SOCIAL
Reţea transfrontalieră de traficanţi de peşte, destructurată de poliţie

Poliţiştii români au desfăşurat, în această dimineaţă, o razie de amploare în locaţii din mai multe judeţe ale ţării, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu activităţi ilegale în domeniul pescuitului, achiziţiei, transportului şi compercializării peştelui impropriu consumului.
Acţiunea se execută simultan în Spania, Franţa şi Ungaria. Oamenii legii din România au descins la 115 locaţii din Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Tulcea, Prahova, Braşov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu şi Maramureş. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
În urma cooperării internaționale dintre Poliția Română şi autoritățile polițienești din Spania, Ungaria, Franța, Italia și Portugalia, a fost documentată activitatea acestei grupării infracționale. Toate informațiile existente s-au valorificat prin blocarea accesului pe piața românească a 30 de tone de pește, impropriu consumului, a cărui valoare se ridică la aproximativ 600.000 de lei.
„Gruparea, formată din sute de persoane (români, francezi, italieni și maghiari), ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și, ulterior, pentru comercializarea lui în România. Ea nu funcționa după un sistem piramidal ci, dimpotrivă, acționa pe mai multe paliere, la nivelul cărora erau constituite grupuri distincte, în funcție de obiectul de activitate (braconaj piscicol / transport marfă / comercializare etc.).
Produsele piscicole erau obținute din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei și Franței, unde pescuitul era interzis, peștele din acele zone fiind impropriu consumului. Ulterior, cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol era depozitată și transportată fără a avea autorizație sanitar-veterinară, așa cum impune legislația europeană și română în domeniu.
Aducerea în România a peștelui s-ar fi realizat prin folosirea unor documente falsificate, membrii grupării efectuând achiziții intracomunitare, prin intermediul unor societăți românești cu obiect de activitate în domeniul comercializării produselor piscicole, special înființate pentru a servi activității infracționale”, se arată în comunicatul Poliţiei.
În judeţul Dâmboviţa, percheziţiile au avut loc la domiciliul a două persoane şi la sediul unei societăţi comerciale din Crevedia. Oamenii legii au ridicat documente contabile, ştampile şi suma de 9.900 de lei. Un bărbat va fi condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru audieri.
Giurgiu
Și-a incendiat casa din neglijență. Supravegheați focul aprins în curte!

Neglijența a costat-o scump pe o femeie din localitatea Pietrele, județul Giurgiu. Aceasta a lăsat nesupravegheat focul aprins în curte pentru arderea unor gunoaie, iar scânteile purtate de vânt au aprins anexele gospodărești și locuința. Flăcările au fost observate foarte târziu, însă, din fericire, femeia sit fiul acesteia au reușit sat iasă din casă și au cerut ajutor.
Pompierii ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent la întreaga locuință, fiind întreținut de vânt. Au ars acoperișul casei și al anexelor, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, uși, mobilier, articole textile, materialul lemnos folosit la construcţia anexelor și s-au deteriorat pereții din paiantă, tavanele, dar și alte bunuri pe care familia le avea în două camere.
Pentru a preveni astfel de evenimente, trebuie respectate următoarele măsuri:
– arderea resturilor vegetale, a gunoaielor şi a altor materiale combustibile trebuie să se facă în locuri special amenajate, numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;
– trebuie adoptate măsurile necesare pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
– arderea trebuie supravegheată în permanență, iar jarul să fie stins după terminarea activităţii;
– trebuie asigurate mijloacele şi materialele pentru stingerea eventualelor incendii, cât mai aproape de locul arderii;
– acoperirea focarelor cu pământ este interzisă.
SOCIAL
Accident la ieșire din Alexandria. Posibil, șapte persoane rănite

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident de circulație petrecut în această dimineață pe E 70 (KM 82, la ieșire din Alexandria spre București). Reprezentanții ISU Teleorman anunță că este posibil să fie vorba de șapte persoane rănite în urma acestui eveniment rutier.
La fața locului au fost trimise o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple. De asemenea, au mai plecat și trei ambulanțe de la Serviciul Județean.
UPDATE:
Patru victime au fost preluate de SAJ, 3 bărbați și o femeie gravidă, conștiente și cooperante, și transportate la UPU Alexandria. Acestea prezentau diferite traumatisme.
Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor PSI și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Un bărbat a fost strivit între două betoniere, într-o gospodărie din Voinești
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Atentie! Programul transportului public în Târgoviște și zonele limitrofe a fost modificat
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Violată în pădurea Dragodana de un bărbat cunoscut pe Facebook!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Accident în centrul Târgoviştei. Doi tineri au ajuns la spital
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Biserica a strâns 65.500 de lei pentru tratamentul tânărului tată Răducu Florea
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Șef nou la Serviciul Ordine Publică din cadrul Poliției Dâmboviţa
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Urmărire ca-n filme la Conțești. Conducea cu 182 km/oră în localitate