Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. La mulți ani!

Publicat

pe

Astăzi, de Ziua Internațională a Asistenților Medicali, deputata PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, membră în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care fac parte din această categorie profesională, oameni fără de care actul medical nu s-ar putea desfășura la adevarata lui valoare.

12 mai reprezintă ziua în care s-a născut Florence Nightingale, femeia care a pus bazele acestei meserii, pe criterii de dăruire, competența și pregătire în respectivul domeniu de activitate. Florence Nifhtingale este fondatoarea asistenței medicale moderne.

„Prin natura profesiei lor, asistenții medicali sunt slujitorii semenilor. Cu abilitate, pricepere și competență, aceștia acționează ca o adevărată coloană vertebrală a sistemului medical din România.

Asistenții medicali își onorează cu demnitate, de multe ori cu sacrificii, datoria profesională, menirea, alături de medici, de salvatori de vieți.
Cu ocazia Zilei Asistentului Medical le urez tuturor cadrelor medii din unitățile medicale din România, din județul Dâmbovița, un călduros La mulți ani!”.

ACTUALITATE

Dâmboviţa turistică, promovată la Târgul European al Castelelor!

Publicat

pe

de

Complexul National Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, este prezent, în perioada 24 – 25 mai 2019, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

În cadrul evenimentului, Complexul National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste face cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot cu această ocazie vor fi distribuite publicului participant materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

N-ai act de identitate valabil? Îl obţii la urgenţă cu prilejul alegerilor!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarulincomod.ro)

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:
– Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
– În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Șef serviciu S.P.C.E.P. Târgoviște
jr. Ioniță Mirabela-Denisa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!