Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Grădiniţa nr. 13 Târgovişte vor fi gata până în luna septembrie

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte a inspectat, astăzi – 15 mai, lucrările de la Grădiniţa nr. 13, obiectiv de investiţii în valoare de aprocimativ 2,9 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL. Edilul a fost însoţit nu doar de colegii din Executiv, ci şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

La finalul vizitei, şeful administraţiei târgoviştene a precizat că, deşi termenul de execuţie asumat prin contract este februarie 2020, lucrările vor fi definitivate înainte de începerea anului şcolar 2019-2020, în luna septembrie. De altfel, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi pentru ca şi proiectele de la Grădiniţa nr. 15 şi creşele 13, 14 şi 16, finanţate tot prin PNDL, să fie date la gata înainte de termen.

„Ca să fac o sinteză a ceea ce înseamnă bani atraşi în Târgovişte, pe PNDL, în această primăvară practic, sunt peste 3 milioane de lei, numai pe aceste proiecte pe care le derulăm în acest moment. Până la sfârşitul anului, sumele vor creşte probabil de 6-7 ori, pentru că, în această vară, se va lucra foarte mult la aceste proiecte”, a explicat edilul municipiului Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a felicitat Primăria Târgovişte pentru modul cum implementează proiectele prin PNDL şi nu numai. Totodată, a vorbit despre investiţiile care se derulează la nivelul judeţului, cu fonduri guvernamentale obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre 112 proiecte prin PNDL, care vizează modernizarea infrastructurii educaţionale. Valoarea acestora se cifrează la 162 de milioane de lei.

ADMINISTRAŢIE

Nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu! Replica preşedintelui CJ Dâmboviţa pentru liberalii nemulţumiţi

Publicat

pe

Şedinta extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa din această dimineaţă se anunţa a fi una furtunoasă, ţinând cont de reacţiile unor liberali pe reţelele de socializare cu privire la repartizarea unor sume de bani către unităţile administativ-terioriale. Dar, nu a fost aşa! Atmosfera, puţin încordată, însă nu s-a ieşit din uzul normalităţii.

Au apărut mici contre, stinse rapid, aşa cum s-au ivit, între preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi consilierii PNL Aurelian Popa şi Gabriel Grozavu. Cei doi liberalii au vrut să afle, deşi se spusese înainte, care au fost criteriile care au stat la baza împărţirii banilor, fiindcă ei sunt convinşi că decizia acordării sumelor disproporţionat, în funcţie de cine conduce primăria, nu s-a luat la Consiliul judeţean, ci prin alte birouri de partid.

Aurelian Popa a dat şi exemple, respectiv comuna Răscăieţi care, deşi are o populaţie de puţin peste 2000 de locuitori şi doar trei proiecte, a primit bani mai mulţi decât un oraş. Preşedintele Oprea le-a răspuns că metodologia de împărţire a fost explicată deja şi că solicitările UAT-urilor au fost enorme, aşa încât a fost greu de mulţumit toată lumea care „a pierdut legătura cu solul”. Oricum, unul dintre criterii, a explicat şeful judeţului, a fost acela al ponderii populaţiei. Localităţiile conduse de primari liberali reprezintă doar 16/% din numărul total de locuitori ai judeţului, pe când comunele şi oraşele reprezentate de social-democraţi au peste 80% ca pondere.

Schimburile de replici au fost, pe alocuri, uşor ironice, ba chiar s-a încercat să fie şi comice, dar nu a ieşit până la capăt. A spus Grozavu că lucrurile merg aşa fiindcă în ţară au rămas „mici Dragnea” şi că PSD-ul are un comportament haiducesc. În sală, poporul PSD-ist a intrat un pic în rumoare la asemenea afirmaţii, dar situaţia s-a calmat repede.

Alexandru Oprea a avut şi el o replică nostimă, potrivită momentului de contradiţie: „nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu”, probabil pe fondul abordării de către liberali a unor probleme legate de buget, cu impact în viitor.

Cert este că proiectul privind repartizarea unor cote defalcate a trecut cu 18 voturi pentru şi cu abţinerea aleşilor PNL. După consumarea acestui punct, şedinţa a intrat în ape domoale. S-a votat aproape totul. Chiar şi deplasarea unei delegaţii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Viena pentru a discuta cu reprezentanţii companiei Doppelmayr privind posibilitatea asigurării unei consultanţe de specialitate în domeniul creării şi funcţionalităţii staţiunii turistice Padina-Peştera. Evident, consultanţa se va face pe bani mulţi. Şi despre rezultate ne cam îndoim… Dar încercarea moarte nu are!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, măsuri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii

Publicat

pe

Având în vedere pagubele înregistrate în judeţul Dâmboviţa pe cursul râurilor Ialomița, Argeș și Cricov, precum și de-a lungul afluenților acestora, urmare precipitaţiilor abundente din perioada mai-iunie, preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie s-au întâlnit, ieri – 16 iulie 2019, cu directorii de la Apele Române, pentru a decide cele mai bune soluţii de intervenţie în zonele afectate.

Cele mai mari probleme sunt în comuna Iedera, astfel că s-a stabilit ca, în maximum două luni, să se execute lucrări de amenajare şi consolidare care să pună în siguranţă reţeaua de alimentare cu apă şi drumul local.

Reamintim că Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au întreprins demersuri către Guvern, pentru alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare refacerii obiectivelor de infrastructură care au fost afectate de calamităţi. De asemenea, administraţia judeţeană are în diferite faze de proiectare şi execuţie mai multe investiţii localizate de-a lungul principalelor râuri din judeţ.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!