Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa va realiza 6,3 km de perdele forestiere de protecţie de-a lungul Autostrăzii A1

Publicat

pe

Judeţul Dâmboviţa are o suprafaţă de 117.376 de hectare de pădure. În 1990, fondul forestier se afla în integralitate în proprietatea statului. Între timp, 63.768 de hectare au fost retrocedate. Dintre acestea, doar 17.425 de hectare sunt date în pază şi administrare către Direcţia Silvică. Diferenţa este în gestionarea unor structuri silvice private sau nu este protejată în niciun fel. Asta în condiţiile în care legea îi obligă pe proprietari să asigure paza, ba chiar, de anul trecut, statul acoperă aceste cheltuieli, în limita a 30 de hectare!

Tranşant, directorul interimar al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Ion Stoica, a declarat, astăzi – în şedinţa Colegiului Prefectural, că foarte mulţi proprietari nu sunt interesaţi decât să taie pădurea. Pur şi simplu, le este greu să înţeleagă faptul că nu au voie să exploateze arbori când şi cum vor ei, ci respectând amenajamentele silvice. De asemenea, când vine vorba să execute lucrări de regenerare, se declară de-a dreptul împovăraţi!

Spre exemplu, anul acesta, Direcţia Silvică Dâmboviţa are de executat lucrări de regenerare a pădurilor pe 140 de hectare, din care 32 de hectare – regenerări artificiale (integrale). Campania de împădurire din primăvară este aproape finalizată, în sensul că a rămas de abordat doar o suprafaţă de 2,05 hectare în zona montană, unde este încă zăpadă.

Ing. Ion Stoica a ţinut să precizeze că, începând cu 2014, Direcţia Silvică Dâmboviţa a depăşit în fiecare an programul de împădurire. A mai punctat ing. Ion Stoica faptul că unitatea este inclusă în Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere, cu trei tronsoane de-a lungul Autostrăzii A1, Bucureşti – Piteşti. În total, este vorba de 6,3 km, cu lăţime de 30 m.

„În acest moment, ne aflăm în stadiul de demarare a achiziţiei de servicii de cadastru şi juridice în vederea exproprierii”.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!