Connect with us

ACTUALITATE

Premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de Ziua internaţională a familiei!

Publicat

pe

A devenit deja tradiţie ca în data de 15 mai, de „Ziua Internaţională a Familiei”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să organizeze un simpozion având ca temă familia şi rolul său în societate, iar la finalul întâlnirii să premieze câteva familii de oameni nevoiaşi din judeţ, familii cu mulţi copii, care, în ciuda problemelor generate de existenţă, au rămas unite.

Astăzi, şase familii din comunele Brezoaele, Doiceşti şi Răzvad au primit diplome şi premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopiei Târgoviştei, a Crucii Roşii şi Asociaţiei Judeţeane a Asistenţilor Sociali Profesionişti.

La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, de vicepreşedinţii Alin Manole şi Luciana Cristea, s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, deputatul PSD Corneliu Ştefan, directorul DGASP – Cristiana Bucur şi primarii comunelor Răzvad, Brezoaele şi Doiceşti.

„Este o zi importantă pentru familiile pe care le-am invitat, astăzi, aici și nu doar pentru ele. Cred că este un moment în care fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la valorile pe care le apreciem de-a lungul existenței noastre. Familia este una din valorile de referință ale speciei noastre umane. Din familie se desprind multe lucruri, se pun bazele și fundamentele a ceea ce devenim cu toții în această viață. Sperăm ca astfel de gesturi să fie urmate de mulți dintre colegii noștri, dintre conaționalii noștri, pentru că este bine să ne ajutăm semenii”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Un mesaj din partea ÎPS Nifon, arhiepiscopp şi mitropolit al Târgoviştei, a transmis celor de faţă, precum şi tuturor familiilor de dâmboviţeni şi de români, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

„Familia naturală reprezintă fundamentul Bisericii și al lumii noastre, singurul cadru potrivit de naștere, creștere și educare a copiilor. Familia reprezintă o școală a sfințeniei, unde se deprind fundamentele vieții creștine, se învață frumusețea principiilor Evanghelice și se trăiește bucuria comuniunii frățești.

Alături de biserică și de școală, familia reprezintă un fundament al lumii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să constituie o prioritate actuală pentru toți factorii decizionali. Cu toții avem datoria de a ne implica în sprijinirea familiei naturale, a copiilor, rodul ei binecuvântat, pentru a putea asigura un fundament puternic lumii noastre de mâine.

Împărtășindu-vă arhierești binecuvântări, rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile dumneavoastră, oferindu-le puterea de a depăși toate provocările și problemele pe care le încearcă”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Minunile sistemului! General, pensionat la 49 de ani fiindcă a călcat pe bec!

Publicat

pe

Nu îmi vine să plâng, deși aș putea, fiindcă trăim în țara tuturor posibilităților. Discriminarea socio-profesională este în floare în România. Țara pare împărțită în două: proști și deștepți. Muritorii de rând, pentru care se aplică legea la conservă, și protejații sistemului – bugetarii de lux. Cei care sunt considerați pavăza țării. Buricul. Beneficiarii facilităților fără număr și fără remușcare.

Am aflat, cu profundă și amețitoare stupoare, că adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a pensionat. La 49 de ani. Vârsta la care românul de rând se uită înainte cu mâna la frunte, oftează și vede că, până îi vine vremea să încaseze amărâta de pensie, care nu ajunge nici la pantoful unei indemnizații de bugetar de lux, mai are de tras cel puțin 16 ani! Asta dacă Dumnezeu îl ține sănătos.

Mai este ceva demn de reținut. Șeful de la IGSU a ieșit din sistem general. La 49 de ani! Doamne, cât de ușor se adună gradele într-un stat în care democrația începe să aibă miros de apă de ploaie. Ce să îi dorim tânărului pensionar general? Să fie sănătos, să-și poată cheltui pensia de peste 15 mii de lei lunar cu folos. Și încă ceva! Să își găsească un post călduț printr-un minister, ceva, să nu își irosească tinerețea plimbând cățelul prin parc sau jucând șah cu bătrânii în Cișmigiu. Poate se înființează și o asociație a pensionarilor tineri. Până la urmă ei sunt fruncea! Noi, restul, iarba pe care calcă specialii cu pantofii Versace.

PS – Poate ar mai fi stat omul în funcție un an-doi, dar a făcut-o și dumnealui de oaie! Deh! General! Și-a pus șoferul să își asume un accident.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Crește tariful pentru apă și canalizare începând cu 1 ianuarie 2023

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA anunță că, începând cu data de 01.01.2023, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare se vor majora în conformitate cu strategia de tarifare aprobată prin Hotărârea nr.380/18.11.2021 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”, respectiv 5% – tarif apă și 12% – tarif canalizare, la care se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, cât și în termeni reali.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats