Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Reţeaua de apă din satul Gorgota, comuna Răzvad, a ajuns la 70% stadiu de execuţie

Publicat

pe

Se lucrează intens pentru branşarea satului Gorgota, comuna Răzvad, la reţeaua de apă! Lucrările, demarate în luna noiembrie, şi sistate pe perioada iernii, au fost reluate în această primăvară şi deja s-a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70%. Potrivit primarului Emanuel Spătaru, se va intra pe toate străzile până la ultima casă. Sunt în total 11,2 km. Investiţia are o valoare de 3,76 milioane de lei, fără TVA, şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul cuprinde şi realizarea branşamentelor la limita de proprietate, astfel încât oamenii să fie scutiţi de cheltuieli suplimentare. Edilul este convins că investiţia va fi definitivată cel târziu în luna iulie, adică în avans faţă de termenul asumat la licitaţie, de 12 luni.

„Sunt foarte mulţumit de firmele constructoare. În scurt timp, vom începe să lucrăm la branşamentele pentru gospodării. În premieră în comuna Răzvad, aceste branşamente vor avea şi un program de transmitere a datelor la distanţă, adică nu va trebui să vină cineva să facă citirea apometrelor. Datele se vor transmite automat în sistemul Companiei de Apă, ceea ce va genera o economie de costuri, pentru că nu mai sunt necesari oameni în teren pentru această operaţiune”, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia publică de la Răzvad mai are în lucru alte trei proiecte: consolidare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor; extindere reţea de canalizare în Valea Voievozilor şi Răzvad – până la Primărie şi modernizare sistem de iluminat public în satele Răzvad de Jos şi Răzvad de Sus.

„Întrucât a circulat zvonul că Şcoala Valea Voievozilor va fi închisă, îi informez pe cetăţeni că acea şcoală nu va fi sub nicio formă închisă. Ea va fi consolidată, modernizată şi dotată, astfel încât elevii să aibă condiţii cât mai bune.

Am finalizat licitaţia publică şi acum suntem în faza de autorizare a construcţiei. Nu vom putea începe lucrările până pe 26 mai, când avem alegerile pentru Parlamentul European, pentru că acolo vor fi două secţii de votare. Prin urmare, vom demara lucrările în luna iunie, astfel încât şi cursurile să fie încheiate.

Proiectul presupune lucrări de subzidire, consolidare, modernizare interioare, izolare termică, instalaţii noi – încălzire şi electrică, schimbare tâmplărie, acoperiş, dotări şi rigole pentru ape pluviale.

Cât timp va fi deschis şantierul, copiii vor fi transferaţi, cu microbuzul şcolar, la Răzvad. Vor fi luaţi din faţa şcolii şi vor fi aduşi tot acolo, la finalizarea cursurilor2, precizează primarul Emanuel Spătaru.

ADMINISTRAŢIE

Fraţii din Ruseştii Noi, Republica Moldova, în vizită oficială în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a primit, astăzi, o delegaţie a fraţilor noştri de dincolo de Prut. Au sosit la Târgovişte, într-o vizită oficială, reprezentanţii comunei Ruseştii Noi din Raionul Ialoveni, Republica Moldova.

Pavel Codreanu, primarul de la Ruseştii Noi, i-a înmânat lui Alexandru Oprea o diplomă de apreciere din partea Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”, ca semn de mulţumire pentru sprijinul pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa l-a oferit pentru construcţia Grădiniţei de copii „Albinuţa” din Ruseştii Noi.

Primarul şi viceprimarul din localitatea moldoveană s-au întâlnit şi cu cei doi voicepreşedinţi ai CJ Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole, dar şi cu Marin Păun, edilul de la Ciocăneşti-Dâmboviţa, cu care autorităţile de la Ruseştii Noi au încheiat în 2017 un acord de înfrăţire.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, notificare publică în atenţia furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice

Publicat

pe

de

Prin prezenta notificare, aducem la cunoștința publică tuturor operatorilor de rețele publice de telecomunicații electronice că, în urma deciziei A.N.C.O.M. nr. 997/2018, emisă în condițiile Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, cu completările ulterioare, Consiliul Local Târgoviște a adoptat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, Regulamentul privind condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea Municipiului Târgoviște în scopul instalării, întreținerii, înlocuirii sau montării rețelelor de telecomunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora.

Astfel, potrivit dispozițiilor art. 20 din Regulamentul mai sus menționat, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului (n.n. 10.04.2019) deținătorii de infrastructură suport stâlpi, aferentă rețelelor de comunicații electronice, au obligația depunerii unei situații inventar privind infrastructura suport deținută pe proprietatea Municipiului Târgoviște.

Atenționăm pe această cale toți operatorii în cauză că nedepunerea acestei situații inventar până la data de 10.10.2019 și neobținerea autorizației de acces pe proprietatea publică, îndreptățește autoritatea publică să considere abandonate rețele nedeclarate identificate după data mai sus menționată și să dispună desființarea lor.

În situația în care după data de 10.10.2019 vor fi identificate rețele nedeclarate și cărora nu le-a fost acordat accesul pe domeniul public în condițiile Regulamentului aprobat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, iar operatorul a fost identificat, se va opera impunerea din oficiu în condițiile art. 25 din regulament.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul oficial al Primăriei Municipiului Târgoviște – www.pmtgv.ro, în secțiunea dedicată, pe pagina principală sau vă puteți adresa Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, cu sediul în Târgoviște, str. Revoluției Nr. 2-4, Compartiment Rețele.

PRIMAR
Jr. Cristian Daniel STAN

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!