Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Tinerii trebuie să iasă la vot pe 26 mai, ca să dea o palmă simbolică Guvernului!

Publicat

pe

Tineretul Naţional Liberal a dat, astăzi – 2 mai 2019, startul Caravanei TNL „Europa pentru Noi”, un proiect prin care tinerii și studenții din România vor fi informați cu privire la principalele programe europene care le sunt destinate, printre care Erasmus, DiscoverEU, Garanția pentru Tineret, Corpul European de Solidaritate. Proiectul vine să suplinească lipsa de programe de informare a Guvernului despre programele europene destinate tinerilor, a declarat președintele TNL Dâmbovița – Adrian Mocanu.

„Dăm startul Caravanei chiar de ziua Tineretului și ne propunem să bifăm cele mai importante orașe universitare din țară. În mod cu totul ironic, programele europene pe care noi le prezentăm tinerilor nu au fost promovate de Guvern – teoretic direct interesat de promovarea lor. Mai mult decât atât, incompetența crasă de la nivelul administrației centrale pune piedici implementării unor programe de tineret de care alte state profită din plin.

Nu mai departe de anul trecut, România a atins performanța de a atrage 0 euro din cele 323 mil. de euro alocate prin programul Garanția pentru Tineret, dedicat tinerilor sub 25 de ani care nu au un loc de muncă. Asta în timp ce state precum Slovenia au ajuns să atragă 90% din fondurile alocate, Bulgaria peste 50%, iar tinerii României au fost sabotați de propriul Guvern”, a precizat Adrian Mocanu.

Liderul TNL Dâmboviţa a mai punctat, de asemenea, că este important ca tinerii să iasă la vot pe 26 mai, ca să dea o palmă simbolică acestui Guvern care i-a ignorat prea mult timp

„Să nu uităm că România atinge recorduri nedorite în privința ratei migrației, avem zeci de mii de tineri plecați peste hotare și chiar mai mulți spun deja că vor să plece. Probabil că Guvernul asta așteaptă, un exod masiv al tinerilor – iată de ce nu promovează programele europene destinate lor, iată de ce nu îi încurajează să iasă la vot.

Ei bine, cu resurse minime față de cele de care ar dispune Guvernul, prin Caravana TNL noi ne propunem să informăm cât mai mulți studenți și tineri despre aceste programe UE. Cred că cel mai cunoscut este programul Erasmus, care oferă tinerilor șansa de a studia în alte state europene. Trebuie să știți că anul trecut Comisia Europeană a dublat bugetul Erasmus pentru perioada 2021-2027, prin urmare numărul tinerilor beneficiari va fi mult mai mare. Apoi, prin programul DiscoverEU, inițiat de eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, tinerii de 18 ani pot călători gratuit cu trenul în Europa. Din nou, un program prea puțin promovat, din păcate, la nivelul Guvernului.

Tinerii care vor să câștige experiență sau să se implice la nivel european au nenumărate oportunități de acest fel prin Corpul European de Solidaritate. Ajungem în 11 orașe din țară și vrem să demonstrăm Guvernului Dăncilă că noi, tinerii, reprezentăm avangarda schimbării și că putem reuși în ciuda lor, dacă nu avem ajutorul lor”, a conchis Adrian Mocanu.

 

 

ALEGERI

Şcolile trebuie să fie redeschise. Votează PRO România şi îţi garantăm acest lucru!

Publicat

pe

Mai știe cineva ceva de „România educată”? A falimentat și programul ăsta, sub „înaltul patronaj” al lui Klaus Iohannis, Orban și Anisie. O generație întreagă de copii sacrificată din prostia și ticăloșia acestui guvern.

Școala, așa cum o știm, trebuie să reînceapă imediat, dacă nu vrem să trăim într-o țară de analfabeți funcționali. Mai toate țările europene au redeschis sau au ținut deschise școlile, deși sunt mai grav lovite decât noi de epidemia de COVID-19. România trebuie să facă același lucru.

PRO România propune testarea săptămânală a personalului din școli și redeschiderea cabinetelor medicale din instituțiile de învățământ, în așa fel încât cursurile să se desfășoare în siguranță. Închiderea unei școli se va face doar dacă rata de infectare depășește 10%.

Sunt măsuri simple, ce pot fi și trebuie luate imediat după 6 decembrie. Trebuie să ieșim la vot, cei care vrem redeschiderea școlilor. PRO România garantează acest lucru – este mesajul pe care-l transmite Adrian Ţuţuianu, candidat PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor.


Material la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

ALEGERI

Pe 6 decembrie, puteți fi eroii unei generații. Votaţi USR PLUS!

Publicat

pe

de

A fost un an greu. Imprevizibil. Complicat. Schimbări. Restricții. Știm, suntem cu toții obosiți. Știm, siguranța și sănătatea voastră primează. Orice altceva cade în plan secund. Suntem întru totul de acord. Nu facem astfel promisiuni. Ne luăm pur și simplu angajamente.

A fost un an extrem de complicat dar, împreună, putem să ne asigurăm de faptul că următorii 4 vor fi mai buni. Împreună, avem ocazia de a transforma România și de a o reda tuturor oamenilor. Fără privilegii pentru politicieni, fără pensii speciale, fără imunitate, fără lipsă de transparență, fără sinecuri, fără politică în școală sau în spitale. Fără hoție.Aceasta este asumarea noastră. Nu o promisiune, o garanție de la guvernare. Nu singuri ci cu suportul vostru.

Pe 6 decembrie, puteți fi eroii unei generații, punând umărul la reconstrucția clasei politice. Votați USR PLUS în cadrul Alegerilor Parlamentare!

Candidaţii USR PLUS Dâmbovița pentru Camera Deputaților:
1. Daniel Blaga
2. Andra Fermuș
3. Dumitru Lupescu
4. Costinel Dumitrache
5. Remus Manea
6. Silviu-Răzvan Necula
7. Anca Dobre
8. Ionuț-Alexandru Chiriță
9. Cătălin Dumitru

Candidații USR PLUS Dâmbovița pentru Senat:
1. Dragoș Popescu
2. Ionuț Atanasiu
3. Alexandru Munteanu
4. Maria Felea
5. Dănuț-Cornel Ștefan

Material la comanda PLUS Dâmboviţa – parte a Alianţei USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!