Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de Ziua internaţională a familiei!

Publicat

pe

A devenit deja tradiţie ca în data de 15 mai, de „Ziua Internaţională a Familiei”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să organizeze un simpozion având ca temă familia şi rolul său în societate, iar la finalul întâlnirii să premieze câteva familii de oameni nevoiaşi din judeţ, familii cu mulţi copii, care, în ciuda problemelor generate de existenţă, au rămas unite.

Astăzi, şase familii din comunele Brezoaele, Doiceşti şi Răzvad au primit diplome şi premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopiei Târgoviştei, a Crucii Roşii şi Asociaţiei Judeţeane a Asistenţilor Sociali Profesionişti.

La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, de vicepreşedinţii Alin Manole şi Luciana Cristea, s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, deputatul PSD Corneliu Ştefan, directorul DGASP – Cristiana Bucur şi primarii comunelor Răzvad, Brezoaele şi Doiceşti.

„Este o zi importantă pentru familiile pe care le-am invitat, astăzi, aici și nu doar pentru ele. Cred că este un moment în care fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la valorile pe care le apreciem de-a lungul existenței noastre. Familia este una din valorile de referință ale speciei noastre umane. Din familie se desprind multe lucruri, se pun bazele și fundamentele a ceea ce devenim cu toții în această viață. Sperăm ca astfel de gesturi să fie urmate de mulți dintre colegii noștri, dintre conaționalii noștri, pentru că este bine să ne ajutăm semenii”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Un mesaj din partea ÎPS Nifon, arhiepiscopp şi mitropolit al Târgoviştei, a transmis celor de faţă, precum şi tuturor familiilor de dâmboviţeni şi de români, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

„Familia naturală reprezintă fundamentul Bisericii și al lumii noastre, singurul cadru potrivit de naștere, creștere și educare a copiilor. Familia reprezintă o școală a sfințeniei, unde se deprind fundamentele vieții creștine, se învață frumusețea principiilor Evanghelice și se trăiește bucuria comuniunii frățești.

Alături de biserică și de școală, familia reprezintă un fundament al lumii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să constituie o prioritate actuală pentru toți factorii decizionali. Cu toții avem datoria de a ne implica în sprijinirea familiei naturale, a copiilor, rodul ei binecuvântat, pentru a putea asigura un fundament puternic lumii noastre de mâine.

Împărtășindu-vă arhierești binecuvântări, rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile dumneavoastră, oferindu-le puterea de a depăși toate provocările și problemele pe care le încearcă”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmboviţa turistică, promovată la Târgul European al Castelelor!

Publicat

pe

de

Complexul National Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, este prezent, în perioada 24 – 25 mai 2019, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

În cadrul evenimentului, Complexul National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste face cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot cu această ocazie vor fi distribuite publicului participant materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

N-ai act de identitate valabil? Îl obţii la urgenţă cu prilejul alegerilor!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarulincomod.ro)

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:
– Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
– În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Șef serviciu S.P.C.E.P. Târgoviște
jr. Ioniță Mirabela-Denisa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!