Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Lucrările la grădiniţa din Sagricom sunt în grafic

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor la grădiniţa din Cartierul Tineretului Sagricom, prima unitate de învăţământ care se construieşte de la zero în Târgovişte, după Revoluţia din decembrie 1989.

Investiţia, în valoare de 2,6 milioane de lei – fonduri europene nerambursabile, se realizează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Edilul Daniel Cristian Stan este convins că termenul de finalizare, de 24 de luni, va fi devansat. Grădiniţa din Sagricom va avea trei grupe şi o suprafaţă desfăşurată de 700 mp. Din punct de vedere juridic, aceasta va aparţine de Grădiniţa nr. 9 – Alexandrina Simionescu Ghica.

„Este un proiect care răspunde necesităților pe care le are acest cartier, o șansa care se acordă oamenilor care locuiesc aici, să nu-i mai ducă pe copii la unitățile de învățământ preșcolar din municipiu. Am primit foarte multe solicitări în acest sens”, a punctat Daniel Cristian Stan.

Şeful administraţiei publice locale a mai pecizat că, în luna iunie, vor demara şi lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din Cartierul Tineretului Sagricom, proiect finanţat din bugetul local. Reamintim că, anul trecut, au fost modernizate parcările şi locul de joacă.

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de 43 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Târgoviște, prin programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, pe noul program de finanțare „Anghel Saligny”, proiecte în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din municipiu. În total, aproape 40 de căi rutiere pe care nu s-a mai intervenit până acum – spune edilul Daniel Cristian Stan.

„Este vorba despre străzi asfaltate și despre străzi care nu au fost niciodată asfaltate. Ca și artere principale, amintesc Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății, străzile din Micro IX, IV, III. Este un complex de proiecte foarte ambițios. Sperăm să reușim să semnăm contractul de finanțare prin Anghel Saligny cât mai curând”.

A mai precizat primarul Daniel Cristian Stan că anul 2022 promite a fi cel puțin la fel de bun ca 2021 din punctul de vedere al investițiilor.

„Mă gândesc, spre exemplu, la finalizarea celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște – proiectul de modernizare a transportului public în comun. În afara celor 40 de autobuze pe care le avem acum în Târgoviște, construim noua autogară, construim trei stații de capăt la intrările în oraș, modernizăm mai multe străzi importante – Bulevardele Regele Carol și Independenței, strada Lt. Stancu Ion, finalizăm lucrările pe strada Gării și cele de la pasajul de lângă Pavcom, înlocuim stațiile de călători de traseu și implementam sistemul de management al traficului și cel de e-ticketing.

În afara acestui proiect, mai discutăm de finalizarea parcului de lângă Complexul Turistic de Natație, parc pe 5 hectare. De asemenea, discutăm de o nouă bază sportivă lângă Complexul Turistic de Natație, care va fi finanțată prin CNI, discutăm și de proiecte importante pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională.

De asemenea, nu vreau să omit stadionul Eugen Popescu. Este o investiție așteptată de foarte mulți dâmbovițeni. Lucrările sunt și acolo pe drumul cel bun și sper să reușim să prindem un meci, două din actualul sezon pe Eugen Popescu”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT