Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Eveniment cultural-artistic la Târgovişte, de „Ziua Internaţională a Romilor”

Publicat

pe

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu, nu putea trece cu vederea ziua de 8 aprilie, când se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Romilor”. Chiar dacă evenimentul nu va fi marcat cu fastul de altădată, Răducanu, în spiritul care îl caracterizează, de slujitor devotat al comunităţii pe care o reprezintă, va organiza, duminică – 7 aprilie, de la ora 17:00, la Restaurantul Royal Residence din Târgovişte, o manifestare a culturii şi unităţii romilor din municipiu şi nu numai.

„Începând cu anul 1971, în cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină «Ziua Internaţională a Romilor», motiv pentru care a 48-a aniversare nu putea trece neobservată de organizaţia Partidei Romilor Pro Europa din Târgovişte. Scopul acestei manifestări este acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă comunităţile de romii, dar, în cadrul evenimentului pe care îl vom organiza duminică, vom vorbi şi de lucrurile bune, despre viitorul nostru şi despre ceea ce trebuie să facem pentru a fi mai sigur.

Va fi prezentat un film documentar în care este reliefată, cu simţ artistic, evoluţia şi viaţa romilor. Vom avea invitaţi de seamă ai etniei noastre, oameni valoroşi, care au demonstrat în diferite domenii de activitate că se poate, dacă există studiu, forţă, dorinţă de afirmare. Nu vor lipsi nici momentele artistice, recitalurile muzicale şi multe alte surprize”, ne-a informat Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

Liderul romilor târgovişteni este de părere că perioada pe care o traversăm cu toţi este una de transformări, iar organizaţia pe care o coordonează caută soluţii viabile pentru a depăşi impasul social, cultural şi politic.

„Trebuie identificată abordarea cea mai eficientă în politicile publice pentru romi, care să contureze soluţii viabile atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Consider că romii reprezintă o importantă resursă umană, nu un grup vulnerabil. Colectivităţile romilor sunt tinere, cu o rată a natalităţii în creştere, o valore inestimabilă pe care alte state nu o deţin şi care trebuie preţuită”, spune Tudorică Răducanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!