Connect with us

SOCIAL

Primăriile au început să concedieze însoţitorii persoanelor cu handicap, din lipsă de bani!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Facebook / Maria Madalina Turza)

Vin vremuri grele pentru asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi! Primăriile din România, în sarcina cărora a căzut să le plătească salariile, nu au bani şi drept urmare au început să îi concedieze.

Semnalele de alarmă în acest sens au fost trase de mulţi edili din ţară, care, după ce Guvernul nu a mai alocat bani pentru persoanele cu dizabilităţi, pasând responsabilitatea în ograda autorităţilor locale, au sesizat faptul că nu vor putea face faţă cheltuielilor.

Mădălina Turza, preşedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, a lansat informaţia cum că, în ţară, sute de părinţi au fost deja notitificaţi de primării că îşi vor pierde calitatea de salariat.

„Acest fapt este extrem de grav, în condiţiile în care în România, în lipsa personalului calificat şi a centrelor speciale, unul dintre părinţii unui copil cu dizabilităţi trebuie să renunţe la job ca să aibă grijă de el. În schimbul acestui seviciu, părintele primeşte suma de 1.200 de lei. Trebuie înţeles că aceşti bani nu reprezintă un beneficiu pentru părinte, ci o formă de protecţie pentru persoanele cu dizabilităţi”, susţine Mădălina Turza.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Cinci persoane rănite într-un accident de circulație în Giurgiu

Publicat

pe

Două autovehicule, o vidanjă și o camionetă, s-au tamponat pe DN 41, în localitatea Prundu, județul Giurgiu. Cinci persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Doi bărbați cu leziuni mai grave au fost transportați la un spital din București. Ceilalți trei răniți au ajuns la Spitalul de Urgență din Giurgiu.

La fața locului au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, Gărzii de Intervenție Colibași și Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o descarcerare, o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Au mai sosit și două autospeciale de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bărbat prins sub o macara, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Mai multe echipaje de pompieri din Găești, Titu și Targoviste acționează, la această oră, pentru scoaterea unui bărbat care a fost prins sub o macara, în comuna Mătăsaru. Potrivit ISU, victima este conștientă și colaborează cu salvatorii. La fața locului a sosit și un elicopter SMURD.

UPDATE: Bărbatul a fost extras în siguranță și a fost preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița. Ulterior, elicopterul SMURD l-a transportat la un spital din București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT