Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Europarlamentarii ALDE vor apăra România şi demnitatea românilor la Bruxelles

Publicat

pe

Preşedintele tineretului ALDE, Claudiu Catană, care este şi consilier în cadrul Consiliului General al Capitalei, a venit la Târgovişte, la invitaţia liderului Ionel Petre, dar şi ca urmare a derulării proiectului „Euro Caravana Demnităţii”, iniţiat de organizaţia pe care o coordonează. Tinerii ALDE au străbătut întreaga ţară, pentru a promova valorile europene, programul „ALDE – un partid proeuropean” şi pentru a afla de la oameni pentru ce ar trebui să pledeze europarlamentarii români în înaltul for legislativ de la Bruxelles.

„Am vrut să-i identificăm şi să discutăm cu acei români care vor ca România şi cetăţenii ei să fie respectaţi în Uniunea Europeană, iar interesele românilor şi ale României să fie principalele puncte pe agenda europarlamentarilor noştri.

Ne-am întâlnit cu mii de oameni, în toate judeţele ţării, şi feed-backul primit a fost unul pozitiv. Toţi îşi doresc ca parlamentarii europeni care ne vor reprezenta la Bruxelles să aibă ca preocupări centrale imaginea României, drepturile românilor, atât ale celor din ţară, dar şi ale celor care muncesc în afară”, a precizat Claudiu Catană.

Tânărul lider ALDE are încredere în eurocandidaţii partidului, despre care spune că sunt cei mai buni, adevăraţi profesionişti în politicile europene, decişi să reprezinte cu forţă interesele României.

Claudiu Catană a recunoscut că nu a fost prea impresionat de municipiul Târgovişte, care, în opinia sa, nu arată ca un oraş european în adevăratul sens al cuvântului.

„Nu spun că arată rău, dar nu îmi transmite că este cel mai european oraş din România”.

Consideră şeful tineretului ALDE că, începând cu 2020, după alegerile locale, când, cu siguranţă, ALDE va ocupa mai multe poziţii în administraţia publică locală şi judeţenă, prin implicarea echipei ALDE şi a liderului Ionel Petre, municipiului Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa se vor schimba în bine.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT