Connect with us

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu a refuzat invitaţia de a se întoarce în PSD. Rămâne PRO România

Publicat

pe

Partidul condus de Victor Ponta a făcut un scor frumos la alegerile europarlamentare în judeţul Dâmboviţa. Campania electorală realizată de senatorul Adrian Ţuţuianu, deputata Oana Vlăducă, Georgică Dumitru – coordonatorul organizaţiei şi ceilalţi membri ai echipei PRO România, de tipul „face to face”, criticată la un moment dat de foştii colegi din PSD ai lui Ţuţuianu, care îl luau în derâdere şi comentau negativ faptul că umbla singur pe uliţele satelor, a fost una de succes pentru un partid nou.

În Dâmboviţa, PRO România s-a situat pe locul patru, cu peste 11%. În municipiul Târgovişte, a reuşit să adune peste 4.000 de voturi, respectiv 11,87% – ceea ce crează o problemă social-democraţilor, atât la alegerile parlamentare cât şi la cele locale de anul viitor.

Mai nou, aflăm că Gabriela Firea şi Paul Stănescu, după ieşirea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea, i-au propus lui Ţuţuianu să revină în PSD. Senatorul dâmboviţean le-a mulţumit pentru invitaţie şi încredere, dar nu a răspuns favorabil, preferând să-şi continue drumul în PRO România.

„PRO România și-a croit, deja, un drum al său, pe care trebuie să înainteze. În schimb, PSD are, în continuare, probleme grave în interiorul său. Dacă noul PSD e cel din poză, înseamnă că nimeni de acolo n-a înțeles nimic. Dacă în PSD taie și spânzură în continuare oameni care au fost extrem de vehemenți în a cere excluderea mea și a lui Marian Neacșu pentru lucruri pe care le-am reclamat și care s-au adeverit până la virgulă (Oprișan, Bădălău, Arsene, Olguța, Zetea), înseamnă că nimeni n-a înțeles nimic”, a scris Adrian Ţuţuianu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PRO România mai spune că se aştepta de la social-democraţi, atât cei din Dâmboviţa, dar şi cei de la Bucureşti, să facă o analiză dură a rezultatului alegerilor europarlamentare şi, eventual, să-i sancţioneze pe cei care s-au făcut vinovaţi de acest eşec istoric, dar s-a preferat, conchide Ţuţuianu, să se pună batista pe ţambal.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României

Publicat

pe

de

La mulți ani, România!

La mulți ani, români, indiferent unde vă aflați!

Să fim sănătoși cu toții și să avem grijă de patria noastră!

 

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE DÂMBOVIȚA

Citește în continuare

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT