Conectați-vă cu noi

POLITIC

Victor Ponta, decis să nu mai repete greşelile din trecut!

Publicat

pe

Evenimentul de lansare a candidaţilor PRO România pentru alegerile europarlamentare din luna mai s-a consumat, ieri – 14 aprilie 2019, la Complexul Expoziţional din Bucureşti. Nu a fost o demonstraţie de forţă, aşa cum mulţi foşti lideri ai PSD înregimentaţi acum la PRO România erau obişnuiţi, ci o întâlnire decentă, la care au luat parte circa 5.000 de oameni. Aceştia s-au arătat a fi decişi să lupte pentru democraţie, pentru libertate, pentru o viaţă mai bună şi, nu în ultimul rând, împotriva duşmanilor de moarte ai PRO România, actualii şefi ai PSD. O bună parte din cei care conduc acum PRO România au fost maziliţi din PSD, aruncaţi pe tuşă, profitându-se de conjunctura anumitor secvenţe politice.

Discursurile liderilor PRO România au fost echilibrate, fără iz de exaltare, mobilizatoare, critice la adresa realităţii de astăzi din România, la adresa Guvernului PSD. Victor Ponta a marşat pe ideea de a învăţa cu toţii din experienţele trecute, de a nu mai repeta greeşelile pe care le-au făcut pe vremea când se aflau în PSD.

Ponta nu s-a putut abţine în a critica discursul lui Liviu Dragnea de la mitingul organizat la Craiova, pe care l-a considerat populist, departe de ceea ce are nevoie cu adevărat România. Ponta a atins, subtil, inclusiv replica liderului PSD care, spre final, probabil marşând pe ideea de a contamina cu simpatie audienţa, a spus la microfon, în faţa a mii de oameni, că îi vrea ca naşi la nunta sa pe Manda şi pe Olguţa Vasilescu.

Ponta şi-a adus aminte şi de mitingul pe care l-au organizat social-democraţii pe când el conducea partidul, pe stadion, chiar de ziua lui, acţiune pe care o vede acum cu alţi ochi.

„Am fost odată pe stadion cu foarte mulţi oameni şi foarte mulţi au înţeles că e vorba de aroganţă, de sfidare, foarte mulţi au înţeles, pe bună dreptate, că, în loc să fiu între oameni, am încercat să fim deasupra lor. Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Cred că modestia e mai importantă, că realismul e mai important”, spus Victor Ponta, înţelegând, probabil, că atunci a fost o greşeală gravă de imagine.

Victor Ponta, deşi are un optimism temperat, a mărturisit celor de faţă că PRO România va fi, în 2020, principalul partid de centru-stânga din România şi că, în 2024, va fi principala formaţiune politică a ţării.


Au mai vorbit oamenilor comisarul european Corina Creţu, deputatul Mihai Tudose – fost premier al României, Iurie Leancă – fost premier al Republicii Moldova şi foştii ministri Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Bănicioiu şi Adrian Ţuţuianu.

Din Dâmboviţa, la mitingul de la Bucureşti, au participat aproximativ 300 de oameni, membri şi simpatizanţi PRO România, însoţiţi de coordonatorii filialei – Georgică Dumitru şi Ioan Marinescu, de deputata Oana Vlăducă şi de purtătorul de cuvânt Cătălin Olteanu – candidat pe lista partidului la alegerile europarlamentare din luna mai.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Apele sunt din ce în ce mai învolburate în PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Ședința CEx al PSD Dâmbovița de vinei, 21 iunie, a început cu o oră mai târziu pentru că președinta Rovana Plumb nu a ajuns la timp la Târgoviște. Spun sursele noastre că întâlnirea a fost una deosebit de tensionată. Rovana Plumb nu a percutant la problemele ridicate de unii participanți, nici nu a răspuns favorabil cererii de convocare a unei conferințe județene de alegeri solicitată de vicepreședintele Radu Popa.

Câțiva primari dâmbovițeni l-au atacat pe Corneliu Ștefan și l-au înfierat pentru atitudinea sa, dar au fost destui membri care i-au luat apărarea. Corneliu Ștefan, la un moment dat, a vrut să ia cuvântul pentru a-și exprima poziția și a se apăra. Lidera PSD Dâmbovița nu i-a permis tânărului deputat să-și exprime un punct de vedere.

A urmat un schimb de replici dure, dar Rovana Plumb tot nu a cedat. Primarul comunei Şotânga, Cristi Stroe, ironic, văzând cum stau lucrurile, i-a propus președintei să îi dea afară din partid pe Corneliu Ștefan și pe Constantin Ana și să rămână în organizație Andrei Plumb să se ocupe de tot, că poate este mai bine aşa!

Ședința se pare că s-a încheiat fără niciun rezultat, nicio decizie nu a fost votată. Ne-au spus unii participanți că Rovana Plumb ar fi dorit să treacă la excluderi, dar acest lucru nu este pe voia Bucureștiului, conducerea centrală urmărind cu atenție ceea ce se întâmplă în Dâmbovița.

Viorica Dăncilă şi alți lideri ai partidului se pare că vor tranşa în cadrul întâlnirii de la Neptun și situația din Dâmbovița. Se virbeşte că ar urma să aibă convorbiri chiar cu nemulțumiții din PSD Dâmbovița. Cert este că apele sunt din ce în ce mai învolburate în PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Florin Popescu: Nu sunt şi nu am de gând să devin membru PSD!

Publicat

pe

Foto: https://www.puterea.ro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, fost deputat şi lider al PDL, Florin Popescu, în ultimul timp, a fost bănuit de unii social-democraţi dâmboviţeni că sprijină şi oferă consultanţă politică echipei europarlamentarei Rovana Plumb, şefa PSD Dâmboviţa.

Popescu a ţinut ne contacteze, după ce şi-a văzut astăzi numele folosit într-o postare pe Facebook a primarului Pucioasei, Constantin Ana, material preluat de presă, şi să ne spună că nu are nicio treabă cu PSD-ul, nu le oferă liderilor locali ai partidului nici un fel de consiliere şi nici nu a devenit membru al acestei formaţiuni politice.

Mai precizează Florin Popescu că apariţiile sale alături de unii social-democraţi, în unele locaţii, au fost pur şi simplu întâmplătoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!