Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de Ziua internaţională a familiei!

Publicat

pe

A devenit deja tradiţie ca în data de 15 mai, de „Ziua Internaţională a Familiei”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să organizeze un simpozion având ca temă familia şi rolul său în societate, iar la finalul întâlnirii să premieze câteva familii de oameni nevoiaşi din judeţ, familii cu mulţi copii, care, în ciuda problemelor generate de existenţă, au rămas unite.

Astăzi, şase familii din comunele Brezoaele, Doiceşti şi Răzvad au primit diplome şi premii din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopiei Târgoviştei, a Crucii Roşii şi Asociaţiei Judeţeane a Asistenţilor Sociali Profesionişti.

La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, de vicepreşedinţii Alin Manole şi Luciana Cristea, s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial, deputatul PSD Corneliu Ştefan, directorul DGASP – Cristiana Bucur şi primarii comunelor Răzvad, Brezoaele şi Doiceşti.

„Este o zi importantă pentru familiile pe care le-am invitat, astăzi, aici și nu doar pentru ele. Cred că este un moment în care fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la valorile pe care le apreciem de-a lungul existenței noastre. Familia este una din valorile de referință ale speciei noastre umane. Din familie se desprind multe lucruri, se pun bazele și fundamentele a ceea ce devenim cu toții în această viață. Sperăm ca astfel de gesturi să fie urmate de mulți dintre colegii noștri, dintre conaționalii noștri, pentru că este bine să ne ajutăm semenii”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Un mesaj din partea ÎPS Nifon, arhiepiscopp şi mitropolit al Târgoviştei, a transmis celor de faţă, precum şi tuturor familiilor de dâmboviţeni şi de români, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

„Familia naturală reprezintă fundamentul Bisericii și al lumii noastre, singurul cadru potrivit de naștere, creștere și educare a copiilor. Familia reprezintă o școală a sfințeniei, unde se deprind fundamentele vieții creștine, se învață frumusețea principiilor Evanghelice și se trăiește bucuria comuniunii frățești.

Alături de biserică și de școală, familia reprezintă un fundament al lumii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să constituie o prioritate actuală pentru toți factorii decizionali. Cu toții avem datoria de a ne implica în sprijinirea familiei naturale, a copiilor, rodul ei binecuvântat, pentru a putea asigura un fundament puternic lumii noastre de mâine.

Împărtășindu-vă arhierești binecuvântări, rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile dumneavoastră, oferindu-le puterea de a depăși toate provocările și problemele pe care le încearcă”.

ACTUALITATE

Nu rata ultima săptămână de înscrieri pentru școlile militare de subofițeri jandarmi!

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Giurgiu

Vineri, 15 noiembrie 2019, este ultima zi în care tinerii interesaţi de o carieră de subofiţer în Jandarmeria Română îşi mai pot depune cererile de înscriere pentru a participa la sesiunea de admitere din luna ianuarie 2020.

Sunt disponibile:
– 190 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani (din care 3 locuri pentru cetățeni de etnie romă şi 2 locuri pentru alte minorităţi; 5 locuri pentru I.G.Av.; 35 de locuri pentru S.I.E.);
– 170 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni (din care 3 locuri pentru cetățeni de etnie romă şi 2 locuri pentru alte minorităţi; 5 locuri pentru I.G.Av.; 15 de locuri pentru S.I.E.).

Detalii se pot obţine la sediul fiecărui Inspectorat Judeţean de Jandarmi, precum şi urmărind paginile de internet ale instituţiei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comunele Vulcana Băi şi Finta!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: libertatea.ro)

Locuitorii din comunele Vulcana Băi şi Finta, din judeţul Dâmboviţa, vor sta, săptămâna aceasta, câte o zi fără apă potabilă, din cauza unor lucrări programate.

În Vulcana Băi, livrarea apei potabile va fi sistată marţi – 12 noiembrie, între orele 09:00-18:00, iar în comuna Finta – miercuri, 13 noiembrie, între orele 08:00-20:00.

Atenţie! Imediat după reluarea furnizării, se recomandă ca apa să nu fie utilizată în scop potabil până la limpezire. Preventiv, în următoarele 72 de ore este bine ca apa utilizată în scop potabil să fie fiartă timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web