Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Angajaţii Electroaparataj Târgovişte, decişi să nu cedeze. Încă două săptămâni de grevă!

Publicat

pe

Salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte au decis, astăzi – 13 mai, să continue greva generală până când revendicările le vor fi acceptate. Oamenii nu vor ceda în faţa presiunilor şi ameninţărilor venite dinspre patronat. Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, a anunţat că, la finalul lunii, va organiza un miting, cel mai probabil în faţa Prefecturii Dâmboviţa, cu participarea preşedintelui CNS Cartel Alfa – Bogdan Hossu. De asemenea, vor fi prezenţi sindicalişti din ţară, care vor veni la Târgovişte să-i susţină pe cei 74 de angajaţi Electroaparataj SA (din totalul de 96), care sunt în grevă generală începând cu data de 30 aprilie.

„În continuare, lipsa de dialog îşi spune cuvântul. Domniile lor nu au binevoit să stea la discuţii cu noi, ameninţă că vor să închidă societatea, că vor să o lichideze. Noi considerăm că este doar un mod de a pune presiune pe salariaţi, să renunţe la grevă. Noi, din luna iunie 2018, am încercat să avem discuţii cu patronatul. Este o atitudine de suficienţă şi o atitudine de nesimţire, adică ei sunt ăia deştepţi şi noi suntem ăia proşti, facem cum spunem noi, că noi ştim cum este bine, voi habar nu aveţi… Asta, ca să simplific şi să spun totul la modul popular.

Nu au venit nici măcar cu o propunere de 1 leu. Au zis: nu suntem de acord şi atât. La ultima conciliere, la Inspecţia Muncii, au vrut să ia şi din ceea ce deja era câştigat. Adică, au pus în discuţie drepturi care erau deja existente. Asta este atitudinea. Continuăm greva. Nu am pierdut niciun om la prezenţă. Se repetă istoria Quadra, când, la fel, la fiecare prezenţă, aveam acelaşi număr de participanţi la grevă. Suntem aceeaşi şi să dea Dumnezeu să mergem până la sfârşit.

Sindicatul a pus la bătaie resursele financiare proprii pentru a găsi o soluţie de subzistenţă pe perioada grevei, prin ajutoare sociale pentru toţi greviştii. Suntem pregătiţi pentru luni de grevă. Dacă vor până la Crăciun, rămânem până la Crăciun în grevă. Dacă vor să lichideze societatea, să o lichideze. Noi stăm aici în grevă şi să o lichideze cu noi în grevă”, ne-a declarat liderul Nicolae Dragodănescu.

Astăzi, când s-a semnat prezenţa pentru următoarele 14 zile de grevă, a fost alături de salariaţii Electroaparataj SA Târgovişte senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, un trimis la CNS Cartel Alfa – confederaţie la care este afiliat Sindicatul Valahia Târgovişte şi mai mulţi reprezentanţi ai Platformei Demos – Democraţie şi Solidaritate, care a devenit activă în toamna anului 2015.

Nicolae Dragodănescu ne-a precizat că a informat despre situaţia angajaţilor Electroaparataj SA Târgovişte toate instituţiile statului şi toţi reprezentanţii partidelor politice. Sindicaliştii nu-şi doresc să politizeze acţiunea lor, însă orice sprijin, cât de mic, este binevenit.

„Suntem o societate mică în Grupul Broadhurst, un offshore cu sediul în Cipru. Suntem o societate mică în Târgovişte, iar faptul că suntem mediatizaţi şi că cineva vine aici, lângă noi, înseamnă că problemele noastre vor sta pe agenda publică mai multă vreme. Pentru noi înseamnă mult. Oamenii au încredere şi merg mai departe”.

Având experienţa ASO Cronsteel, senatorul Adrian Ţuţuianu le-a promis salariaţilor Electroaparataj SA Târgovişte că va încerca să medieze conflictul de muncă, întrucât i se pare că au revendicări absolut normale.

„Nu am nicio rezervă să mă poziţionez de partea dumneavoastră. Am intervenit, când am putut, în conflictul de la ASO Cromsteel. Am negociat două săptămâni, am ajuns la o concluzie. Diferenţa este că acolo cunoşteam cât de cât patronatul. După două săptămâni, am reuşit să ajungem la o soluţie care a fost acceptată de toată lumea.

Dacă patronatul de aici va dori să mă implic într-o mediere, pe care să o facem la biroul meu de senator, că va dura o oră, două, nouă, trei zile, şapte zile…, fac acest lucru. Dacă nu vor dori ei, nu pot să mediez, pentru că lipseşte una dintre părţi.

Am să mediez cu bună credinţă, adică ţinând cont de interesele tuturor. Interesul meu, totdeauna, a fost să avem locuri de muncă în Dâmboviţa şi mai bine plătite. Nu ne interesează să plece vreo afacere de aici”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

La rândul lor, reprezentanţii Demos au promis că vor fi prezenţi la Târgovişte, într-un număr mai mare, la mitingul care se va organiza la sfârşitul acestei luni.

„Încercăm să ducem în dezbatere publică schimbarea modelului economic în care ne aflăm de vreo 30 de ani, adică «România, o ţară a muncii ieftine». Ne-am solidarizat, cât de mult am putut, cu toate grevele de până acum. Ne dorim foarte mult o lege nouă a dialogului social, care să permită negocierile colective şi la nivel sectorial, şi la nivel de companie. Ne dorim foarte mult creşterea salariului minim la un nivel decent. Există un studiu care arată că un salariu minim decent are o valoare de 2.550 lei, mult în plus faţă de ceea ce este acum”.

Revendicările greviştilor de la SC Electroaparataj SA Târgovişte:
– Creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional,
– introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare,
– acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie,
– acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă,
– acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%,
– folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an,
– plăti compensatorii în caz de disponibilizare,
– prima Paşte/Crăciun 650 lei,
– prima de vacanţă – 1.200 lei,
– tichete de masă de 15 lei/zi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Nopți și dimineți geroase până miercuri, 20 ianuarie 2021

Publicat

pe

de

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare de vreme deosebit de rece, pentru perioada 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00. Conform meteorologilor, pe parcursul nopților și al dimineților, va fi ger, iar temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș.

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada următoare, ISU Giurgiu recomandă cetățenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, astfel încât să își protejeze, atât viața, cât și bunurile.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu la exploatarea sobelor, a aparatelor sau a mijloacelor electrice de încălzire, trebuie respectate următoarele măsuri:
– verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– folosiţi soba doar cu uşa închisă și aşezaţi o tavă metalică în dreptul uşii acesteia;
– nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
– verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau înlocuiți-le;
– decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Totodată, este recomandată evitarea deplasărilor pe distanțe lungi, expunerea în frig pentru perioade mari de timp sau extenuarea, deoarece efortul fizic la temperaturi scăzute poate cauza probleme de sănătate.

De asemenea, este necesară respectarea următoarelor recomandări:
– îmbrăcați-vă gros;
– pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală și feriți-vă de ţurţurii care se pot forma pe clădiri;
– evitați trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;
– mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide, evitând excesul de cofeină sau alcool;
– protejaţi persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate, copiii și femeile însărcinate;
– purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile;
– în situații de urgență, apelați numărul unic 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sursa: ISU Giurgiu

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Valahia Expres”, soluția ministrului Transporturilor pentru o legătură rutieră rapidă București-Târgoviște

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul de modernizare și extindere la patru benzi a DN71, sectorul Bâldana-Târgoviște, pentru care a fost reziliat săptămâna aceasta contractul de lucrări, ar fi trecut în proporție de 53% prin localități, ceea ce nu reprezintă o soluție modernă și eficientă.

Prin urmare, spune ministrul Drulă, o prioritate a mandatului său va fi realizarea drumului „Valahia Expres”, București-Târgoviște, cu o lungime estimată de 60 km. Investiția, în valoare de aproximativ 200 milioane de euro, va fi acoperită din fonduri europene nerambursabile.

„Legătura dintre București-Târgoviște merită un drum modern. Eu am susținut dintotdeauna și o spun clar: nu mai putem avea în România soluții de anii ‘50-‘60 în 2021. Pentru rutele naționale aglomerate soluția nu mai este să le lărgim la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici și mai rapid făcând drumuri expres în afara localităților, mai ales în zona de șes. Pentru locuitori este un chin, uitați-vă la exemplul de la Giurgiu, unde sunt treceri de pietoni, sensuri giratorii, sunt limite de viteză”.

Ministrul Transporturilor a subliniat că în curând vor începe procedurile de documentație pentru acest drum, pe un caiet de sarcini mult mai bun decât s-a făcut acum pentru studiile de fezabilitate. Noul drum, „Valahia Expres”, va fi prelungit până la inelul de centură a Bucureștiului și va fi prevăzut cu patru benzi de circulație, separator de sens, fără intersecții la nivel și nu va traversa localități sau zone construite.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!