Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Vot contra sume de bani la Târgovişte?

Publicat

pe

FOTO: Inquam Photos

Organizația PRO România Dâmbovița a formulat plângere la Poliție, după ce a primit semnale că mai mulți cetăţeni şi-au fotografiat buletinele de vot la secția nr. 55 din municipiul Târgoviște.

Se pare că oamenii urmează să primească, de la persoane care stau în preajma secției, suma de 50 de lei, dacă probează că au votat PSD.

PRO România solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea situației, tragerea la răspundere a făptuitorilor și restabilirea ordinii de drept.

 

ALEGERI

România votează. Dâmbovița, locul 3 pe țară la prezență

Publicat

pe

Dâmbovița se numără printre primele trei județe din țară, ca prezență la vot. În Ilfov, până la ora 12:00, votaseră 18,23% din numărul celor înscriși pe listele electorale. În Teleorman – 18,08%, iar în Dâmbovița – 17,75%.

De remarcat faptul că, la alegerile parlamentare din 2016, la aceeași oră, votaseră doar circa 8% dintre alegători, ceea ce denotă că oamenii au ieșit la vot mânați de spiritul civic sau că aparatele partidelor aflate în competiție funcționează din plin, mobilizând susținătorii și simpatizanții.

Citește în continuare

ALEGERI

România votează! Primar din Dâmboviţa s-a lăudat că fraudează referendumul!

Publicat

pe

FOTO: Inquam Photos

Românii sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi desemna reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul consultativ pe justiţie, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. Asta înseamnă că, în secţiile de votate, veţi primi trei buletine de vot: unul pentru PE şi două pentru referendum. Procesul de vot se va derula între orele 07:00 şi 21:00.

Întrebările la referendum sunt:
1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?
2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

În cursa pentru Parlamentul European s-au înscris 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi – George Nicolae Simion, Peter Costea şi Gregoriana Carmen Tudoran.

Potrivit AEP, în registrul electoral sunt înscrişi 18.987.675 de alegători. Românii din Diaspora vor putea vota în cele 441 de secţii existente în afara ţării. Acasă, au fost organizate 18.730 de secţii. Aceştia pot opta fie doar pentru scrutinul pentru Parlamentul European, fie doar pentru referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, fie pentru amândouă. În acest din urmă caz, vor primi trei buletine de vot – unul pentru PE şi două pentru referendum, care trebuie introduse la final în trei urne diferite. Atenţie! Dacă se greşeşte urna, nu înseamnă nulitatea votului!

Alegătorii care se află în localitatea de domiciliu sau reşedinţă votează la secţiile la care sunt arondaţi. Cei care se află în altă parte îşi vor exercita dreptul de vot la orice secţie, urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară.

Potrivit unor cititori Incomod Media, un primar din judeţul Dâmboviţa s-ar fi exprimat că a aranjat să li se înmâneze alegătorilor din comună doar buletinul de vot pentru Parlamentul European, nu şi cele două pentru referendum, fiindcă acesta nu trebuie să treacă. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!