului PMP este că doar în partidul pe care îl reprezintă există politicieni adevăraţi, dedicaţi ţării.

POLITIC

Pro Democrația, în război cu AUR pentru un videoclip în care joacă și târgovișteanul George Buică

Publicat

pe

Un videoclip istoric aparținând Asociației Pro Democrația, în care apar ca personaje Ștefan cel Mare într-un dialog cu un căpitan de-al său interpretat de actorul târgoviștean George Buică, a fost folosit de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), fără să aibă niciun drept.

Gestul celor de la AUR a fost rapid sancționat de ONG-ul care îl are că președinte de onoare pe Cristian Pârvulescu. Reprezentanții Pro Democrația au scris pe pagina lor de Facebook că mai multe astfel de filmulețe unde apar Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare au fost preluate și adaptate momentului electoral de partidul lui George Simion, care și-a făcut o obișnuință populistă din a folosi imaginile domnitorilor în campania electorală.

„Asociaţia Pro Democraţia (APD) atrage atenţia că în spaţiul public sunt difuzate materiale audio-video preluate şi alterate faţă de forma originală fără acordul organizaţiei noastre. Aceste producţii aflate în proprietatea Asociaţiei şi realizate în baza unei colaborări cu compania Leo Burnett în cursul anului 2014, au făcut parte dintr-o campanie de conştientizare a importanţei exercitării dreptului la vot (Go-to-vote). Asociaţia noastră realizează campanii go-to-vote în fiecare an electoral. Videoclipurile la care facem referire sunt arhicunoscute în spaţiul public şi au fost premiate de industria de specialitate”.

Reprezentanții cunoscutului ONG le solicită celor de la AUR să retragă materiale de promovare și să respecte drepturile de proprietate intelectuală.

„Solicităm autorităţilor abilitate ale statului, precum Consiliul Naţional al Audiovizualului, Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării să intervină în baza competenţelor lor pentru interzicerea difuzării acestor producţii video modificate fraudulos şi denaturate de la scopul lor”, a mai arătat Pro Democrația.

Se mai solicită mediei românești angrenate în campania electorală să se abţină de la preluarea şi difuzarea clipurilor obţinute abuziv. Totodată, Pro Democrația cere CNA, Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului Cercetării să intervină pentru respectarea legalității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

110 ani de la nașterea lui Corneliu Coposu, primul președinte al PNȚCD

Publicat

pe

De

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat – PNȚCD omagiază astăzi împlinirea a 110 ani de la nașterea Seniorului Corneliu Coposu, primul Președinte al partidului și cel mai important om politic al României după 1990.

17 ani de închisoare în temnițele comuniste n-au reușit să-i înfrângă demnitatea și dorința de luptă pentru libertate. În linia marilor înaintași, Iuliu Maniu și Ion Mihalache, sub stindardul partidului care a întrupat năzuințele celor mulți, Corneliu Coposu a reaprins flacăra speranței după cele două regimuri dictatoriale crunte, regimul carlist și regimul bolșevic. Fără Corneliu Coposu și PNȚCD, după 1990 n-ar fi existat opoziție.

Personalitate profund religioasă, a pus argumentul moral și dragostea de țară mai presus de interesele personale și politice, fiind personalitatea politică cea mai iubită de popor, adevăr recunoscut și de adversarii săi.

Deși decedat în 1995, prestigiul său a adus PNȚCD la guvernare între 1996 și 2000, fiind creată o uriașă așteptare. Cei care i-au urmat n-au fost, însă, la înălțimea sa, deturnând partidul de la principiile constitutive consacrate de Iuliu Maniu: „democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială“. O guvernare care, cu toate meritele reformatoare și de deschidere spre structurile euro-atlantice, subminată de fostele structuri comuniste și partenerii tranzacționiști liberali, n-a reușit să răspundă marilor provocări sociale, principiul „dreptății sociale“ fiind abandonat.

Moștenirea lui Corneliu Coposu și a marilor înaintași este singura care poate inspira noile generații, confruntate azi cu o criză morală, politică, economică și socială fără precedent în istorie.

Testamentul său politic, sintetizat în cele două declarații solemne – „Negociem orice, dar nu principii“ și „N-am cedat niciodată din obiectivele care privesc independența și suveranitatea țării“ – este astăzi mai actual decât oricând. Spiritul Seniorului Corneliu Coposu, mereu tânăr, mereu entuziast și plin de credință în Dumnezeu și neamul său, trebuie redescoperit în fiecare dintre noi, de la mic la mare. Moștenirea sa este piatra de temelie pe care putem reconstrui România.

Aurelian Pavelescu – Președinte al PNȚCD

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite