Conectați-vă cu noi

ALEGERI

PNL propune acordarea unei „prime de comercializare” pentru producătorii agricoli

Publicat

pe

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, şi deputaţii Ionuţ Ştefan şi Adrian Oros, au purtat discuţii cu producătorii de fructe de pe Valea Dâmboviţei. Întâlnirea a avut loc la Voineşti, la iniţiativa preşedintelui PNL Dâmboviţa – Virgil Guran.

Au fost abordate problemele cu care se confruntă producătorii de mere din zonă: greutăți privind accesul în marile lanțuri de magazine pentru comercializare, cuncurență făcută pe piață de produsele importate din Polonia, lipsa forței de muncă etc.

De asemenea, liderii PNL au prezentat proiectul de lege pe care l-a iniţiat Partidul Naţional Liberal pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare. Prin acest act normativ, se urmăreşte susținerea producătorilor agricoli printr-o primă de comercializare în valoare de 200 euro/tonă de produs dacă marfa se livrează la unități de procesare și 100 euro/tonă pentru produsele comercializate direct pentru consum.

Măsura legislativă propusă de către PNL a fost primită cu interes de către producătorii de mere de pe Valea Dâmboviței. Aceștia consideră că sprijinul este binevenit în competiția acerbă făcută de către importatori. Această inițiativă legislativă a PNL arată în mod clar interesul manifestat față de cei care realizează produse tradiționale românești așa cum este renumitul „Frumosul de Voinești”.

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Daniel Blaga, candidat USR PLUS Dâmboviţa: Cetățeanul trebuie să aibă acces la toate cheltuielile publice

Publicat

pe

Târgovișteanul Daniel Blaga, de profesie IT-ist, căsătorit, un copil, creștin ortodox, deschide lista de candidați ai Alianței USR PLUS Dâmboviţa pentru Camera Deputaților. Ne-a mărturisit că a ales să se implice în politică împins de dorința de normalitate și intoleranța față de corupție. Daniel Blaga este preşedintele Organizației PLUS Dâmboviţa.

„De 20 de ani, îmi desfășor activitatea mediul privat, în domeniul IT, și în acest timp am văzut cum se sifonează banii publici, banii noștri până la urmă, prin diverse proiecte IT, și amintesc dosarele Microsoft și faimosul program de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și am înțeles că fără o implicare în politică nu voi putea să trăiesc în România pe care mi-o doresc.

O Românie fără hoție nu este doar un slogan. O Românie fără hoție înseamnă fără penali în funcții publice, fără pensii speciale, fără privilegii pentru politicieni. O Românie fără hoție înseamnă o reformă a administrației pe baza competenței, profesionalismului și onestității.

O Românie fără hoție nu poate să existe fără transparență, o transparență care înseamnă punerea online și accesul cetățenilor la toate contractele de achiziții, la toate cheltuielile publice și la toate informațiile relevante despre instituțiile publice, fie că vorbim despre Guvern, Parlament sau de o simplă instituție subordonată unei Primării.

În Dâmboviţa, avem o mare problemă cu transparența. Noi am depus nenumărate cereri pe Legea 544/2001 și nu am primit răspunsuri. Angajamentul nostru este că vom realiza un registru online pe site-ul fiecărei instituții în care aceste cereri să fie publicate împreună cu răspunsurile, astfel încât să existe transparență.

Pentru a pune în aplicare planul de țară și programul de guvernare USR PLUS, avem nevoie de o reprezentare cât mai mare în Parlamentul României. Suntem într-o perioadă extrem de complicată, în care legile și proiectele trebuie realizate cu profesionalism, cu multă empatie și cu o foarte mare responsabilitate”, este mesajul lui Daniel Blaga către alegători.

Candidaţii USR PLUS Dâmbovița pentru Camera Deputaților:
1. Daniel Blaga
2. Andra Fermuș
3. Dumitru Lupescu
4. Costinel Dumitrache
5. Remus Manea
6. Silviu-Răzvan Necula
7. Anca Dobre
8. Ionuț-Alexandru Chiriță
9. Cătălin Dumitru

Candidații USR PLUS Dâmbovița pentru Senat:
1. Dragoș Popescu
2. Ionuț Atanasiu
3. Alexandru Munteanu
4. Maria Felea
5. Dănuț-Cornel Ștefan

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

ALEGERI

Radu Popa, candidat PSD Dâmbovița: E vremea să ne apărăm satul românesc

Publicat

pe

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, locul trei pe lista de candidați pentru Camera Deputaților din partea social-democraților dâmbovițeni, a luat la picior meleagurile dâmbovițene acum, la sfârșit de toamnă blândă, dar în vremuri răvășite de pandemie, să îi convingă pe oameni că PSD, partidul pe care îl reprezintă, este singura variantă viabilă, corectă, clară, pentru revenirea țării la normalitate, pentru amendarea și corectarea gafelor făcute de liberali. Popa ne surprinde cu textele sale în care îmbină realitatea politică, pandemia, situația dezastruoasă în care a fost adusă țara din cauza gestionarii proaste a Guvernului PNL cu mirajul unei țări frumoase, calde și blajine, la propriu. E un alt fel de comunicare a mesajului electoral, un stil care să creeze un echilibru, un răgaz de luciditate în psihicul omului bombardat și așa cu prea multe probleme, cu prea multe necunoscute.

„Sus, în coviltirul Cerului, se spovedea toamna pregătindu-se de plecare. Era tristă și frumoasă ca o lucrarea de Zuccarelli. Din păcate noi nu ne-am dăruit suficient spațiu să ne bucurăm de splendorile ei iar vremurile ne-au mutat privirile spre alte urgențe timpurii.

Când miroase a iarnă, pe toată Valea Dâmboviței oamenii lustruiesc merele ca pe icoane, le privesc cu sfială și le trimit în oboare. Bucuria lor se naște și se amplifică din zambetul satisfăcut al cumpărătorilor.

Dar anul acesta nu a mai fost așa. O tradiție veche cât istoria a fost încuiată în beciuri și înlocuită cu ordonanțe guvernamentale semnate de românii Orban și Arafat. Vremuri inubliabile…

Ieri după-amiază, împreuna cu Mihai Istrate, candidat la Camera Deputaților și cu Marian Lungu, primarul comunei Văleni, am vizitat câteva sute de locuitori din Văleni-Dâmbovița. Oamenii așteptau cuminți revenirea la normalitate și privirile lor întrebau Cerul și Pământul cât mai durează această anomalie.

„Nu pot să mă duc cu marfa la piață, dar la marketurile alea scumpe pot să mă duc. La Biserică nu am voie că umblă COVID-ul, dar pe la mall-uri pot să merg. Asta e lume normală?”, întreba, acuzator, o femeie trecută de 60 de ani și opinia dumneaei construiește o sinteză a dialogurilor din zonă.

Le-am spus că împărtășim aceleași neliniști și i-am îndemnat să nu își piardă speranța. Vom ieși noi și din noaptea asta. Ne vom reîntâlni, din nou, cu prietenii și cu cei dragi. Vom reface horele care țin vie tradiția, ne vom închina la aceleași icoane și vom zâmbi, îmbrățișându-ne frățește, fără mască. Vom redeschise piețele și vom descătușa școlile.

E nevoie să eliberăm România de pelagra asta galben-demagogică a cărei țintă sunt tradițiile și capitalul românesc. E vremea să ne apărăm satul românesc, Biserica, producătorii locali și școala. Adică, România eternă”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!