Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Angajaţii Electroaparataj Târgovişte, decişi să nu cedeze. Încă două săptămâni de grevă!

Publicat

pe

Salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte au decis, astăzi – 13 mai, să continue greva generală până când revendicările le vor fi acceptate. Oamenii nu vor ceda în faţa presiunilor şi ameninţărilor venite dinspre patronat. Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, a anunţat că, la finalul lunii, va organiza un miting, cel mai probabil în faţa Prefecturii Dâmboviţa, cu participarea preşedintelui CNS Cartel Alfa – Bogdan Hossu. De asemenea, vor fi prezenţi sindicalişti din ţară, care vor veni la Târgovişte să-i susţină pe cei 74 de angajaţi Electroaparataj SA (din totalul de 96), care sunt în grevă generală începând cu data de 30 aprilie.

„În continuare, lipsa de dialog îşi spune cuvântul. Domniile lor nu au binevoit să stea la discuţii cu noi, ameninţă că vor să închidă societatea, că vor să o lichideze. Noi considerăm că este doar un mod de a pune presiune pe salariaţi, să renunţe la grevă. Noi, din luna iunie 2018, am încercat să avem discuţii cu patronatul. Este o atitudine de suficienţă şi o atitudine de nesimţire, adică ei sunt ăia deştepţi şi noi suntem ăia proşti, facem cum spunem noi, că noi ştim cum este bine, voi habar nu aveţi… Asta, ca să simplific şi să spun totul la modul popular.

Nu au venit nici măcar cu o propunere de 1 leu. Au zis: nu suntem de acord şi atât. La ultima conciliere, la Inspecţia Muncii, au vrut să ia şi din ceea ce deja era câştigat. Adică, au pus în discuţie drepturi care erau deja existente. Asta este atitudinea. Continuăm greva. Nu am pierdut niciun om la prezenţă. Se repetă istoria Quadra, când, la fel, la fiecare prezenţă, aveam acelaşi număr de participanţi la grevă. Suntem aceeaşi şi să dea Dumnezeu să mergem până la sfârşit.

Sindicatul a pus la bătaie resursele financiare proprii pentru a găsi o soluţie de subzistenţă pe perioada grevei, prin ajutoare sociale pentru toţi greviştii. Suntem pregătiţi pentru luni de grevă. Dacă vor până la Crăciun, rămânem până la Crăciun în grevă. Dacă vor să lichideze societatea, să o lichideze. Noi stăm aici în grevă şi să o lichideze cu noi în grevă”, ne-a declarat liderul Nicolae Dragodănescu.

Astăzi, când s-a semnat prezenţa pentru următoarele 14 zile de grevă, a fost alături de salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, un trimis la CNS Cartel Alfa – confederaţie la care este afiliat Sindicatul Valahia Târgovişte şi mai mulţi reprezentanţi ai Platformei Demos – Democraţie şi Solidaritate, care a devenit activă în toamna anului 2015.

Nicolae Dragodănescu ne-a precizat că a informat despre situaţia angajaţilor Electroaparataj SA Târgovişte toate instituţiile statului şi toţi reprezentanţii partidelor politice. Sindicaliştii nu-şi doresc să politizeze acţiunea lor, însă orice sprijin, cât de mic, este binevenit.

„Suntem o societate mică în Grupul Broadhurst, un offshore cu sediul în Cipru. Suntem o societate mică în Târgovişte, iar faptul că suntem mediatizaţi şi că cineva vine aici, lângă noi, înseamnă că problemele noastre vor sta pe agenda publică mai multă vreme. Pentru noi înseamnă mult. Oamenii au încredere şi merg mai departe”.

Având experienţa ASO Cronsteel, senatorul Adrian Ţuţuianu le-a promis salariaţilor Electroaparataj SA Târgovişte că va încerca să medieze conflictul de muncă, întrucât i se pare că au revendicări absolut normale.

„Nu am nicio rezervă să mă poziţionez de partea dumneavoastră. Am intervenit, când am putut, în conflictul de la ASO Cromsteel. Am negociat două săptămâni, am ajuns la o concluzie. Diferenţa este că acolo cunoşteam cât de cât patronatul. După două săptămâni, am reuşit să ajungem la o soluţie care a fost acceptată de toată lumea.

Dacă patronatul de aici va dori să mă implic într-o mediere, pe care să o facem la biroul meu de senator, că va dura o oră, două, nouă, trei zile, şapte zile…, fac acest lucru. Dacă nu vor dori ei, nu pot să mediez, pentru că lipseşte una dintre părţi.

Am să mediez cu bună credinţă, adică ţinând cont de interesele tuturor. Interesul meu, totdeauna, a fost să avem locuri de muncă în Dâmboviţa şi mai bine plătite. Nu ne interesează să plece vreo afacere de aici”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

La rândul lor, reprezentanţii Demos au promis că vor fi prezenţi la Târgovişte, într-un număr mai mare, la mitingul care se va organiza la sfârşitul acestei luni.

„Încercăm să ducem în dezbatere publică schimbarea modelului economic în care ne aflăm de vreo 30 de ani, adică «România, o ţară a muncii ieftine». Ne-am solidarizat, cât de mult am putut, cu toate grevele de până acum. Ne dorim foarte mult o lege nouă a dialogului social, care să permită negocierile colective şi la nivel sectorial, şi la nivel de companie. Ne dorim foarte mult creşterea salariului minim la un nivel decent. Există un studiu care arată că un salariu minim decent are o valoare de 2.550 lei, mult în plus faţă de ceea ce este acum”.

Revendicările greviştilor de la SC Electroaparataj SA Târgovişte:
– Creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional,
– introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare,
– acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie,
– acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă,
– acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%,
– folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an,
– plăti compensatorii în caz de disponibilizare,
– prima Paşte/Crăciun 650 lei,
– prima de vacanţă – 1.200 lei,
– tichete de masă de 15 lei/zi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmboviţa turistică, promovată la Târgul European al Castelelor!

Publicat

pe

de

Complexul National Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, este prezent, în perioada 24 – 25 mai 2019, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

În cadrul evenimentului, Complexul National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste face cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot cu această ocazie vor fi distribuite publicului participant materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

N-ai act de identitate valabil? Îl obţii la urgenţă cu prilejul alegerilor!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarulincomod.ro)

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:
– Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
– În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Șef serviciu S.P.C.E.P. Târgoviște
jr. Ioniță Mirabela-Denisa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!