Connect with us

ALEGERI

ORBAN: Validarea referendumului din 26 mai, un câştig pentru Justiţie, un câştig pentru democraţie!

Publicat

pe

Liderul PNL Ludovic Orban a fost prezent astăzi, 15 mai 2019, în judeţul Dâmboviţa, unde, însoţit de preşedintele filialei – Virgil Guran şi de eurocandidatul Aurelian Cotinescu – preşedinte PNL Târgovişte, s-a întâlnit cu alegătorii din Moreni şi din Târgovişte.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să vină la vot şi să spună DA la referendumul organizat la iniţiativa preşedintrelui Klaus Iohannis, având ca temă problemele din justiţie. A spus Orban că „infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriaţi de referendum ca dracul de tămâie şi încearcă, prin toate mijloacele posibile, să-i împiedice pe români să vină la vot şi să voteze DA la acest referendum”.

A mai dezvăluit şeful liberalilor că, atât Călin Popescu Tăriceanu – şeful ALDE, cât şi Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Şerban Nicolae şi alţi lideri ai PSD îi îndeamnă pe românii să nu voteze la referendum. Să boicoteze acest exerciţiu al democraţiei.

„Au încercat să introducă în ordonanţa de urgenţă prevederi care să împiedice românii să îşi exercite dreptul de vot la referendum. Au încercat să mărească numărul de cetăţeni aflaţi pe listele electorale permanente, pentru a mări numărul de votanţi necesari pentru atingerea pragului la referendum. Sigur, nu au reuşit până acum. Dar, atragem atenţia cetăţenilor români că este funmdamental să vină la vot. Este fundamental să voteze atât în alegerile pentru Parlamentul European cât şi la referendum”.

A mai afirmat Ludovic Orban că referendumul pe justiţie este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti. Cetăţenii au posibilitatea, prin votul lor masiv, să oprească amnistia şi graţierea, să transmită tuturor celor care sunt implicaţi în viaţa publică sau care vor să se implice în viaţa publică mesajul clar că, dacă vor fura, vor fi pedepsiţi.

„Şi a doua întrebare este extrem de importantă, pentru că cetăţenii români pot să interzică, prin votul lor, agresiunea sistematică, prin ordonanţe de urgenţă emise de Guvernul PSD-ALDE, împotriva justiţiei, împotriva independenţei justiţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor şi împotriva liberului acces al românilor la justiţie”.

Preşedintele PNL îi sfătuieşte pe români să nu se lase păcăliţi de mesajele perverse pe care le transmit Liviu Dragnea şi cei din jurul său.

„Românii au puterea în mâna lor şi, dacă îşi doresc o societate sănătoasă, condusă de oameni corecţi, care respectă legea, trebuie să vină, cu mic cu mare, la vot şi să voteze DA, atât la prima întrebare, cât şi la a doua întrebare. Dacă referendumul nu atinge cvorumul necesar, există un risc major ca oricine face politică în România să înţeleagă că este voie la furat”.

A mai mărturisit Orban că, în cercetările sociologice efectuate de PNL, în toate discuţiile pe care le-a avut cu sutele de mii de români pe care i-a întâlnit, aceştia, într-o proporţie covârşitoare, consideră corupţia a fi o ameninţare la adresa bunei funcţionări a economiei şi a societăţii. Românii, spune Ludovic Orban, susţin clar interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie.

„Stă în puterea fiecărui român să hotărească la acest referendum că hoţii nu vor scăpa. Că oricine a furat din avutul public va fi pedepsit, că oricine a comis vreo infracţiune de corupţie va fi pedepsit, că oricine îşi imaginează că poate să fure, atunci când se află în funcţii publice, fără să fie pedepsit, nu va avea nicio şansă să scape nepedepsit”.

Liderul PNL atrage atenţia că neatingerea pragului electoral la referendumul pe justiţie poate să îi încurajeze şi mai mult pe cei care conduc astăzi ţara să-şi imagineze că banul public este banul lor personal şi că România este moşia lor.

 

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Alegeri 9 iunie 2024. Gabriel Purcaru (PSD), primarul de care are nevoie municipiul Moreni!

Publicat

pe

Municipiul Moreni, după 9 iunie 2024, prin votul masiv al cetățenilor, va intra într-o etapă importantă de dezvoltare. După cum se prezintă lucrurile, după prestanța candidaților, empatia față de cetățeni, modul de expunere a proiectelor, determinarea sinceră afișată și temele de dezbatere publică alese, Gabriel Purcaru, reprezentantul Partidului Social Democrat, va fi ales primar pentru mandatul 2024-2028.

Lângă candidatul PSD se află o echipă puternică de consilieri din diferite sfere de activitate profesională, oameni tineri și implicați, care, ca și Gabriel Purcaru, sunt devotați comunității și au un singur țel: să dezvolte municipiul Moreni, să aducă prosperitatea în acest oraș, să-l repună pe harta municipiilor din România dezvoltate din punct de vedere economic, social, educațional și cultural.

Gabriel Purcaru știe de unde să pornească, știe care sunt instrumentele ce trebuie folosite și știe unde trebuie să ajungă municipiul Moreni. Parcul Industrial Moreni, unde activează încă din poziția de director general, prin viziunea sa de dezvoltare, prin proiectele materializate și colaborarea cu agenții economici, a devenit în acești ultimi ani un fel de locomotivă a industriei din municipiul Moreni și din împrejurimi. Ce a făcut bun în acest complex economic, Gabriel Purcaru vrea să construiască și în municipiul Moreni, adică echipă, comunicare, colaborarea, empatie față de oameni, dezvoltare, prosperitate, prestigiu și renume. Sunt dezideratele sale pe care, cunoscându-l, sunt convins că le va duce la îndeplinire.

Gabriel Purcaru are o voință de fier. Când își propune să ducă ceva la capăt, nu are odihnă până ce nu finalizează proiectul. Mulțumirea lui trebuie neapărat să se vadă pe fața celorlalți, beneficiarii eforturilor sale. Așa vrea să conducă Primăria Moreni. Cercetând, elaborând, aplicând și construind!

„Eu sunt un om al faptelor. Nu pot să ies în fața oamenilor și să înșir promisiuni pe care să nu pot să le onorez. Voi lăsa să vorbească realizările mele și ale echipei cu care voi colabora. Vreau ca cetățenii acestui municipiu să simtă, să vadă că aleșii, reprezentanții administrației publice locale, lucrează pentru ei. Că sunt acolo ca să îi asculte, să îi sprijine, să îi sfătuiască”, ne-a precizat candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Moreni – Gabriel Purcaru.

Viitorul primar al municipiului Moreni are o listă lungă de proiecte care trebuie implementate pentru ca motorul acestui oraș să înceapă să duduie. Gabriel Purcaru intenționează ca, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, apelând și la programele cu finanțare europeană, să construiască o centură ocolitoare a orașului. Investiția este indispensabilă pentru decongestionarea căilor rutiere din municipiu, pentru scoaterea traficului greu din oraș, creând astfel un ambient mai curat, nepoluat, liniștit și sigur pentru locuitorii orașului.

De asemenea, Gabriel Purcaru consideră că zona de centru a municipiului Moreni are nevoie de o altă modelare – modernă, europeană, civilizată. În afară de indispensabilele străzi asfaltate, este nevoie de parcări, de perimetre verzi, zone de promenadă și de recreere, toate puse în valoare cu mobilier urban în ton cu arhitectura locală și dotate cu tehnica necesară comunicării în vremurile pe care le trăim, respectiv wifi stradal cu putere mare de acoperire, prize pentru încărcarea telefoanelor, tabletelor și laptop-urilor. Pentru siguranța cetățenilor și prevenirea faptelor anti-sociale, vor fi montate camere video de înaltă rezoluție.

Odată ce va fi ales primar, Gabriel Purcaru are în plan să regularizeze, în colaborare cu Apele Române, segmentul pârâului Cricov care străbate orașul, în special zona de centru, ecologizând împrejurimile, albia cursului de apă și stabilizând malurile, prin construcția unor gabioane. Despre ce mai vrea să facă Gabriel Purcaru la Moreni după scrutinul din 9 iunie 2024, vom scrie în zilele următoare.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite