Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

O nouă parcare dată la gata în Microraionul III al municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte continuă programul de modernizare a infrastructurii în Microraionul III. În momentul de faţă, este aproape gata o nouă parcare, cu 50 de locuri, în zona blocurilor C1-C3.

„Acest cartier se schimbă pe zi ce trece, la fel cum s-a întâmplat în foarte multe zone din municipiu. Sper ca, până la finalul acestui an, să reuşim să finalizăm tot Microraionul III, urmând să continuăm pe anumite parcări din Micro IV, dar şi în Micro IX, acolo unde mai sunt câteva lucruri de rezolvat.

De asemenea, au început şi lucrările la locul de joacă dintre Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Strada Ion Ghica, din Micro V. Este un loc de joacă foarte solicitat şi, cu această investiţie, administraţia locală vine să completeze investiţiile care au fost realizate anul trecut în Micro V, investiţii care au transformat în proporţie de peste 90% tot ceea ce înseamnă spaţiul public în acel cartier.

Aş mai menţiona că, luni, am fost, împreună cu colegii mei, la Şcoala nr. 9 Grigore Alexandrescu, pentru a vedea condiţiile pe care le au cei peste 500 de copii care sunt relocaţi de la Şcoala Mihai Viteazul şi îşi vor desfăşura activitatea aici pentru aproximativ 1 an. Lucrurile arată foarte bine. Cred că niciodată Şcoala nr. 9 nu a arătat la interior atât de bine ca acum. S-au schimbat, în mai mult de 10 clase, geamurile, parchetul, s-a zugrăvit şi au fost făcute toate lucrările de igienizare, astfel încât copiii şi cadrele didactice să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii foarte bune.

La nivel de investiţii pe care le derulăm în municipiul Târgovişte, se mai lucrează în Cartierul Matei Voievod, la străzile Udrea Bălcescu şi Plevnei. În etapa imediat următoare, vor intra în execuţie străzile Herţa şi Nifon, pe un proiect de reabilitare care a început anul trecut şi care se va finaliza în vară. De asemenea, se derulează şi câteva lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Aş mai adăuga şi faptul că au început lucrările de amenajare de şantier la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul. Asta înseamnă că, în următoarea săptămână, vor debuta şi lucrările propriu-zise la primul proiect de amploare, de reabilitare a infrastructurii educaţionale din municipiul Târgovişte.

Bineînţeles, se mai lucrează la celelalte proiecte pe care noi le avem pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Grădiniţa 13, la Grădiniţa 15, la Creşa 8, la Creşa 13, la Creşa 14, la Creşa nr. 16 şi la Baza sportivă de la Colegiul Naţional Constantin Carabella. În această vară, vom înregistra probabil un progres destul de mare la aceste unităţi de învăţământ, iar spre sfârşitul anului sper să începem să şi inaugurăm noile investiţii pe care le avem pe zona de infrastructură educaţională. Avem, iată, un nou an în care se derulează foarte multe investiţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Corbii Mari, anunţ de interes pentru contribuabilii persoane fizice şi juridice

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare de la Grădiniţa 13 Târgovişte a fost finalizat

Publicat

pe

Momente deosebite la Grădiniţa nr. 13 Târgovişte (Micro VI, vizavi de Clubul Studenţilor), unde s-a marcat, astăzi – 16 ianuarie 2020, finalizarea lucrărilor de reabilitare modernizare şi dotare. Proiectul, în valoare de 2,7 milioane de lei, a fost derulat de Primăria Târgovişte cu fonduri guvernamentale obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Investiţia a fost una binevenită, având în vedere că imobilul nu a fost supus niciodată unor lucrări capitale de la darea în folosinţă, în urmă cu 45 de ani – după cum a precizat directorul unităţii de învăţământ, Maria Grigore.

„Cei 285 de copii care sunt înscrişi în unitatea noastră vor beneficia de un mediu educaţional atractiv şi sigur, de mobilier modern, de spaţii curate, generoase. De altfel, toate compartimentele acestei unităţi au fost dotate cu echipamente moderne, după cum aţi observat”.

Primarul Daniel Cristian Stan a oferit câteva detalii tehnice cu privire la proiect şi a vorbit, de asemenea, despre celelalte investiţii pe care administraţia publică locală pe derulează în acest m oment pe zona de infrastructură educaţională.

„Nu ştiu dacă târgoviştenii mai ştiu cum arăta această unitate de învăţământ. Diferenţa este una majoră între ceea ce era şi ce există în acest moment. Efortul a fost comun. Al administraţiei locale, al cadrelor didactice, doamna director s-a implicat foarte mult în acest proiect. Nu a fost uşor deloc. Cam tot ce s-a realizat aici, de la termosistem, intervenţii la acoperiş, uşi de interior, instalaţii termice, dotări, a fost finanţat de Guvernul României.

În afara acestor lucrări, care au reprezentat cea mai mare parte a intervenţiei, administraţia locală a realizat împrejmuirea, amenajarea curţii, a aleilor şi alte câteva lucrări de natură să întregească acest proiect, care a schimbat într-o măsură importantă condiţiile de la Grădiniţa nr. 13.

În acest moment, lucrăm la încă nouă intervenţii pe ceea ce înseamnă infrastructura educaţională. Proiectele pe fonduri europene de reabilitare, modernizare, extindere, dotare de la Şcoala nr. 8 şi şcoala nr. 13. Un proiect important la grădiniţa nr. 8 Rază de Soare. De asemenea, creşele 8, 13, 14, 16, plus baza sportivă de la Colegiul Naţional Constantin Carabella. Cam acestea sunt lucrările pe care le avem acum în faza de execuţie.

Observaţi că toate investiţiile pe care le facem, cu excepţia proiectului de la Constantin Carabella, sunt pe fonduri atrase. Cea mai importantă parte – fonduri europene, dar şi PNDL, program pe care administraţia locală târgovişteană a accesat 42 de proiecte, foarte multe pe zona de dotări şi cele care sunt acum în desfăşurare pe zona de reabilitări şi modernizări, cu precizarea că proiectele sunt foarte avansate şi la creşele 13, 14 şi 16. De asemenea, va intra în lucru şi proiectul de la creşa nr. 2, unde am avut de obţinut aviz de la Ministerul Culturii şi a durat ceva mai mult”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT