Connect with us

Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa a ieşit pe plus prin mitingul preelectoral organizat la Târgovişte!

Publicat

pe

PNL Dâmboviţa poate să se felicite. După ani şi ani de aşteptare, a reuşit să închege un miting preelectoral de forţă, cu lume multă, echilibru şi mesaje de substanţă. Întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii, consumată în sala de la Casa de Cultură a Sindicatelor, a adunat peste 1.000 de participanţi. Să ai în judeţ câţiva primari şi chiar şi dintre aceia sunt unii care cochetează cu PSD-ul şi să umpli o sală ca cea de la sindicate e o performanţă pentru liberali, neegalată de pe vremea lui Florin Popescu. Social-democraţii ar trebui să-şi facă griji. E un semn că lucrurile se schimbă din mers.

Şi au mai venit cu o noutate electorală liberalii. Şi-au ales o altă locomotivă electorală. Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune la Realitatea TV, primul pe lista partidului la alegerile europarlamentare, urmărindu-i prestaţia de astăzi, felul cum ştie să comunice cu oamenii, mesajele expuse, modul cum îşi alege cuvintele, profesionist, spontaneitatea, tipică unui om de presă, cu tact, stilul prin care ştie să pătrundă în primul rând la sufletul auditioriului, se dovedeşte că a fost o alegere inspirată care îi va aduce PNL-ului un scor bun, apropiat de cel al partidului de guvernământ.

Rareş Bogdan va direcţiona spre PNL procente din marea oaste a nehotărâţilor, a celor care, de obicei, nu vin la vot. Bogdan a fost şi este un lider de opinie iubit de cei care urăsc nedreptăţile de tot felul, de omul simplu, care îşi regăseşte viaţa, suferinţa în vorbele sale.

Pe scena de la Sindicate, alături de Rareş Bogdan şi Ludovic Orban – preşedintele PNL, s-au aflat Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni, Violeta Alexandru şi Aurelian Cotinescu – candidaţi pentru europarlamentare, senatorul Iancu Caracota, alţi reprezentanţi ai conducerii PNL şi, evident, primari ai partidului. Am sesizat lipsa de pe scenă a fostului şef al PNL Dâmboviţa, edilului de la Răcari, Marius Caraveţeanu. A preferat să stea în sală. Probabil din cauză de orgoliu rănit. Au mai lipsit primarii de la Ulmi şi cel de la Dărmăneşti. Pe scenă, l-am văzut, în schimb, pe primarul de la Butimanu, Gabriel Dragnea, pe care conducerea PSD Dâmboviţa l-a prezentat, la conferinţa judeţeană din luna martie, ca nou afiliat PSD.

Virgil Guran a avut un discurs bine cantonat în realitate, cu replici vii, cu atacuri subtile, neplicticos, cu umor, mobilizator şi cu ţintă concretă PSD şi liderii său. Pentru Guran a fost o surpriză că sala a fost aşa de plină, cum nu a fost niciodată. Această constatare l-a făcut să exclame, entuziasmat, că PSD-ul va dispărea. Guran şi-a început speech-ul prin a critica, ironic şi pe bună dreptate, mesajele de pe bannerele electorale ale PSD-ului.

„Bă, cât de prost poţi să fii! Să fii la guvernare şi să scrii peste tot România merită mai mult. În ăştia şapte ani de când guvernează, cred că este pentru prima dată când spun adevărul”.

Guran a citit şi lista fruntaşilor PNL în strângerea de semnături pentru susţinerea candidaţilor la europarlamentare. Un pic cu iz comunistoid ideea, dar a ştiut că asemenea modele prind la oameni şi a mers. Şi surpriză! Primul de pe lista celor care au adunat cele mai multe semnături este primarul Gabriel Dragnea de la Butimanu, citat fals pe lista de zi a PSD ca fiind o nouă achiziţie politică!

