Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Reţeaua de apă din satul Gorgota, comuna Răzvad, a ajuns la 70% stadiu de execuţie

Publicat

pe

Se lucrează intens pentru branşarea satului Gorgota, comuna Răzvad, la reţeaua de apă! Lucrările, demarate în luna noiembrie, şi sistate pe perioada iernii, au fost reluate în această primăvară şi deja s-a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70%. Potrivit primarului Emanuel Spătaru, se va intra pe toate străzile până la ultima casă. Sunt în total 11,2 km. Investiţia are o valoare de 3,76 milioane de lei, fără TVA, şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul cuprinde şi realizarea branşamentelor la limita de proprietate, astfel încât oamenii să fie scutiţi de cheltuieli suplimentare. Edilul este convins că investiţia va fi definitivată cel târziu în luna iulie, adică în avans faţă de termenul asumat la licitaţie, de 12 luni.

„Sunt foarte mulţumit de firmele constructoare. În scurt timp, vom începe să lucrăm la branşamentele pentru gospodării. În premieră în comuna Răzvad, aceste branşamente vor avea şi un program de transmitere a datelor la distanţă, adică nu va trebui să vină cineva să facă citirea apometrelor. Datele se vor transmite automat în sistemul Companiei de Apă, ceea ce va genera o economie de costuri, pentru că nu mai sunt necesari oameni în teren pentru această operaţiune”, precizează primarul Emanuel Spătaru.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia publică de la Răzvad mai are în lucru alte trei proiecte: consolidare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor; extindere reţea de canalizare în Valea Voievozilor şi Răzvad – până la Primărie şi modernizare sistem de iluminat public în satele Răzvad de Jos şi Răzvad de Sus.

„Întrucât a circulat zvonul că Şcoala Valea Voievozilor va fi închisă, îi informez pe cetăţeni că acea şcoală nu va fi sub nicio formă închisă. Ea va fi consolidată, modernizată şi dotată, astfel încât elevii să aibă condiţii cât mai bune.

Am finalizat licitaţia publică şi acum suntem în faza de autorizare a construcţiei. Nu vom putea începe lucrările până pe 26 mai, când avem alegerile pentru Parlamentul European, pentru că acolo vor fi două secţii de votare. Prin urmare, vom demara lucrările în luna iunie, astfel încât şi cursurile să fie încheiate.

Proiectul presupune lucrări de subzidire, consolidare, modernizare interioare, izolare termică, instalaţii noi – încălzire şi electrică, schimbare tâmplărie, acoperiş, dotări şi rigole pentru ape pluviale.

Cât timp va fi deschis şantierul, copiii vor fi transferaţi, cu microbuzul şcolar, la Răzvad. Vor fi luaţi din faţa şcolii şi vor fi aduşi tot acolo, la finalizarea cursurilor2, precizează primarul Emanuel Spătaru.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT