Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Reţeaua de apă din satul Gorgota, comuna Răzvad, a ajuns la 70% stadiu de execuţie

Publicat

pe

Se lucrează intens pentru branşarea satului Gorgota, comuna Răzvad, la reţeaua de apă! Lucrările, demarate în luna noiembrie, şi sistate pe perioada iernii, au fost reluate în această primăvară şi deja s-a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70%. Potrivit primarului Emanuel Spătaru, se va intra pe toate străzile până la ultima casă. Sunt în total 11,2 km. Investiţia are o valoare de 3,76 milioane de lei, fără TVA, şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul cuprinde şi realizarea branşamentelor la limita de proprietate, astfel încât oamenii să fie scutiţi de cheltuieli suplimentare. Edilul este convins că investiţia va fi definitivată cel târziu în luna iulie, adică în avans faţă de termenul asumat la licitaţie, de 12 luni.

„Sunt foarte mulţumit de firmele constructoare. În scurt timp, vom începe să lucrăm la branşamentele pentru gospodării. În premieră în comuna Răzvad, aceste branşamente vor avea şi un program de transmitere a datelor la distanţă, adică nu va trebui să vină cineva să facă citirea apometrelor. Datele se vor transmite automat în sistemul Companiei de Apă, ceea ce va genera o economie de costuri, pentru că nu mai sunt necesari oameni în teren pentru această operaţiune”, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia publică de la Răzvad mai are în lucru alte trei proiecte: consolidare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor; extindere reţea de canalizare în Valea Voievozilor şi Răzvad – până la Primărie şi modernizare sistem de iluminat public în satele Răzvad de Jos şi Răzvad de Sus.

„Întrucât a circulat zvonul că Şcoala Valea Voievozilor va fi închisă, îi informez pe cetăţeni că acea şcoală nu va fi sub nicio formă închisă. Ea va fi consolidată, modernizată şi dotată, astfel încât elevii să aibă condiţii cât mai bune.

Am finalizat licitaţia publică şi acum suntem în faza de autorizare a construcţiei. Nu vom putea începe lucrările până pe 26 mai, când avem alegerile pentru Parlamentul European, pentru că acolo vor fi două secţii de votare. Prin urmare, vom demara lucrările în luna iunie, astfel încât şi cursurile să fie încheiate.

Proiectul presupune lucrări de subzidire, consolidare, modernizare interioare, izolare termică, instalaţii noi – încălzire şi electrică, schimbare tâmplărie, acoperiş, dotări şi rigole pentru ape pluviale.

Cât timp va fi deschis şantierul, copiii vor fi transferaţi, cu microbuzul şcolar, la Răzvad. Vor fi luaţi din faţa şcolii şi vor fi aduşi tot acolo, la finalizarea cursurilor2, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gura Șuții, comuna din Dâmbovița care are toată infrastructura pusă la punct

Publicat

pe

Constantin Dinu de la Gura Șuții am putea spune că este „primar de meserie”, ținând cont de faptul că se află la cârma comunității de peste 20 de ani, dar, mai degrabă, poate fi catalogat un edil cu har. Acesta este elementul care îi definește pe cei care slujesc cetățenii, necondiționat, în permanență pregătiți să acționeze pentru binele comun.

Ne-a mărturisit Constantin Dinu că, atunci când a preluat primul său mandat de primar, la Gura Șuții nu era nimic. Totul arată jalnic, la toate capitolele. Părea a fi una dintre cele mai amărâte localități din județul Dâmbovița. Încet-încet, cu răbdare, pricepere, sprijin și implicare în atragerea de fonduri guvernamentale și europene, acum totul arată altfel.

Gura Șuții este printre primele localități din județ care beneficiază de rețea de apă curentă și, ca să menținem lista superlativelor, este printre puținele comune din județ care administrează în regie proprie sistemele de apă și canalizare. La Gura Șuții, ne-a spus Constantin Dinu, abia în octombrie anul trecut, prin hotărâre de Consiliu Local, prețul la apă a crescut de la 3 la 5 lei/mc.

„Nu am avut ca obiectiv obținerea unor profituri mari. Departe de noi lucrul acesta. Ne-am luat ca reper cetățeanul, o viață mai bună pentru locuitorii comunei. Până la urmă, de aceea suntem aici, să îi slujim pe oameni”, spune Constantin Dinu.

Ne-a mărturisit primarul de la Gura Șuții că toate problemele ce țin de infrastructură au fost rezolvate. Acum, administrația publică locală se concentrează pe procesul de înfrumusețare a localității, pe crearea premiselor de atragere a investitorilor, de dezvoltare socio-economică a comunei.

Unul dintre dezideratele ce țin de estetica localității a fost îndeplinit. Pe strada principală, practic drumul județean care străbate comuna de la nord la sud, prin fonduri de la bugetul local, a fost montat un sistem de iluminat public decorativ, au fost instalate bănci și plantați trandafiri. Întregul traseu, mai ales când înfloresc trandafirii, este o feerie cu care localnicii se mândresc, iar cei care tranzitează localitatea sunt copleșiți de uimire când văd acest tip de amenajare stradală cum nu se mai găsește într-o altă parte a județului.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), inițiat și implementat de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la Gura Șuții se realizează trama stradală în satul Speriețeni, respectiv trotuare, șanțuri dalate la fel ca în Gura Șuții și se vor reabilita și moderniza ultimele străduțe lăturalnice din comună.

„Avem întreaga infrastructura pusă la punct. Vorbesc despre drumuri, trotuare, rețele de apă, canalizare și gaze naturale. Zi de zi, muncim pentru a schimba fața localității. Școlile și grădinițele, de asemenea, sunt modernizate și dotate cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui proces educativ de calitate, la fel ca la oraș. Avem elevi merituoși, care au participat la olimpiade județene și naționale unde au câștigat premii. Copiii noștri au mers mai departe, și-au continuat studiile la colegii și licee prestigioase”, ne-a precizat, cu mândrie, primarul de la Gura Șuții – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: A început livrarea echipamentelor de ultimă generație pentru unitățile de învățământ preuniversitar

Publicat

pe

Au sosit la Târgoviște primele echipamente școlare de ultimă generație achiziționate de Primărie în cadrul unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de peste 35 de milioane de lei. Acestea au fost depozitate la Liceul Spiru Haret și urmează să fie repartizate fiecărei unități de învățământ preuniversitar din municipiu, conform listei transmise către administrația publică locală în baza căreia a fost întocmită cererea de finanțare, pe măsură ce vor fi livrate și celelalte dotări.

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat, astăzi – 21 februarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, că este cel mai mare proiect de acest tip implementat la Târgoviște după Revoluția din Decembrie 89. A punctat edilul că fiecare școală va primi tot ceea ce a solicitat și că nu au fost decât foarte puține situațiile când nu s-a înaintat o listă de necesități atunci când administrația publică locală a cerut acest lucru ca bază pentru scrierea proiectului. Totuși, primarul și-a arătat regretul că unitățile de învățământ din municipiu nu au întocmit liste mai lungi, finanțarea nefiind limitată la o sumă maximă! Cu alte cuvinte, dacă școlile ar fi cerut de două ori mai multe echipamente, le-ar fi primit!

„Acest proiect este menit să schimbe din temelii tot ceea ce cunoaștem noi despre dotarea unităților de învățământ. Au sosit table inteligente, video-proiectoare, imprimante, necesare pentru un proces de învățământ care să se desfășoare în condiții foarte bune. Este un proiect care s-a realizat în baza unei analize de nevoi pe care am făcut-o cu fiecare unitate de învățământ și prin care, repet, schimbăm din temelii tot ceea ce însemna dotarea unităților de învățământ din Târgoviște. Este unul dintre cele mai mari proiecte din România pe acest subiect. Finanțarea este nerambursabilă. 35 milioane lei reprezintă mai mult decât bugetul local din taxe și impozite al municipiului Târgoviște pe un an de zile”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

După conferința de presă de astăzi de la Liceul Spiru Haret Târgoviște, a fost testată mașina automată de brodat care a intrat în dotarea unității de învățământ, pentru atelierul de textile-pielărie, precum și aparatul de analiză corporală.

Proiectul cuprinde dotări pentru:
✅ 18 laboratoare de informatică, integral;
✅ 536 de săli de clasă, cu echipamente digitale;
✅ 442 de săli de clasă, cu mobilier și materiale didactice;
✅ 16 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie sau multidisciplinare), cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente digitale;
✅ 67 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică și săli de sport, cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale;
✅ 6 ateliere de practică, cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv pe componenta digitală, în conformitate cu precizările din Standardele de pregătire profesională în vigoare, asociate calificărilor profesionale școlarizate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite