Connect with us

ALEGERI

PNL propune acordarea unei „prime de comercializare” pentru producătorii agricoli

Publicat

pe

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, şi deputaţii Ionuţ Ştefan şi Adrian Oros, au purtat discuţii cu producătorii de fructe de pe Valea Dâmboviţei. Întâlnirea a avut loc la Voineşti, la iniţiativa preşedintelui PNL Dâmboviţa – Virgil Guran.

Au fost abordate problemele cu care se confruntă producătorii de mere din zonă: greutăți privind accesul în marile lanțuri de magazine pentru comercializare, cuncurență făcută pe piață de produsele importate din Polonia, lipsa forței de muncă etc.

De asemenea, liderii PNL au prezentat proiectul de lege pe care l-a iniţiat Partidul Naţional Liberal pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare. Prin acest act normativ, se urmăreşte susținerea producătorilor agricoli printr-o primă de comercializare în valoare de 200 euro/tonă de produs dacă marfa se livrează la unități de procesare și 100 euro/tonă pentru produsele comercializate direct pentru consum.

Măsura legislativă propusă de către PNL a fost primită cu interes de către producătorii de mere de pe Valea Dâmboviței. Aceștia consideră că sprijinul este binevenit în competiția acerbă făcută de către importatori. Această inițiativă legislativă a PNL arată în mod clar interesul manifestat față de cei care realizează produse tradiționale românești așa cum este renumitul „Frumosul de Voinești”.

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT