Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apel pentru salvarea identităţii culturale locale, lansat la Babel FAST 2019!

Publicat

pe

Babel FAST 2019 merge înainte, chiar dacă vremea a fost potrivnică, în aceste zile, împiedicând oarecum desfăşurarea unor trupe de artişti în spaţiile publice propuse.

Astăzi, întâlnirea dintre organizatori, actori, regizori şi media, moderată de Mc Ranin şi Liviu Cheloiu, a fost, ca de obicei, destinsă, lămuritoare şi plină de informaţii despre festival, despre trăirile participanţilor, reprezentaţii şi, bineînţeles, despre Târgovişte, ca pol al dramaturgiei mondiale pentu o săptămână de zile.

Regizorul rus Dimitri Aryupin a vorbit laudativ despre ţara noastră, în care a fost de patru ori, de trei ori cu avionul, iar acum, când a venit la Babelul din Târgovişte, a folosit maşina, fapt ce i-a permis să poată vedea România de la nord la sud, pe un traseu de circa 600 de kilometri.

Artistul a povestit că a găsit destule similitudini între tradiţiile şi obicieiurile din România şi ţările vecine. I-au plăcut satele şi oraşele prin care a trecut, casele românilor, care, chiar dacă nu sunt mari, somptuoase, au un aspect viu, frumos, simetric.

L-a încântat faptul că românii ţin la spaţiul din jurul locuinţei lor, pe care îl modelează şi îl concep într-o deplină armonie. Tot ceea ce a văzut, a mărturisit regizorul rus, este potrivit cu tema Festivalului Babel de anul acesta, şi anume imaginea.

Spre finalul conferinţei, regizorul a făcut şi puţină politică… culturală, invocând perioadele de acum 20-30 de ani, când mişcările artistice răbufneau peste tot, susţinute de autorităţile locale, aduceau ceva nou, culoare, talent, iar acum, când totul pare să se uniformizeze, în virtutea unor politici globale, aceste oaze de cultură şi spiritualitate încep să dispară. Festivalurile care se organizau pe plan local, de unele comunităţi au dispărut. Acestea creau atmosfera culturală, schimburile spirituale.

Artistul a făcut apel la presă, pentru a se alătura demersurilor oamenilor de cultură, să fie parte din acest demers menit să salveze crâmpeiele de valori risipite prin Europa. A spus regizorul rus că, dacă nu va exista o unitate, o implicare din partea tuturor, şi aceste evenimente vor dispărea.

ACTUALITATE

Atenţie! Se execută lucrări pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Publicat

pe

Foto: Mediafax

Astăzi, până la ora 19:30, Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, este închisă pe banda a doua a sensului de mers către Piteşti, între km 69 şi km 90, pentru a se putea executa lucrări de aplicare a marcajelor rutiere – informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Se recomandă reducerea vitezei în zona de lucrări, atenţie sporită şi semnalizarea din timp a schimbării benzilor de rulare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

A XII-a Conferinţă Internaţională UNIFERO se desfăşoară la Târgovişte

Publicat

pe

Municipiul Târgovişte găzduieşte, în acest week-end, cea de-a XII-a Conferinţă Internaţională UNIFERO Inc. cu tema „împreună pentru o societate românească şi globală prosperă şi educată”. Deschiderea festivă, concertul de caritate şi premierea elevilor şi adulţilor participanţi la concursurile UNIFERO de creaţie literară şi artă plastică vor avea loc vineri, 19 iulie, de la ora 13:30, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia Târgovişte. Lucrările pe module vor continua la Hotelul Dâmboviţa.

PROGRAM CONFERINŢĂ UNIFERO TÂRGOVIŞTE

Organizaţia Internaţională a Femeilor Române UNIFERO Inc. a fost înregistrată în 2007 în Atlanta (SUA). De atunci, a iniţiat şi desfăşurat acţiuni în domenii precum: educaţie de calitate, cultură, istorie, recuperare, drepturile femeilor, implicarea tinerilor în dezvoltarea vieţii de calitate etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!