Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: 150.000 de pensii speciale trebuie să dispară!

Publicat

pe

Foto: https://www.b1.ro

Rareş Bogdan, candidatul nr. 1 al PNL pentru Parlamentul European, a declarat că, în afara pensiilor militarilor şi magistraţilor, toate celelalte 150.000 de pensii speciale trebuie să dispară.

„În primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL este obligat să taie pensiile speciale”. A mai spus Rareş Bogdan că parlamentarii trebuie să renunţe la imunitate. Drepţi toţi în faţa lui Dumnezeu şi a cetăţenilor”.

Sâmbătă – 20 aprilie, Rareş Bogdan şi preşedintele Ludovic Orban vor fi prezenţi în fieful lui Dragnea, la Alexandria.

„Vom fi peste 10.000 şi vom mărşălui prin Alexandria, pentru a chema alături de noi pe toţi cei care cred că timpul PSD a expirat, că timpul lui Liviu Dragnea şi al găştii din jurul său a expirat.

Îi asigur pe PSD-iști că energia mea și energiile noastre sunt uriașe, iar valul care vine peste zonele unde erau foarte populari, îi va mătura. Lumea s-a săturat de minciunile lor. PSD ar trebui să părăsească guvernarea și să recunoască că a eșuat!

În această campanie, aș vrea ca PSD să ne răspundă tuturor:
➡️ De ce România nu a putut să atragă 32 mld. fonduri europene alocate nouă, în timp ce Polonia a reușit să atragă aproape toți banii alocați? 
➡️ De ce ghidurile noastre de finanțare sunt complicate și ale lor nu? 
➡️ De ce portughezii, ungurii și chiar bulgarii reușesc să facă centuri și autostrăzi, iar noi nu am reușit?
➡️ De ce, în doi ani și jumătate, nu am reușit să începem construcția măcar a unui spital?

Acestea sunt realitățile, iar dacă PSD nu a reușit în doi ani și jumătate să facă nimic din aceste lucruri, credeți-mă, că nu va reuși să facă nimic, nici în continuare”, spune Rareş Bogdan.

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

ALEGERI

Claudia Gilia, deputat: România are nevoie de un Cod electoral

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, militează pentru elaborarea unui Cod electoral. În acest mod, spune parlamentara, s-ar pune capăt modificărilor continue, care au creat până acum incertitudine juridică, instabilitate și inflație legislativă, dar și creșterea absenteismul electoratului.

„S-au împlinit, ieri – 20 mai, 30 de ani de la primele alegeri parlamentare și prezidențial după perioada comunistă. Ele au reprezentat primul exercițiu democratic, după ani în care formalismul electoral, lipsa reală a voinței populare au reprezentat coordonatele alegerilor.

Alegerile din 1990 au un caracter de unicitate în istoria electorală a României. Au fost considerate de doctrinari drept «alegeri atipice» (Radu Alexandru) în mod special pentru rezultatele produse. O serie de elemente converg către această trăsătură:
– Numărul foarte mare de cetățeni care au participat la vot, scrutinul fiind unul de masă;
– Numărul foarte mare de competitori electorali pentru alegerile legislative – 72, la care s-au adăugat și candidații independenți;
– Numărul redus de candidați la alegerile prezidențiale: ION ILIESCU – Frontul Salvării Naționale; RADU CÎMPEANU – Partidul Național Liberal şi ION RAȚIU – Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat;
– Legea nu stabilea un prag electoral, însă era necesar pentru validarea alegerilor ca prezența la vot să fie de cel puțin 50%+1 dintre alegătorii înscriși în listele electorale din fiecare circumscripție electorală;
– 9 organizații ale minorităților naționale au fost reprezentate în Parlament.
– Alegerile au fost câștigate detașat de Frontul Salvării Nationale.
– În Parlament au fost reprezentate 27 de formațiuni politice și un independent (deputatul Antonie Iorgovan);
– Parlamentul era disproporționat din punct de vedere al raporturilor putere-opoziție, FSN fiind partidul hegemonic,
– Ion Iliescu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din primul tur, cu un procent de 85,07%, în timp ce reprezentanții partidelor istorice au obținut procente modice: Radu Cîmpeanu – 10,64% şi Ion Rațiu – 4,29%”, precizează Claudia Gilia.

Locuitorii din judeţul Dâmboviţa au avut 12 reprezentaţi în primul Parlament de după Revoluția din 1989, după cum urmează:

– Senat:
1. DIMA EMIL – FSN
2. IURCU MIHAIL – FSN
3. SIMION ADRIAN – FSN

– Adunarea Deputaţilor:
1. ALBU GHEORGHE – FSN
2. BOȘTINARU VICTOR – FSN
3. DUMITRACHE CONSTANTIN – FSN
4. DIMITRU ELENA- FSN
5. MIHĂLACHIOIU MARIUS – FSN
6. PĂTRAȘCU BOGDAN – FSN
7. SILISTRARU ADRIAN
8. STAICU CONSTANTIN DAN DORIN – FSN
9. ANDREESCU CONSTANTIN – PNL

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!