Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Iancu Caracota, senator: Îi îndemn pe români să aleagă cu discernământ şi fără ură!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota a susţinut, săptămâna aceasta, În Parlament, o declaraţie politică despre „triumfalismul guvernamental” care își anunță „viitoarele realizări”, în fond doar promisiuni electorale izvorîte dintr-o lume „imorală, fără valori şi fără ţintă”. Îi îndeamnă Iancu Caracota pe români să aleagă cu discernământ, fără ură şi fără gândul de a pedepsi pe cineva.

„Alegerea corectă o faci când urmărești cu atenție persoanele care candidează pentru o demnitate publică, văzând nu în ce pozează, ci care sunt faptele lor, ce au realizat până în momentul în care cer votul societății și cum au realizat aceste lucruri. Altfel, repetând aceeași greșeală la nesfârșit, suntem condamnați să trăim în aceeași situație grea”.

Mai atrage atenţia senatorul Caracota că, în ultima perioadă de timp, se utilizează foarte agresiv cuvinte cum sunt “patriotism”, “hoți” și altele asemenea, cu scopul de a cosmetiza lipsa de substanță a ideilor politicienilor care le promovează.

„De la o campanile electorală la alta, planurile pentru țară sunt doar vorbe frumoase, izvorâte din imaginația bogată a unor consultanți politici, de altfel printre puținele persoane cu adevărat competente din echipa de candidați.

Pentru a trăi mai bine, trebuie să faci lucrurile mai bine și, de multe ori, cu alți oameni. Dacă pornim de la a ne întreba cum trăim astăzi, ne putem răspunde prin a constata că avem o echipă guvernamentală care chiar nu face altceva decât că se plânge tot timpul că ori unul, ori altul se opune construirii de spitale, ori de autostrăzi, sau școli și grădinițe, ori să aducă apă curentă și canalizare, gaze naturale. Chiar așa să fie?

Seneca spunea că «Mințile luminate discută idei. Mințile mediocre discută evenimente. Mințile mici discută oameni». Ori unde ne aflăm noi astăzi? Care sunt ideile discutate de guvernanți astăzi? Cu regret vă spun că acestea nu prea sunt! Care sunt până la urmă evenimentele discutate? Nici măcar acestea nu prea sunt! Dar ce auzim noi astăzi de la partidul de guvernământ? Un discurs bazat pe un amestec de smiorcăială și lașitate prin care se aruncă vina pe Președinte, pe reprezentanții opoziției pentru fiecare promisiune neîndeplinită, adică discută oameni”.

Senatorul PNL le atrage atenţia guvernanţilor că au în mână frâiele puterii şi baierele pungii bugetare. Cu alte cuvinte, nu pot face opoziţie afându-se la putere! Din păcate, spune Iancu Caracota, nota de plată nu va întârzia să apară, iar decontarea o va face poporul.

„În condiții ideale, adică acelea în care ați avea o fărâmă de onoare, de patriotism, așa cum scrieți pe toate afișele, v-ați da demisia sau ați cere ajutor. Dar nu aveți niciuna dintre acestea, iar patriotismul de care vorbiți îl confundați cu o solidaritate de solar, promovată printre roșii și castraveți de președintele partidului stat, și nu o virtute, ale cărei granițe trec dincolo de propria persoană ajungând până la sacrificiu.

Dragi români, dacă ceva nu se potrivește în imaginea de ansamblu oglindită de poziționarea României în Europa, starea economică și socială a populației, perspectivele și dorințele poporului român și Guvernul țării, acest lucru este chiar Guvernul, care numai al țării nu este! Ați fost înșelați de prea multe ori pentru a mai accepta încă o dată minciuni, urmate de ani grei de adevăruri ieșite la iveală! Învățând din greșelile trecutului, viitorul nostru, al românilor, are o șansă, iar când faceți o alegere, luați în calcul că nu o faceți pentru voi, ci pentru copiii copiilor voștri”, spune Iancu Caracota – senator PNL de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Tânăr din Vişina s-a aruncat în puțul din curtea casei!

Publicat

pe

Foto arhivă

Tragedie, în această dimineață, în comuna Vişina, județul Dâmbovița. Un tânăr de 28 de ani a ales sa-şi pună capăt zilelor, aruncându-se în puțul din curtea casei.

Pompierii sosiți la fața locului l-au extras din puț, însă a fost prea târziu pentru a-i mai putea salva viața. Tânărul nu a lăsat un bilet de adio. Acesta nu era cunoscut cu afecțiuni medicală.

Polițiştii fac investigații pentru a stabili circumstanțele care l-au împins pe dâmbovițean la acest gest.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Valea Lungă: S-au finalizat lucrările la podul peste pârâul Tinoasa, afectat de inundaţii

Publicat

pe

Foto: CJ Dâmboviţa

Lucrările de refacere a podului peste pârâul Tinoasa, din comuna Valea Lungă, afectat de inundaţiile din 2018, au fost recepţionate astăzi, 26 iunie 2019. S-au investit 610.823 de lei, din care 350.000 de lei – fonduri alocate de GUvern şi 260.823 de lei – din bugetul localităţii.

Investiţia a constat în: refacerea podului existent, lucrări la infrastructura şi suprastructura aferentă acestuia, refacerea rampelor de acces şi a racordurilor cu terasamentele, precum şi amenajarea albiei.

Foto: CJ Dâmboviţa

„Podul are o lungime de 18,42 m, suprastructura lui fiind realizată din grinzi prefabricate cu corzi aderente, în lungime de 12 m și înălțime de 0,52 m, lățimea părții carosabile fiind de 5,46 m”, se arată într-un comunicat remis de Con siliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!