Connect with us

ADMINISTRAŢIE

O nouă parcare dată la gata în Microraionul III al municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte continuă programul de modernizare a infrastructurii în Microraionul III. În momentul de faţă, este aproape gata o nouă parcare, cu 50 de locuri, în zona blocurilor C1-C3.

„Acest cartier se schimbă pe zi ce trece, la fel cum s-a întâmplat în foarte multe zone din municipiu. Sper ca, până la finalul acestui an, să reuşim să finalizăm tot Microraionul III, urmând să continuăm pe anumite parcări din Micro IV, dar şi în Micro IX, acolo unde mai sunt câteva lucruri de rezolvat.

De asemenea, au început şi lucrările la locul de joacă dintre Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Strada Ion Ghica, din Micro V. Este un loc de joacă foarte solicitat şi, cu această investiţie, administraţia locală vine să completeze investiţiile care au fost realizate anul trecut în Micro V, investiţii care au transformat în proporţie de peste 90% tot ceea ce înseamnă spaţiul public în acel cartier.

Aş mai menţiona că, luni, am fost, împreună cu colegii mei, la Şcoala nr. 9 Grigore Alexandrescu, pentru a vedea condiţiile pe care le au cei peste 500 de copii care sunt relocaţi de la Şcoala Mihai Viteazul şi îşi vor desfăşura activitatea aici pentru aproximativ 1 an. Lucrurile arată foarte bine. Cred că niciodată Şcoala nr. 9 nu a arătat la interior atât de bine ca acum. S-au schimbat, în mai mult de 10 clase, geamurile, parchetul, s-a zugrăvit şi au fost făcute toate lucrările de igienizare, astfel încât copiii şi cadrele didactice să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii foarte bune.

La nivel de investiţii pe care le derulăm în municipiul Târgovişte, se mai lucrează în Cartierul Matei Voievod, la străzile Udrea Bălcescu şi Plevnei. În etapa imediat următoare, vor intra în execuţie străzile Herţa şi Nifon, pe un proiect de reabilitare care a început anul trecut şi care se va finaliza în vară. De asemenea, se derulează şi câteva lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Aş mai adăuga şi faptul că au început lucrările de amenajare de şantier la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul. Asta înseamnă că, în următoarea săptămână, vor debuta şi lucrările propriu-zise la primul proiect de amploare, de reabilitare a infrastructurii educaţionale din municipiul Târgovişte.

Bineînţeles, se mai lucrează la celelalte proiecte pe care noi le avem pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Grădiniţa 13, la Grădiniţa 15, la Creşa 8, la Creşa 13, la Creşa 14, la Creşa nr. 16 şi la Baza sportivă de la Colegiul Naţional Constantin Carabella. În această vară, vom înregistra probabil un progres destul de mare la aceste unităţi de învăţământ, iar spre sfârşitul anului sper să începem să şi inaugurăm noile investiţii pe care le avem pe zona de infrastructură educaţională. Avem, iată, un nou an în care se derulează foarte multe investiţii”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Exercițiu de mobilizare în județul Dâmbovița, dispus prin Hotărâre a CSAT

Publicat

pe

În perioada 11-14 mai 2021, se desfășoară în județul Dâmbovița un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, structură de specialitate a Guvernului României. Activitatea a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Pe timpul exercițiului va fi evaluat potențialul economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici, la nivelul județului Dâmbovița, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, potrivit legii, urmând ca principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate să fie analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea dispunerii măsurilor care se impun”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Se montează instalația de nocturnă la Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște

Publicat

pe

În aceste zile, se montează proiectoarele aferente instalației de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu”, din municipiul Târgoviște. Aceasta va cuprinde 260 de corpuri de iluminat, fiecare alcătuit din 30 de proiectoare LED – după cum ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan. De reținut faptul că principala arenă sportivă a județului Dâmbovița nu a avut niciodată în istorie instalație de nocturnă. În paralel cu această lucrare, continuă și montarea ultimilor stâlpi aferenți tribunei metalice, precum și turnarea gradenelor la tribuna veche și săpăturile pentru rețelele de utilități.

„Îi asigur pe toți iubitorii fotbalului că ne dorim, poate mai mult decât oricine, finalizarea proiectului. Eu sunt primul care-și dorește ca echipa să joace cât mai repede pe gazonul local. Primăria Târgoviște susține necondiționat Chindia. Vom rezolva și problema infrastructurii și vom intra pe un drum drept al performanței sportive.

Câteva lucruri trebuie însă spuse:
✅ In anul 2015, cand a fost instalată actuala conducere a Primăriei Târgovişte, echipa juca în Liga 3, iar în numai câteva sezoane Chindia a reușit două promovări;
✅ Finanțarea lucrărilor la stadion este asigurată în proporție de 100% de către Primărie;
✅ Este foarte dificil să susții financiar o echipă de fotbal de primă ligă (echipa este susținută exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița) și să îi construiești și stadion, în același timp, fiind orașe mult mai potente financiar care nu susțin echipe de Liga 1 (ex: Timișoara, Oradea, Ploiești, Buzău sau Galați) și nu vreau să mă gândesc la ipoteza unui blocaj financiar;
✅ Actualul Guvern pur și simplu a ignorat, mai bine de un an, târgoviștenii, nealocând vreun ban, prin rectificare bugetară acestui oraș, iar anul acesta ne confruntăm cu un deficit bugetar fără precedent;
✅ Bugetul echipei este asigurat, în proportie de 99%, de către Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița (exclusiv drepturile TV) și a crescut în fiecare an, fiind una dintre puținele echipe care se bucură de stabilitate financiară, la nivelul primelor 2 eșaloane;

Așa stau lucrurile în legătură cu modernizarea stadionului din Târgoviște și vă asigur că tot actuala echipă a Primăriei Târgoviște va asigura și Chindiei o arenă modernă până la finalul acestui an, sub rezerva existenței însă a unei resurse financiare consistente.

Dacă performanța istorică a promovării echipei noastre favorite în Liga 1, în anul 2019, reprezintă un moment unic în aproape un sfert de secol, reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT