Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Arhiepiscopia Târgoviştei n-a uitat de copiii aflaţi în grija DGASPC

Publicat

pe

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon s-a aflat, astăzi – 24 aprilie, aşa cum obişnuieşte de câţiva ani buni, în mijlocul unor copii de la Centrul de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte şi celor din cadrul apartamentului protejat „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin, cărora le-a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Învierii Domnului, accentuând că este nevoie să dăm dovadă cu toţii de solidaritate, comuniune şi iubire.

„Toată lumea trebuie să ştie că sărbătoarea Sfintelor Paşti, care înseamnă Învierea din morţi a Domnului nostru Iisus Hristos, este o sărbătoare măreaţă, unică, universală. Pretutindeni, lumea încearcă să trăiască prin credinţă în această mare minune care s-a întâmplat cândva şi care are consecinţe determinante pentru întreaga civilizaţie a omenirii.

Dacă Mântuitorul Hristos, ca om, a fost răstignit, în chinuri, în suferinţă, pe cruce, iar după aceea a înviat, ei bine, această succesiune de fapte a determinat înfiinţarea instituţiei care are valabilitate permanentă – biserica. Aceasta este pretutindeni în lume şi, chiar dacă sunt mici deosebiri între Răsărit şi Apus, între confesiuni diverse, biserica are în esenţa ei aceeeaşi doctrină, credinţa în Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Ca esenţă, noi trebuie să înţelegem, întâi de toate, că vorbim de jertfă şi apoi de biruinţă. Toţi trebuie să înţelegem că nu poţi să realizezi lucruri măreţe, cu alte cuvinte, nu poţi să ajungi la înviere, decât numai prin jertfă, prin suferinţă, prin sudoare, prin muncă. Asta este învăţătura centrală”.

Arhiepiscopia Târgoviştei le-a dăruit celor 30 de copii, cu prilejul sărbătorilor pascale, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi dulciuri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT