Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Arhiepiscopia Târgoviştei n-a uitat de copiii aflaţi în grija DGASPC

Publicat

pe

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon s-a aflat, astăzi – 24 aprilie, aşa cum obişnuieşte de câţiva ani buni, în mijlocul unor copii de la Centrul de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte şi celor din cadrul apartamentului protejat „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin, cărora le-a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Învierii Domnului, accentuând că este nevoie să dăm dovadă cu toţii de solidaritate, comuniune şi iubire.

„Toată lumea trebuie să ştie că sărbătoarea Sfintelor Paşti, care înseamnă Învierea din morţi a Domnului nostru Iisus Hristos, este o sărbătoare măreaţă, unică, universală. Pretutindeni, lumea încearcă să trăiască prin credinţă în această mare minune care s-a întâmplat cândva şi care are consecinţe determinante pentru întreaga civilizaţie a omenirii.

Dacă Mântuitorul Hristos, ca om, a fost răstignit, în chinuri, în suferinţă, pe cruce, iar după aceea a înviat, ei bine, această succesiune de fapte a determinat înfiinţarea instituţiei care are valabilitate permanentă – biserica. Aceasta este pretutindeni în lume şi, chiar dacă sunt mici deosebiri între Răsărit şi Apus, între confesiuni diverse, biserica are în esenţa ei aceeeaşi doctrină, credinţa în Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Ca esenţă, noi trebuie să înţelegem, întâi de toate, că vorbim de jertfă şi apoi de biruinţă. Toţi trebuie să înţelegem că nu poţi să realizezi lucruri măreţe, cu alte cuvinte, nu poţi să ajungi la înviere, decât numai prin jertfă, prin suferinţă, prin sudoare, prin muncă. Asta este învăţătura centrală”.

Arhiepiscopia Târgoviştei le-a dăruit celor 30 de copii, cu prilejul sărbătorilor pascale, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi dulciuri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!