Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nicolae Păun a dezvăluit motivele pentru care l-a demis pe Deju din fruntea Partidei Romilor Dâmboviţa

Publicat

pe

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, Nicolae Păun, şi prim-vicepreşedintele Cătălin Manea s-au aflat, duminică – 14 aprilie, la Târgovişte, pentru a discuta cu liderii asociaţiei din fiecare localitate şi pentru a anunţa oficial că Vasile Moise şi întreaga structură de conducere a Filialei Dâmboviţa au fost demişi, fiind instalat un comitet de coordonare care îl are ca preşedinte interimar pe Tudorică Răducanu, şeful Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

Nicolae Păun a mai spus că, până în 28 septembrie, trebuie puse la punct toate fialialele din judeţ ale asociaţiei, astfel încât să poată fi organizată adunarea generală de alegeri. Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa doreşte ca, până în 2020, când în România vor avea loc alegerile locale şi parlamentare, structurile asociaţiei să fie verificate, puse la punct, ordonate, solide, pregătite să intre în competiţia electorală.

Nicolae Păun a prezentat opiniei publice şi membrilor asociaţiei motivele care l-au determinat să-l demită pe Vasile Moise, un lider care poza într-un ostaş credincios al Partidei Romilor, în apărător şi sprijinitor al comunităţilor de romi din Dâmboviţa. Preşedintele Păun a spus că, de ani de zile, în Dâmboviţa, la nivelul filialei nu s-a mai desfăşurat nicio acţiune constructivă, utilă comunităţilor de romi din judeţ. Au fost doar ani de ură, de dezbinare, de conflicte, de letargie.

„Aici, la Dâmboviţa, unde noi am avut una dintre cele mai bune structuri din ţară, au început să apară o serie de discuţii, care, la un moment dat, au degenerat, s-au lăsat cu ameninţări, cu teme care nu aveau ca subiect lucruri interesante, care să vizeze binele comunităţilor de romi. În mod personal, l-am rugat pe domnul Vasile Moise, în calitate de prieten, să-şi regăsească echilibrul, iar în calitate de preşedinte i-am spus să se aşeze la masă cu toţi ceilalţi colegi din asociaţie şi să îngroape securea războiului”, a precizat Nicolae Păun.

Liderul Partidei Romilor a spus că revolta de anul trecut a membrilor din Dâmboviţa a fost bomboana pe colivă. Şi nu a fost numai atât! Vinele lui Vasile Moise sunt mai multe… A mărturisit Nicolae Păun că, în Dâmboviţa, trebuia să funcţioneze la parametri normali un centru regional de proiecte şi programe comunitare pus în slujba comunităţilor de romi. Un centru în care, susţine liderul Păun, s-au investit sute de mii de euro din visteria asociaţiei. Din păcate, de la alegerile din 2016 şi până acum, activitatea a îngheţat. A încercat preşedintele Partidei Romilor să ia legătura cu cei abilitaţi să se ocupe de centru, să îi întrebe ce se întâmplă, de ce nu există activitate, să-i pună la treabă…

„I-am spus, domnule, nu se poate. Ai colegi în jurul tău, în alte judeţe, care îşi fac treaba şi nu au un centru aşa de bine dotat cum îl ai tu. Nu înţeleg, ce te opreşte. Dacă sunt lucruri care te opresc şi nu îţi dau voie să te dezvolţi, spune-ne, şi noi căutăm soluţii. Sediul a fost închis vreme de trei ani de zile. Am finanţat, an de an, activităţi culturale din fondurile noastre, pe lângă alţi bani alocaţi de Consiliul Judeţean, de Consiliul Municipal Târgovişte. Am crezut că lucrurile se vor mişca într-un fel, dar nu s-a întâmplat nimic”.

Al treilea motiv care a pus lacătul pe ceea ce înseamnă încrederea lui Nicolae Păun în Vasile Moise are un puternic iz de trădare, nu numai a liderului, ci a întregii asociaţii, a tuturor oamenilor care şi-au pus încrederea în această structură politico-civică.

Nicolae Păun, după ce a pus totul cap la cap, informaţii primite din diferite surse, stări de fapt, situaţii existente, a înţeles, cum singur a zis, că era vorba de o „dezordine ordonată” în filială şi că nu se dorea de către Moise să se reorganizeze structurile, să se pună la treabă asociaţia, respectându-şi menirea de a se implica în problemele de educaţie, de sănătate şi de dezvoltare comunitară. A ajuns preşedintele Nicolae Păun la concluzia că interesele fostului lider dâmboviţean al Partidei Romilor duceau către alte zone, către o altă structură politică, şi anume Partidul Mişcarea Populară.

„Eu nu am nimic împotriva faptului că băiatul dânsului este preşedintele filialei PMP din sectorul 1 Bucureşti. Foarte bine, să facă ceea ce vrea. Dar câtă vreme ocupă o poziţie de acest gen, aici în Dâmboviţa, pe linia romilor, trebuie să te ocupi de problemele romilor şi să faci politică pentru comunităţile de romi, nu să îi ţii într-o dezordine ordonată, ca, ulterior, tu să deturnezi cumva electoratul pe acest mecanism către alte chestiuni”, a declarat Nicolae Păun.

A mai făcut o descoperire liderul Partidei Romilor, care i-a întărit convingerea că Vasile Moise trebuie să plece din fruntea filialei Dâmboviţa.

„Ieri, domnul Moise Vasile s-a întâlnit cu liderii organizaţiei noastre din peste 30 de structuri şi le-a propus să meargă la PMP! Că el trebuie să meargă la acest partid şi trebuie să dezvolte în Dâmboviţa PMP-ul”.

Nicolae Păun a spus că deţine probe în acest sens, respectiv înregistrări ale convorbirilor, mărtirii, intenţii ale oamenilor de a se aflui către formaţiunea politică indicată de Moise. Există pe reţelele de socializare o serie de materiale ale repectivului partid, ale lui Traian Băsescu, pe care Vasile Moise şi le-a însuşit şi le-a redistribuit, uitând că face parte din Partida Romilor Pro Europa şi că are o altă menire.

Tocmai de aceea, Nicolae Păun a venit în Dâmboviţa, să pună lucrurile la punct, să stabilească o altă conducere, o altă conduită, să vadă câţi membri ai asociaţiei răspund la chemarea sa şi a liderului dâmboviţean Tudorică Răducanu de a participa la întâlnire şi de a-şi arăta loialitatea faţă de asociaţie şi faţă de misiunea sa.

Tudorică Răducanu

Nicolae Păun a fost categoric. Toţi cei care s-au alăturat lui Vasile Moise pentru a se înregimenta politic la PMP vor fi excluşi din asociaţie. Dacă sunt membri ai unor consilii locale iar mandatul l-au câştigat pe listele Partidei Romilor, li se va retrage sprijinul asociaţiei. Se va face curăţenie generală, urmată de reorganizare. Liderul Partidei Romilor vrea ca asociaţia să fie pregătită, să fie în forţă anul viitor, când vom avea alegeri locale şi parlamentare.

Nicolae Păun a spus că, deocamdată, Partida Romilor Pro Europa nu are nicio alianţă cu vreun partid politic, iar până acum nu a anunţat sprijin pentru o anume formaţiune. În maximum două săptămâni, după ce se va face o analiză clară a situaţiei de pe scena politică, a interesului pe care îl are asociaţia, se va decide pe cine vor sprijini.

Tudorică Răducanu, preşedintele interimar al Partidei Romuilor Pro Europa Dâmboviţa, a declarat că, împreună cu ceilalţi membri din comitetul de conducere, va depune toate eforturile pentru reconsolidarea asociaţiei şi pentru a lupta pentru binele comunităţilor de romi din judeţ.

Dâmboviţa

Tentativă de omor în comuna Odobeşti! Şi-a înjunghiat un consătean

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzaumedia.ro)

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean, pe fondul unei altercaţii spontane. Agresiunea s-a consumat în cursul serii de sâmbătă – 14 septembrie, pe o stradă din localitate.

Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut pentru tentativă de omor, iar astăzi, 16 septembrie 2019, urmează să fie prezentat în faţa procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Profesorul Honorius Moţoc a pus într-o carte momentele esenţiale ale liberalismului românesc

Publicat

pe

De mai multă vreme, am primit ultima carte a profesorului târgoviştean Honorius Moțoc, fost inspector școlar general, dascăl de excepție și, în timpul liber, un fervent activist liberal. Este vorba despre o istorie a Partidului Național Liberal și a liberalismului din România în perioada 1875-1947, pe care am citit-o ușor. De fapt, cam toate cărțile bune din ziua de azi se citesc ușor. Există o adaptare a scriitorului la vremurile iuți pe care le trăim.

Lucrarea profesorului Moţoc este scrisă concis, clar, autorul rezumându-se la momentele esențiale, la clipele care au contat și care au făcut istorie. Sunt prinse acolo fineţuri, episoade pe care nu le ştiam, elemente de culise. Profesorul Moţoc nu a divagat pe lângă subiect, nu a deschis paranteze. Istoria liberalismului curge frumos, cronologic. Sunt marcate cu simţ literar și științific marile momente ale Partidului Național Liberal şi rolul pe care l-a avut în făurirea României moderne.

Sunt trecuți în revistă, cu abundență de informații, stâlpii PNL, cei ce au făurit istorie, politică, doctrină. Autorul zăboveşte prin viața şi activitatea lor, face schițe de caracter, de personalitate, expune precis implicarea, efortul liderilor PNL, cum au modelat democrația după modelul occidental, cum au luptat cu ignoranța, cu carenţele unei societăți vechi, care s-a rupt greu de metehnele trecutului.

Cartea se poate citi pentru delectare, pentru a potoli setea de informații, dar poate fi privită și ca un manual de istorie, un tratat despre izvoarele liberalismului în România. Să nu uităm, sub PNL, s-a înfăptuit Marea Unire! Sunt memorabile, chintesenţă a istoriei, vorbele spuse de Ion I.C. Brătianu, la banchetul organizat cu ocazia primirii delegației din Ardeal: „De o mie de ani vă așteptăm. Și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată”…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!