Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Mitingul PSD de la Târgovişte, cu mai puţini participanţi decât s-a vrut!

Publicat

pe

Târgoviștenii au fost calmi și înțelegători cu poporul PSD-ist venit din mai multe județe învecinate și, evident, din toate localitățile din judeţul Dâmbovița la mitingul desfășurat pe Platoul Prefecturii Dâmbovița. Poliția și Jandarmeria au știut cum să facă faţă presiunii. Ceva exces de zel au depus jandarmii aduși din Prahova, care, pe alocuri, i-au mâniat, prin comportament, pe unii oamenii străini de miting sau chiar pe unii simpatizanți PSD.

Protestatari, care să strice mitingul social-democrat, asa cum anticipa Rovana Plumb, nu prea au fost. Într-o zonă de țarc, în fata Băncii Comerciale, câteva zeci de membrii USR și Plus, cei mai mulți din Târgoviște, au scandat împotriva PSD. Dispozitivul de jandarmi din jurul lor, unul impresionant și decis să-i anihileze dacă ar fi forțat nota!

Pe platou s-au adunat circa 10.000 de membri și simpatizanți PSD. Organizatorii se așteptau la mai mulți. Practic, trebuia ocupat și Bulevardul Independentei până spre Piața 1 mai. Pe scenă, alături de președinta PSD Dâmbovița – Rovana Plumb, prima pe lista de candidați a partidului pentru Parlamentul European, s-au aflat Carmen Avram, Codrin Ștefănescu, parlamentarii PSD de Dâmbovița Carmen Holban, Claudia Gilia, Corneliu Ștefan și Titus Corlăţean.

Liderul PSD Liviu Dragnea și-a făcut apariția, ca într-un spectacol cu o regie electorală bine pusă la punct, la final. Nu au lipsit din decor roșiile și castraveții. Asta pentru că, ultimile discursuri ale lui Dragnea au fost calate pe sprijinirea legumiculturii românești.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Preda Emilian

    mai 19, 2019 at 5:51 pm

    Mizerii mizerii… Au fost aduși doar bătrâni, analfabeți și bețivi… 🙈 🤪 Ne meritam soarta. Și popii… 🙈

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

ALEGERI

Claudia Gilia, deputat: România are nevoie de un Cod electoral

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, militează pentru elaborarea unui Cod electoral. În acest mod, spune parlamentara, s-ar pune capăt modificărilor continue, care au creat până acum incertitudine juridică, instabilitate și inflație legislativă, dar și creșterea absenteismul electoratului.

„S-au împlinit, ieri – 20 mai, 30 de ani de la primele alegeri parlamentare și prezidențial după perioada comunistă. Ele au reprezentat primul exercițiu democratic, după ani în care formalismul electoral, lipsa reală a voinței populare au reprezentat coordonatele alegerilor.

Alegerile din 1990 au un caracter de unicitate în istoria electorală a României. Au fost considerate de doctrinari drept «alegeri atipice» (Radu Alexandru) în mod special pentru rezultatele produse. O serie de elemente converg către această trăsătură:
– Numărul foarte mare de cetățeni care au participat la vot, scrutinul fiind unul de masă;
– Numărul foarte mare de competitori electorali pentru alegerile legislative – 72, la care s-au adăugat și candidații independenți;
– Numărul redus de candidați la alegerile prezidențiale: ION ILIESCU – Frontul Salvării Naționale; RADU CÎMPEANU – Partidul Național Liberal şi ION RAȚIU – Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat;
– Legea nu stabilea un prag electoral, însă era necesar pentru validarea alegerilor ca prezența la vot să fie de cel puțin 50%+1 dintre alegătorii înscriși în listele electorale din fiecare circumscripție electorală;
– 9 organizații ale minorităților naționale au fost reprezentate în Parlament.
– Alegerile au fost câștigate detașat de Frontul Salvării Nationale.
– În Parlament au fost reprezentate 27 de formațiuni politice și un independent (deputatul Antonie Iorgovan);
– Parlamentul era disproporționat din punct de vedere al raporturilor putere-opoziție, FSN fiind partidul hegemonic,
– Ion Iliescu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din primul tur, cu un procent de 85,07%, în timp ce reprezentanții partidelor istorice au obținut procente modice: Radu Cîmpeanu – 10,64% şi Ion Rațiu – 4,29%”, precizează Claudia Gilia.

Locuitorii din judeţul Dâmboviţa au avut 12 reprezentaţi în primul Parlament de după Revoluția din 1989, după cum urmează:

– Senat:
1. DIMA EMIL – FSN
2. IURCU MIHAIL – FSN
3. SIMION ADRIAN – FSN

– Adunarea Deputaţilor:
1. ALBU GHEORGHE – FSN
2. BOȘTINARU VICTOR – FSN
3. DUMITRACHE CONSTANTIN – FSN
4. DIMITRU ELENA- FSN
5. MIHĂLACHIOIU MARIUS – FSN
6. PĂTRAȘCU BOGDAN – FSN
7. SILISTRARU ADRIAN
8. STAICU CONSTANTIN DAN DORIN – FSN
9. ANDREESCU CONSTANTIN – PNL

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!