Connect with us

ACTUALITATE

Eveniment cultural-artistic la Târgovişte, de „Ziua Internaţională a Romilor”

Publicat

pe

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu, nu putea trece cu vederea ziua de 8 aprilie, când se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Romilor”. Chiar dacă evenimentul nu va fi marcat cu fastul de altădată, Răducanu, în spiritul care îl caracterizează, de slujitor devotat al comunităţii pe care o reprezintă, va organiza, duminică – 7 aprilie, de la ora 17:00, la Restaurantul Royal Residence din Târgovişte, o manifestare a culturii şi unităţii romilor din municipiu şi nu numai.

„Începând cu anul 1971, în cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină «Ziua Internaţională a Romilor», motiv pentru care a 48-a aniversare nu putea trece neobservată de organizaţia Partidei Romilor Pro Europa din Târgovişte. Scopul acestei manifestări este acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă comunităţile de romii, dar, în cadrul evenimentului pe care îl vom organiza duminică, vom vorbi şi de lucrurile bune, despre viitorul nostru şi despre ceea ce trebuie să facem pentru a fi mai sigur.

Va fi prezentat un film documentar în care este reliefată, cu simţ artistic, evoluţia şi viaţa romilor. Vom avea invitaţi de seamă ai etniei noastre, oameni valoroşi, care au demonstrat în diferite domenii de activitate că se poate, dacă există studiu, forţă, dorinţă de afirmare. Nu vor lipsi nici momentele artistice, recitalurile muzicale şi multe alte surprize”, ne-a informat Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

Liderul romilor târgovişteni este de părere că perioada pe care o traversăm cu toţi este una de transformări, iar organizaţia pe care o coordonează caută soluţii viabile pentru a depăşi impasul social, cultural şi politic.

„Trebuie identificată abordarea cea mai eficientă în politicile publice pentru romi, care să contureze soluţii viabile atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Consider că romii reprezintă o importantă resursă umană, nu un grup vulnerabil. Colectivităţile romilor sunt tinere, cu o rată a natalităţii în creştere, o valore inestimabilă pe care alte state nu o deţin şi care trebuie preţuită”, spune Tudorică Răducanu.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT