Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Cinste eroilor care au făcut să dăinuie România!

Publicat

pe

La Târgovişte, acţiunile comemorative prilejuite de „Ziua Eroilor” au debutat în Cimitirul Evreiesc, din Cartierul Romlux. Alături de reprezentanţii Garnizoanei Târgovişte s-au aflat: subprefectul Florina Mureşan, secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff, viceprimarul municipiului Târgovişte – Cătălin Rădulescu, deputatul Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa şi mai mulţi membri ai Asociației de Prietenie și Colaborare cu Israel – filiala Târgoviște.

„Este important să participăm la acest ceremonial de comemorare a eroului evreu Herman Kornhauser, decorat post-mortem de regele Ferdinand cu virtutea militară, clasa a II-a, în anul 1917. În decembrie 1916, Kornhauser a procurat alimente si haine civile pentru prizonierii români din lagărele germane, înlesnind evadarea unor militari români. Eroul evreu a plătit cu viața, fiind prins de nemți și executat”, a fost mesajul preşedintelui CJ – Alexandru Oprea, transmis de secretarul judeţului.

La ora 12:00, în Piaţa Tricolorului au fost omagiaţi eroii români, ocazie cu care au rostit alocuţiuni prefectul Antonel Jîjîie, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa – Alin Manole, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Dâmboviţa – Gheorghe Şerban. Slujba de pomenire a fost susţinută de ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

„Eroii spre care, astăzi, se îndreaptă gândurile noastre pioase nu doar că ne-au câștigat si păstrat libertatea și independența, dar au menținut trează și credința poporului român în valorile sale istorice, creștine și morale. Iar pentru toate acestea, este de datoria noastră să ne plecăm frunţile și să aprindem lumânări la mormintele și monumentele bravilor ostaşi care au făcut să dăinuie România”, a spus Alin Manole – vicepreşedinte CJ Dâmboviţa.

Sursa foto: Consiliul Judeţean Dâmboviţa

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT