Connect with us

ADMINISTRAŢIE

O nouă parcare dată la gata în Microraionul III al municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte continuă programul de modernizare a infrastructurii în Microraionul III. În momentul de faţă, este aproape gata o nouă parcare, cu 50 de locuri, în zona blocurilor C1-C3.

„Acest cartier se schimbă pe zi ce trece, la fel cum s-a întâmplat în foarte multe zone din municipiu. Sper ca, până la finalul acestui an, să reuşim să finalizăm tot Microraionul III, urmând să continuăm pe anumite parcări din Micro IV, dar şi în Micro IX, acolo unde mai sunt câteva lucruri de rezolvat.

De asemenea, au început şi lucrările la locul de joacă dintre Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Strada Ion Ghica, din Micro V. Este un loc de joacă foarte solicitat şi, cu această investiţie, administraţia locală vine să completeze investiţiile care au fost realizate anul trecut în Micro V, investiţii care au transformat în proporţie de peste 90% tot ceea ce înseamnă spaţiul public în acel cartier.

Aş mai menţiona că, luni, am fost, împreună cu colegii mei, la Şcoala nr. 9 Grigore Alexandrescu, pentru a vedea condiţiile pe care le au cei peste 500 de copii care sunt relocaţi de la Şcoala Mihai Viteazul şi îşi vor desfăşura activitatea aici pentru aproximativ 1 an. Lucrurile arată foarte bine. Cred că niciodată Şcoala nr. 9 nu a arătat la interior atât de bine ca acum. S-au schimbat, în mai mult de 10 clase, geamurile, parchetul, s-a zugrăvit şi au fost făcute toate lucrările de igienizare, astfel încât copiii şi cadrele didactice să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii foarte bune.

La nivel de investiţii pe care le derulăm în municipiul Târgovişte, se mai lucrează în Cartierul Matei Voievod, la străzile Udrea Bălcescu şi Plevnei. În etapa imediat următoare, vor intra în execuţie străzile Herţa şi Nifon, pe un proiect de reabilitare care a început anul trecut şi care se va finaliza în vară. De asemenea, se derulează şi câteva lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Aş mai adăuga şi faptul că au început lucrările de amenajare de şantier la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul. Asta înseamnă că, în următoarea săptămână, vor debuta şi lucrările propriu-zise la primul proiect de amploare, de reabilitare a infrastructurii educaţionale din municipiul Târgovişte.

Bineînţeles, se mai lucrează la celelalte proiecte pe care noi le avem pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Grădiniţa 13, la Grădiniţa 15, la Creşa 8, la Creşa 13, la Creşa 14, la Creşa nr. 16 şi la Baza sportivă de la Colegiul Naţional Constantin Carabella. În această vară, vom înregistra probabil un progres destul de mare la aceste unităţi de învăţământ, iar spre sfârşitul anului sper să începem să şi inaugurăm noile investiţii pe care le avem pe zona de infrastructură educaţională. Avem, iată, un nou an în care se derulează foarte multe investiţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT