Connect with us

ALEGERI

ALDE: Referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis, doar o mascaradă!

Publicat

pe

Deputatul Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE şi candidat pentru Parlamentul European, îi îndeamnă pe români să iasă la vot în data de 26 mai, pentru a-şi desemna reprezentanţii în înaltul for de la Bruxelles, dar să nu ridice şi buletinele de vot pentru Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, întrcucât nu este decât „o mascaradă”.

„Acest referend, în mod evident, nu este decât un instrument politic pe care dl. preşedinte Klaus Iohannis încearcă să-l folosească în beneficiul noului Partid Naţional Liberal, partidul său de sorginte băsistă.

Tema în sine a justiţiei, a luptei împotriva corupţiei, prin acest referendum, nu este deloc ajutată, pentru că, în loc să existe o dezbatere reală, cinstită, cu cărţile pe masă despre acest subiect, nu există niciun fel de dezbatere.

Şi, iată cum politicieni, care clamează sus şi tare că pe ei în preocupă democraţia, valorile europene, justiţia, statul de drept, nu fac decât să arunce în derizoriu toate aceste teme, într-o încercare disperată de a-şi masca slăbiciunile”, a spus Andrei Gerea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Târgovişte.

În susţinerea celor afirmate, deputatul ALDE a punctat că nici măcar întrebările de la referendum nu sunt clare.

„Românii trebuie să sancţioneze încercarea de a trişa la aceste alegeri, prin intermediul unei teme aruncate în derizoriu de către preşedintele Iohannis. România are nevoie de o dezbatere reală pe justiţie, pentru că s-au întâmplat prea multe. ALDE susţine foarte clar că justiţia n-are voie să se implice în politică, la fel cum nici politicul n-are voie să se implice în justiţie”.

 

Candidaţi ALDE pentru Parlamentul European (BIOGRAFIE):
1. Norica Nicolai
2. Renate Weber
3. Varujan Vosganian
4. Radu Silaghi Dumitrescu
5. Horia Victor Toma
6. Daniel Constantin Barbu
7. Ovidiu Ioan Silaghi
8. Andrei Dominic Gerea
9. Popa Pistru
10. Tudor Tim Ionescu

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats