Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Echipaje din 25 de judeţe, plus Serbia şi Bulgaria se luptă pentru Troferul Coresi 2019

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Vineri – 7 iunie 2019, la ora 09:30, se va da startul concursului naţional de educaţie rutieră „Troferul Coresi”, organizat de Şcoala Gimnazială Coresi Târgovişte. Probele vor continua sâmbătă, când este programată şi festivitatea de premiere. competiţia a ajuns anul acesta la cea de-a XXII ediţie.

Proiectul este derulat în colaborare cu poliţiştii de la Serviciul rutier Dâmboviţa şi urmăreşte îmbunătăţirea educaţiei rutiere a şcolarilor, prin îmbinarea dorinţei de joacă şi divertisment cu spiritul creativ al copiilor.

Mesajul concursului este “Stop accidentelor de circulație! Viața are prioritate!”, iar motto-ul “Votați bicicleta, votați un oraș mai curat! Este mai economică, nu poluează, te menține în formă, ești mai sănătos și reduce aglomerarea în trafic”.

La start se vor alinia echipaje din 25 de județe – Dâmbovița, Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, precum şi două echipe din Serbia și Bulgaria.

Județul Dâmbovița este reprezentat de elevi din clasele II-VIII, fete și băieți, de la Școlile Gimnaziale Coresi, Lucieni și de la Colegiul Național “Constantin Carabella” Târgoviște.

„Concursul implică parcurgerea mai multor probe, respectiv verificarea îndemânării utilizării bicicletei în poligonul cu 26 de obstacole și a respectării regulilor de circulație de către bicicliști în parcul-școală, susținerea probei teoretice prin completarea unor chestionare individuale și de grup și depistarea defecțiunilor, alături de depanarea bicicletei.

Noutatea acestei ediții o reprezintă proba surpriză, de creație susținută de toți participanții și prin intermediul căreia se va realiza o expoziție a căștilor de bicicliști decorate sau personalizate de elevi”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!