Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Iancu Caracota, senator: Îi îndemn pe români să aleagă cu discernământ şi fără ură!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota a susţinut, săptămâna aceasta, În Parlament, o declaraţie politică despre „triumfalismul guvernamental” care își anunță „viitoarele realizări”, în fond doar promisiuni electorale izvorîte dintr-o lume „imorală, fără valori şi fără ţintă”. Îi îndeamnă Iancu Caracota pe români să aleagă cu discernământ, fără ură şi fără gândul de a pedepsi pe cineva.

„Alegerea corectă o faci când urmărești cu atenție persoanele care candidează pentru o demnitate publică, văzând nu în ce pozează, ci care sunt faptele lor, ce au realizat până în momentul în care cer votul societății și cum au realizat aceste lucruri. Altfel, repetând aceeași greșeală la nesfârșit, suntem condamnați să trăim în aceeași situație grea”.

Mai atrage atenţia senatorul Caracota că, în ultima perioadă de timp, se utilizează foarte agresiv cuvinte cum sunt “patriotism”, “hoți” și altele asemenea, cu scopul de a cosmetiza lipsa de substanță a ideilor politicienilor care le promovează.

„De la o campanile electorală la alta, planurile pentru țară sunt doar vorbe frumoase, izvorâte din imaginația bogată a unor consultanți politici, de altfel printre puținele persoane cu adevărat competente din echipa de candidați.

Pentru a trăi mai bine, trebuie să faci lucrurile mai bine și, de multe ori, cu alți oameni. Dacă pornim de la a ne întreba cum trăim astăzi, ne putem răspunde prin a constata că avem o echipă guvernamentală care chiar nu face altceva decât că se plânge tot timpul că ori unul, ori altul se opune construirii de spitale, ori de autostrăzi, sau școli și grădinițe, ori să aducă apă curentă și canalizare, gaze naturale. Chiar așa să fie?

Seneca spunea că «Mințile luminate discută idei. Mințile mediocre discută evenimente. Mințile mici discută oameni». Ori unde ne aflăm noi astăzi? Care sunt ideile discutate de guvernanți astăzi? Cu regret vă spun că acestea nu prea sunt! Care sunt până la urmă evenimentele discutate? Nici măcar acestea nu prea sunt! Dar ce auzim noi astăzi de la partidul de guvernământ? Un discurs bazat pe un amestec de smiorcăială și lașitate prin care se aruncă vina pe Președinte, pe reprezentanții opoziției pentru fiecare promisiune neîndeplinită, adică discută oameni”.

Senatorul PNL le atrage atenţia guvernanţilor că au în mână frâiele puterii şi baierele pungii bugetare. Cu alte cuvinte, nu pot face opoziţie afându-se la putere! Din păcate, spune Iancu Caracota, nota de plată nu va întârzia să apară, iar decontarea o va face poporul.

„În condiții ideale, adică acelea în care ați avea o fărâmă de onoare, de patriotism, așa cum scrieți pe toate afișele, v-ați da demisia sau ați cere ajutor. Dar nu aveți niciuna dintre acestea, iar patriotismul de care vorbiți îl confundați cu o solidaritate de solar, promovată printre roșii și castraveți de președintele partidului stat, și nu o virtute, ale cărei granițe trec dincolo de propria persoană ajungând până la sacrificiu.

Dragi români, dacă ceva nu se potrivește în imaginea de ansamblu oglindită de poziționarea României în Europa, starea economică și socială a populației, perspectivele și dorințele poporului român și Guvernul țării, acest lucru este chiar Guvernul, care numai al țării nu este! Ați fost înșelați de prea multe ori pentru a mai accepta încă o dată minciuni, urmate de ani grei de adevăruri ieșite la iveală! Învățând din greșelile trecutului, viitorul nostru, al românilor, are o șansă, iar când faceți o alegere, luați în calcul că nu o faceți pentru voi, ci pentru copiii copiilor voștri”, spune Iancu Caracota – senator PNL de Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!