Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Grădiniţa nr. 13 Târgovişte vor fi gata până în luna septembrie

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte a inspectat, astăzi – 15 mai, lucrările de la Grădiniţa nr. 13, obiectiv de investiţii în valoare de aprocimativ 2,9 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL. Edilul a fost însoţit nu doar de colegii din Executiv, ci şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

La finalul vizitei, şeful administraţiei târgoviştene a precizat că, deşi termenul de execuţie asumat prin contract este februarie 2020, lucrările vor fi definitivate înainte de începerea anului şcolar 2019-2020, în luna septembrie. De altfel, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi pentru ca şi proiectele de la Grădiniţa nr. 15 şi creşele 13, 14 şi 16, finanţate tot prin PNDL, să fie date la gata înainte de termen.

„Ca să fac o sinteză a ceea ce înseamnă bani atraşi în Târgovişte, pe PNDL, în această primăvară practic, sunt peste 3 milioane de lei, numai pe aceste proiecte pe care le derulăm în acest moment. Până la sfârşitul anului, sumele vor creşte probabil de 6-7 ori, pentru că, în această vară, se va lucra foarte mult la aceste proiecte”, a explicat edilul municipiului Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a felicitat Primăria Târgovişte pentru modul cum implementează proiectele prin PNDL şi nu numai. Totodată, a vorbit despre investiţiile care se derulează la nivelul judeţului, cu fonduri guvernamentale obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre 112 proiecte prin PNDL, care vizează modernizarea infrastructurii educaţionale. Valoarea acestora se cifrează la 162 de milioane de lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Mall-ul de la Târgovişte va fi gata în următoarele 12 luni

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și Prime Kapital au anunțat, astăzi – 24 mai 2019, începerea lucrărilor de construcție a complexului comercial Dâmboviţa Mall, care se va desfăşura pe o suprafață de 33 000 m2 și va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii. Investiția de aproximativ 50 milioane euro este singura de acest gen din județ.

„În ultima lună, am avut discuții și analize foarte aplicate pe ceea ce înseamnă investițiile de la gară și, zic eu, că am reușit, prin seriozitate și prin bună-credință, să convingem investitorul că noi, ca instituție, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Municipiului Târgoviște, ne ținem de cuvânt.

Știți că am făcut mai multe vizite pe teren, la drumul de la gară; aceste vizite vor continua; am în plan ca pentru acest constructor, care lucrează actualmente acolo, dacă nu-și îndeplinește obligațiile (chiar ieri l-am notificat), dacă nu înțelege că trebuie să intre într-un algoritm și să dovedească o aplecare mai mare către îndeplinirea obligațiilor (deja dumnealui este pe penalități încă de acum două zile), va intra acolo societatea CJD, Lucrări Drumuri și Poduri și va termina această lucrare.

Am dat drumul la procedura de achiziție publică pentru iluminat public, pe banii consiliului, pentru această zonă, nu lăsăm lucrurile la întâmplare, sper ca în intervalul de 12 luni, prevăzut de investitori, pentru realizarea mall-ului, să fim la zi cu investițiile din zonă”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Matei Basarab din Târgovişte va fi transformată complet

Publicat

pe

Astăzi, primarul municipului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a vizitat, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, şantierul de reabilitare şi modernizare a Şcolii nr 13 „Matei Basarab”, situată în microraionul 3. Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, şi care va transforma din temelii această unitate de învăţământ.

„Discutăm de reabilitarea completă a actualului corp de clădire, se vor construi o sală de sport, o sală de festivități şi laboratoare. Va fi reabilitată toată curtea, va fi refăcută împrejmuirea, vor fi dotări didactice, de laborator, mobilier, dar și sisteme de supraveghere audio-video.

O investiție cum nu a mai existat până la acest moment, ceea ce va transforma această şcoală într-una dintre cele mai moderne din țară. Acesta a fost primul proiect, primul contract de finanțare semnat de către o administrație publică locală pe această axă de finanţare și probabil și primul care ajunge în faza de execuție.

Sunt convins că vom avea un proiect de succes, sunt convins că și constructorul își va face treaba bine. Elevii vor învăța parțial la Școala Nr. 11 şi la Liceul Nr.6, însă asta se va întâmpla numai pe perioada unui an școlar, pentru că intenționăm ca tot ceea ce înseamnă reabilitarea corpului existent să se facă până la sfârșitul anului școlar viitor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că în municipiul Târgovişte se execută o astfel de lucrare de importanţă pentru învăţământul dâmboviţean şi că, atât proiectarea cât şi execuţia lucrărilor, aparţin unor firme din judeţ.

„Școala Nr. 13 va fi cea mai modernă școală din Regiunea Sud Muntenia și una dintre cele mai moderne din România. Este un concept nou, inovator, va avea și o terasă foarte frumoasă pentru cadrele didactice, va avea sală de sport… Deci, lucrurile merg într-o direcție foarte bună”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!