Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Cinste eroilor care au făcut să dăinuie România!

Publicat

pe

La Târgovişte, acţiunile comemorative prilejuite de „Ziua Eroilor” au debutat în Cimitirul Evreiesc, din Cartierul Romlux. Alături de reprezentanţii Garnizoanei Târgovişte s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff, viceprimarul municipiului Târgovişte – Cătălin Rădulescu, deputatul Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa şi mai mulţi membri ai Asociației de Prietenie și Colaborare cu Israel – filiala Târgoviște.

„Este important să participăm la acest ceremonial de comemorare a eroului evreu Herman Kornhauser, decorat post-mortem de regele Ferdinand cu virtutea militară, clasa a II-a, în anul 1917. În decembrie 1916, Kornhauser a procurat alimente si haine civile pentru prizonierii români din lagărele germane, înlesnind evadarea unor militari români. Eroul evreu a plătit cu viața, fiind prins de nemți și executat”, a fost mesajul preşedintelui CJ – Alexandru Oprea, transmis de secretarul judeţului.

La ora 12:00, în Piaţa Tricolorului au fost omagiaţi eroii români, ocazie cu care au rostit alocuţiuni prefectul Antonel Jîjîie, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa – Alin Manole, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Dâmboviţa – Gheorghe Şerban. Slujba de pomenire a fost susţinută de ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

„Eroii spre care, astăzi, se îndreaptă gândurile noastre pioase nu doar că ne-au câștigat si păstrat libertatea și independența, dar au menținut trează și credința poporului român în valorile sale istorice, creștine și morale. Iar pentru toate acestea, este de datoria noastră să ne plecăm frunţile și să aprindem lumânări la mormintele și monumentele bravilor ostaşi care au făcut să dăinuie România”, a spus Alin Manole – vicepreşedinte CJ Dâmboviţa.

Sursa foto: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

ACTUALITATE

Doamne, în ce ţară trăim! Câini vânaţi cu arbaleta pe străzile oraşului Babadag!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://zch.ro/)

Un individ rămas deocamdată necunoscut a vânat câini pe străzile oraşului Babadag, din judeţul Tulcea, folosindu-se de o arbaletă. Ucigaşul a fost văzut întâmplător de un localnic. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

„În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor privind un caz de maltratare și ucidere a unor câini de pe raza localității Babadag, judeţul Tulcea, polițiștii din cadrul Politiei Orașului Babadag au demarat de îndată verificări pentru clarificarea aspectelor semnalate si luarea măsurilor legale. Cercetările continua sub aspectul comiterii infracțiunilor de schingiuire si ucidere a animalelor, cu intentie, fără drept, fapte prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor“, au transmis reprezentanții IPJ.

O căţeluşă care avea trei pui a fost ucisă după ce săgeata i-a perforat cutia toracică. Puii ei au rămas în cabinetul veterinar unde a fost dusă în încercarea disperată de a o salva. Un al doilea câine, rănit în trahee, a fost stabilizat de doctori.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fost şef DIPI, reuniuni cu consum de droguri de mare risc într-o casă din Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Chestorul Gelu Oltean – fost şef DIPI (servicxiul secret al Ministerului Afacerilor Interne), iubita acestuia – Vanessa Youness şi un cetăţean englez au fost arestaţi, în această seară, pentru 30 de zile, într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT Braşov.

Potrivit anchetatorilor, cei trei organizau, într-o casă din judeţul Dâmboviţa, întâlniri unde se consumau droguri de mare risc. Se pare că fiecare persoană participantă plătea în jur de 500 de euro.

VOM REVENI

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT