Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Reţeaua de apă din satul Gorgota, comuna Răzvad, a ajuns la 70% stadiu de execuţie

Publicat

pe

Se lucrează intens pentru branşarea satului Gorgota, comuna Răzvad, la reţeaua de apă! Lucrările, demarate în luna noiembrie, şi sistate pe perioada iernii, au fost reluate în această primăvară şi deja s-a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70%. Potrivit primarului Emanuel Spătaru, se va intra pe toate străzile până la ultima casă. Sunt în total 11,2 km. Investiţia are o valoare de 3,76 milioane de lei, fără TVA, şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul cuprinde şi realizarea branşamentelor la limita de proprietate, astfel încât oamenii să fie scutiţi de cheltuieli suplimentare. Edilul este convins că investiţia va fi definitivată cel târziu în luna iulie, adică în avans faţă de termenul asumat la licitaţie, de 12 luni.

„Sunt foarte mulţumit de firmele constructoare. În scurt timp, vom începe să lucrăm la branşamentele pentru gospodării. În premieră în comuna Răzvad, aceste branşamente vor avea şi un program de transmitere a datelor la distanţă, adică nu va trebui să vină cineva să facă citirea apometrelor. Datele se vor transmite automat în sistemul Companiei de Apă, ceea ce va genera o economie de costuri, pentru că nu mai sunt necesari oameni în teren pentru această operaţiune”, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia publică de la Răzvad mai are în lucru alte trei proiecte: consolidare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor; extindere reţea de canalizare în Valea Voievozilor şi Răzvad – până la Primărie şi modernizare sistem de iluminat public în satele Răzvad de Jos şi Răzvad de Sus.

„Întrucât a circulat zvonul că Şcoala Valea Voievozilor va fi închisă, îi informez pe cetăţeni că acea şcoală nu va fi sub nicio formă închisă. Ea va fi consolidată, modernizată şi dotată, astfel încât elevii să aibă condiţii cât mai bune.

Am finalizat licitaţia publică şi acum suntem în faza de autorizare a construcţiei. Nu vom putea începe lucrările până pe 26 mai, când avem alegerile pentru Parlamentul European, pentru că acolo vor fi două secţii de votare. Prin urmare, vom demara lucrările în luna iunie, astfel încât şi cursurile să fie încheiate.

Proiectul presupune lucrări de subzidire, consolidare, modernizare interioare, izolare termică, instalaţii noi – încălzire şi electrică, schimbare tâmplărie, acoperiş, dotări şi rigole pentru ape pluviale.

Cât timp va fi deschis şantierul, copiii vor fi transferaţi, cu microbuzul şcolar, la Răzvad. Vor fi luaţi din faţa şcolii şi vor fi aduşi tot acolo, la finalizarea cursurilor2, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Centrul Cultural Flacăra Moreni

Publicat

pe

Proiectul care vizează reabilitarea și modernizarea Clubului Flacăra din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, se derulează conform graficului aprobat – spune primarul Constantin Dinu, care este, de asemenea, mulțumit de calitatea lucrărilor. Investiția este implementată cu fonduri europene nerambursabile.

„Construcţia, cu destinaţie administrativă şi social-culturală, se va transforma în . Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea unei clădiri care dobândeşte funcţiunea de Club cultural educaţional – recreativ; echiparea clubului cultural în vederea asigurării, în regim tehnologic şi de eficienţă energetică de ultimă generaţie, a serviciilor educaţional – recreative; creşterea atractivităţii municipiului Moreni prin crearea şi amenajarea unei zone cultural – recreative”, explică primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT