Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liviu Dragnea le vinde primarilor, din nou, o iluzie!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, spune că Liviu Dragnea le vinde primarilor o iluzie – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, într-un ultim gest electoral, plusând propagandistic o sumă care să rămână în mentalul oamenilor: 10 miliarde de euro, ca şi cum aceşti bani vor fi disponibili de mâine până la sfârşitul anului.

„Suma e prevăzută, pe hârtie, pentru următorii 20 de ani (!!!). Repet: 20 de ani. Suma prevăzută pentru anul 2019 este de… 63 milioane euro. Fondul este gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, o instituție care n-a avut niciodată managementul unor astfel de proiecte-gigant și care, e ușor de intuit, va fi absolut depășită de subiect. Rămâne doar concluzia că dl Dragnea a dorit să aibă sub tutelă directă acest Fond, pe care să-l controleze ușor.

În același stil, anul trecut a fost adoptată o Ordonanță de Urgență pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul culturii, respectiv alocarea sumei de 1 miliard de euro (!!!) pentru contracte de finanțare în domeniu. Ce s-a întâmplat, dincolo de propagandă? Până la momentul acesta, nu e lămurită nici măcar procedura de depunere a proiectelor. Și tot în același stil am avut OUG 114/2018 despre care nu mai vrea să audă niciun român, nici chiar domnii Dragnea și Vâlcov”, a scris senatorul Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Spectacol folcloric în aer liber la Târgoviște, de Rusalii

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, duminică – 7 iunie 2020, începând cu ora 10:00, în aer liber, în zona pietonală din fața instituției (Centrul Vechi), evenimentul cultural-muzical ”De Rusalii”.

„Deși condițiile sunt speciale, avem bucuria de a vă aduce în atenție o expoziție etnografică, care să ilustreze bogata moștenirea a zonei, alături de o expoziție de pictură, ce cuprinde lucrările realizate în cadrul taberelor de creație din ultimii ani, pe care Centrul Județean de Cultură Dâmbovița le-a susținut.

Întrucât suntem la ceas de sărbătoare – Rusaliile, importantă sărbătoare în lumea satului, începând cu ora 17:00, vă oferim un spectacol folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia. Invitat special, Gabriel Dumitru.

În contextul starii de alertă și al prevenirii infectării cu noul coronavirus, la concertul în aer liber, accesul publicului se va face începând cu ora 16:30, numărul spectatorilor fiind limitat, în funcție de numărul scaunelor disponibile”, se precizează într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Noi lucrări de restaurare și conservare la Curtea Domneasca din Târgovişte

Publicat

pe

Procedura de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de restaurare și conservare a Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte, incluse în proiectul cu fonduri europene promovat de Consiliul Județean Dâmbovița, a fost definitivată, ieri – 4 iunie 2020. Contractul va avea o valoare de 13.347.074,56 lei și va fi semnat în data de 16 iunie.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, prin conservarea și protejarea obiectivelor istorice: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului – se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!