Conectați-vă cu noi

ALEGERI

ALDE: Referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis, doar o mascaradă!

Publicat

pe

Deputatul Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE şi candidat pentru Parlamentul European, îi îndeamnă pe români să iasă la vot în data de 26 mai, pentru a-şi desemna reprezentanţii în înaltul for de la Bruxelles, dar să nu ridice şi buletinele de vot pentru Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, întrcucât nu este decât „o mascaradă”.

„Acest referend, în mod evident, nu este decât un instrument politic pe care dl. preşedinte Klaus Iohannis încearcă să-l folosească în beneficiul noului Partid Naţional Liberal, partidul său de sorginte băsistă.

Tema în sine a justiţiei, a luptei împotriva corupţiei, prin acest referendum, nu este deloc ajutată, pentru că, în loc să existe o dezbatere reală, cinstită, cu cărţile pe masă despre acest subiect, nu există niciun fel de dezbatere.

Şi, iată cum politicieni, care clamează sus şi tare că pe ei în preocupă democraţia, valorile europene, justiţia, statul de drept, nu fac decât să arunce în derizoriu toate aceste teme, într-o încercare disperată de a-şi masca slăbiciunile”, a spus Andrei Gerea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Târgovişte.

În susţinerea celor afirmate, deputatul ALDE a punctat că nici măcar întrebările de la referendum nu sunt clare.

„Românii trebuie să sancţioneze încercarea de a trişa la aceste alegeri, prin intermediul unei teme aruncate în derizoriu de către preşedintele Iohannis. România are nevoie de o dezbatere reală pe justiţie, pentru că s-au întâmplat prea multe. ALDE susţine foarte clar că justiţia n-are voie să se implice în politică, la fel cum nici politicul n-are voie să se implice în justiţie”.

 

Candidaţi ALDE pentru Parlamentul European (BIOGRAFIE):
1. Norica Nicolai
2. Renate Weber
3. Varujan Vosganian
4. Radu Silaghi Dumitrescu
5. Horia Victor Toma
6. Daniel Constantin Barbu
7. Ovidiu Ioan Silaghi
8. Andrei Dominic Gerea
9. Popa Pistru
10. Tudor Tim Ionescu

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Vot contra sume de bani la Târgovişte?

Publicat

pe

FOTO: Inquam Photos

Organizația PRO România Dâmbovița a formulat plângere la Poliție, după ce a primit semnale că mai mulți cetăţeni şi-au fotografiat buletinele de vot la secția nr. 55 din municipiul Târgoviște.

Se pare că oamenii urmează să primească, de la persoane care stau în preajma secției, suma de 50 de lei, dacă probează că au votat PSD.

PRO România solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea situației, tragerea la răspundere a făptuitorilor și restabilirea ordinii de drept.

 

Citește în continuare

ALEGERI

România votează. Dâmbovița, locul 3 pe țară la prezență

Publicat

pe

Dâmbovița se numără printre primele trei județe din țară, ca prezență la vot. În Ilfov, până la ora 12:00, votaseră 18,23% din numărul celor înscriși pe listele electorale. În Teleorman – 18,08%, iar în Dâmbovița – 17,75%.

De remarcat faptul că, la alegerile parlamentare din 2016, la aceeași oră, votaseră doar circa 8% dintre alegători, ceea ce denotă că oamenii au ieșit la vot mânați de spiritul civic sau că aparatele partidelor aflate în competiție funcționează din plin, mobilizând susținătorii și simpatizanții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!