Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Calea Luminii”, credinţă, comuniune şi solidaritate la Târgovişte!

Publicat

pe

Joi – 25 aprilie 2019, la Târgovişte, se va aprinde, pentru al 20-lea an consecutiv, Calea Luminii. Este un gest încărcat de semnificaţie, la care participă mii de persoane, multe venite din alte judeţe ale ţării.

„Lumina simbolizeată speranţa, viaţa, cunoaşterea. Lumina simbolizează biruinţa binelui asupra răului. «Calea Luminii» este un eveniment al târgoviştenilor, al nostru, al tuturor, care ne face, o dată în plus, să fim mândri că ne-am născut şi că trăim în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Părintele vicar al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Ionuţ Ghibanu, a vorbit, în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi – 22 aprilie, despre semnificaţia religioasă şi spirituală a evenimentului “Calea Luminii”.

“Aceste lumânări, pe care târgoviştenii le aprind în Joia cea Mare, sunt semnul luminii care vine de la Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, Lumina Lumii. Apoi, ele manifestă credinţa, comuniunea şi solidaritatea noastră, fiind semn de speranţă şi încredere pe calea care duce spre întâlnirea cu sărbătoarea Marii Învierii a Domnului Nostru Iisus Hristos”.

“Calea Luminii” se va aprinde la ora 20:30, după Denia celor 12 Evanghelii şi cuvântul de binecuvântare şi învăţătură rostit de ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, rostit în faţa Catedralei Mitropolitate.

Iniţiatorul acestui eveniment unic, care a făcut să se vorbească şi să se scrie frumos despre municipiul Târgovişte, artistul plastic Mihai Şerbănescu a dezvăluit că cel mai mult se bucură să vadă că oamenii participă cu sufletul deschis.

“Un înţelept a spus la un moment dat că acolo unde vezi întuneric, să nu înjuri întunericul, să aprinzi o lumină. Sigur că nu neapărat lumina materială a luat-o în consideraţie, ci pe cea spirituată. Poate nu întâmplător, în Târgovişte, au fost peste 33 de voievozi. Poate nu întâmplător, în Târgovişte, este capul lui Mihai Viteazul. Poate nu întâmplător, în Târgovişte, au avut loc atâtea evenimente istorice. Poate nu întâmplător, în Târgovişte, este casa memorială Gheorghe Petraşcu. Poate nu întâmplător, în Târgovişte, se organizează de 50 şi ceva de ani «Crizantema de Aur». Şi poate nu întâmplător, în Târgovişte, avem «Calea Luminii». Probabil aşa trebuia să se întâmple. Târgoviştea să iasă în evidenţă cu un gest de lumină”.

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT