Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Echipaje din 25 de judeţe, plus Serbia şi Bulgaria se luptă pentru Troferul Coresi 2019

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Vineri – 7 iunie 2019, la ora 09:30, se va da startul concursului naţional de educaţie rutieră „Troferul Coresi”, organizat de Şcoala Gimnazială Coresi Târgovişte. Probele vor continua sâmbătă, când este programată şi festivitatea de premiere. competiţia a ajuns anul acesta la cea de-a XXII ediţie.

Proiectul este derulat în colaborare cu poliţiştii de la Serviciul rutier Dâmboviţa şi urmăreşte îmbunătăţirea educaţiei rutiere a şcolarilor, prin îmbinarea dorinţei de joacă şi divertisment cu spiritul creativ al copiilor.

Mesajul concursului este “Stop accidentelor de circulație! Viața are prioritate!”, iar motto-ul “Votați bicicleta, votați un oraș mai curat! Este mai economică, nu poluează, te menține în formă, ești mai sănătos și reduce aglomerarea în trafic”.

La start se vor alinia echipaje din 25 de județe – Dâmbovița, Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, precum şi două echipe din Serbia și Bulgaria.

Județul Dâmbovița este reprezentat de elevi din clasele II-VIII, fete și băieți, de la Școlile Gimnaziale Coresi, Lucieni și de la Colegiul Național “Constantin Carabella” Târgoviște.

„Concursul implică parcurgerea mai multor probe, respectiv verificarea îndemânării utilizării bicicletei în poligonul cu 26 de obstacole și a respectării regulilor de circulație de către bicicliști în parcul-școală, susținerea probei teoretice prin completarea unor chestionare individuale și de grup și depistarea defecțiunilor, alături de depanarea bicicletei.

Noutatea acestei ediții o reprezintă proba surpriză, de creație susținută de toți participanții și prin intermediul căreia se va realiza o expoziție a căștilor de bicicliști decorate sau personalizate de elevi”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT