Connect with us

Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa a ieşit pe plus prin mitingul preelectoral organizat la Târgovişte!

Publicat

pe

PNL Dâmboviţa poate să se felicite. După ani şi ani de aşteptare, a reuşit să închege un miting preelectoral de forţă, cu lume multă, echilibru şi mesaje de substanţă. Întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii, consumată în sala de la Casa de Cultură a Sindicatelor, a adunat peste 1.000 de participanţi. Să ai în judeţ câţiva primari şi chiar şi dintre aceia sunt unii care cochetează cu PSD-ul şi să umpli o sală ca cea de la sindicate e o performanţă pentru liberali, neegalată de pe vremea lui Florin Popescu. Social-democraţii ar trebui să-şi facă griji. E un semn că lucrurile se schimbă din mers.

Şi au mai venit cu o noutate electorală liberalii. Şi-au ales o altă locomotivă electorală. Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune la Realitatea TV, primul pe lista partidului la alegerile europarlamentare, urmărindu-i prestaţia de astăzi, felul cum ştie să comunice cu oamenii, mesajele expuse, modul cum îşi alege cuvintele, profesionist, spontaneitatea, tipică unui om de presă, cu tact, stilul prin care ştie să pătrundă în primul rând la sufletul auditioriului, se dovedeşte că a fost o alegere inspirată care îi va aduce PNL-ului un scor bun, apropiat de cel al partidului de guvernământ.

Rareş Bogdan va direcţiona spre PNL procente din marea oaste a nehotărâţilor, a celor care, de obicei, nu vin la vot. Bogdan a fost şi este un lider de opinie iubit de cei care urăsc nedreptăţile de tot felul, de omul simplu, care îşi regăseşte viaţa, suferinţa în vorbele sale.

Pe scena de la Sindicate, alături de Rareş Bogdan şi Ludovic Orban – preşedintele PNL, s-au aflat Virgil Guran – liderul liberalilor dâmboviţeni, Violeta Alexandru şi Aurelian Cotinescu – candidaţi pentru europarlamentare, senatorul Iancu Caracota, alţi reprezentanţi ai conducerii PNL şi, evident, primari ai partidului. Am sesizat lipsa de pe scenă a fostului şef al PNL Dâmboviţa, edilului de la Răcari, Marius Caraveţeanu. A preferat să stea în sală. Probabil din cauză de orgoliu rănit. Au mai lipsit primarii de la Ulmi şi cel de la Dărmăneşti. Pe scenă, l-am văzut, în schimb, pe primarul de la Butimanu, Gabriel Dragnea, pe care conducerea PSD Dâmboviţa l-a prezentat, la conferinţa judeţeană din luna martie, ca nou afiliat PSD.

Virgil Guran a avut un discurs bine cantonat în realitate, cu replici vii, cu atacuri subtile, neplicticos, cu umor, mobilizator şi cu ţintă concretă PSD şi liderii său. Pentru Guran a fost o surpriză că sala a fost aşa de plină, cum nu a fost niciodată. Această constatare l-a făcut să exclame, entuziasmat, că PSD-ul va dispărea. Guran şi-a început speech-ul prin a critica, ironic şi pe bună dreptate, mesajele de pe bannerele electorale ale PSD-ului.

„Bă, cât de prost poţi să fii! Să fii la guvernare şi să scrii peste tot România merită mai mult. În ăştia şapte ani de când guvernează, cred că este pentru prima dată când spun adevărul”.

Guran a citit şi lista fruntaşilor PNL în strângerea de semnături pentru susţinerea candidaţilor la europarlamentare. Un pic cu iz comunistoid ideea, dar a ştiut că asemenea modele prind la oameni şi a mers. Şi surpriză! Primul de pe lista celor care au adunat cele mai multe semnături este primarul Gabriel Dragnea de la Butimanu, citat fals pe lista de zi a PSD ca fiind o nouă achiziţie politică!

Evident, acolo unde PNL a adunat semnături de top intern, cu siguranţă, e o problemă pentru PSD şi va trebui să muncească mai mult. Numim aici Butimanu, Malu cu Flori, Lucieni, Răcari, Gura Ocniţei, Moreni, Bilciureşti, Găeşti, Iedera, Pietrari, Văcăreşti, Perşinari, Târgovişte, Brezoaieale şi Răzvad.

Virgil Guran şi-a propus să ridice PNL Dâmboviţa şi până la alegerile din 2020 organizaţia să devină una dintre cele mai bune din ţară. Le-a promis celor din sală că s-a terminat cu nepotismele din partid, cu nemunca, cu ieşitul în faţă doar al celor care nu prea mişcă nimic. Guran a mai făcut o profeţie, pornind de la mulţimea şi entuziasmul din sală. A spus că, anul viitor, liberalii vor conduce Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„O să-i trimitem acasă pe toţi cei care şi-au angajat nepoţii, amantele, prietenii. Cei care au făcut bani şi ne râd în nas în momentul de faţă”, a spus Virgil Guran. „Gata, s-a terminat! Dâmboviţa este liberală şi veţi vedea că vom câştiga”.

A urmat la cuvânt Violeta Alexandru, candidat la europarlamentare. Şi-a găsit un loc mai în umbră, ferit de reflectoare, invocând respectul faţă de cei de pe scenă, să nu stea cu spatele la ei. Discursul a fost unul tip mitralieră. S-a apăsat pe trăgaci şi gloanţele au curs lung, unul după altul. Nu a emoţionat, dar a fost corect, nedepăşind şabloanele.

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, şi el candidat la europarlamentare, din cele expuse cu emoţie vizibilă în faţa colegilor, cu nerv, apăsat, imperativ, se vede că a început să exerseze, să-şi modeleze discursul după cerinţele genului politic.

„Spunem gata cu corupţia, vrem un stat democratic, vrem să trăim în libertate. Luaţi-vă ghearele de pe justiţie! Luaţi-vă ghearele de pe administraţia locală. Lăsa-ţi politicul deoparte. Administraţia să fie una, politicul să fie alta. Spunem nu proştilor care sunt în administraţia naţională, celor care conduc guvernul! Să dispară, nu au ce căuta acolo”, a tunat Cotinescu.

A urmat sarea şi piperul mitingului preelectoral al PNL Dâmboviţa, datorită căruia, cu siguranţă, s-a umplut sala la refuz: Rareş Bogdan. S-a văzut de la o poştă că are şcoala comunicării, a discursului cu puternic mesaj patriotard, naţionalist, expresiv, cu exemplificări, cu urcuşuri şi coborâşuri, capabil de a provoca un vulcan de simpatie. Cuvântare lungă, dar neplicticoasă, urmărită şi aplaudată.

„Muncim foarte mult. Vrem să vorbim cu cât mai mulţi oameni şi o facem cu mare-mare drag, cu mare bucurie, că luăm energie de la dumneavoastră. Ne încărcăm cu dorinţa dumneavoastră de a-i da jos pe cei din PSD, de a schimba guvernările locale şi naţionale şi, mai ales, de a ridica România din noroi. Pentru că ea se află astăzi, din păcate, în noroi”.

În stilul de critic dur al nedreptăţilor pe care l-a promovat în calitate de moderator de televiziune şi care l-a detaşat de ceilalţi confraţi din presă, Rareş Bogdan a lovit în guvernarea PSD, neajunsurile puterii actuale, proasta administrare a ţării.

Candidatul numărul unu al PNL la alegerile europarlamentare a înfierat aplecarea PSD numai asupra problemelor din justiţie, lăsând la o parte atragerea de fonduri europene, proiectele de dezvoltare ale ţării, viaţa românilor.

„Au câştigat algerile spunând că aduc bunăstare şi, de doi ani şi patru luni de zile, nu fac decât legi pentru gaşca infracţională organizată căţărată în fruntea Guvernului şi a sediului din Kiseleff. Nu se poate aşa ceva. Chiar nu putem să ne preocupe şi altceva? Locuri de muncă, străzi, spitale, şcoli. Chiar toată lumea în ţara asta este ultrainteresată de cum trăiesc puşcăriaşii şi nu îi interesează cum trăiesc oamenii în vârstă sau cum trăiesc oamenii de la ţară”?

Rareş Bogdan a mărturisit celor din sală că singurii care pot să îi bată pe PSD-işti sunt liberali, nimeni altcineva. S-a ajuns şi la Viorica Dăncilă. Semnalul a fost dat din sală:”Aţi uitat pe Veorica”!

Bogdan a spus că el a învăţat de la părinţii săi că nu este politicos să jigneşti o femeie, dar că se va duce acasă şi o să-i ceară tatălui să îi dea dezlegare pentru a putea să o critice şi pe Viorica Dăncilă, că prea ne face de râs.

Înainte de a-i da cuvântul lui Ludovic Orban, aşa cum se obişnuieşte, liderul este ultimul de pe lista oratorilor, amfitrionul adunării, Virgil Guran, a mai aruncat o petardă cu iz de glumă bună. A spus că a aflat de ce nu vor social-democraţii să realizeze şoseaua de centură a Târgoviştei.

„Ştiţi, centura asta pe care vor să o facă cei de la PSD de vreo 25 de ani. Pe surse, am aflat un lucru acuma. Nu e adevărat, nu vor să o facă! Şi ştiţi de ce? Vă daţi seama că din obişnuinţă pleacă toţi PSD-iştii pe centură şi stau acolo, că acolo e locul lor”!

Orban, bine dispus, şi-a intrat în pâine teatral, gesticulând, relaxat, afirmând galeş că este „Orban cel bun”. Liderul PNL le-a amintit celor de faţă de discursul său memorabil din campania pentru Preşedinţia României, ultra mediatizat la acea vreme, cel cu „Cine tace şi face?… Iohannis!”

Preşedintele PNL le-a reamintit celor din sală că, în 2014, PNL i-a bătut pe PSD-işti de le-a sunat apa în cap şi că acelaşi lucru îl vrea şi la alegerile din data de 26 mai. Orban a început prin prezentarea unei întâmplări mai mult din categoria orgoliu rănit. A criticat Poliţia, nu ştim dacă pe cea locală sau naţională, nu a precizat, care, la solicitarea scrisă a liderului PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, de a li se permite reprezentanţilor partidului să parcheze maşinile pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, a răspuns că nu se poate. Cred că a greşit, Orban! Asta era competenţa Primăriei, dar, mă rog, a trecut aşa… Prinde în campanie.

„Domne, este ceva de noaptea minţii. Dar asta arată diferenţa dintre noi şi ei. Diferenţa este următoarea. Eu nu îmi doresc ca noi, atunci când o să fim la putere, să ni se permită accesul maşinilor pe platou. Şi, vă garantez că nu vom veni cu maşinile pe platou. Dar, îmi doresc din toată inima să nu îi mai văd pe PSD-işti că li se mai permite vreodată accesul pe platou, că asta înseamnă că nu vor mai fi niciodată la putere”. Replici marca Ludovic Orban.

Critica cu tentă de pamflet s-a concentrat apoi asupra PSD şi a liderilor săi.

„Nu credeam că în fruntea României o să ajungă asemenea cozi de topor. România este plină de oameni educaţi, de oameni de valoare, de oameni care au facultăţi, de oameni care au performanţă, în cercetare, în universităţi, în mediul de afaceri, lumea este plină de oameni care chiar dacă nu au facultatea au liceul, au o meserie pe care şi-o practică cu talent, cu devotament, iar 90% dintre români, indiferent dacă au sau nu au studii, au şapte ani de acasă. Să găseşti o asemenea pletoră de indivizi care nu au făcut şcoala la timpul lor, de indivizi care nu au respect faţă de nimic, de indivizi fără cei şapte ani de acasă, fără bun simţ, de indivizi pe care nu i-aş lăsa nici administratori la bloc, că precis ar fura şi nu ar şti să facă actele în regulă. Gândiţi-vă, avem un premier care ne face de râs în toată lumea şi care la fiecare deplasare externă sau interacţiune cu o delegaţie străină face câte o gafă, avem un premier care nu a fost în stare să îi convingă pe locuitorii din Videle, un oraş de zece mii, unsprezece mii de locuitori, să o voteze ca primar. A fost bătută măr de un candidat de dreapta”.

Şi exemplele au continuat. Au fost luaţi la rând toţi miniştri, plus şefa de la ANAF. Concluzia lui Orban, sunt slabi, neşcoliţi şi mincinoşi. De Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, vedeta ultimelor zile, a zis Orban că nu are ce să mai spună.

Liderul PNL i-a îndemnat pe români să meargă la vot, este dreptul lor, este singura soluţie democratică prin care se poate schimba ceva în ţară. Dacă tragem linie şi adunăm, PNL, cu mitingul desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, iese pe plus. Este clar că lupta în campania electorală pentru Parlamentul European va fi mult mai dură decât cea din 2014.

Au intrat în testare alte modalităţi de abordare a unei campanii electorale, nu mai vorbim şi de faptul că pe scena politică au apărut partide noi, care acum îşi formează electoratul, muşcând din bazinul partidelor consacrate. Tocmai de aceea, prin lideri noi, prin vocaţie, vectori de imagine, formaţiunile vechi intră pe tărâmul nehotărâţilor, în ideea de a-i fideliza şi de a-i aduce la vot.

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul CJ Dâmboviţa pentru 2023 asigură continuarea proiectelor în implementare

Publicat

pe

Aleșii județeni au fost convocați astăzi, 2 februarie 2023, în ședință extraordinară a CJ Dâmbovița. Pe ordinea de zi, opt proiecte de hotărâre, toate de importanță deosebită pentru buna funcționare a unor instituții subordonate, din domeniul medical, cultural, educațional și sportiv.

În afară de aprobarea unor alocări financiare necesare Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, de aprobarea Programului minimal de activități artistice al Centrului Județean de Cultură, de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, spre aprobarea consilierilor s-a mai aflat și Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

După cum am văzut de fiecare dată, președintele Corneliu Ștefan și aparatul tehnic de specialitate din subordine au venit în fața aleșilor cu documentații foarte bine elaborate și argumentate, astfel încât să fie eliminate din start discuțiile sterile, politicianiste, conceptul de a face opoziție de dragul opoziției.

Toate proiectele expuse au ca rațiune buna funcționare a activității administrative, implementarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor utile dezvoltării comunitățile locale, prin realizarea unor obiective de infrastructură indispensabile asigurării confortului și civilizației în spirit european.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean a fost prezentat de directorul economic al instituției, Carmen Igescu. Șefa acestui compartiment a spus că s-a ținut cont de specificul și nevoile fiecărei entități subordonate în parte.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să mulțumească tuturor consilierilor județeni pentru votul în unanimitate acordat proiectului privind bugetul propriu al CJD. De asemenea, le-a mulțumit și colegilor din aparatul propriu, pentru munca depusă în vederea găsirii resurselor financiare pentru continuarea proiectelor din județ.

„Vom duce la capăt obiectivele începute la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim de investițiile pe care le realizăm la drumurile județene și de cofinanțările pe care le avem la proiectele mari pe Programul Național „Anghel Saligny”, la proiectele europene derulate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Am asigurat toate sumele necesare pentru a continua Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program de succes pentru toate comunitățile locale. Avem sumele necesare pentru a deschide și anul acesta etapa a treia a Programului Județean de Dezvoltare Locală”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele CJ Dâmbovița a mai spus că, deși bugetul propriu al Consiliului Județean este mai mic cu 20% decât în 2022, s-au alocat pentru dezvoltare 60% și doar 40% pentru funcționarea unității administrative județene.

„Eu cred că este un buget foarte bun pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Este un buget echilibrat, pentru tot ceea ce am gândit a se realiza la nivelul județului nostru și, ce este mai important, vorbim de un buget care asigură continuitatea proiectelor pe care le avem în implementare în județul Dâmbovița”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats