Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Angajaţii Electroaparataj Târgovişte, decişi să nu cedeze. Încă două săptămâni de grevă!

Publicat

pe

Salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte au decis, astăzi – 13 mai, să continue greva generală până când revendicările le vor fi acceptate. Oamenii nu vor ceda în faţa presiunilor şi ameninţărilor venite dinspre patronat. Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, a anunţat că, la finalul lunii, va organiza un miting, cel mai probabil în faţa Prefecturii Dâmboviţa, cu participarea preşedintelui CNS Cartel Alfa – Bogdan Hossu. De asemenea, vor fi prezenţi sindicalişti din ţară, care vor veni la Târgovişte să-i susţină pe cei 74 de angajaţi Electroaparataj SA (din totalul de 96), care sunt în grevă generală începând cu data de 30 aprilie.

„În continuare, lipsa de dialog îşi spune cuvântul. Domniile lor nu au binevoit să stea la discuţii cu noi, ameninţă că vor să închidă societatea, că vor să o lichideze. Noi considerăm că este doar un mod de a pune presiune pe salariaţi, să renunţe la grevă. Noi, din luna iunie 2018, am încercat să avem discuţii cu patronatul. Este o atitudine de suficienţă şi o atitudine de nesimţire, adică ei sunt ăia deştepţi şi noi suntem ăia proşti, facem cum spunem noi, că noi ştim cum este bine, voi habar nu aveţi… Asta, ca să simplific şi să spun totul la modul popular.

Nu au venit nici măcar cu o propunere de 1 leu. Au zis: nu suntem de acord şi atât. La ultima conciliere, la Inspecţia Muncii, au vrut să ia şi din ceea ce deja era câştigat. Adică, au pus în discuţie drepturi care erau deja existente. Asta este atitudinea. Continuăm greva. Nu am pierdut niciun om la prezenţă. Se repetă istoria Quadra, când, la fel, la fiecare prezenţă, aveam acelaşi număr de participanţi la grevă. Suntem aceeaşi şi să dea Dumnezeu să mergem până la sfârşit.

Sindicatul a pus la bătaie resursele financiare proprii pentru a găsi o soluţie de subzistenţă pe perioada grevei, prin ajutoare sociale pentru toţi greviştii. Suntem pregătiţi pentru luni de grevă. Dacă vor până la Crăciun, rămânem până la Crăciun în grevă. Dacă vor să lichideze societatea, să o lichideze. Noi stăm aici în grevă şi să o lichideze cu noi în grevă”, ne-a declarat liderul Nicolae Dragodănescu.

Astăzi, când s-a semnat prezenţa pentru următoarele 14 zile de grevă, a fost alături de salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, un trimis la CNS Cartel Alfa – confederaţie la care este afiliat Sindicatul Valahia Târgovişte şi mai mulţi reprezentanţi ai Platformei Demos – Democraţie şi Solidaritate, care a devenit activă în toamna anului 2015.

Nicolae Dragodănescu ne-a precizat că a informat despre situaţia angajaţilor Electroaparataj SA Târgovişte toate instituţiile statului şi toţi reprezentanţii partidelor politice. Sindicaliştii nu-şi doresc să politizeze acţiunea lor, însă orice sprijin, cât de mic, este binevenit.

„Suntem o societate mică în Grupul Broadhurst, un offshore cu sediul în Cipru. Suntem o societate mică în Târgovişte, iar faptul că suntem mediatizaţi şi că cineva vine aici, lângă noi, înseamnă că problemele noastre vor sta pe agenda publică mai multă vreme. Pentru noi înseamnă mult. Oamenii au încredere şi merg mai departe”.

Având experienţa ASO Cronsteel, senatorul Adrian Ţuţuianu le-a promis salariaţilor Electroaparataj SA Târgovişte că va încerca să medieze conflictul de muncă, întrucât i se pare că au revendicări absolut normale.

„Nu am nicio rezervă să mă poziţionez de partea dumneavoastră. Am intervenit, când am putut, în conflictul de la ASO Cromsteel. Am negociat două săptămâni, am ajuns la o concluzie. Diferenţa este că acolo cunoşteam cât de cât patronatul. După două săptămâni, am reuşit să ajungem la o soluţie care a fost acceptată de toată lumea.

Dacă patronatul de aici va dori să mă implic într-o mediere, pe care să o facem la biroul meu de senator, că va dura o oră, două, nouă, trei zile, şapte zile…, fac acest lucru. Dacă nu vor dori ei, nu pot să mediez, pentru că lipseşte una dintre părţi.

Am să mediez cu bună credinţă, adică ţinând cont de interesele tuturor. Interesul meu, totdeauna, a fost să avem locuri de muncă în Dâmboviţa şi mai bine plătite. Nu ne interesează să plece vreo afacere de aici”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

La rândul lor, reprezentanţii Demos au promis că vor fi prezenţi la Târgovişte, într-un număr mai mare, la mitingul care se va organiza la sfârşitul acestei luni.

„Încercăm să ducem în dezbatere publică schimbarea modelului economic în care ne aflăm de vreo 30 de ani, adică «România, o ţară a muncii ieftine». Ne-am solidarizat, cât de mult am putut, cu toate grevele de până acum. Ne dorim foarte mult o lege nouă a dialogului social, care să permită negocierile colective şi la nivel sectorial, şi la nivel de companie. Ne dorim foarte mult creşterea salariului minim la un nivel decent. Există un studiu care arată că un salariu minim decent are o valoare de 2.550 lei, mult în plus faţă de ceea ce este acum”.

Revendicările greviştilor de la SC Electroaparataj SA Târgovişte:
– Creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional,
– introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare,
– acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie,
– acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă,
– acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%,
– folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an,
– plăti compensatorii în caz de disponibilizare,
– prima Paşte/Crăciun 650 lei,
– prima de vacanţă – 1.200 lei,
– tichete de masă de 15 lei/zi.

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia, un nou gest menit să-i încurajeze pe elevi să performeze

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, de profesie cadru didactic universitar, a orga nizat o întâlnire cu cei 30 de elevi de gimnaziu şi profesori excepţionali din comuna Cojasca, pe care administraţia locală i-a trimis în tabără la munte, în comuna Moroeni, ca răsplată pentru rezultatele foarte bune obţinute pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

„Puterea exemplului este cea mai bună lecție de viață! Apreciez gestul domnului primar Gheorghe victor, de a se implica în susținerea școlii, în recunoașterea și premierea performanței. Ne-a arătat că o comunitate poate crește prin eforturile tuturor membrilor săi. Comuna Cojasca are cu ce se mândri: o generație tânără bine educată, profesori implicați și un primar responsabil și generos.

Copiilor le-am spus că fiecare notă de 10 înseamnă o cărămidă la construcția unei vieți mai bune pentru ei și pentru părinții lor. Trebuie să știe că în viață reușesc oamenii care muncesc cinstit, care învață și care-și găsesc talentul. Fiecare dintre ei are câte un talent: unii știu să deseneze frumos, alții să învețe poezii, unii sunt pasionați de matematică, iar alții au abilități tehnice sau IT foarte bune. Fiecare va putea să-și dezvolte talentul dat de Dumnezeu și să-și croiască un drum frumos în viață.

I-am încurajat să se implice în activități extrașcolare, să se implice ca voluntari în organizațiile care îi pot ajuta să-și descopere și să-și cultive talentul, să-i asculte și respecte pe profesori și pe părinți. Doar prin ajutorul oferit altor organizații non-profit sau comunității, se vor ajuta și pe ei înșiși.

Am încredere că noua generație va fi una puternică, una implicată în activitățile comunității și că țara va fi pe mâini bune! Tot ceea ce trebuie să facem în acest moment pentru ei este să-i sprijinim și să le arătăm că avem încredere în forțele lor!”, ne-a precizat Claudia Gilia.

Reamintim că parlamentara este prezentă aproape săptămânal printre copii, în diferite localităţi ale judeţului, făcând de fiecare dată gesturi menite să-i încurajeze să performeze, să-şi pună în valoare talentul, să conştientizeze cât de important este procesul educaţional.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se dau câte 15.000 euro pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole de mici dimensiuni

Publicat

pe

Adrian Chesnoiu - director general al AFIR

De luni – 22 iulie 2019, începând cu ora 09:00, fermierii români pot depune, pe pagina de internet a AFIR, solicitări de finanţare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul este în sumă fixă de 15.000 de euro, 100% nerambursabilă.

Cererile se primesc până cel târziu la data de 31 decembrie 2019, ora 16:00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune este de 45.900.000 de euro, din care 13.770.000 de euro sunt alocați doar pentru fermele din zona montană.

Potrivit directorului general al AFIR, Adrian Chesnoiu, fondurile sunt insuficiente, raportat la nevoie de finanţare a micilor fermieri. Cei 15.000 de euro se acordă în baza unui plan de afaceri, în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin Planul de afaceri.

Pragul minim de selecție a cererilor de finanțare depuse la AFIR prin submăsura 6.3 (pentru teritoriul național, inclusiv zona ITI Delta Dunării și pentru zona montană) este de 15 puncte, cu precizarea că pragurile de calitate lunare sunt următoarele:
– 85 de puncte (valabil în perioada 22.07 – 31.08.2019);
– 80 de puncte (valabil în perioada 01.09 – 30.09.2019);
– 75 de puncte (valabil în perioada 01.10 – 31.10.2019);
– 70 de puncte (valabil în perioada 01.11 – 30.11.2019);
– 15 de puncte (valabil în perioada 01.12 – 31.12.2019).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!