Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Grădiniţa nr. 13 Târgovişte vor fi gata până în luna septembrie

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte a inspectat, astăzi – 15 mai, lucrările de la Grădiniţa nr. 13, obiectiv de investiţii în valoare de aprocimativ 2,9 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL. Edilul a fost însoţit nu doar de colegii din Executiv, ci şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

La finalul vizitei, şeful administraţiei târgoviştene a precizat că, deşi termenul de execuţie asumat prin contract este februarie 2020, lucrările vor fi definitivate înainte de începerea anului şcolar 2019-2020, în luna septembrie. De altfel, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi pentru ca şi proiectele de la Grădiniţa nr. 15 şi creşele 13, 14 şi 16, finanţate tot prin PNDL, să fie date la gata înainte de termen.

„Ca să fac o sinteză a ceea ce înseamnă bani atraşi în Târgovişte, pe PNDL, în această primăvară practic, sunt peste 3 milioane de lei, numai pe aceste proiecte pe care le derulăm în acest moment. Până la sfârşitul anului, sumele vor creşte probabil de 6-7 ori, pentru că, în această vară, se va lucra foarte mult la aceste proiecte”, a explicat edilul municipiului Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a felicitat Primăria Târgovişte pentru modul cum implementează proiectele prin PNDL şi nu numai. Totodată, a vorbit despre investiţiile care se derulează la nivelul judeţului, cu fonduri guvernamentale obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre 112 proiecte prin PNDL, care vizează modernizarea infrastructurii educaţionale. Valoarea acestora se cifrează la 162 de milioane de lei.

ADMINISTRAŢIE

Cum rezolvă Primăria Târgovişte problema locurilor de parcare din zona centrală

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a stabilit perimetrul de teren care va fi expropriat de la UPET SA, în vederea amenajării unei parcări cu 1.000 de locuri în zona centrală a municipiului. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, accesul se va face pe lângă magazinul Kaufland, urmând să existe două ieşiri – una în Bulevardul IC Brătianu şi cealaltă în faţa fostei cantine a UPET (acum Restaurant Nova).

Proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere pentru cei aproximativ 18.000 mp se va regăsi, cel mai probabil, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal din luna martie 2020. În atare condiţii, noua parcare va fi gata într-un an şi jumătate, maxim doi.

„Vom vedea dacă va fi numai la sol sau va fi o parcare subterană sau supraterană. Vom vedea în funcţie de soluţiile care ne vor fi date de către proiectant. Parcarea va fi realizată în vecinătatea fostului Cantup, astfel încât să se poată ajunge pe jos la tot ceea ce înseamnă instituţie publică din zona centrală a municipiului Târgovişte.

De asemenea, problema parcărilor din zona centrală este abordată şi de o altă manieră, în sensul că, prin proiectul care vizează modernizarea transportului public, vom încuraja foarte mult utilizarea mijloacelor de transport în comun, pentru că vor fi foarte moderne, la cel mai înalt nivel, dacă ne referim la standardele de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Titu: Bonificaţie 10% pentru plata integrală a impozitelor până la 31 martie 2020

Publicat

pe

Consiliul Local Titu a decis prin vot ca taxele şi impozitele locale aferente anului 2020 să nu fie majorate, ci doar indexate cu rata inflaţiei (4,6%).

De reţinut că aceste obligaţii fiscale se achită în două tranşe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, iar pentru plata integrală până la sfţrşitul lunii martie se acordă o bonificaţie de 10%.

Aleşii din Titu au aprobat şi o serie de scutiri în procent de 80, 90 şi chiar 100% pentru anumite categorii de persoane.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT