Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Lucrările la grădiniţa din Sagricom sunt în grafic

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor la grădiniţa din Cartierul Tineretului Sagricom, prima unitate de învăţământ care se construieşte de la zero în Târgovişte, după Revoluţia din decembrie 1989.

Investiţia, în valoare de 2,6 milioane de lei – fonduri europene nerambursabile, se realizează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Edilul Daniel Cristian Stan este convins că termenul de finalizare, de 24 de luni, va fi devansat. Grădiniţa din Sagricom va avea trei grupe şi o suprafaţă desfăşurată de 700 mp. Din punct de vedere juridic, aceasta va aparţine de Grădiniţa nr. 9 – Alexandrina Simionescu Ghica.

„Este un proiect care răspunde necesităților pe care le are acest cartier, o șansa care se acordă oamenilor care locuiesc aici, să nu-i mai ducă pe copii la unitățile de învățământ preșcolar din municipiu. Am primit foarte multe solicitări în acest sens”, a punctat Daniel Cristian Stan.

Şeful administraţiei publice locale a mai pecizat că, în luna iunie, vor demara şi lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din Cartierul Tineretului Sagricom, proiect finanţat din bugetul local. Reamintim că, anul trecut, au fost modernizate parcările şi locul de joacă.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana accesează fonduri PNRR pentru conectarea familiilor vulnerabile la apă și canalizare

Publicat

pe

Consiliul Local Poiana, județul Dâmbovița, a aprobat depunerea unui proiect care vizează obținerea de finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru a sprijini 20 de familii vulnerabile din comună să conectezei la rețelele de apă și canalizare existente.

Potrivit primarului Marian Șerban, valoarea eligibilă a proiectului, corespunzătoare celor 20 de gospodării, este în cuantum de 38.000 euro, fără TVA (186.941 lei) – conform prevederilor Ghidului specific, condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR.

Proiectul urmează să fie depus în parteneriat cu furnizorul de servicii: Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Moreni: Încep lucrările de modernizare a iluminatului public

Publicat

pe

Încă un proiect al Primăriei Moreni a întrat în linie dreaptă! Edilul Constantin Dinu a semnat, astăzi – 28 noiembrie 2022, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a iluminatului public, etapa I. Investiția are o valoare de peste 587.000 lei, fără TVA, și este implementată cu fonduri obținute printr-un program al AFM.

„Prin derularea acestui contract se va realiza: implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere, înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic şi luminotehnic, montarea de console de susţinere şi alte lucrări specifice necesare”, precizează primarul Constantin Dinu.

Perioada de implementare este de 6 luni, iar la final se va obține nu doar un sistem de iluminat public mai bun, ci și o economie de energie, concomitent cu scadere emisiilor de gaze cu efect de seră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats