Connect with us

ACTUALITATE

RoboSmart, concurs de robotică la Universitatea din Piteşti

Publicat

pe

Sâmbată – 6 aprilie 2019, începând cu ora 09:00, în corpul central din campusul Târgu din Vale al Universitatii din Pitesti, se va desfăşura concursul de robotică RoboSmart, ediţia a II-a, organizat de Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Este, practic, cea de-a 3-a etapă a unei acţiuni ample, care a avut ca scop oferirea unei oportunităţti elevilor din liceele argeşene de a-şi descoperi noi abilităţi, de a se apropia de problematica aferentă unor domenii de mare actualitate: electronică, robotica şi calculatoare.

„În prima etapa a activitatii, în perioada noiembrie – decembrie 2018, cadrele didactice din FECC au susţinut cursuri de pregătire pentru elevi (6 cursuri), prin care s-au oferit cunoştinţele necesare construcţiei şi programării robotului utilizat, indiferent de pregătirea anterioară avută în domeniu. Au participat peste 250 de elevi, de la 17 unităţti de învăţământ din judeţele Arges şi Vâlcea”, se arată într-un comunicat de presă remis de Universitatea din Piteşti.

Prelegerile au fost însotite de experimente practice. Organizatorii, cu ajutorul sponsorilor, au pus la dispoziţia participanţilor 50 de kituri de construcţie a roboţilor pe platforma Arduino. Suplimentar, în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2018, cu prilejul Centenarului României, studenţii şi cadrele didactice din Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare – FECC a Universitaţii din Piteşti – UPIT au organizat o expoziţie cu realizări proprii din domeniile electronicii, calculatoarelor, ingineriei electrice şi roboticii.

„Etapa a doua a concursului (ianuarie – martie 2019) a constat în oferirea de consultatii de către cadrele didactice din FECC pentru construcţia şi programarea roboţilor. În perioada menţionată, saptamânal, au venit 2–3 echipe la sediul FECC pentru asistenţă tehnică, hardware şi software, respectiv pentru verificarea roboţilor construiţi prin parcurgerea unui traseu de test proiectat de organizatori”, precizează sursa citată.

Etapa a treia – finală constă în parcurgerea traseului de concurs şi se va desfăşura în ziua de 6 aprilie 2019. Până în prezent, s-au înscris 45 de echipe formate din 5 echipieri, numărul elevilor participanti fiind de 231.

Pe lângă competitia de roboţi – clasa standard (roboţi construiţi folosind kit-ul oferit), se organizează şi alte două concursuri, şi anume: clasa open de roboţi (diferiţi de ceea ce a oferit Universitatea) şi clasa construcţii electronice, la care s-au înscris elevi pasionaţi care au realizat montaje practice cu microcontrolere.

„Concursul de roboţi presupune parcurgerea unui traseu marcat cu linie continuă(follow line), de-a lungul căruia sunt amplasate diverse obstacole: linii curbe, în zig-zag, intersecţii circulare sau în cruce, dar şi pereţi, care se ocolesc prin folosirea senzorilor ultrasonici. Traseul se parcurge de doua ori, înregistrându-se timpul obţinut de fiecare dată, precum şi greşelile care adaugă timpi suplimentari de penalizare. Media timpului pentru cele două parcurgeri conduce la obţinerea timpului final, funcţie de care se fixează clasamentul”.

Se vor acorda trei premii şi două menţiuni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT