Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de Ziua internaţională a familiei!

Publicat

pe

A devenit deja tradiţie ca în data de 15 mai, de „Ziua Internaţională a Familiei”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să organizeze un simpozion având ca temă familia şi rolul său în societate, iar la finalul întâlnirii să premieze câteva familii de oameni nevoiaşi din judeţ, familii cu mulţi copii, care, în ciuda problemelor generate de existenţă, au rămas unite.

Astăzi, şase familii din comunele Brezoaele, Doiceşti şi Răzvad au primit diplome şi premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopiei Târgoviştei, a Crucii Roşii şi Asociaţiei Judeţeane a Asistenţilor Sociali Profesionişti.

La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, de vicepreşedinţii Alin Manole şi Luciana Cristea, s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, deputatul PSD Corneliu Ştefan, directorul DGASP – Cristiana Bucur şi primarii comunelor Răzvad, Brezoaele şi Doiceşti.

„Este o zi importantă pentru familiile pe care le-am invitat, astăzi, aici și nu doar pentru ele. Cred că este un moment în care fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la valorile pe care le apreciem de-a lungul existenței noastre. Familia este una din valorile de referință ale speciei noastre umane. Din familie se desprind multe lucruri, se pun bazele și fundamentele a ceea ce devenim cu toții în această viață. Sperăm ca astfel de gesturi să fie urmate de mulți dintre colegii noștri, dintre conaționalii noștri, pentru că este bine să ne ajutăm semenii”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Un mesaj din partea ÎPS Nifon, arhiepiscopp şi mitropolit al Târgoviştei, a transmis celor de faţă, precum şi tuturor familiilor de dâmboviţeni şi de români, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

„Familia naturală reprezintă fundamentul Bisericii și al lumii noastre, singurul cadru potrivit de naștere, creștere și educare a copiilor. Familia reprezintă o școală a sfințeniei, unde se deprind fundamentele vieții creștine, se învață frumusețea principiilor Evanghelice și se trăiește bucuria comuniunii frățești.

Alături de biserică și de școală, familia reprezintă un fundament al lumii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să constituie o prioritate actuală pentru toți factorii decizionali. Cu toții avem datoria de a ne implica în sprijinirea familiei naturale, a copiilor, rodul ei binecuvântat, pentru a putea asigura un fundament puternic lumii noastre de mâine.

Împărtășindu-vă arhierești binecuvântări, rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile dumneavoastră, oferindu-le puterea de a depăși toate provocările și problemele pe care le încearcă”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT