Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Reţea transfrontalieră de traficanţi de peşte, destructurată de poliţie

Publicat

pe

Poliţiştii români au desfăşurat, în această dimineaţă, o razie de amploare în locaţii din mai multe judeţe ale ţării, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu activităţi ilegale în domeniul pescuitului, achiziţiei, transportului şi compercializării peştelui impropriu consumului.

Acţiunea se execută simultan în Spania, Franţa şi Ungaria. Oamenii legii din România au descins la 115 locaţii din Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Tulcea, Prahova, Braşov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu şi Maramureş. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

În urma cooperării internaționale dintre Poliția Română şi autoritățile polițienești din Spania, Ungaria, Franța, Italia și Portugalia, a fost documentată activitatea acestei grupării infracționale. Toate informațiile existente s-au valorificat prin blocarea accesului pe piața românească a 30 de tone de pește, impropriu consumului, a cărui valoare se ridică la aproximativ 600.000 de lei.

„Gruparea, formată din sute de persoane (români, francezi, italieni și maghiari), ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și, ulterior, pentru comercializarea lui în România. Ea nu funcționa după un sistem piramidal ci, dimpotrivă, acționa pe mai multe paliere, la nivelul cărora erau constituite grupuri distincte, în funcție de obiectul de activitate (braconaj piscicol / transport marfă / comercializare etc.).

Produsele piscicole erau obținute din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei și Franței, unde pescuitul era interzis, peștele din acele zone fiind impropriu consumului. Ulterior, cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol era depozitată și transportată fără a avea autorizație sanitar-veterinară, așa cum impune legislația europeană și română în domeniu.

Aducerea în România a peștelui s-ar fi realizat prin folosirea unor documente falsificate, membrii grupării efectuând achiziții intracomunitare, prin intermediul unor societăți românești cu obiect de activitate în domeniul comercializării produselor piscicole, special înființate pentru a servi activității infracționale”, se arată în comunicatul Poliţiei.

În judeţul Dâmboviţa, percheziţiile au avut loc la domiciliul a două persoane şi la sediul unei societăţi comerciale din Crevedia. Oamenii legii au ridicat documente contabile, ştampile şi suma de 9.900 de lei. Un bărbat va fi condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru audieri.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Beneficiile absolvenţilor din promoţia 2019 care se înregistrează la Şomaj

Publicat

pe

Absolvenţii promoţiei 2019 au la dispoziţie 60 de zile să se înregistreze în evidenţele AJOFM pentru a putea beneficia de serviciile gratuite puse la dispoziţie în scopul integrării pe piaţa muncii.

Potrivit legii, aceştia beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere, formare profesională, precum și de facilități financiare.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţa AJOFM Dâmbovița ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:
• actul de identitate, în original şi copie;
• certificatul de naștere în original șI copie;
• actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
• adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

„Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat remis de AJOFM Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

375 de locuri de muncă vacante înregistrate la AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.radioresita.ro)

AJOFM Dâmboviţa are înscrise, astăzi – 20 mai 2019, în baza de date 375 de locuri de muncă disponibile: 20 pentru persoanele cu studii superioare, 293 pentru cele calificate în diverse meserii şi 62 pentru muncitorii necalificaţi.

Dintre acestea menţionăm: agent turism; consilier orientare în carieră; formator; economist; referent de specialitate financiar – contabil; agent vânzări; infirmier; lucrător comercial; gestionar depozit; bucătar; ospătar; vânzător; electrician în construcții; frezor universal; strungar universal; sudor; zidar; şofer; confecționer articole textile; instalator; lăcătuș mecanic; muncitor necalificat în industria metalurgică; muncitor necalificat în industria confecțiilor textile.

Detalii suplimentare puteţi obţine consultând site-ul www.anofm.ro sau direct la sediul AJOFM Dâmboviţa – Târgoviște, str. T. Vladimirescu, nr.1A.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!