Evident, acolo unde PNL a adunat semnături de top intern, cu siguranţă, e o problemă pentru PSD şi va trebui să muncească mai mult. Numim aici Butimanu, Malu cu Flori, Lucieni, Răcari, Gura Ocniţei, Moreni, Bilciureşti, Găeşti, Iedera, Pietrari, Văcăreşti, Perşinari, Târgovişte, Brezoaieale şi Răzvad.

Virgil Guran şi-a propus să ridice PNL Dâmboviţa şi până la alegerile din 2020 organizaţia să devină una dintre cele mai bune din ţară. Le-a promis celor din sală că s-a terminat cu nepotismele din partid, cu nemunca, cu ieşitul în faţă doar al celor care nu prea mişcă nimic. Guran a mai făcut o profeţie, pornind de la mulţimea şi entuziasmul din sală. A spus că, anul viitor, liberalii vor conduce Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„O să-i trimitem acasă pe toţi cei care şi-au angajat nepoţii, amantele, prietenii. Cei care au făcut bani şi ne râd în nas în momentul de faţă”, a spus Virgil Guran. „Gata, s-a terminat! Dâmboviţa este liberală şi veţi vedea că vom câştiga”.

A urmat la cuvânt Violeta Alexandru, candidat la europarlamentare. Şi-a găsit un loc mai în umbră, ferit de reflectoare, invocând respectul faţă de cei de pe scenă, să nu stea cu spatele la ei. Discursul a fost unul tip mitralieră. S-a apăsat pe trăgaci şi gloanţele au curs lung, unul după altul. Nu a emoţionat, dar a fost corect, nedepăşind şabloanele.

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, şi el candidat la europarlamentare, din cele expuse cu emoţie vizibilă în faţa colegilor, cu nerv, apăsat, imperativ, se vede că a început să exerseze, să-şi modeleze discursul după cerinţele genului politic.

„Spunem gata cu corupţia, vrem un stat democratic, vrem să trăim în libertate. Luaţi-vă ghearele de pe justiţie! Luaţi-vă ghearele de pe administraţia locală. Lăsa-ţi politicul deoparte. Administraţia să fie una, politicul să fie alta. Spunem nu proştilor care sunt în administraţia naţională, celor care conduc guvernul! Să dispară, nu au ce căuta acolo”, a tunat Cotinescu.

A urmat sarea şi piperul mitingului preelectoral al PNL Dâmboviţa, datorită căruia, cu siguranţă, s-a umplut sala la refuz: Rareş Bogdan. S-a văzut de la o poştă că are şcoala comunicării, a discursului cu puternic mesaj patriotard, naţionalist, expresiv, cu exemplificări, cu urcuşuri şi coborâşuri, capabil de a provoca un vulcan de simpatie. Cuvântare lungă, dar neplicticoasă, urmărită şi aplaudată.

„Muncim foarte mult. Vrem să vorbim cu cât mai mulţi oameni şi o facem cu mare-mare drag, cu mare bucurie, că luăm energie de la dumneavoastră. Ne încărcăm cu dorinţa dumneavoastră de a-i da jos pe cei din PSD, de a schimba guvernările locale şi naţionale şi, mai ales, de a ridica România din noroi. Pentru că ea se află astăzi, din păcate, în noroi”.

În stilul de critic dur al nedreptăţilor pe care l-a promovat în calitate de moderator de televiziune şi care l-a detaşat de ceilalţi confraţi din presă, Rareş Bogdan a lovit în guvernarea PSD, neajunsurile puterii actuale, proasta administrare a ţării.

Candidatul numărul unu al PNL la alegerile europarlamentare a înfierat aplecarea PSD numai asupra problemelor din justiţie, lăsând la o parte atragerea de fonduri europene, proiectele de dezvoltare ale ţării, viaţa românilor.

„Au câştigat algerile spunând că aduc bunăstare şi, de doi ani şi patru luni de zile, nu fac decât legi pentru gaşca infracţională organizată căţărată în fruntea Guvernului şi a sediului din Kiseleff. Nu se poate aşa ceva. Chiar nu putem să ne preocupe şi altceva? Locuri de muncă, străzi, spitale, şcoli. Chiar toată lumea în ţara asta este ultrainteresată de cum trăiesc puşcăriaşii şi nu îi interesează cum trăiesc oamenii în vârstă sau cum trăiesc oamenii de la ţară”?

Rareş Bogdan a mărturisit celor din sală că singurii care pot să îi bată pe PSD-işti sunt liberali, nimeni altcineva. S-a ajuns şi la Viorica Dăncilă. Semnalul a fost dat din sală:”Aţi uitat pe Veorica”!

Bogdan a spus că el a învăţat de la părinţii săi că nu este politicos să jigneşti o femeie, dar că se va duce acasă şi o să-i ceară tatălui să îi dea dezlegare pentru a putea să o critice şi pe Viorica Dăncilă, că prea ne face de râs.

Înainte de a-i da cuvântul lui Ludovic Orban, aşa cum se obişnuieşte, liderul este ultimul de pe lista oratorilor, amfitrionul adunării, Virgil Guran, a mai aruncat o petardă cu iz de glumă bună. A spus că a aflat de ce nu vor social-democraţii să realizeze şoseaua de centură a Târgoviştei.

„Ştiţi, centura asta pe care vor să o facă cei de la PSD de vreo 25 de ani. Pe surse, am aflat un lucru acuma. Nu e adevărat, nu vor să o facă! Şi ştiţi de ce? Vă daţi seama că din obişnuinţă pleacă toţi PSD-iştii pe centură şi stau acolo, că acolo e locul lor”!

Orban, bine dispus, şi-a intrat în pâine teatral, gesticulând, relaxat, afirmând galeş că este „Orban cel bun”. Liderul PNL le-a amintit celor de faţă de discursul său memorabil din campania pentru Preşedinţia României, ultra mediatizat la acea vreme, cel cu „Cine tace şi face?… Iohannis!”

Preşedintele PNL le-a reamintit celor din sală că, în 2014, PNL i-a bătut pe PSD-işti de le-a sunat apa în cap şi că acelaşi lucru îl vrea şi la alegerile din data de 26 mai. Orban a început prin prezentarea unei întâmplări mai mult din categoria orgoliu rănit. A criticat Poliţia, nu ştim dacă pe cea locală sau naţională, nu a precizat, care, la solicitarea scrisă a liderului PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, de a li se permite reprezentanţilor partidului să parcheze maşinile pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, a răspuns că nu se poate. Cred că a greşit, Orban! Asta era competenţa Primăriei, dar, mă rog, a trecut aşa… Prinde în campanie.

„Domne, este ceva de noaptea minţii. Dar asta arată diferenţa dintre noi şi ei. Diferenţa este următoarea. Eu nu îmi doresc ca noi, atunci când o să fim la putere, să ni se permită accesul maşinilor pe platou. Şi, vă garantez că nu vom veni cu maşinile pe platou. Dar, îmi doresc din toată inima să nu îi mai văd pe PSD-işti că li se mai permite vreodată accesul pe platou, că asta înseamnă că nu vor mai fi niciodată la putere”. Replici marca Ludovic Orban.

Critica cu tentă de pamflet s-a concentrat apoi asupra PSD şi a liderilor săi.

„Nu credeam că în fruntea României o să ajungă asemenea cozi de topor. România este plină de oameni educaţi, de oameni de valoare, de oameni care au facultăţi, de oameni care au performanţă, în cercetare, în universităţi, în mediul de afaceri, lumea este plină de oameni care chiar dacă nu au facultatea au liceul, au o meserie pe care şi-o practică cu talent, cu devotament, iar 90% dintre români, indiferent dacă au sau nu au studii, au şapte ani de acasă. Să găseşti o asemenea pletoră de indivizi care nu au făcut şcoala la timpul lor, de indivizi care nu au respect faţă de nimic, de indivizi fără cei şapte ani de acasă, fără bun simţ, de indivizi pe care nu i-aş lăsa nici administratori la bloc, că precis ar fura şi nu ar şti să facă actele în regulă. Gândiţi-vă, avem un premier care ne face de râs în toată lumea şi care la fiecare deplasare externă sau interacţiune cu o delegaţie străină face câte o gafă, avem un premier care nu a fost în stare să îi convingă pe locuitorii din Videle, un oraş de zece mii, unsprezece mii de locuitori, să o voteze ca primar. A fost bătută măr de un candidat de dreapta”.

Şi exemplele au continuat. Au fost luaţi la rând toţi miniştri, plus şefa de la ANAF. Concluzia lui Orban, sunt slabi, neşcoliţi şi mincinoşi. De Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, vedeta ultimelor zile, a zis Orban că nu are ce să mai spună.

Liderul PNL i-a îndemnat pe români să meargă la vot, este dreptul lor, este singura soluţie democratică prin care se poate schimba ceva în ţară. Dacă tragem linie şi adunăm, PNL, cu mitingul desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, iese pe plus. Este clar că lupta în campania electorală pentru Parlamentul European va fi mult mai dură decât cea din 2014.

Au intrat în testare alte modalităţi de abordare a unei campanii electorale, nu mai vorbim şi de faptul că pe scena politică au apărut partide noi, care acum îşi formează electoratul, muşcând din bazinul partidelor consacrate. Tocmai de aceea, prin lideri noi, prin vocaţie, vectori de imagine, formaţiunile vechi intră pe tărâmul nehotărâţilor, în ideea de a-i fideliza şi de a-i aduce la vot.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Elevă de la Liceul Voinești, violată de mai mulți colegi de școală

Publicat

pe

Comunitatea oamenilor gospodari, pașnici, la locul lor, din Voinești, județul Dâmbovița, a fost tulburată de o veste dramatică, bulversantă. S-a aflat tocmai acum (de ce oare așa târziu?) că în luna martie, pe teritoriul localității, s-ar fi consumat două oribile abuzuri sexuale și emoționale. Protagoniștii acestor fapte reprobabile sunt patru elevi de la Liceul Tehnologic din localitate. Adolescenții, din categoria de vârstă 15 și 16 ani, sunt din Bărbulețu și Pietrari. Victime ar fi fost două eleve de la aceeași școală, fete aflate în plasament la două familii, din Pucheni și Bărbulețu. Cele două tinere prezintă și unele dizabilități.

Una dintre fapte, cea documentată sigur de anchetatori, s-ar fi consumat în perimetrul unei stații de autobuz din Izvoare-Suduleni, pe DN 72A, într-o zonă mai retrasă. Atunci, cei patru ar fi abuzat sexual o elevă de 17 ani. Fata s-ar fi dus acasă în stare de șoc. Părinții adoptivi au intrat la bănuială și, în final, au aflat ce se întâmplase.

Au fost anunțate Poliția și Protecția Copilului, instituție care are în atribuiții să supravegheze atent familiile și copiii aflați la asistenți maternali. Fata ar fi recunoscut că a fost violată de patru colegi de la liceu. Băieții au fost reținuți, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile. Acum, s-ar afla depuși în arestul IPJ Teleorman, la Dâmbovița nemaifiind locuri în celule.

Cel de-al doilea abuz sexual s-ar fi consumat, se pare, în februarie, în toaleta școlii, victimă fiind o altă fată, care prezenta aceleași probleme de sănătate. Autorul ar fi unul dintre elevii arestați deja.

Au fost demarate și anchetele efectuate de Inspectoratul Școlar Județean și de Protecția Copilului, plus investigațiile efectuate de polițiști.

Comunicat IPJ Dâmbovița
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, la data de 8 aprilie a.c., patru minori, în vârstă 15 și 16 ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 9 aprilie, aceștia au fost prezentați magistraților, pe numele celor în cauză fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în zilele de 28 și 29 martie a.c., o minoră de 17 ani, în timp ce s-ar fi aflat într-o zonă izolată din satul Suduleni, ar fi fost constrânsă de minori pentru a întreține acte de natură sexuală.

Cei patru minori sunt cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală, viol, tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la infracțiunea de viol.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pa lângă Judecătoria Târgoviște.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite